Artçı Bindiğinde Motorun Arkası Titriyor

Motosikleti
PCX 125
Merhaba,
PCX 125 motorumda arkama 50-60 kilo birini aldığım zaman hiçbir sorun olmadan kilometrelerce gidebiliyoruz. Fakat +75 kilo birini aldığım zaman motorun arkası sağa sola titriyor, ön tarafta bir sorun yok ama arka taraf sanki sağa sola gidiyor gibi olduğu için emniyetli bir sürüş olmayacağını düşündüğümden 6-7 saniyelik bir sürüşten sonra bu olaydan vazgeçiyoruz. Belki benim acemiliğimdendir, belki farklı bir sebebi vardır. Sebebi ne olabilir fikirlerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler

Motosikleti
Yakında crf 250 rally
Belki artçınız kendisini sağa sola yatırıyor olabilir

Motosikleti
PCX 125
Motosikleti
Bajaj Pulsar NS125
Bu aklıma gelmediği için bi tık üzgünüm, çok teşekkür ediyorum size.

Evet arka lastiği 33ten 36ya yükseltmiştim, kitapçıkta önerildiği gibi fakat hissedilen bir değişiklik olmadı. Fikriniz için teşekkür ederim
Maalesef problemi bilemiyorum hocam kusuruma bakmayın, birde aynı kilolarda başka bir artçı bulup denerseniz bence sorun motorda mı yoksa artçıda mı anlayabilirsiniz.

Motosikleti
PCX 125
Maalesef problemi bilemiyorum hocam kusuruma bakmayın, birde aynı kilolarda başka bir artçı bulup denerseniz bence sorun motorda mı yoksa artçıda mı anlayabilirsiniz.
Yine de çok teşekkür ederim, dediğiniz gibi benzer kilolarda insanlarla deneyeceğim

Merhaba,
PCX 125 motorumda arkama 50-60 kilo birini aldığım zaman hiçbir sorun olmadan kilometrelerce gidebiliyoruz. Fakat +75 kilo birini aldığım zaman motorun arkası sağa sola titriyor, ön tarafta bir sorun yok ama arka taraf sanki sağa sola gidiyor gibi olduğu için emniyetli bir sürüş olmayacağını düşündüğümden 6-7 saniyelik bir sürüşten sonra bu olaydan vazgeçiyoruz. Belki benim acemiliğimdendir, belki farklı bir sebebi vardır. Sebebi ne olabilir fikirlerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler
Yaşadığınız gayet normal, artçılı sürüşler dengeyi ciddi manada bozar, özellikle düşük cc hafif motorlarda. Binen kişi size biraz yakın oturursa biraz daha dengeli olur, ama yinede müthiş olmayacaktır. düşük cc artçılı kullanmak her türlü ızdırap.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
ikinizin toplam kilosu motorun kapasitesini aşıyor mu?

Motosikleti
PCX 125
Yaşadığınız gayet normal, artçılı sürüşler dengeyi ciddi manada bozar, özellikle düşük cc hafif motorlarda. Binen kişi size biraz yakın oturursa biraz daha dengeli olur, ama yinede müthiş olmayacaktır. düşük cc artçılı kullanmak her türlü ızdırap.
Kabullenmek güç gelse de, bu gerçek beni üzdü. Yorumunuz için çok teşekkür ediyorum.
ikinizin toplam kilosu motorun kapasitesini aşıyor mu?
Net bir bilgimin olmadığını itiraf etmekle birlikte, internette yazan 180kg ise aşmıyor, son test ettiğim kişiyle toplam kilolarımız 160, sele altında da 3kg vardı, fakat oldukça yakınmış. Bu da bir sebep olabilir. Yorumunuz için çok teşekkür ediyorum

Motosikleti
Honda CBR500R
Acaba arka amortisörü sertleştirmek sorunu çözer mi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar