Ne Sıklıkta Motor Değiştiriyorsunuz?

Katılım
16 Şub 2011
Mesajlar
8,913
İnşallah bundan sonra bi evrende doğacaksak eğer maymun olarak doğmak isterim ne derdin ne tasan var bütün gün ye muzu yat.
Böyle birşey yazdığın için hemen tövbe et 😅
Biryerde okumuştum , insan evrendeki en kıymetli varlık ve biri insan olarak yaratılmaktan şikayet ediyor veya bunun değerini bilmiyorsa başına büyük dertler açılır , okuduğum yazı tam olarak böyle değildi de aklımda kalanını aktardım..
 
Katılım
9 Eyl 2024
Mesajlar
2,107
Böyle birşey yazdığın için hemen tövbe et 😅
Biryerde okumuştum , insan evrendeki en kıymetli varlık ve biri insan olarak yaratılmaktan şikayet ediyor veya bunun değerini bilmiyorsa başına büyük dertler açılır , okuduğum yazı tam olarak böyle değildi de aklımda kalanını aktardım..
:D
Şöyle bir akıl yürütelim. 2 insan var olsun. Biri akıllı diğeri o kadar akıllı değil. Yani aralarında belli bir zeka farkı olsun. Biri en değerli varlık olduğuna inanıyor. Diğeri inanmıyor.

Mesela akıllı olan inanıyor olsun. Akılsız olan inanmıyor olsun. Bu durumda kainatın ( yaratıcının yada her ne ise ) zaten akılsız olarak yarattığı bu insana ( diğerinden daha az akıl vermiş) kızmaya hakkı var mıdır? Zaten adamın aklı eksik . Sağlıklı düşünemiyor. Hatalı karar vermesi normal değil mi?

Şimdi tersini düşünelim. Akıllı olanın inanmadığını ve akılsız olanın inandığını düşünelim. Bu durumda (kainatın yaratıcının yada her ne ise ) akıllı olana kızma hakkı var mıdır. Zaten aklı kendisi vermedi mi? O halde sahip olduğu aklı kullanıp da bu sonuca varan kişiye kim kızabilir ki?

Özgür irade istediğini seçmek istediğine inanmak yada inanmamak için yok mudur? Aksi taktirde bilgisayar programından bir farkımız kalır mıydı?
 
Katılım
3 Tem 2025
Mesajlar
249
Motosikleti
Motoru satıldı...
Böyle birşey yazdığın için hemen tövbe et 😅
Biryerde okumuştum , insan evrendeki en kıymetli varlık ve biri insan olarak yaratılmaktan şikayet ediyor veya bunun değerini bilmiyorsa başına büyük dertler açılır , okuduğum yazı tam olarak böyle değildi de aklımda kalanını aktardım..
Yok bu evrende insan olmaktan memnunum, eğer ki başka evrende ilk çağda falan doğarsak maymun olmayı tercih ederim. :ROFLMAO:
 
Katılım
17 Eyl 2020
Mesajlar
376
Motosikleti
Garajda yatan bir Ninja 650
5 sene içerisinde 3. motorumdayım fakat istenmeyen sebeplerden dolayı oldu :cautious:

1. Yamaha R25 - Müstakbel eşim motor istemediği için ve bıktırma derecesine getirdiği için sinirlenip sattım.
2. Suzuki GSX-25R - Evlendikten 1 sene sonra ne yapıp ne edip aldım, fakat motorun gücü beni sarmadı ve yükseltmek için sattım, fakat sattın sonra mali işler müdürü paraya el koydu :)
3. Kawasaki Ninja 650 - Bir şekilde ikna edip aldım ve hala binmekteyim, bazı zamanlar sat yenisini alırsın sonra diyor ama yemezler o bir kere olur :ROFLMAO: (Eninde sonunda satıp farklı bir model alıcam ama aradaki parayı tamamlayıp aynı gün içerisinde direkt gidip almam lazım)

Rahatınız bozulmasın istiyorsanız evlenmeyin :p
 

Ged

Katılım
19 Ağu 2025
Mesajlar
1,460
Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
15 yıllık aktif motosiklet hayatımda bazıları aynı model olmak üzere toplamda 16 farklı motosikletim olmuş ve şu an geldiğim durum şöyle: Zincir aktarmalı, nispeten büyük tekerlekli, küçük hacimli, hafif ve de haliyle pratik motosiklet hastasıyım.

Garajı olan her evde bir adet Honda ya da Yamaha Cub motor mutlak surette olmalı bence.

11 yıldır 2012 model Honda Wave 110i cub motosiklet sahibiyim.

Hondayı pandemide memlekete götürmüş olduğum için Ankaraya da yine bir cub olan 2018 Yamaha Crypton S aldım 2021'de.

O da elim ayağım oluyor pratikliğiyle.

Bir de her eve kesinlikle lazım olan başka bir model de CRF 250.

2017 Rally hala bende.

Satarsam da yine başka bir Crf 250 için satarım büyük ihtimalle.


Bunların yanına başka motorlar gelir gider ama kısmetse bunlar kalır.


Bunların dışında NX500 aldım Ocak ayında ama Temmuz sonunda sattım.


Yıllar sonra tamamen asfalt sürüşleri için mevcut motorlara göre daha büyük hacimli ve sport touring tadında bir motor da almayı düşünüyorum tekrardan.


Eğer onda da nokta atışı bir alışveriş yaparsam motor değiştirme işini uzun bir süre rafa kaldırırım herhalde.
Satma nedeniniz ozel degilse Nx 500u neden satmistiniz acaba?
 
Katılım
10 Ara 2015
Mesajlar
5,023
Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Aman birader arsa satılıp motor mu alınır? Tutun arsayı elinizde.
site içerisinde ve kırsal bir yer, değerlenmiyor.. 2024 kasım ayında müşteri çıktı ve 1 milyon 300 bin veriyorlardı... o zamanlarda o parayla gümüş alsak gümüş kilosu 22 bin tl iken şu anda gümüş 53 bin tl... o zamanlar altın gramı 2850 tl idi şu anda 4700 tl falan..

peki arsa kaç para? şu anda ancak 1 milyon 200 bin tl ye satabiliyoruz... değeri düşmedi ama alıcı yok.. o zaman paralı müşteri denk gelmişti ve anneme sattıramadım..

yani tabi isteyen yatırım tavsiyesi verebilir ama şu anda inanın bu arsayı elde tutmak zarardan başka bir şey değil.. zaten annemin emekli olması için 400 bin tl civarı sigortaya doğum borçlanması ödeyecek ve onun bahanesine satıyoruz... 250 bin tl civarı da bana yardım yapacak...

zaten annem ile yaşıyorum, ev giderleri komple bana ait, paralarımız ortak bizim...

ayrıca bir yakınımız çok acil şekilde 4 milyon civarı paraya sıkışmıştı ve kamyonetini 300 bin tl zararına sattı, bir evini sattı yarı fiyatına... eğer biz arsayı satıp altın olarak tutsaydık onun kamyonetini 200 bin tl zararına alır bize satışa koyardık... hem o daha az zarar ederdi hemde biz para kazanmış olurduk...

yani para kazanmak için kafa yormak gerek, boş boş duran ve kırsalda anca emeklilerin kalacağı bir yerde hele site içerisinde olan bir arsa en son değerlenecek arsa ve zaten değerlenmiyor bizim arsa.
 
Katılım
10 Mar 2014
Mesajlar
435
Motosikleti
Kymco Xciting VS 400
baktım ama tiger 1200 explorer xc ve xr modelleri daha hırçın daha karizma görünüyor...

400 bin civarı bütçem var ve 250-300 bin tl aralığında "cfmoto 650mt" bakıyordum aslında.. şehir içi trafikte yakıt sarfiyatı 7 litre civarı söylentileri duyunca ve 70 beygir civarı olup 215 kg civarı bir kütle olduğunu duyunca biraz verimsiz diye düşündüm... sarı sitede sadece "sport touring ve enduro" kriterini seçip biraz daha arama yapmaya başladım...

Triump diye bir marka varmış ben hiç bilmiyordum, tesadüfen resimli bir ilanda gördüm ve ne güzel motormuş deyip biraz detaylı araştırma yapayım dedim ve aslında bana en başından beri lazım olan makine buymuş benim haberim yok :D

pek uzun yol ile işim olmaz, işe git gel amacıyla kullanacağım... şu an kullandığım dominar için "hantal, ağır" falan diyorlardı ama ben rahatsızlık duymuyorum, yani ağır olmasının zararını görmedim, bu motorla ben drift atarak araç solluyorum bazen, yani ağır olması benim zevkime engel olmadı... direksiyon açısı dar olduğu için kıvraklık konusunda biraz zayıf yani yoğun trafikte aralardan geçerken kıvraklık eksikliği hissediliyor ama zaten bu tehlikeli olduğu için bence kazaya karşı pasif koruma diye düşünüyorum... yani en sağdan gelip en soldaki aracı soldan sollama gibi hareketleri bazen yapamıyorsun ve yapamamak belkide hayat kurtarıyor çünkü araba sürücüleri böyle yapınca motoru fark edemiyorlar.

Triump Tiger 1200 serisinden almak istediğim ilanları sıraladım; tel jantlı olanlar ucuz, yani 400 bin tl nin altında bulunabiliyor ama bu akort olayı kafamı kurcalıyor... tel jant yerine çelik jant modellerine bakıyorum ama onlar 400 bin tl üzerinde hep.

şu çok iyi mesela, 68 bin km de 2015 model ve 369 bin tl

buda 37 bin km ama biraz pahalı, 435 bin tl

şu çelik jantlı ama 2012 model, eski olması sıkıntı olur mu acaba

Renk olarak gri yada siyah istiyorum ama bu renklerde hep tel jant var yada çelik jant var ama eski model oluyor çelik jantlılar... yani tel jant alsam sorun yaşar mıyım acaba?
435.000 TL olan motorun önceki sahibi çok yakın arkadaşım. Satan da kuzeni zaten. Kuzenine vermeden önce 62k gibi bir ödeme yaparak ağır bakımını yaptırımıştı. Motor bakımlı ve çok iyi durumdadır. Fiyatta kolaylık sağlayabilir.
 
Katılım
7 Kas 2016
Mesajlar
9,829
Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
435.000 TL olan motorun önceki sahibi çok yakın arkadaşım. Satan da kuzeni zaten. Kuzenine vermeden önce 62k gibi bir ödeme yaparak ağır bakımını yaptırımıştı. Motor bakımlı ve çok iyi durumdadır. Fiyatta kolaylık sağlayabilir.
ilanı görünce bi an yükseldim, tam benim köfte turlarına göre motor dedim, sonra "paran yok senin ne demeye bakıyorsun buna dedim".
Hem ben daha vstrom 650'nin gücünün sınırlarına gelmedim, yani bunun gücü yetmiyor konforu yetmiyor noktasında değilim boşuna bakmayayım dedim.
Ama güzel motor. şehir için için fazla ağır ve hantal kalır ama tam uzun yol yapma motoru.
 
Katılım
10 Ara 2015
Mesajlar
5,023
Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
435.000 TL olan motorun önceki sahibi çok yakın arkadaşım. Satan da kuzeni zaten. Kuzenine vermeden önce 62k gibi bir ödeme yaparak ağır bakımını yaptırımıştı. Motor bakımlı ve çok iyi durumdadır. Fiyatta kolaylık sağlayabilir.
Çok iyi olur ama simdilik bakıyorum sadece, belki bir ay sonra belkide iki ay sonra alabilirim, şimdi kendi motorumu satmam lazım önce.
 
Katılım
16 Eki 2015
Mesajlar
3,251
Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
yengem fal bakarken "birinden yardım alacaksın, çok büyük bir motosiklet alıyorsun, adv mi udv mi nedir, büyük bir motor alacaksın" demişti
Sene 1990, İzmir'de askerdim. Çarşı izininde Karşıyaka'da Yunus Heykelinin önündeki bir falcı apla falımıza bakıp bana "üç gün içinde eline para geçecek, 30 gün sonra zengin olacaksın" demişti. Üç gün sonra 400 TL onbaşı mayışımı aldım ama 35 senedir zengin felan olamadım, olma ihtimalim de yok. Reyiz gibi beni de kandırmış demek ki .mk çingenesi. :oops:
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Rahatınız bozulmasın istiyorsanız evlenmeyin :p
Adam haklı. Hizmet kiralama diye bir şey var şimdi. Üstelik saatlik tapu da yapıyor imam efendi.
Bizim zamanımızda yoktu böyle şeyler. Ya da biz bilmiyorduk, ulaşılabilir değildi. :p
 
Son düzenleme:
Katılım
29 Tem 2015
Mesajlar
18,509
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Valla ben hep eşiyle beraber süren, beraber uzun yol yapan çiftlere özenmişimdir. Benim de eş, sevgili, kız arkadaş tercihimde artık nasıl bir sıkıntı varsa hayatıma giren kadınların tek ortak noktaları motosikletten nefret etmeleri.
 
Katılım
10 Ara 2015
Mesajlar
5,023
Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Valla ben hep eşiyle beraber süren, beraber uzun yol yapan çiftlere özenmişimdir. Benim de eş, sevgili, kız arkadaş tercihimde artık nasıl bir sıkıntı varsa hayatıma giren kadınların tek ortak noktaları motosikletten nefret etmeleri.
koca yazı bir kız arkadaş ile geçirdim, çok güzeldi, ayrıldık ama çok güzel zaman geçirdik... hatta bana "ben arabayı sevmiyormuşum, seninle gezerken onu anladım" demişti..

motosiklet ile gezmek daha romantik oluyor, motor kimsenin umurunda değil, yoldayken o arkadan seni kurcalıyor sen öndeyken arkaya doğru onu kurcalıyorsun :)

tek el ile motor sürme becerim baya gelişti bu yaz benim.. ama arkadaşı tebrik etmek lazım çünkü dominar gibi bir titreşim makinesine neredeyse hergün saatlerce katlanması bir başarıydı... iki gönül bir olunca D400 adventure oluyor işte...
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sene 1990, İzmir'de askerdim. Çarşı izininde Karşıyaka'da Yunus Heykelinin önündeki bir falcı apla falımıza bakıp bana "üç gün içinde eline para geçecek, 30 gün sonra zengin olacaksın" demişti. Üç gün sonra 400 TL onbaşı mayışımı aldım ama 35 senedir zengin felan olamadım, olma ihtimalim de yok. Reyiz gibi beni de kandırmış demek ki .mk çingenesi. :oops:
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:


Adam haklı. Hizmet kiralama diye bir şey var şimdi. Üstelik saatlik tapu da yapıyor imam efendi.
Bizim zamanımızda yoktu böyle şeyler. Ya da biz bilmiyorduk, ulaşılabilir değildi. :p
yengem fal baktı ve o fal çıksın diye kendimi şartlandırıyorum gibi bir tablo görünebilir, mesele şu; Türkiye de yollar biraz dandik ve dün misafirliğe giderken şöyle ufaktan gaz açayım da arabaları sollayayım dedim ve sinirlerim bozuldu yine, arabalar yaklaşık 70-80 gibi gidiyor ve bende sollamak için 110 civarı basmışımdır ve inanılmaz derecede sekerek gidiyorum.

görsen sanki amortisör yok motorda o derece sert olmasından gına geldi ve zaten uzun süredir değiştirecem diyordum ve konforlu bir şey alacam diyordum..

tercih konularında hassas biriyim ve öyle bir seçim yapmam lazım ki konforu bahane ederek değişim yaparken birçok şikayetimi de giderecek bir model seçmeliyim..

öyle bir motor seçmeliyim ki konfor yönünden doyuracak... güç kuvvet olarak doyuracak... görsel olarak bir havam olmasını da sağlayacak... uzun yola da gidebilecek ve en önemlisi yolcu taşımam gerektiğinde yolcunun konforu 1. sınıf olacak... sağlam olacak ve bakımı kolay ve bakım aralığı geniş olacak.. parça sıkıntısı yaşamayacağım ve TR de hani yavaş bile satılsa en azından bir piyasası olan bir motor olacak...

düşünüyorum düşünüyorum ve isteklerimi karşılayan ve fiyat olarak bütçeme en uygun motor Tiger 1200 serisi... gel gelelim yengemin baktığı fal ile bu uyuşuyor ama işin ilginç yanı şu ki yengem fal baktığı günlerde ben forumda "tenere 700" yada "africa twin" videoları paylaşıp bunlardan almak istiyorum demekle meşguldüm.

yani o zamanlardan bile isteklerimin belli olmaması görülüyor.. Tiger 1200 serisi motorların bakım aralığı çok iyi görünüyor, 16 bin km de bir bakım yapmak baya iyi.. ben dominar 400 yağını 3 bin km de bir değiştirirken Triumph Tiger explorer 1200 yağ değişimi 16 bin km yada senede bir kez... çok iyi.
 
Son düzenleme:
Katılım
19 Ocak 2015
Mesajlar
458
Motosikleti
BMW F650 GS (2006)
Selamlar herkese,

Motor değiştirmeme rekoru bende kalacak galiba :D

İlk ve tek motosikletimi 2013 yılında almıştım; 55.000 kilometrede 2006 model BMW F650.
Hâlâ kullanıyorum, yanlış hatırlamıyorsam 145.000 km civarına geldi.

Aslında değiştirmek istediğim zamanlar oldu ama bazen maddi durumlar, bazen kullanım sıklığımın çok azalması gibi sebeplerle ertelemek zorunda kaldım.
Artık değiştirmeye niyetim de yok, gidiyor öyle.
 

F54

Katılım
25 Haz 2010
Mesajlar
14,948
baktım ama tiger 1200 explorer xc ve xr modelleri daha hırçın daha karizma görünüyor...

400 bin civarı bütçem var ve 250-300 bin tl aralığında "cfmoto 650mt" bakıyordum aslında.. şehir içi trafikte yakıt sarfiyatı 7 litre civarı söylentileri duyunca ve 70 beygir civarı olup 215 kg civarı bir kütle olduğunu duyunca biraz verimsiz diye düşündüm... sarı sitede sadece "sport touring ve enduro" kriterini seçip biraz daha arama yapmaya başladım...

Triump diye bir marka varmış ben hiç bilmiyordum, tesadüfen resimli bir ilanda gördüm ve ne güzel motormuş deyip biraz detaylı araştırma yapayım dedim ve aslında bana en başından beri lazım olan makine buymuş benim haberim yok :D

pek uzun yol ile işim olmaz, işe git gel amacıyla kullanacağım... şu an kullandığım dominar için "hantal, ağır" falan diyorlardı ama ben rahatsızlık duymuyorum, yani ağır olmasının zararını görmedim, bu motorla ben drift atarak araç solluyorum bazen, yani ağır olması benim zevkime engel olmadı... direksiyon açısı dar olduğu için kıvraklık konusunda biraz zayıf yani yoğun trafikte aralardan geçerken kıvraklık eksikliği hissediliyor ama zaten bu tehlikeli olduğu için bence kazaya karşı pasif koruma diye düşünüyorum... yani en sağdan gelip en soldaki aracı soldan sollama gibi hareketleri bazen yapamıyorsun ve yapamamak belkide hayat kurtarıyor çünkü araba sürücüleri böyle yapınca motoru fark edemiyorlar.

Triump Tiger 1200 serisinden almak istediğim ilanları sıraladım; tel jantlı olanlar ucuz, yani 400 bin tl nin altında bulunabiliyor ama bu akort olayı kafamı kurcalıyor... tel jant yerine çelik jant modellerine bakıyorum ama onlar 400 bin tl üzerinde hep.

şu çok iyi mesela, 68 bin km de 2015 model ve 369 bin tl

buda 37 bin km ama biraz pahalı, 435 bin tl

şu çelik jantlı ama 2012 model, eski olması sıkıntı olur mu acaba

Renk olarak gri yada siyah istiyorum ama bu renklerde hep tel jant var yada çelik jant var ama eski model oluyor çelik jantlılar... yani tel jant alsam sorun yaşar mıyım acaba?
benim arkadaşımda 1200 tiger vardı gerçekten kendi sınıfında en konforlu motosiklettir rüzgar konusu mükemmel yani sanırsın üstü açık arabayla gidiyorsun ağırlık merkezi aşşağıda olduğun reyzink gibi viraj yapıyor arkadaşımda olanda remus egzoz vardı sanırım 3 silindir sesi bir harika hır hır çalışıyor
sakaryada ustası yok birde orta asya geziyor diye sattı tam asfalt canavarı bakımları ve parçaları azcık tuzlu ve zor
aydın'da olan motor gerçekten temiz uzun asfalt yollar yapacaksan çok memnun kalırsın
 
Katılım
29 Kas 2016
Mesajlar
126
Motosikleti
sym jet 14 125cc
şuana kadar 2 motorum oldu biri bekarken 150 ns çok güzel turlar yapmıştım onunla 2.side sym bu scooter ilede çok güzel yollar yaptım şuan forza var aklımda ama kronikleri duyunca bi soğudum 3 5 yaşında 250cc xmax oda olmadı yine en kötü sym joymax falan devam ederim diye düşünyorum bakalım belki imkanlar el vermeyecek 125 cc ile 100 bin km görene kadar devam edecek.
 
Katılım
27 May 2024
Mesajlar
281
koca yazı bir kız arkadaş ile geçirdim, çok güzeldi, ayrıldık ama çok güzel zaman geçirdik... hatta bana "ben arabayı sevmiyormuşum, seninle gezerken onu anladım" demişti..

motosiklet ile gezmek daha romantik oluyor, motor kimsenin umurunda değil, yoldayken o arkadan seni kurcalıyor sen öndeyken arkaya doğru onu kurcalıyorsun :)

tek el ile motor sürme becerim baya gelişti bu yaz benim.. ama arkadaşı tebrik etmek lazım çünkü dominar gibi bir titreşim makinesine neredeyse hergün saatlerce katlanması bir başarıydı... iki gönül bir olunca D400 adventure oluyor işte...
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:


yengem fal baktı ve o fal çıksın diye kendimi şartlandırıyorum gibi bir tablo görünebilir, mesele şu; Türkiye de yollar biraz dandik ve dün misafirliğe giderken şöyle ufaktan gaz açayım da arabaları sollayayım dedim ve sinirlerim bozuldu yine, arabalar yaklaşık 70-80 gibi gidiyor ve bende sollamak için 110 civarı basmışımdır ve inanılmaz derecede sekerek gidiyorum.

görsen sanki amortisör yok motorda o derece sert olmasından gına geldi ve zaten uzun süredir değiştirecem diyordum ve konforlu bir şey alacam diyordum..

tercih konularında hassas biriyim ve öyle bir seçim yapmam lazım ki konforu bahane ederek değişim yaparken birçok şikayetimi de giderecek bir model seçmeliyim..

öyle bir motor seçmeliyim ki konfor yönünden doyuracak... güç kuvvet olarak doyuracak... görsel olarak bir havam olmasını da sağlayacak... uzun yola da gidebilecek ve en önemlisi yolcu taşımam gerektiğinde yolcunun konforu 1. sınıf olacak... sağlam olacak ve bakımı kolay ve bakım aralığı geniş olacak.. parça sıkıntısı yaşamayacağım ve TR de hani yavaş bile satılsa en azından bir piyasası olan bir motor olacak...

düşünüyorum düşünüyorum ve isteklerimi karşılayan ve fiyat olarak bütçeme en uygun motor Tiger 1200 serisi... gel gelelim yengemin baktığı fal ile bu uyuşuyor ama işin ilginç yanı şu ki yengem fal baktığı günlerde ben forumda "tenere 700" yada "africa twin" videoları paylaşıp bunlardan almak istiyorum demekle meşguldüm.

yani o zamanlardan bile isteklerimin belli olmaması görülüyor.. Tiger 1200 serisi motorların bakım aralığı çok iyi görünüyor, 16 bin km de bir bakım yapmak baya iyi.. ben dominar 400 yağını 3 bin km de bir değiştirirken Triumph Tiger explorer 1200 yağ değişimi 16 bin km yada senede bir kez... çok iyi.
Devamı wattpad'de...
 
Katılım
28 Eyl 2007
Mesajlar
988
Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Satma nedeniniz ozel degilse Nx 500u neden satmistiniz acaba?
Merhaba.

NX500 cidden çok güzel motor ama beni mutsuz edecek birkaç özelliği vardı:

1. Sadece NX500'de değil yeni nesil neredeyse tüm Hondalarda kullanılan sol kütük. Kornaya basamayalım diye özellikle gizlemişler sanki korna tuşunu.

2. Uzun yolda 130 km üstü süratlerde gidonda inceden bir titreşim var.

Kısa süreli sürüşlerde sıkıntı değil de ben uzun yolda 10 saat üstü motor tepesinde kalıyorum. Yılda birkaç kez çıktığım uzun soluklu turlarda bazen 18 saat bile sürdüğüm oldu/oluyor.

Beni rahatsız etti.

Ama günlük 1 veya 2 saatlik sürüşlerde hiç ama hiç sorun değil.

100 km'nin altındaki süratlerde hiç bir sıkıntı yok zaten.

3. Gidon boşluğundan bedenime doğru müthiş rüzgar alıyordu.

Ama koruma demiri takıldıktan sonra bu durum muhtemelen çok azalır zira ön far altından giren havayı bayağı kesiyor koruma demiri.


Ön ve arka tekerlek için çamurluk uzatıcı eksikliği gibi başka birkaç sıkıntısı daha vardı ama sonradan takılacak aksesuarlarla onlar düzeliyordu.

Ben ilk partiden aldığım için hiç bir aksesuarı yoktu o zaman.

Şimdi her türlü aksesuarı mevcut ama.


Basması çok zor olan korna tuşu hariç diğer durumların çözümü bulundu. Km arttıkça titreşim de azalırdı muhtemelen.

Bu arada benim motor beyazdı ve kırmızısını çok beğenmişimdir.

Belki ileride kırmızısı olması koşuluyla tekrardan bir NX500 alırım.

Efendi kullanımda 250'likler kadar yakıyordu.

Yakışıklı

196 kg ağırlığını hiç hissettirmiyordu.

Biraz daha dişlik lastik takıp 100-110 gidip dünyayı dolaştıracak bir motor olarak aklımda yer edecek.

Kolay gelsin.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst