Abd ürünlerinede vergi indirimi

Sayin Toomygun,senin motorcu olduguna inanamiyorum, Gazzede yasananlari umursamiyorum diyen bir kimsenin hic ama hic kimseyen hayri olmaz kendine bile,bekle gör Istanbula sik sik motorla gitmek, Trakyada köfte turlarina gitmekle, öve öve anlatmakla vicdanli bir insan olmak farkli seyler bee arkadasim.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Yahu adamın fikri, bize ne? Birde “sık sık” olarak düzeltsen iyi olurmuş. Yanlış anlaşılabilir. Tabii ki İsrail’in yaptığı insanlık suçu. Haksızlar sonuna kadar.

Ama barış anlaşması yapılmışken sivillere saldırıp masumları ateşe atanları suçlayan yok. Kimse hatırlamıyormu kamyonet arkasında gezdirilen konsere gittiği için ölen kızı falan? Bu terör değil miydi? Ortada savaş yokken barış sağlanmışken saldırdı Hamas. Hamas kim? Terör örgütü. Ama çoğunluk olarak büyükler. Şöyle düşünelim TR’de Dem parti’nin 1. Olması gibi bi durum var ortada Filistin için. Bizim ülkemiz terör örgütü olarak tanımıyor, dünyanın diğer ülkelerinde terör listesindeler. Bizde enteresan bir hoşgörü var Filistin’e karşı. İntihar saldırısı yapan sivillere masumlara saldırılar düzenleyen roketler atan direniş hareketi olur diyorsanız sizin içinde terör listesinde olabilir. Bence teröristler.

Biz senelerce aman Filistin’e bişey olmasın derken ülke olarak, Filistin pkk itlerini destekledi. Sözde ermeni soykırımını tanıdı.
Atatürk Havalimanına saldırmış zamanında, Türkiye’de asala tarafından düzenlenen terör eylemleri ve aklıma gelmeyen bir kaç durum daha. Bunları yapan ülkeyi ben neden destekleyeyim? İsrail ne kadar suçluysa Filistin’de o kadar suçludur. Masumları dışında tutuyorum tabii ki bu söylemde.

Ayrıca İsrail devleti içinde Filistin’e karşı savaşan Müslüman askerler olduğunu biliyor musunuz? Kimisi para için kimisi İsrail’e yaranmak için kimiside gerçekten savaşmak istediğinden. Durum medyanın bize gösterdiği şekilde değil. İki tarafta suçlu. Arada ezilen sadece siviller. Ayrıca namludan mermi çıktığında karşısında kimin olduğunun ne önemi var?

Forumda köfte yemeye gitmeyi eleştirmekle kurtulmayacaklar. Bazı dayıların Filistin’e savaşmaya gidermisiniz sorusuna şimdi olsun şimdi gideriz demesi ve otobüs kaldırıyoruz diyince yaşım var işim var demesi gibi burada yazmak. Uzun oldu kusurabakma

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Sayin Toomygun,senin motorcu olduguna inanamiyorum, Gazzede yasananlari umursamiyorum diyen bir kimsenin hic ama hic kimseyen hayri olmaz kendine bile,bekle gör Istanbula sik sik motorla gitmek, Trakyada köfte turlarina gitmekle, öve öve anlatmakla vicdanli bir insan olmak farkli seyler bee arkadasim.
Benim için önce Türkiye ve Türkler.

gazze'de yaşananlar umrumda değil diyen birisi bence insan olamaz. forumda çoğu insandan iğreniyordum zaten de bu başlığı okuyunca bazı sürprizler yaşandı. gazze'de yaşananlar karşısında asgari düzeyde de olsa üzülmeyen, tepki göstermeyen, ama öyle ama böyle diyen birisi insan değildir. güvenilmez. sohbet edilmez. bir şey paylaşılmaz.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

hayatın gezmekten tozmaktan, keyif almaktan, haz duymaktan ibaret olmadığını anlamak bu kadar zor olmamalı. motor bi çukura girse hayat bitebiliyor. bitmeyi geçtim bir daha o keyifleri hiç alamayacağın ama uzaktan seyredeceğin bir sakatlık olabiliyor. sevdiğin her şey senden her an ayrılabilir. benim zannettiğin her şeyi kaybedebilirsin. bunları defalarca gördükten sonra hala da bu kadar bencillik gördüğüm zaman inanamıyorum. çocuklar diri diri yakılırken bunlar benim umrumda değil harley'in fiyatı düşecek mi demek nasıl bir iğrençliktir.

Son düzenleme:
yine "filistini umursuyorum, aa çok üzülüyoruz, çok kötü, kahrol israil al sana tepki!!! tepki gösterin, üzül lan, üzülsene oğlum!!"cular çıkmış. git filistine savaş o zaman ya da al evine mülteci besle. ülkesinde ekonomi dibi görmüş, çürüme, yozlaşma diz boyu, bi de filistin için üzülecez. oldu aq :D

Motosikleti
D400
umursamıyorum ağır bir tabir tabi ama onların problemi benim problemim değil: Evet keşke savaş olmasa, keşke insanlar ölmese. İnsanlık ayıbı.

Fakat ben işsiz kalsam muhtemel aylarca iş bulamayacagım, sokaklara düşeceğim belki de. Cogugum olsa karnını doyuracak param yok.

Önce ben kendime ve kendi ülkeme bakarım. Yok efendim neymiş gazze'de insanlar ölüyor siz et yiyemiyoruz diye şikayet ediyorsunuzmuşmuş.

Bu kodumunun ülkesinde neden hep kötüyü referans alıyoruz. Almanya - İsviçre falan neden referans alınmıyor? Bİzler neden onlar gibi güçlü olup da bu tür savaş durumlarında söz sahibi olacak kadar güçlü olabilmek varken dipteki ülkeleri referans alıyoruz?

Benim emeklim sokakta yaşıyor, siz prensesler bilmiyorsunuz belli ki ama bu ülkede açlıktan intihar eden sayısı, senin içinde 1 dk durmayacagın evde 15bin emekli maaşı ile hayatta kalmaya calısan garibanlar var !

Sen kendi ülkeni düşüneceksin önce, kendi ülkeni düşünüp insan olacaksın ve bundan sonra o gücü elde ettiğinde Filistindeki gibi insanlık dramlarına müdahil olacaksın.

Amerikanın billurlarını yalamak için gereksiz uçak satın al, ona buna gider yap. Yabancı basın seninle dalga geçerken senin vatandaşın üst yönetimin cok başarılı oldugunu sansın sonra gel burada "filistin varken halinize şükredin" diyin.

Hadi lan oradan.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
belli ki haberiniz yok dünyanın her yerinde gazzede olanların aynıları belki fazlası oluyor siz bu marketing kampanyası sadece gazzeden haberiniz var gazzede olanlara duyarlı olduğunuzdan çok önemsediğinizi insan olduğunuzu sanmayın siz sadece bir reklamın müşterilerisiniz

afrikada asyada yüz yıldır aynı şeyler oluyor ukraynada hala devam ediyor ama siz müslüman olduğunuz için veya sizin önünüze sunulan yemeği sorgulamadan yediğiniz için dünyada sadece gazze var sanıyorsunuz bence asıl insanlık dışı olan işine gelmediğini görmezden gelmek

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
gazze'de yaşananlar umrumda değil diyen birisi bence insan olamaz. forumda çoğu insandan iğreniyordum zaten de bu başlığı okuyunca bazı sürprizler yaşandı. gazze'de yaşananlar karşısında asgari düzeyde de olsa üzülmeyen, tepki göstermeyen, ama öyle ama böyle diyen birisi insan değildir. güvenilmez. sohbet edilmez. bir şey paylaşılmaz.

hayatın gezmekten tozmaktan, keyif almaktan, haz duymaktan ibaret olmadığını anlamak bu kadar zor olmamalı. motor bi çukura girse hayat bitebiliyor. bitmeyi geçtim bir daha o keyifleri hiç alamayacağın ama uzaktan seyredeceğin bir sakatlık olabiliyor. sevdiğin her şey senden her an ayrılabilir. benim zannettiğin her şeyi kaybedebilirsin. bunları defalarca gördükten sonra hala da bu kadar bencillik gördüğüm zaman inanamıyorum. çocuklar diri diri yakılırken bunlar benim umrumda değil harley'in fiyatı düşecek mi demek nasıl bir iğrençliktir.
Abartıyorsunuz, öncelikle kimse burada "Gazze'de olanlar çok güzel, ne güzel, oh canıma değsin" tarzı bir şey yazmadı. Kimse yapılan mezalimi de onaylamadı. Bilâkis yapılanın yanlış olduğu yazıldı / çizildi. Verilen mesaj; "Gazze'deki sorunlara gelene kadar benim aklımı meşgul edecek bir sürü başka dert ve sorun var." Bu, kesinlikle Gazze'de olanların onaylanması anlamına gelmiyor.

Dünyada 8 milyar insan yaşıyor; bazılarımızın aile içinden başlayarak, komşumuz, semtimiz, mahallemiz, ilçemiz, ilimiz, ülkemiz, bölgemiz ... (anladınız) milyonlarca dram / adaletsizlik / vicdansızlık yaşanıyor. Bunların hepsini düşünmek, hepsi için üzülmek, hepsi için bir aksiyon almak, beyanat vermek ufacık beyinlerimizin bir köşesinde yer ayırmak gibi bir kapasitemiz (Bruce Almighty'liğe soyunmadıysak...) maalesef yok. Bir fikir belirtmek falan da zorunda değiliz açıkçası, böyle bir varsayım üzerinden eleştirmek çok anlamsız.

Asıl iğrençlik "cancel culture"dır bence; bu konuda bu fenomenin iki örneğini de görmüş olduk...

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
O kadar da değil canım, Ukrayna'da yaşam normale yakın devam ediyor. Cephelerde olanı saymazsak tabii. Ayrıca ciddi bir destek var Ukrayna'ya. Üstelik Rusya - Ukrayna Hristiyanların savaşı olduğu için savaşın sebebi siyasi. Filistin İsrail arasındaki savaş öyle değil. En eski savaş sebebi Dindir. Herkes kendi inancını yüceltmeye çalışıyor. Dünyanın kalanı masumlara yapılanları protesto etsede, yaşananları Filistin'in savaşı değil İsrail'in "Hamas terör örgütüne" karşılığı olarak gördüğünden Filistin halkı sıkıntıdalar. Protestolarda Hamas'a yapılan değil fazlasıyla karşılık verilip suç işleyen israil'in Filistinli sivillere yaptığı soykırımdan ötürü zaten. Haklılarda protesto etmekte. Ama eylem sadece free palestine şeklinde. Bugün Yunanistanda devlet binası üzerinde filistin bayrağı görüyorsan soykırım yapılan o siviller için. Hamas için değil. Sapla samanı ayırmak lazım. Biz onu beceremiyoruz. Sonra çıkıyo birisi, insan değilsiniz, iğreniyoruz diyo. Bir şey yapmak istiyorsan, git Hamas'la kol kola gir israile karşı savaş o zaman. Forumda ona buna sallamakla insanlar kurtulmaz.

Motosikleti
O kadar da değil canım, Ukrayna'da yaşam normale yakın devam ediyor. Cephelerde olanı saymazsak tabii. Ayrıca ciddi bir destek var Ukrayna'ya. Üstelik Rusya - Ukrayna Hristiyanların savaşı olduğu için savaşın sebebi siyasi. Filistin İsrail arasındaki savaş öyle değil. En eski savaş sebebi Dindir...
Aslında orada da konu "din" gibi görülse de bu bir kisve; İsrail'in esas amacı Filistin diye bir devletin Doğu Akdeniz'de kıyısının kalmaması gibi duruyor.

Din hiçbir zaman esas savaş sebebi olmamıştır; din, kitleleri manipüle etmek için kullanılan çok etkili bir kaldıraç / bir araçtır.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
O kadar da değil canım, Ukrayna'da yaşam normale yakın devam ediyor. Cephelerde olanı saymazsak tabii. Ayrıca ciddi bir destek var Ukrayna'ya. Üstelik Rusya - Ukrayna Hristiyanların savaşı olduğu için savaşın sebebi siyasi. Filistin İsrail arasındaki savaş öyle değil. En eski savaş sebebi Dindir. Herkes kendi inancını yüceltmeye çalışıyor. Dünyanın kalanı masumlara yapılanları protesto etsede, yaşananları Filistin'in savaşı değil İsrail'in "Hamas terör örgütüne" karşılığı olarak gördüğünden Filistin halkı sıkıntıdalar. Protestolarda Hamas'a yapılan değil fazlasıyla karşılık verilip suç işleyen israil'in Filistinli sivillere yaptığı soykırımdan ötürü zaten. Haklılarda protesto etmekte. Ama eylem sadece free palestine şeklinde. Bugün Yunanistanda devlet binası üzerinde filistin bayrağı görüyorsan soykırım yapılan o siviller için. Hamas için değil. Sapla samanı ayırmak lazım. Biz onu beceremiyoruz. Sonra çıkıyo birisi, insan değilsiniz, iğreniyoruz diyo. Bir şey yapmak istiyorsan, git Hamas'la kol kola gir israile karşı savaş o zaman. Forumda ona buna sallamakla insanlar kurtulmaz.
din de siyasi :)

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Aslında orada da konu "din" gibi görülse de bu bir kisve; İsrail'in esas amacı Filistin diye bir devletin Doğu Akdeniz'de kıyısının kalmaması gibi duruyor.

Din hiçbir zaman esas savaş sebebi olmamıştır; din, kitleleri manipüle etmek için kullanılan çok etkili bir kaldıraç / bir araçtır.
12-13 sene önce Tunus'a gittim. İhracatçıyız ya, müşteri arıyoruz. Neyse bir toplantı oldu iş forumu başında. Kürsüde birisi var bağıra çağıra birşeyler anlatıyor "Kudüs müslümanlarındır, müslümanların kalacak" diye bağırıyormuş Arapça. İsrail için amaç Kudüs'ü ve etrafını ele geçirmek. Museviler için vaad edilmiş topraklar işte.

Bu arada herkes filistin parayla toprağını sattı falan zanneder. Öyle bir yanlış bilgi dolaşıyor sosyal medyada. Osmanlı parçalanırken İngilizlerin oyunlarıyla israil'e verilmiştir o topraklar. Şimdi oradaki oyunları organize eden ingiliz komutanın adını hatırlamıyorum (Lawrence değil) İngiltere eliyle israil devleti kurulmuş bir bölgedir filistin toprakları. Lozanda bizde komple vazgeçiyoruz anadolunun bütünlüğü esas amaç olduğu için. Ne bizim devletin ne de Filistinlilerin yapacağı birşey olmamış o noktada.

Kitap yazmayı düşünür müsün bu tezin için? Kanıtlarsan ciddi ünlü olursun :) Bir hayli iddialı bir söylem. Tüm otoritelerin tersi :)

banane yav filistenden ben harleyler ucuzlayacak mı ona bakarım

Kim takar Filistin'i, Eskişehir varken.

yine "filistini umursuyorum, aa çok üzülüyoruz, çok kötü, kahrol israil al sana tepki!!! tepki gösterin, üzül lan, üzülsene oğlum!!"cular çıkmış. git filistine savaş o zaman ya da al evine mülteci besle. ülkesinde ekonomi dibi görmüş, çürüme, yozlaşma diz boyu, bi de filistin için üzülecez. oldu aq :D
Abartıyorsunuz, öncelikle kimse burada "Gazze'de olanlar çok güzel, ne güzel, oh canıma değsin" tarzı bir şey yazmadı. Kimse yapılan mezalimi de onaylamadı. Bilâkis yapılanın yanlış olduğu yazıldı / çizildi. Verilen mesaj; "Gazze'deki sorunlara gelene kadar benim aklımı meşgul edecek bir sürü başka dert ve sorun var." Bu, kesinlikle Gazze'de olanların onaylanması anlamına gelmiyor.

Dünyada 8 milyar insan yaşıyor; bazılarımızın aile içinden başlayarak, komşumuz, semtimiz, mahallemiz, ilçemiz, ilimiz, ülkemiz, bölgemiz ... (anladınız) milyonlarca dram / adaletsizlik / vicdansızlık yaşanıyor. Bunların hepsini düşünmek, hepsi için üzülmek, hepsi için bir aksiyon almak, beyanat vermek ufacık beyinlerimizin bir köşesinde yer ayırmak gibi bir kapasitemiz (Bruce Almighty'liğe soyunmadıysak...) maalesef yok. Bir fikir belirtmek falan da zorunda değiliz açıkçası, böyle bir varsayım üzerinden eleştirmek çok anlamsız.

Asıl iğrençlik "cancel culture"dır bence; bu konuda bu fenomenin iki örneğini de görmüş olduk...
öncelikle fikir belirtmeyene bir lafım yok. kimse fikir belirtmek zorunda değil. fakat fikri iğrenç olana fikrin iğrenmiş derim. yukarıda örneklerini ekledim.

herkesin problemleri var buna hiç itirazım yok. kendi problemlerinden bahsetme de demiyorum. fakat şu anda yüzbinlerce sivilin öldüğü, kalanların açlığa ve ilaçsızlığa sürüklendiği bir soykırım yaşanıyor. soykırım dediğimiz şey ekonomik zorluk değil, doğa felaketi değil, trafik kazası değil, hastalık değil. gözlerimizin önünde bir katliam yaşanıyor ve her gün yaşanıyor. buna duyarsız kalmak bence insan olma sınırının ötesinde bir şey. yani bugün bir öküz de çiftleşmek istiyor, yemek yemek istiyor, çayırda dolaşmak istiyor, kendi dertleriyle ilgileniyor. ben gidip de öküzle bir insanmış gibi sohbet etmiyorum. gazze'de yaşananlara duyarsız kalmak ya da normal bir sıkıntıymış gibi davranmakla öküz olmak arasında bence fark yok o yüzden.

Motosikleti
D400
Freasy ben seni anlıyorum fakat anlamadıgım nokta duyarsız kalmaktan kastın nedir?
Mesela duyarlı birisi olarak ne yaptın?

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
öncelikle fikir belirtmeyene bir lafım yok. kimse fikir belirtmek zorunda değil. fakat fikri iğrenç olana fikrin iğrenmiş derim. yukarıda örneklerini ekledim.

herkesin problemleri var buna hiç itirazım yok. kendi problemlerinden bahsetme de demiyorum. fakat şu anda yüzbinlerce sivilin öldüğü, kalanların açlığa ve ilaçsızlığa sürüklendiği bir soykırım yaşanıyor. soykırım dediğimiz şey ekonomik zorluk değil, doğa felaketi değil, trafik kazası değil, hastalık değil. gözlerimizin önünde bir katliam yaşanıyor ve her gün yaşanıyor. buna duyarsız kalmak bence insan olma sınırının ötesinde bir şey. yani bugün bir öküz de çiftleşmek istiyor, yemek yemek istiyor, çayırda dolaşmak istiyor, kendi dertleriyle ilgileniyor. ben gidip de öküzle bir insanmış gibi sohbet etmiyorum. gazze'de yaşananlara duyarsız kalmak ya da normal bir sıkıntıymış gibi davranmakla öküz olmak arasında bence fark yok o yüzden.
bak gazzeden başka soykırımdan haberin yok bize insanlık dersi veriyorsun umrunda olan insanların çektiği acı olsaydı gider başka soykırımlardan da bahsederdin gazze dışında pek de umrunuzda değil çünkü diğerleri sizden değil veya yeterince karlı değil

bak gazzeden başka soykırımdan haberin yok bize insanlık dersi veriyorsun umrunda olan insanların çektiği acı olsaydı gider başka soykırımlardan da bahsederdin gazze dışında pek de umrunuzda değil çünkü diğerleri sizden değil veya yeterince karlı değil
insanlıktan çıkmış başka birisi gelip de diğer soykırımları hafife alırsa onlara da tepkimi gösteririm. konuyu ben açmadım. ortaya dökülen pisliklere tepki gösteriyorum sadece.

çağımızın akıl hastalığı "aşırı duyarlılık" :D ekran önünde yumruk sıkıp, orada burada "israil çok kötü abi, bu yaptıkları kabul edilemez!!" diyip, bu konu hakkında da hiçbir şey yapmayıp (ki zaten ne yapacaklar?), önceliği milleti ve ülkesi olan insanlara "duyarsız" diyen bir güruh. akıl tutulması. diyorum, madem bu kadar duyarlısın, al savaştan kaçan 7 çocuklu bir filistinli aileyi besle.

kimse soykırımı küçümsemiyor, kimse "oh iyi oldu" demiyor. burada vicdanını rahatlatacaksın diye ona buna sallamana gerek yok :D git kendi üzüntünü yaşa, istiyorsan sabaha kadar ağla, sana ne üzülmeyenden ya? senin vicdanının rahat olması neden benim vicdanımın rahat olmamasına bağlı?

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
bakmadığınız başka bi bakış açısı da var bizim ülkemizde de bu toprakların onlara ait olduğunu onların hakkı olduğu söyleyen bi grup var yarın şemdinliden haburdan girip sivilleri öldürse esir alsa devletin nasıl bi tepki vermesini isterdiniz

Motosikleti
12-13 sene önce Tunus'a gittim. İhracatçıyız ya, müşteri arıyoruz. Neyse bir toplantı oldu iş forumu başında. Kürsüde birisi var bağıra çağıra birşeyler anlatıyor "Kudüs müslümanlarındır, müslümanların kalacak" diye bağırıyormuş Arapça. İsrail için amaç Kudüs'ü ve etrafını ele geçirmek. Museviler için vaad edilmiş topraklar işte.

Bu arada herkes filistin parayla toprağını sattı falan zanneder. Öyle bir yanlış bilgi dolaşıyor sosyal medyada. Osmanlı parçalanırken İngilizlerin oyunlarıyla israil'e verilmiştir o topraklar. Şimdi oradaki oyunları organize eden ingiliz komutanın adını hatırlamıyorum (Lawrence değil) İngiltere eliyle israil devleti kurulmuş bir bölgedir filistin toprakları. Lozanda bizde komple vazgeçiyoruz anadolunun bütünlüğü esas amaç olduğu için. Ne bizim devletin ne de Filistinlilerin yapacağı birşey olmamış o noktada.
...
Parayla alınan topraklar da var ama bu bütünün içinde çok büyük bir yüzdeye tekabül etmez herhalde. Üstelik 1948'den beri de sürekli yeni yeni topraklar işgal edilmeye devam ediliyor, hiç durmadı.

Balfour Deklarasyonu sanırım bahsettiğin konu?

Sonradan not: Bizde de parayla alınan ekilebilir biçilebilir topraklar ve doğal kaynaklar falan var - hamuduyla götürüyorlar senelerdir. Gazze'de olanlar çok acı; masum çocuk, kadın ve erkeklerin çektiği acılar içimizi yakıyor ama şu anda oradan dertlendiğimizin en az 100 katı kadarıyla kendi ülkemize olanlar ve karanlık görünen geleceğimiz için dertlenmeliyiz bence. Pek çoğumuz (dikkatlerimiz hep başka yönlere çekildiği için) farkında değiliz ama şu meşhur "Yering Vadisi Şarabı"ndan yudumlamaktayız şu anda; vatanımızın ve çocuklarımızının geleceği söz konusu...

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar