Boşa geçmeme ve vites takılması

Arkadaşlar motorum cb250r 1 aydır farkettim önce az az n ye geçerken sorun yaşıyordum bir haftadır ciddi arttı seyir halinde bir problem yok viteslerde ama yavaş hız düşük devirde 4 5 ten 3 2 1 e geçerken tak tak veya tık tık sert sesler geliyor durup motoru çalışır vaziyette n ye almak istersem 2 den 1 e atıyor 1 deyken direkt 2 ye geçiyor 4 5 kere arka arkaya tektarlarsam bu sefer pedal kazık gibi olup ne 1 e ne 2 ye geçiyor zorla geçiyor ayağımı acıtacak kadar zorlanıp ne yapılması gerekir direkt ustaya mı gideyim yoksa yapabileceğim şeyler var mı?

Motosikleti
Yamaha XSR700
Debriyaj ayarı yapabilirsen kendin, yapamazsan bir bilene yaptır. Debriyaj ayarıyla alakalı olabilir bu durum.

Debriyaj ayarı yapabilirsen kendin, yapamazsan bir bilene yaptır. Debriyaj ayarıyla alakalı olabilir bu durum.
Valla midemi bulandırdı bugün kızılayda çıldırdım atıyorum tak 2 ye atıyorum tak 1 e geçmiyor n ye birden bire niye oldu anlamadım boşluk manette 2cm kadar var

Motosikleti
Yamaha XSR700
Valla midemi bulandırdı bugün kızılayda çıldırdım atıyorum tak 2 ye atıyorum tak 1 e geçmiyor n ye birden bire niye oldu anlamadım boşluk manette 2cm kadar var
Manette boşluk kalmayacak şekilde bir ayarlayıp dener misin. Bir benzeri başıma geldi. Debriyaj aşağıda kavrasın diye ayar yapmıştım tam olarak anlattığın gibi olmuştu. Daha sonra eski haline alınca düzelmişti.

Motosikleti
CB750A
vites geçmediğinde, debriyajı kavramaya yaklaştırırken kendiliğinden geçiyor mu

Motosikleti
Yok
Acaba kavrama noktasında diğer viteslere atar gibi ara gaz verilse geçmez mi N ‘ye de?

cb250r bence kronik olarak böyle aynı motoru kullanıyorum bende de böyle. kazadan dolayı vites pedalını 2 tık aşağıya aldım sorun tamamen düzeldi. fakat bu sefer çok aşağıda oldu fakat vites geçişleri sıkıntısız çalışıyor.

Motosikleti
Yok
cb250r bence kronik olarak böyle aynı motoru kullanıyorum bende de böyle. kazadan dolayı vites pedalını 2 tık aşağıya aldım sorun tamamen düzeldi. fakat bu sefer çok aşağıda oldu fakat vites geçişleri sıkıntısız çalışıyor.
Kaza vs si olmasa yine de bunu bir süre sonra veya kullanıcısına bağlı yapıyor mu?

Motosikleti
Honda CRF250L
@Farukk01 Anlattığınızı Yanlış anlamadıysam eğer ,anormal bir durum yok gibi

Yağ eskidiğinde vites geçişleri ses yapabilir, zor geçme olabilir .
Ama
Motosikletlerin sıralı şanzımanın kullanması ile ilgili bir durum bu.
Motosiklet dururken 2 den 1 e düşmeyebilir, sanki vites kitlenmiş gibi pedal oynamayabilir, sizin sorununuz bu ise gayet normal bir durum, motor durur iken dişliler denk gelmiyor o yüzden 2 den 1 e düşmeyebilir.

Çözüm: siz pedal kazıkladığı zaman , debriyaj sıkılı iken ayağınız ile geçmek istediğiniz vitese basılı tutun, sonra motorunuzu kas gücünüz ile çok az ileri oynattığınızda , vites şak diye geçer.

Motor durmadan N ye almak zaten zor bir iş internette bununla ilgili birçok meme var :)

Sabah motoru çalıştırdım ilk çalıştırmada sorunsuz tüy gibi geçiyor n ye ama biraz kullandım yine aynı ve 10-15 dakika sürdükten sonra denedim yine aynı ve motor ısındı sürmeye devam ettim gazladım devirli devir düşürdüm ve daha sonra denedim hiçbir şekilde geçmiyor çok zor bir şekilde atıyor Hatta pedal kazıklaşıyır Tabiri caizse
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

@Farukk01 Anlattığınızı Yanlış anlamadıysam eğer ,anormal bir durum yok gibi

Yağ eskidiğinde vites geçişleri ses yapabilir, zor geçme olabilir .
Ama
Motosikletlerin sıralı şanzımanın kullanması ile ilgili bir durum bu.
Motosiklet dururken 2 den 1 e düşmeyebilir, sanki vites kitlenmiş gibi pedal oynamayabilir, sizin sorununuz bu ise gayet normal bir durum, motor durur iken dişliler denk gelmiyor o yüzden 2 den 1 e düşmeyebilir.

Çözüm: siz pedal kazıkladığı zaman , debriyaj sıkılı iken ayağınız ile geçmek istediğiniz vitese basılı tutun, sonra motorunuzu kas gücünüz ile çok az ileri oynattığınızda , vites şak diye geçer.

Motor durmadan N ye almak zaten zor bir iş internette bununla ilgili birçok meme var :)
Yani Evet bunu böyle bir durum Aslında benim sıkıntım şu Ben park halindeyken motora n ye almak istiyorum ama buna izin vermiyor motor. Sabah mesela motoru ilk çalıştırdığımda sorunsuz birden n ye 2'den n'ye geçiyor biraz sürdüm yine sorunsuz geçti ama 10 15 20 dakika sürdükten sonra motor bayağı ısındıktan sonra park haline geldim n ye alırken çok feci zorlandım ve birkaç kez denedikten sonra yine pedal kazıklaştı Yani bu sorunu anlamadım Neden böyle oluyor veya nasıl çözebilirim

Arkadaşlar motorum cb250r 1 aydır farkettim önce az az n ye geçerken sorun yaşıyordum bir haftadır ciddi arttı seyir halinde bir problem yok viteslerde ama yavaş hız düşük devirde 4 5 ten 3 2 1 e geçerken tak tak veya tık tık sert sesler geliyor durup motoru çalışır vaziyette n ye almak istersem 2 den 1 e atıyor 1 deyken direkt 2 ye geçiyor 4 5 kere arka arkaya tektarlarsam bu sefer pedal kazık gibi olup ne 1 e ne 2 ye geçiyor zorla geçiyor ayağımı acıtacak kadar zorlanıp ne yapılması gerekir direkt ustaya mı gideyim yoksa yapabileceğim şeyler var mı?
bende daha saçmaları oluyor ama tak tak sesleri normal sanırım ben alıştım arada ben metal seside geliyroda tam çözemedim saçma bi şanzumanı var

Kaza vs si olmasa yine de bunu bir süre sonra veya kullanıcısına bağlı yapıyor mu?
hocam yanlış anlamışsınız. kazasız sürdüğümde zaten yapıyordu bu kronik sıkıntısı. fakat kazadan sonra 2 diş aşağıya düşürmem gerekti sürtüyor diye. baktım vites tamamen düzeldi. istediğim gibi geçiyor. fakat ondan sonra motoru yaptırdım yine 2 diş aşağıda kullanıyorum baya sıkıntısız çalışıyor vites.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Yağın çok ince.. Hangi yağın kaç numarasını kullanıyorsun?..

Yağın çok ince.. Hangi yağın kaç numarasını kullanıyorsun?..
Eski sahibi ne koydu Bilmiyorum ya daha ya Daha yeni Çünkü rengi ilk konulduğu gibi ama muhtemelen değiştireceğim Çünkü midem bulanmaya başladı yani anlamıyorum motoru biraz hareket ettirdiğimde durduğumda direkt n ye geçiyor ama ilk durduğumda hiçbir şekilde N ye alamıyorum

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Yarı sentetik 10 40 veya 15 50 koymayı dene...
Geçişlerin hepsi düzelecektir...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar