3 günlük Pülümür, Karanlık Kanyon ve 3200 Rakımlı Kırklar Mescidi Gezimiz

Motosikleti
Honda Crf250L
Merhaba,
Trabzon çıkışlı 3 gün sürecek olan bir gezi planladık iki arkadaş. Bende Honda Crf250L, arkadaşımda ise Ktm 250Adventure.
İlk gün Trabzon'dan yola çıkarak Gümüşhane üzerinden Pülümür yoluna ulaşmayı hedefledik. Pülümür'den yıllar önce araba ile geçmiştim ve o yolu çok beğenmiştim. Hatta o zaman aklımdan geçmişti motosikletle bu yol ne güzel sürülür diye. Henüz o yoldan geçmemiş olan varsa tavsiye ederim pişman olmazsınız.

Pülümür'ü geçtikten sonra Tunceli merkeze uğradık ve yolumuza devam ederek Pertek'e ulaştık. O geceyi Pertek'te bulunan bir öğretmenevinde geçirdik. Kahvaltı dahil geceliği 500 lira olduğu için hiç çadır işiyle uğraşmadık, direkt attık kendimizi öğretmenevine.

Ertesi gün Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde bulunan Karanlık Kanyon'u hedefledik. Tek şeritli asfalt dağ yollarından geçtik hep. Yollar o kadar güzeldiki sürekli durup fotoğraf ve video çektik, köy kahvehanelerinde durup çay içtik. Karanlık Kanyon'a ulaştığımızda ise artık hacı olmak kalmıştı. Kanyondan ilk kez geçtim ve bitirdiğimde tekrar tekrar sürmek istedim o tünellerde.

Kanyon'u bitirdikten sonra Kemah üzerinden Bayburt'a geçtik. Özellikle tek şeritli dağ yollarını tercih ettik güzergah üzerinde. Çünkü manzaralar ve virajlar daha güzel oluyor öyle yollarda. Çift şeritli otobanları hiçbir zaman tercih etmem genelde.

O geceyi Bayburt öğretmenevinde geçirdikten sonra sabah hazırlanıp Bayburt'u Trabzon'a bağlayan Soğanlı Geçidi'ne doğru sürdük. Geçide ulaştıktan sonra 3200 rakımda bulunan Kırklar Mescidi'ne uğramaya karar verdik. Yıllar önce insanlar o mescidi sırtlarında taşıdıkları Karaçam tahtalarıyla bir kayanın tepesine inşa etmişler. Maneviyatı ve rakımı çok yüksek bir yer. Gelenler isterlerse geceyi mescitte geçirebiliyorlar. İsteyenler mescide yiyecek içecek bırakıyor, ihtiyacı olanlarda bırakılan yiyeceklerden yiyebiliyorlar. Orayı da şiddetle tavsiye ederim görmenizi.

Kırklar Mescidi'nden sonra Şeker Suyu Yaylasından Uzungöl'e indik. Uzungöl'ün rezil manzaralarını görmemek adına pek durmadan yolumuza devam ettik ve kazasız belasız gezimizi bitirdik.

Buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim. Bu hikayenin videosunu izlemek isterseniz aşağıya linkini bırakıyorum.
Kanala abone olursanız da çok sevinirim. Trabzon'a yolu düşenleri beklerim:)

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Süper. 😍

Hala gezi raporunu yazmakta olduğum biraz daha uzun benzer bir turu da biz yaptık Ağustos sonunda.

Derebaşı virajlarından geçmemişsiniz galiba.

Videoyu henüz izlemedim ama kanala üye olup bildirimleri açtım. :)

Motosikleti
Honda Crf250L
Teşekkürler. Trabzonda yaşadığımız için Derebaşından çok geçtik. Bu sefer farklı bir yol olsun istedik. Sizin yazınızı da merakla bekliyorum🙂

Motosikleti
Honda CB125F
Hem şehir hem kırsal çok güzel bir gezi olmuş.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Nasip olursa onumuz sezon su sogutmali gucu kuvveti yerinde bir motor alip turkiye turu yapacagim.

Bu zamana kadar eşek arabasindan devsirme motorlara bindim,ne uzun yol yapiliyor ne de guvenip yola cikiliyor.
şimdi ben adını söyleyince dalga geçiyorlar :) o modelin 10 yaşında olanları makul fiyata bulunuyor, bir güzel bakımını yapıtırıp yolda kalır mıyım korkusu olmadan gezersiniz her yeri.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Nasip olursa onumuz sezon su sogutmali gucu kuvveti yerinde bir motor alip turkiye turu yapacagim.

Bu zamana kadar eşek arabasindan devsirme motorlara bindim,ne uzun yol yapiliyor ne de guvenip yola cikiliyor.
Kardeşim yakışır sana, o motoru aldığında inan kendim almış kadar sevineceğim. Sym Wolf, Xmax, Apache 180 derken epey ara verdin alemlere. Gönlündeki motora sahip olman dileğiyle.

Motosikleti
Honda Crf 250 L (2020), Honda Sh 125i
Şahane bir tur olmuş. Tebrik ediyorum. 🤗
Ben de 2017 Ağustos'ta dediğiniz yerlerin hepsini Crf Rally ile geçtim. Çok güzel bir coğrafya. 🙏

Motosikleti
Honda Crf250L
teşekkür ederim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hem şehir hem kırsal çok güzel bir gezi olmuş.
evet öyle oldu ve çok güzeldi. Teşekkürler.

Evet uzun yolda motor biraz güçlü olmalı. En azından bir 30 beygir mesela.

Şahane bir tur olmuş. Tebrik ediyorum. 🤗
Ben de 2017 Ağustos'ta dediğiniz yerlerin hepsini Crf Rally ile geçtim. Çok güzel bir coğrafya. 🙏
Teşekkürler. Tadı damağımızda kaldı. Gerçekten güzel bir gezi oldu bizim için :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar