TVS Jupiter 125 frene basmadan çalışıyor

Arkadaşlar Merhaba,

2024 model 18xx km deki motorum frene basmadan çalışmaması gerekirken şu an çalışıyor

daha önce böyle bir sorunu yoktu Uzun süre yattı (yaklaşık 1.5 ay) sonrasında bu durumu farkettim

sizce sorun nerde olabilir ilerde bu yüzden daha büyük bir şeye yol açar mı ?

yorumlarınızı ve tavsiyelerini bekliyorum

iyi forumlar

Yan ayaklıkta bir mekanizma oluyor, ayaklık açıkken motorun elektriğini kesiyor gibi birşey yapıyor, böylece motor çalışmıyor. Ben çok bilmem ama muhtemelen onun bağlantı soketlerinde falan bir sıkıntı olmuştur. Ya da bir sebepten ayaklık açılsa bile algılamasını engelleyen yağ, tortu, çamur mamur birşeyler mekanik olarak orayı etkilemiş olabilir. Birazdan teknik bilgisi de olan arkadaşlar bunları çok güzel açıklarlar eminim.

Motosikleti
Harley-Davidson CVO Road King / Honda Shadow VT 750 C4
Arkadaşlar Merhaba,

2024 model 18xx km deki motorum frene basmadan çalışmaması gerekirken şu an çalışıyor

daha önce böyle bir sorunu yoktu Uzun süre yattı (yaklaşık 1.5 ay) sonrasında bu durumu farkettim

sizce sorun nerde olabilir ilerde bu yüzden daha büyük bir şeye yol açar mı ?

yorumlarınızı ve tavsiyelerini bekliyorum

iyi forumlar
Yan ayak müşürün arızalanmış ama şanslısın ki devreyi sürekli tamamlayarak arızalandığı için sorun yaşamamışsın :) Genellikle tam tersi olur, müşür arızalanır ve motor marş almaz, ara ki bulasın sorunu...

Belki @jonvolkan'ın dediği gibi sadece pislik kaçmıştır, wd-40 ile temizleyin, sorun çözülmezse oraya 500 TL sıkışmış;

Arkadşlar Ben Bir Detayı Atladığımı farkettim şu an :)
Motor yattı sol tarafına ve fren maneti de yamuldu biraz ama yolda giderken vs kendi frenlemiyor sadece bu durum var sizce bunla alakalı olabilir mi ?

iyi forumlar

Arkadşlar Ben Bir Detayı Atladığımı farkettim şu an :)
Motor yattı sol tarafına ve fren maneti de yamuldu biraz ama yolda giderken vs kendi frenlemiyor sadece bu durum var sizce bunla alakalı olabilir mi ?

iyi forumlar
Yukarıda yazdığım gibi fren müşürü yamulan manet yüzünden takılı kalmıştır..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar