konyada honda yetkili bayi yok

konyada honda motosiklet yetkili bayi yok malesef honda cbr500r almak istiyorum yetkili servis olmadıgından yada bayisi motoru şehir dısından getirmek zorundayım bir sorun olur mu yağ bakımı v.s yetkili servis olmadıgından sisteme girilmediğinden sıkıntı olur mu

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
konyada honda motosiklet yetkili bayi yok malesef honda cbr500r almak istiyorum yetkili servis olmadıgından yada bayisi motoru şehir dısından getirmek zorundayım bir sorun olur mu yağ bakımı v.s yetkili servis olmadıgından sisteme girilmediğinden sıkıntı olur mu
garantin iptal olur

Motosikleti
Yamaha XSR700
2 sene boyunca garantiye ihtiyacın olmazsa bir şey olmaz.

Size en yakın olan Afyon bayisine götürürsünüz bakıma,
Yoksa garanti kapsamına giremezsiniz.

Size en yakın olan Afyon bayisine götürürsünüz bakıma,
Yoksa garanti kapsamına giremezsiniz
2 sene boyunca garantiye ihtiyacın olmazsa bir şey olma
afyon 200km okuyorum git gel yapamam. motorun bayiden kaynaklı bir şey olsa bile mi garanti devreye girmiyor ?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

konya mı? konya ne?
konyada yetkili honda bayisi yok

Son düzenleme:
Motosikleti
Yamaha XSR700
afyon 200km okuyorum git gel yapamam. motorun bayiden kaynaklı bir şey olsa bile mi garanti devreye girmiyor ?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

konyada yetkili honda bayisi yok
Bakım kmsi aksadığı anda, yetkili serviste bakım yapılsa bile kullanıcı hatası olarak garanti dışında kalıyorsun. 200km hiç uzak sayılmaz. Geçen gün arkadaşın forza 250'sini 215km uzaktaki servise götürdük, yarın da arkadaşın pcx'ini yine aynı servise götüreceğiz.

Bakım kmsi aksadığı anda, yetkili serviste bakım yapılsa bile kullanıcı hatası olarak garanti dışında kalıyorsun. 200km hiç uzak sayılmaz. Geçen gün arkadaşın forza 250'sini 215km uzaktaki servise götürdük, yarın da arkadaşın pcx'ini yine aynı servise götüreceğiz.
kaç kmde bir bakımı oluyor ara bakımlarını başka bir yerde yaptırsam ne olur ?

Motosikleti
Yamaha XSR700
bakım aralıgı 1k sonra 5k da filan yaptırsam sıkıntı olur mu acaba motor açısından garanti kapsamınıda yitirmez değil mi ?
Zaten 1000kmde rodaj bakımı var. Daha sonrasında 6 binde bakım yapabilirsin tabii ki. Ama yine de 1 yıl veya 12bin kmde bir servise bakıma gitmen gerek garanti bozulmasın diye.

Motosikleti
Yamaha XSR700
demek istediğim o değildi mesela 12k bakımı gelmeden 6kda kendim yapsam ne olur anlamındaydı
Bir şey olmaz muhtemelen. Yani sonuçta yılda kaç km yapmayı planlıyorsun bilmiyorum ama yılda 6 bin yapacaksan zaten 6 binde yetkili serviste yaptırırsın bakımı. yılda 12000 yapabileceksen 6000kmde bakım yaptırman sıkıntı olmaz. Yağ yine kararmış olur o kadar kmde.

Motosikleti
Dominar D250
Konyaya yakın Honda bayii hangi ilde varsa orayla görüşün, belki mobil servisleri vardır.
Çorum'da da Honda yetkili servisi yok ama yakın ildeki bayiyi aradığımda randevuyla her ay Çorum'a gelip burada mobil araçla bakım yaptıklarını söylemişti, hatta bende CBR500R için görüşmüştüm, Çorum'a mevcutta teslimatları olduğu için motoru almam halinde kapıma ücretsiz teslimat bile teklif edildi :)

Kendiniz bakım yaparsanız garantiden çıkaracaklarını sanmıyorum, önemli olan markanın size bildirdiği periyodlarda motora yetkili servis tarafından bakım yapılmış olması.
Mesela 5000km'de yetkili bakım yaptı, sonraki bakımınız 10.000'de. Siz arada 7.000 km'de kendiniz bakım yapsanız servis ne diyebilirki? ama 7.000'de bakım yaptım diye sonraki bakımı 12.000'e uzatırsanız garanti dışı bırakırlar.

Son düzenleme:
Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
Bence abes bir durum ama firmalar da istatistiklere göre iş yaparlar, bayimiz servisimiz olsun diyerek işe çıkacaklarını sanmıyorum, Ben de bir ortaanadolu çocuğu olarak eklemek isterim, orta anadoluda motosiklet kültürü çok iyi değil. Konya fakir bi il değil, sanayi ili, trafiği olsun yolları olsun çok güzel ama kültür olmayınca ve kitle arz talep olmayınca olmuyor bu işler.. Ben konya ya çok gittim doğru dürüst motosiklet görmedim desem yeridir.

Konya' da motosiklet sayısı da diğer araçlar gibi yıllar geçtikçe artıyor. Lakin ekim sonu nisan 15 arası dönemde sert soğuklar yaşandığı için ben dahil hobi amaçlı kullananların çoğu motosikletlerini kullanmazlar. Yine de bolca kurye motoru görmek mümkün olur.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Merhaba,

Motorunuzun bakımları yılda bir ya da 12 bin kilometrede bir olacak şekilde yetkili serviste yapılmalı.

Yani garantinin devam etmesini istiyorsanız bu böyle.

İlk 1000 km bakımını da serviste yaptırmalısınız.

Aralarda yağını suyunu değiştirmek isterseniz bu motorunuz için iyi olur ama garanti sürecini etkilemeyecektir.

Yılda bir ya da 12 binde bir yetkili serviste bakım görüyorsa motorunuzun garantisi devam eder.

Ya da otomobillerde geçerli olan ama motosikletlerde uygulandığını duymadığım başka bir senaryo daha var: BLOK MUAFİYETİ KANUNU.

Yetkili serviste aldığınız servis hizmetini belli bir kalite standardını (TSE 12047) tutturmuş olan özel servislerden GARANTİYİ BOZMADAN da alabiliyorsunuz bu kanunla ve garantiniz bozulmuyor.

Bunu karşılayan özel motosiklet servisi var mıdır bilmiyorum ama.

Ben olsam rodajda bakımı için bir bayii, 12 bin bakımı için başka bir bayii, 24 bin bakımı için başka bir bayii seçer ve bu vesileyle Afyon, Ankara, Adana, Mersin gibi çevre illerimize de motosikletle gitmiş olur ve üstelik bu durumdan da memnun olurdum. 😄

Kolay gelsin size.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar