Ne Sıklıkta Motor Değiştiriyorsunuz?

Merhaba arkadaşlar,

Soru aslında basit ne sıklıkta motor değiştirip yeni motor almaya yöneliyorsunuz ?
Malum motor bir çeşit hastalık ve tutku işi o yüzden zırt pırt yeni bir motora geçmek için şeytan düzenli olarak dürtebiliyor.
Anket gibi eğlenceli bir başlık olabilir diye konuyu buraya bırakıyorum 😀

Motosikleti
Motorsuz
Eylül 2022 de ilk motorumu aldım. 2025 Eylüldeyiz 3. motorum senede 1 kere değiştirmişim ama daha da kolay kolay değiştiremeyiz :D

Ben şahsen 1 yılda maks huylanmaya başlıyorum ve yeni motor açlığı geliyor resmen. Yalnız motorlarda dikkatimi çeken bir şey var. Biz ilk arabadan geçtiğimizde bunların CC ebatına göre bu kadar hız değişimi yaşaması bana çok garip gelmişti ve halada aslında geliyor. Arabalarda en küçük motorlu 1.0 motorlu bir araçta bile 120 km hız ile dümdüz rahat gidersin son viteste. Ancak motorlarda 125 CC falan gibi başlangıç motorları eğer 100 km hız zorla yapacaksa niye üretiyon ki ? Ya arabada gibi küçük CC ama basabilen alet üret yada hiç bu toplara girme. Bana hala garip geliyor bu iş

benim için tanımsız bir durum. Ama artık daldan dala zıplamak istiyorum.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Her sene değiştirmeye çalışıyorum, bu sene herkesin peynir ekmek gibi sattığı motoru satamadığım için değiştirmedim henüz. Satılırsa bi anda değiştiricem.

Motosikleti
Forza 250
Maksimum 12 ay kullanırım aynı motoru,senede 2 motor değiştiririm genelde.Bu sene 3 motor değiştirdim 4.olarak forza aldım esasen onuda isteyen var şimdiden ama bi senede 4 satış sıkıntıya sokuyormuş yanlış anlaşılma olmasın diye satmıyorun şuan 🤣
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Tek taşıt olarak motor kullanınca senede minimum 15-20k km yol oluyor.Öyle olunca da fazlaca değer kaybı olmaması açısından değiştirmem gerekiyor.

2.el aldığım için makinenin bende patlama riski var diye diye aldığımı2-3 seneden önce satamıyorum.

On sene oldu motosiklete başlayalı bu üçüncü motosikletim. Kaza olmasa muhtemelen üçüncüyü almaz hala ikinciyi kullanırdım.

10 yılda 4. Motosikletimi kullanıyorum. Sonuncusunu da alalı 3 yıl kadar oldu. Son 2 yılda 3 araba değiştirince motosiklet değiştirmeye derman kalmadı maalesef. Önümüzdeki yaz başına nasipse niyetim var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar