Motorumda rödajı nasıl yapmalıyım

Motosikleti
Ns200 15"
Ben bunu ornek verecektim ama gene git otede agla der ben de aglarim diye yazmamistim😭
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sülün Osman der ki "beni dolandirmaya kalkmayan kimseui dolandirmadim"
Murphy der ki "yolunacak kaz varsa yolun:
Dünya liderimiz derki "Fakir çalmasını beceremediği için fakirdir".

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Genç kardeşlerimiz kısacık hayatlarında el yumruğu yemediği için kendininkileri balyoz sanıyorlar. Bir de düşünmeden "senden iyi sürerim usta" diye atar yapıyorlar. Yapma güzel kardeşim, etme yakışıklı evladım, adam dağ yolunda Forza ile içinden geçer, dinlenip dinlenip geri döner, patates olursun. Tanımadığın adama salça olma.

Bu işlerde kural bellidir; çükün 40 cm de olsa elbet bir başkasınınki 41 cm ve daha kalındır.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Genç kardeşlerimiz kısacık hayatlarında el yumruğu yemediği için kendininkileri balyoz sanıyorlar. Bir de düşünmeden "senden iyi sürerim usta" diye atar yapıyorlar. Yapma güzel kardeşim, etme yakışıklı evladım, adam dağ yolunda Forza ile içinden geçer, dinlenip dinlenip geri döner, patates olursun. Tanımadığın adama salça olma.

Bu işlerde kural bellidir; çükün 40 cm de olsa elbet bir başkasınınki 41 cm ve daha kalındır.
Aksam aksam guldurdun tommycan😂 (bilerek g ile degil c ile yazdim)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Aksam aksam guldurdun tommycan😂 (bilerek g ile degil c ile yazdim)
Bu arslan parçası kardeşimiz de elbet kötü niyetli değil, iyi bir genç kardeşimiz ama rahle-i tedrisattan geçmeye ihtiyacı var.

Biz o yaştayken "hafız, bilader, hacım" vs diyorduk, büyüklerimiz bizi tokatlamak için ortam kolluyorlardı. Şimdikiler "Usta, kral, kanka, başkan" diyorlar, ayar oluyorum Tarih tekerrürden ibaretmiş.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Bu arslan parçası kardeşimiz de elbet kötü niyetli değil, iyi bir genç kardeşimiz ama rahle-i tedrisattan geçmeye ihtiyacı var.

Biz o yaştayken "hafız, bilader, hacım" vs diyorduk, büyüklerimiz bizi tokatlamak için ortam kolluyorlardı. Şimdikiler "Usta, kral, kanka, başkan" diyorlar, ayar oluyorum Tarih tekerrürden ibaretmiş.
hafız bilader hacı daha kötüymüş

• Haha
Tepkiler: Ged
Motosikleti
Mondial Grumble
Senden iyi sürerim usta emin ol
Valla yazıktır ya ne boş insanlar var şu güzel vatanımda. Ulan soru soruyorsun adamlar cevap veriyor onu geçtim kitapçığı okumaya zihnin mi yetmiyor? Madem yeni motor heves felan var basıp geçerim diyorsun be vasıfsız mısın, niye soruyorsun o zaman rodaj nasıl yapayım diye? Üslup zaten kürdistan, adamlar mecaz yoldan yazmışlar ki güzel yazmışlar motoru satarken birine okutursun diye. Bir de adamlara laf ediyorsun be vatana millete hayırsız kardeşim. Bas geç ırzına geç motorunun madem, rodaj da rahatlasın biz de rahatlayalım.

Motosikleti
Ns200 15"

Abi hacı kelimesini nedense bir yerlerden kafama yerleşmiş kullanırım, yakın olduğum birine ufak bir sitem ederken "Yaw hacı..." diye sitemim olur.

Usta ve kral gibi kelimeler gene iyidir daha beteri pişik pişik "Kanziiii" diye gelen elemanlar var, bu elemanları garajımda bulunan avans taşakları olmayan Anadol 1.3 distribitörünü kafalarına atmak suretiyle kovalama isteği geliyor.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Abi hacı kelimesini nedense bir yerlerden kafama yerleşmiş kullanırım, yakın olduğum birine ufak bir sitem ederken "Yaw hacı..." diye sitemim olur.

Usta ve kral gibi kelimeler gene iyidir daha beteri pişik pişik "Kanziiii" diye gelen elemanlar var, bu elemanları garajımda bulunan avans taşakları olmayan Anadol 1.3 distribitörünü kafalarına atmak suretiyle kovalama isteği geliyor.
Bu nasil bir tasvirdir (tanimlayacak baska kelime bulamadim) 😂
Ayrica nasil bir garajin var merak ediyorum. Cgden anadola hepsinden anliyorsun, sokup takabiliyorsun anladigim kadari ile. Tamirci acsan daha iyi kazanabilirsin diye dusunuyorum sektoru bilmesem de

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Zükerbek çillisine inat olsun diye sosyal medyada Hacı Biber olarak da bilinirim. 🥱
trrz92q.jpg

Motosikleti
Ns200 15"
Bu nasil bir tasvirdir (tanimlayacak baska kelime bulamadim) 😂
Ayrica nasil bir garajin var merak ediyorum. Cgden anadola hepsinden anliyorsun, sokup takabiliyorsun anladigim kadari ile. Tamirci acsan daha iyi kazanabilirsin diye dusunuyorum sektoru bilmesem de
Garajım acayiptir fantastiktir, şu an içinde komple sökülmüş Ns200 ve gariban Spontini var. Anadol 4-5 sene önce olan bir hikayemdi şimdi çok daha yeni nesil araçlarla uğraşmış olsamda onun yeri hep ayrıydı. Garajım dediğim yerde kendi kendime garaj dediğim bir yer aslında aklınıza evin altında 4 metre tavan yüksekliği olan bir garaj gelmesin, benimkisi bodrumdan bozma arabanın kıtı kıtına girebildiği bir yer.

Garajımın en güzel yanı sadece benim kullanıyor olmam içerde Ke-Jetronic parçalarından tutun Skoda Favorit karbüratörüne varana kadar var, hatta antika bir dikiş makinasını lokma takımlarını koyduğum masa olarak kullanıyorum, böyle derme çatma bir yer işte. Nasip olursa 1 ay içinde artık Ns 200'ü toplayıp farklı işler yapacağımdan ötürü arabamıda trafikten çekip garajıma kapatmayı düşünüyorum, ara ara mekanik işlerini yapar arkasınada Ns200 ü sokabilirsem benden mutlusu yok. :)

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport

Ohoo hala mekanik distribütör mü yahu. Benim Anadol u elektronik ateslemeye gecireli 12 sene oldu. Practical Classics dergisi editörü Sam Glover Ingiltereden getirip bizzat monte etmisti.

468305065_10162102917463624_1928449999996567427_n.jpg

468300092_10162103145133624_628745313948747119_n.jpg

Motosikleti
Ns200 15"
Ohoo hala mekanik distribütör mü yahu. Benim Anadol u elektronik ateslemeye gecireli 12 sene oldu. Practical Classics dergisi editörü Sam Glover Ingiltereden getirip bizzat monte etmisti.

468305065_10162102917463624_1928449999996567427_n.jpg

468300092_10162103145133624_628745313948747119_n.jpg
Hocam biz full orijinal takılıyorduk :) bir ara platini iptal edip elektroniğe çevirdik ama pekte farkı görmeyince orijinale geri çevirdik.

Platin ayarı yapılmayan Anadol olurmu hiç? Yolda platin kapayacak ardından uygun aletlerle platin geri ayarlancak. :D

Yazın kullandığımızda bizi perişan ederdi, tavan deri ve siyahtı buda yetmezmiş gibi motorun bütün ısısı kabine girerdi. O araba bizde olduğu sürece sauna ihtiyacımızı onunla karşılardık.

Motosikleti
Bajaj Pulsar N250
Ben sadece senden iyi süreceğimi söyledim git ötede ağla hocam valla kafa açıyon ya
Kaç yaşındasın la sen?

Valla abilerimiz iyi dayanmış da ben dayanamadım. Saygısız, bomboş bir adamsın.

İnsan gibi soru sormuşsun bilen insanlarda sana düzgünce cevap vermiş.

Verilen cevapları beğenmeyip kendi kafana göre davrandığını görünce de insanlar sana ne yapıyorsan yap demiş ona da alınmışsın.

Şöyle sürmen gerekiyor demişler dayanamam demişsin o zaman kafana göre sür demişler tantana yapmışsın.

Ne E**eye ne gö**eye geliyorsun bilader o zaman hiç sorma.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Kaç yaşındasın la sen?

Verilen cevapları beğenmeyip kendi kafana göre davrandığını görünce de insanlar sana ne yapıyorsan yap demiş ona da alınmışsın.

Şöyle sürmen gerekiyor demişler dayanamam demişsin o zaman kafana göre sür demişler tantana yapmışsın.

Boşa celallenme yiğidim. Canını sıkma boş ver, bildiği gibi yapsın ne yapmak istiyorsa.

Motosikleti
Bajaj Pulsar N250
Boşa celallenme yiğidim. Canını sıkma boş ver, bildiği gibi yapsın ne yapmak istiyorsa.
Yav abi 2 gündür önüme düşüyor iş yoğunluğundan cevap veremedim okudukça gereksiz kuruldum elemana.

Haklısın celallenmeye gerek yok da yazmasam içimde kalacaktı.

Motosikleti
Yok
Kaç yaşındasın la sen?

Yarma ya 🤣🤣

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar