- Motosikleti
- Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Gerçek köyler daha güzel. Hele Trakya köyleri candır.Heryer köy seviyesinde şuanda o yüzden bildiğim köye gelmeyi tercih ettim
Gerçek köyler daha güzel. Hele Trakya köyleri candır.Heryer köy seviyesinde şuanda o yüzden bildiğim köye gelmeyi tercih ettim
Gerçek köyler kesinlikle çok daha güzel dün gezerken hala üç beş insanın yaşadığını gördüm bazı yerlerdeGerçek köyler daha güzel. Hele Trakya köyleri candır.![]()
Eğitimsizlik değil. O dediğin motorcuların çoğu muhtemelen araba yada 4 teker deneyimi az adamlar. Bu adamlar muhtemelen sadece motor sürüyorlar ve arabalardan gelebilecek olası her negatif sürprize karşı hazır bir bilinçaltı bunlarda yok. Bunlar bu yüzden zaten çoğu kazaya ilk başta çok şaşırıyorlar adama çünkü şaka gibi geliyor. Şöylede diyebiliriz çoğu motorcu trafiği kitaptaki şekli ile biliyor ama TR'de trafik kitaptaki ile aynı şekil işlemiyor her şey spontane. otorcuların da çoğu bu gerçeklikyen uzak gazlıyor. Şey diyen var mesela adam sinyal vermeden döndü kaza yaptım. TR'de kaç tane şehirde düzenli sinyal vererek araç kullanılıyorda sen her araç kesin sinyal veripte döner diye bekliyorsun meselaEğitimsizlik... Motoru alan Koruyucu ekipman yerine kamera alıyor trübünlere oynuyor.
Bu Hafta Bodrumdaydım.. Motorlular Amele sümüğü gibi 1.5 ton yüklü arabamın tamponuna kadar giriyorlar. Tabii Küfürün bini bir para.. ilk fırsatta koca arabayı sağa yada sola kaçırıyorum yol veriyorum.. yanımdan geçerkende camdan sesleniyorum.. '' Ananın .... sına kadar git şimdi ''
Motorcuları kollamaktan başka işimiz yok , nereden çıkacak her an tetikteyiz.. Ya Arkadaş bu arabanın altına girersen Ebenin malum yerini görmen olası.. Haa o kadar yakın takip edersende spatula ile kazırlar sonra Haberlere çıkarsın.. Güllük e gittim.. aynı manzara , Güllük rampasından yüklü araba ile çıkmaya uğraşıyorum... Amele sümüğü gibi 150 cc motor ile sol arkadan tampona kadar giriyor.. ben korkuyorum onun umurunda degil.. önüme bir şey çıksa onu geçtim.. ayağımı gazdan çeksem arka camdan girecek.. o derece yani.. Motorda iki kişi slalom yapa yapa gidiyor.. Aynı günün akşamı instağram da görüyorum , İzmir çevre yolunda Balçova tarafında Motorcu çok kötü bir şekilde hayatını kaybetmiş..
Birde Araba sürücüleri var.. yanlışlıkla gaza basmışmış.. Frenle gazın yerini karıştırmışmış... Normal gibi bunu söylüyorlar.
Ya arkadaş.. Kafalar güzelmi.. Frenle Gazın yerini karıştıranada bi zahmet ehliyet vermeyin..
Her Ehliyet alacak olana Psiko teknik şart olmalı... ne demek , gazla freni karıştırmak.
Ukalalık olarak gören görür sıkıntı yok.. önceki hafta 1800 km .. bu hafta 1100 km yol yaptım. Trafiği sürekli gözlemliyorum . Adam gibi Motorcu 600 cc ve üzeri olanlar.. Hele 1200 cc sınıfı .. Daha Kurala uymayanı görmedim.. En sıkıntı Kurye takımı..
Memlekette son yıllarda Moda oldu , 3 tekerli Akülü bisikletler artmaya başladı. Yaşlı Teyzeler günlere gitmek için bunları almaya başladılar. Birbirlerinden görüyorlar ötekilerde özeniyor. Kafayı Kıracağım , Annem bile beni darlıyor. Güne gidecekmiş , Komşu bilmem kim Hanım almış , arkadaşınıda yanına alıyormuş Günlere gidiyormuş..muş.. Bende diyor dikiş makinası çok kullandım ayağım pedala alışkın , Banada alın.. diyor..Eğitimsizlik değil. O dediğin motorcuların çoğu muhtemelen araba yada 4 teker deneyimi az adamlar. Bu adamlar muhtemelen sadece motor sürüyorlar ve arabalardan gelebilecek olası her negatif sürprize karşı hazır bir bilinçaltı bunlarda yok. Bunlar bu yüzden zaten çoğu kazaya ilk başta çok şaşırıyorlar adama çünkü şaka gibi geliyor. Şöylede diyebiliriz çoğu motorcu trafiği kitaptaki şekli ile biliyor ama TR'de trafik kitaptaki ile aynı şekil işlemiyor her şey spontane. otorcuların da çoğu bu gerçeklikyen uzak gazlıyor. Şey diyen var mesela adam sinyal vermeden döndü kaza yaptım. TR'de kaç tane şehirde düzenli sinyal vererek araç kullanılıyorda sen her araç kesin sinyal veripte döner diye bekliyorsun meselaadamlarda bu temel basit sosyokültürel bilgi bile yok dönecek adam kesin sinyal verir diye geziyor. Doğru vermesi lazım ama pratikte Türk trafiği bu değil yok yani sen buna güvenip nasıl sürebilirsin? Ağır amatörlük bunlar