Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Yakın bir zamanda motorumu yükseltmek istiyorum ve Cl250 düşünüyorum. Bilgili abiler bu motor hakkında ne düşünüyor onu merak ediyorum, benim gözümde biraz arada kaldığım bir motor. E-clutch özelliği çok ilgimi çeksede 250cc bir motora göre çok ağır, yaklaşık 180kg civarında malum 500cc den döndürülmüş bir motorsiklet, aynı şekilde ekranının kalitesi hondaya yakışacak türden değil, devir göstergesi yok. Sizin görüşleriniz merak ediyorum.
Çok yakın bir arkadaşımda e-clutch olmayan modeli var. Kendisi çok severek kullanıyor. Egzozt sesi falan güzel. Tarzı farklı. İlgi çekiyor çevrede. Ben de biraz kullandım ama tabii tek silindir olmasının da etkisiyle biraz titreşimli. İnce uzun bir motosiklet. Seleye ilk oturduğunuzda biraz yadırganıyor sanki. Seven çok seviyor, sevmeyen yüzüne bakmıyor.
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ben de 16 yaşıma 4 gün sonra gireceğim sence 125 cc motosiklet olarak ne alabilirim aklımda TVS Raider, Benelli 125s, RKS Srk125s, Cb125f var fakat cb125f en pahalısı ve en yavaşı
Ben de 16 yaşıma 4 gün sonra gireceğim sence 125 cc motosiklet olarak ne alabilirim aklımda TVS Raider, Benelli 125s, RKS Srk125s, Cb125f var fakat cb125f en pahalısı ve en yavaşı
Rks için bir şey diyemem, en büyük sorunu servis dandikliği. Raider ve Benelli 125s için şu aşağıya link bıraktığım video sana fikir verebilir. Honda pahalı ama alternatiflerin arasında bence en iyi ve en güvenilir tercih.
Rks için bir şey diyemem, en büyük sorunu servis dandikliği. Raider ve Benelli 125s için şu aşağıya link bıraktığım video sana fikir verebilir. Honda pahalı ama alternatiflerin arasında bence en iyi ve en güvenilir tercih.
Raider Tam cacıklı bulgur pilavı misali. Bütçe varsa alınmamalı, yoksa eğer Rks den falan daha mantıklı benim gözümde.
Ah o Cbr125 bi lise sabahı senle okula gitmeyi hayal etmiştim, kısmet değilmiş.
Raider Tam cacıklı bulgur pilavı misali. Bütçe varsa alınmamalı, yoksa eğer Rks den falan daha mantıklı benim gözümde.
Ah o Cbr125 bi lise sabahı senle okula gitmeyi hayal etmiştim, kısmet değilmiş.
Raider'in de kabul edilemez fik fik sorunları var, motor kulaklarının kırılması gibi.. Böyle saçma şey olmaz, bir de arka fren kampana, üreteceğiniz motoru şey edeyim.
Raider'in de kabul edilemez fik fik sorunları var, motor kulaklarının kırılması gibi.. Böyle saçma şey olmaz, bir de arka fren kampana, üreteceğiniz motoru şey edeyim.
Kulakların kırılmasını bizzat yaşadım bende.
Benimki saçma şekilde kampana olmasına rağmen çok feci tutuyor, arkadaşımınkine bindim arka fren direk yok gibi birşeydi.
kendi adıma konuşayım satayım bir daha çok beğenmediğim sürece bir hint motora yada çin motora bulaşmam, özellikle tek silindir makineye pek bulaşmam titreşim sebebiyle.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
ChatGPT'ye sordum cevabı bu oldu.
Görseli incelediğimde hasarın oldukça net şekilde lokalize olduğunu görebiliyorum. Şasi üzerindeki bağlantı noktalarından biri—muhtemelen motor bloğunu tutan arka kulakçık bölgesi—kaynak yerinden kırılmış. İşte teknik değerlendirme:
Hasarın Boyutu ve Yapısal Etkisi
Gözlenen Durum:
Bağlantı kulağı tamamen ayrılmış, kaynak hattı boyunca kırılmış.
Vida yuvası sağlam görünüyor, yani bağlantı noktası deformasyona uğramamış.
Çevre şasi borusu veya ana taşıyıcı yapıda çatlak yok, bu çok iyi haber.
Yapısal Etki:
Bu kırık, motorun şasiye oturuşunu arka noktadan zayıflatır.
Diğer bağlantılar sağlam olsa bile, bu eksik nokta zamanla titreşim, salınım ve yük dengesizliği yaratabilir.
Eğer karter bağlantısı da kırıldıysa, motorun alt ve arka sabitlemesi bozulmuş olur.
Takıntıdan ziyade çok acayip bir merak var E-clutch'a karşı. Bakalım ne zaman olur, ne zaman yükseltirim çok da belli değil. Cbr250r istiyorum aslında daha çok fakat bayilerde yok, yeni kasası hakkında da dün sordum fakat bir bilgileri olmadığını söylediler.