Yağ değişimi sonrası top speed de düşüş hissi

Motosikleti
Mondial 150 MG Superboy X
Herkese iyi forumlar bugün superboy 150 mg motorumun yağ değişimini ve filtre temizliğini yaptım koyduğum yağ motul 5100 10w40. Yağı değiştikten sonra sanki top speed düşmüş gibi hissediyorum 125-130 kmh ye rahat çıkan motor sanki 120 de tıkanır gibi oluyor yağ yeni olduğu içinmidir yoksa psikolojik olarak benmi öyle hissediyorum. İlk defa yağ değişimi yaptım bu arada

Motosikleti
Satın aldığın yer güvenilirmiydi ? sahte yağ olmasın..
Yok yok yağ sahte değil orijinal güvenilir yerden aldım ekstra olarak motor sakinledi titreşim azaldı vitesler yumuşak geçiyor da o 5 kmh ye yakın bir düşüşten dolayı sordum yağ yeni diye herhalde eski çıkan yağ incelemiş belkide o fark ettirdi bir dahaki değişimde anlıyıcaz

yağı olması gerektiğinden fazla koyduysan da benzer sonuçları alırsın

Motosikleti
D400
Eski yağ daha incedir sürtünmesi az oldugundan bir tık fark yaratabilir, bir de motorun içinde yağın yayılması ve verimli hale gelmesi vakit alabilir.

fazla da koymuş olabilirsiniz.

Motosikleti
Eski yağ daha incedir sürtünmesi az oldugundan bir tık fark yaratabilir, bir de motorun içinde yağın yayılması ve verimli hale gelmesi vakit alabilir.

fazla da koymuş olabilirsiniz.
Usta bende öyle düşündüm eski çıkan yağ inceydi bilmiyorum belkide kullanıla kullanıla incelmiştir ilerleyen süreçte bakıcaz artık. Tam 1 litre koydum fazla koyma imkanım yok

Motosikleti
Ns200 15"
Usta bende öyle düşündüm eski çıkan yağ inceydi bilmiyorum belkide kullanıla kullanıla incelmiştir ilerleyen süreçte bakıcaz artık. Tam 1 litre koydum fazla koyma imkanım yok
Çıkan yağın incelmesi gayet normal bir durum çünkü eskidi, eskidiği için ilk viskozitede değil ve aynı şekilde korumayada yeteri kadar sahip değil.

Motosikleti
D400

diğer tüm şeyler aynı ise basınc / benzin dolulugu / kullandıgın bölge; yağ zamanla inceldiğinde bir tık değişim olabilir.
Superboy 150'nin 130'a rahat cıkması beni daha çok şaşırttı =)

Bu arada hava filtren de tıkanmış olabilir bakımda temizlediler mi değiştirdiler mi acaba.

başlığı görünce "lan top sipit bizim hissettiğimiz bi şey mi? ekranda ne yazıyorsa o değil mi?" dedim, bi sorguladım son hız denen olgunun gerçek olup olmadığını, gerçi buna olgu da denmez eğer hissediyorsak, hissettiğimiz bir şeyi nasıl kanıtlarız ki? olgu olması için kanıtlanması gerekmiyor mu?.. tanrım... son hız denilen şey, varlık ile hiçlik arasında ince bir çizgi midir?..

Açılın ben geldim. Fizik kanunlarının en önemlilerinden biri bildiğimiz gibi Newton'un hareket kanunlarıdır.
Bunlarında en bilineni f=ma formülüdür.

Buradaki a çok önemlidir. İvme demektir. Bizim gaz açtığımızda hissettiğimiz şey budur. Mesela evde koltukta otururken herhangi bir şekilde hız deneyimlemeyiz . Aynı zamanda sabit hızla giden bir araçta km göstergesine bakmazsak eğer, kaç km hızla gittiğimizi hissedemeyiz.

İnsan hızı algılayabilecek şekilde evrimleşmedi. Eğer eyle olsaydı saatte 107.000 km hızla hareket eden dünyanın hareket hızını da hissetmemiz lazımdı. Ancak sıfır ivmesinden dolayı dünyanın hızı da dahil olmak üzere hiç bir hız bizim tarafımızdan hissedilemez.

Ancak işin içine ivme girince o zaman her şey değişir. Hissettiğimiz ivmedir ve bunu hissetmeyi severiz. İvme yoksa hız değişmez. İvme varsa hız değişir.
:D

Motosikleti
D400
Açılın ben geldim. Fizik kanunlarının en önemlilerinden biri bildiğimiz gibi Newton'un hareket kanunlarıdır.
Bunlarında en bilineni f=ma formülüdür.

Buradaki a çok önemlidir. İvme demektir. Bizim gaz açtığımızda hissettiğimiz şey budur. Mesela evde koltukta otururken herhangi bir şekilde hız deneyimlemeyiz . Aynı zamanda sabit hızla giden bir araçta km göstergesine bakmazsak eğer, kaç km hızla gittiğimizi hissedemeyiz.

İnsan hızı algılayabilecek şekilde evrimleşmedi. Eğer eyle olsaydı saatte 107.000 km hızla hareket eden dünyanın hareket hızını da hissetmemiz lazımdı. Ancak sıfır ivmesinden dolayı dünyanın hızı da dahil olmak üzere hiç bir hız bizim tarafımızdan hissedilemez.

Ancak işin içine ivme girince o zaman her şey değişir. Hissettiğimiz ivmedir ve bunu hissetmeyi severiz. İvme yoksa hız değişmez. İvme varsa hız değişir.
:D

yanlıs konuya yazmıs olaıblır misin :D

https://www.motosiklet.net/forum/konu/sense-of-speed-muhabbeti.222782/page-4

Kesin........
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Konu başlığı "Yağ değişimi sonrası top speed de düşüş hissi" değil mi?
Nayn. değil adam hislerinden değil dünyanın sonuna yaklaştığımızın alameti olan 5 km / h top speed teki düşüşden bahsediyor..

Hissetmek dediğin için o konuya yazacaksın diye düşündüm. Çünkü bu konu his değil göstergeye göre acılmış :D
İyi de göstergeye göre açılsaydı şöyle denirdi." Eskiden 130 yapan motorum şimdi 125 yapıyor. " oysa demiş ki "Yağı değiştikten sonra sanki top speed düşmüş gibi hissediyorum 125-130 kmh ye rahat çıkan motor sanki 120 de tıkanır gibi oluyor". Kesinlik yok. Hissiyat var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar