Motosikletinizi hangi temizlik ürünleriyle temizliyorsunuz?

Sarıgüç-bez-wd40 benim kullandıklarım
Önerebileceğiniz ürün var mı?
Metal kısımlar için ürün arıyorum.
Yabancıların videolarında gördüğüm farklı renklerde ürünler var. Metal kısımlarda kullandıkları pembe sıvı nedir bilen var mı?

Motosikleti
Dominar D250
Benim de;
- kaskı dıştan temizlemek için
- motorda plastik aksamları toz tutmadan mat plastik görüntüsü vermesi için
- boyalı alanlara pasta cila ve wax için
ürün önerilerine ihtiyacım var. Forumda detailing bölümü bulamadım, bu konuyu görünce araya sıkıştırayım dedim :)

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
twyjmNvL0mFKjXwgBPxF7nxPdbiCHYqUMFsYYE1wnYzXHMSh29QqyNBjYrePvmoLGA5KKf-WEjPeNDo28MC4hwgoJVAIcKu9uY4

buna su koyuyorum
-----------------------------------------------------------
110000270675598.jpg

suyun içine bunu döküyorum ve iyice köpürtüyorum
images

köpürttüğüm sabunlu suyun içine bunu sokuyorum ve motoru fırçalıyorum kısım kısım... sabun kurumadan duruluyorum
110000910189718.jpg

bununla da büyük fırçanın girmediği yerleri fırçalıyorum ve yine kurumadan duruluyorum
komple sabunlamak yerine önce motorun gidonu sabunlayıp duruluyorum... sonra ön tekeri sabunlayıp duruluyorum... sonra arka teker vs. böyle kısım kısım sabunlayıp duruluyorum çünkü komple sabunlamaya kalkınca ilk sabunladığım yerler kuruyor ve durulamadan pis su motora yapışıyor yine...

en son yıkama işi bitince bez ile kurulama yapıyorum, eski atlet falan varsa onlar iyi oluyor bu iş için.. bezle durulama bitince hava üfleyici ile bez girmeye yerleri üflettirip kurutuyorum...

yıkama işi bittikten sonra parlatmaya geçiyorum, markasını unuttum ama parlatıcı sprey vardı şeker gibi kokuyor, yarın markasını paylaşırım şimdi motorun sepetinde sprey... neyse spreyleme yaparken sünger ile iyice yediriyorun parlatıcıyı...

1_org.jpg

sunger bu, standart bulaşık süngeri...

mevzu bu kadar.. jantlardaki yağı çıkarmak için balata spreyi kullanıyorum.

Motosikleti
Triumph Trident 660
twyjmNvL0mFKjXwgBPxF7nxPdbiCHYqUMFsYYE1wnYzXHMSh29QqyNBjYrePvmoLGA5KKf-WEjPeNDo28MC4hwgoJVAIcKu9uY4

buna su koyuyorum
110000270675598.jpg

suyun içine bunu döküyorum ve iyice köpürtüyorum
images

köpürttüğüm sabunlu suyun içine bunu sokuyorum ve motoru fırçalıyorum kısım kısım... sabun kurumadan duruluyorum
110000910189718.jpg

bununla da büyük fırçanın girmediği yerleri fırçalıyorum ve yine kurumadan duruluyorum
komple sabunlamak yerine önce motorun gidonu sabunlayıp duruluyorum... sonra ön tekeri sabunlayıp duruluyorum... sonra arka teker vs. böyle kısım kısım sabunlayıp duruluyorum çünkü komple sabunlamaya kalkınca ilk sabunladığım yerler kuruyor ve durulamadan pis su motora yapışıyor yine...

en son yıkama işi bitince bez ile kurulama yapıyorum, eski atlet falan varsa onlar iyi oluyor bu iş için.. bezle durulama bitince hava üfleyici ile bez girmeye yerleri üflettirip kurutuyorum...

yıkama işi bittikten sonra parlatmaya geçiyorum, markasını unuttum ama parlatıcı sprey vardı şeker gibi kokuyor, yarın markasını paylaşırım şimdi motorun sepetinde sprey... neyse spreyleme yaparken sünger ile iyice yediriyorun parlatıcıyı...

1_org.jpg

sunger bu, standart bulaşık süngeri...

mevzu bu kadar.. jantlardaki yağı çıkarmak için balata spreyi kullanıyorum.
Traş fırçasını sıcak suda bekletiyor muyuz peki orası çokemelli

Motosikleti
Ns200 15"
Yağmur yağdığı zaman eski kopuk boxer ile silmek neye yetmiyor.

Metale sıkıldığında belli bir süre sonra renk değiştiren sıvıda demir tozu ilacı.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
chemical guys snow foam, gyeon bathe + şampuan bilimum mikrofiber eldiven, bez, ara sıra gyeon wet coat, bazen showcar cilası atarım. Bunlar yıkama için. Ama bir kaç çeşit adımdan oluşuyor yıkama. Bu sadece su tuttuğum kısım.

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Dalin bebe şampuanı (Papatya olmazsa kavga çıkarırım, sakinleştiriyor),
Mikrofiber yıkama eldiveni,
Basit bir detay fırçası.

Kurulamak için de büyükçe suyu emebilen bir mikrofiber gri havlu. Ekonomik, etkili, saygın.

Sarı bir motoru başka birşeyle yıkayamazsın. "Başka yerinden akıtamazsın onu..." :ROFLMAO:

Motosikleti
D400
Geçen bahçede 1 kovaya bulaşık detarjanı bastım, önce motoru suyla yıkadım sonra foşur foşur fırçaladım duruladım.

6 ay idare eder :D

Cif sarı olan deneyin derim hem kireç leke falan güzel çıkarıyo uğraştırmıyo hem de asperox gibi beyaz leke bırakmıyo. Sadece bundan sıkıp durulasanız bile gayet güzel temizleniyo

Motosikleti
Yamaha XSR700
Yıkama yerlerinde 2 motoru yan yana çekiyoruz, su-köpük-su yapıyoruz. Köpük sıkınca süngerle jantları siliyorum o kadar. Başka bir şey yok.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Traş fırçasını sıcak suda bekletiyor muyuz peki orası çokemelli
Bazen birini beklerken bu tras fırçası ile tozunu alıyorum motorun, dışarıdan görenler gülüyor bazen, tarihi eser bulup zedelenmesin diye iğne ile temizleyenlere benziyormuşum, arkeolog muydu ne işte.

İyi oluyor, öneririm, yanınızda taşıyın traş fırçası, sırt çantasında pek yer kaplamaz ve ağırlık yapmaz.

Motosikleti
Triumph Trident 660
Bazen birini beklerken bu tras fırçası ile tozunu alıyorum motorun, dışarıdan görenler gülüyor bazen, tarihi eser bulup zedelenmesin diye iğne ile temizleyenlere benziyormuşum, arkeolog muydu ne işte.

İyi oluyor, öneririm, yanınızda taşıyın traş fırçası, sırt çantasında pek yer kaplamaz ve ağırlık yapmaz.
Scooterlarda varyatör kapak bölgesini temizlemek için işe yarayabilir bezle silince değişik bir iz kalıyor 😁

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
motoru önce bi ıslatıyorum, bimden alınma en ucuz bulaşuk deterjanını fısfır şişede çok az sulandırıp motora fıs fıs sıkıyorum, süngerle isnek ölülerini falan biraz ovalayıp suyla duruluyorum bu şekilde 6 ay idare ediyor.
jantlar siyah zaten, yağ lekesi falan var mı farkında değilim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar