Motosiklet taşıma kapasitesi hk.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Insanlar yas alinca bagisiklik sistemi zayifladigi icin bazi hastaliklara yakalanmasi gayet normal ama direkt olarak yasliligi hastalik olarak görmeniz gercekten ilgimi cekti.
Kendisi nihilist bir arkadaşımız olup, yaşamı "doğumla başlayan bir yok oluş süreci" olarak görüyor olabilir. :D

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Bu forumda "yaş" ile ilgili enteresan bir retorik hakim. Kimi hastalık olarak görür, kimi varoş esprilerine meze eder, kimi meziyetmiş gibi dalga geçer...vs...

İnsan biyolojisi sandığınızdan daha mükemmel bir dizin genç arkadaşlar. Sizden çokça yaşlı bazı abilerinizin performansını anca rüyanızda görebileceğiniz kadar hem de...bu, yaşama nasıl tutunduğunuzla ilgilidir çokça...

Test etmek isteyenlere adres verebilirim :)

Motosikleti
Yok
İkimizde 1.88 boylarında adamlarız sence kilomuz normal değil mi artı olarak Kiloyu neden sadece yağlı sağlıksız olarak görüyorsun :D? Bunun kemik kitlesi kas kitlesi var dimi. O kilo ne öyle diyip aklın sıra laf attığına göre bilmemen normal :D son olarak kilom sağlıklı mı diye sormadım :D @sampsonte
Spordan,anatomiden bi cacık anlamayan kitle de var boşver sen konu neyse dışındaki herşeye takılır bak şimdi burda bazı kelimeler birleşik gelip dicek sen ilk önce boşveri ayrı yaz herşeyi yazmayı öğren bekle gelir dicem de yazdım ya daha gelmez Mr. sarsuk. Sorulan soruya cevap: Motor devrini yüksekte tutma çok da birşey olmaz zannımca. Çok da pis yokuşlara da girme hani :) iyi forumlar.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Kendisi nihilist bir arkadaşımız olup, yaşamı "doğumla başlayan bir yok oluş süreci" olarak görüyor olabilir. :D
Ben tıp biliminin çare bulamadığı bir hastalık olarak görüyorum yaşlılığı.
Biz göremeyiz ama bedenin her yerini tamir edebilecek teknoloji eninde sonunda gelecek, ilk zenginlere gelir tabi ki her iyi şeyde olduğu gibi.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
yaşlılık bi hastalık bi kusur sık ve kaçınılmaz olması bunu kusursuz yaratılan canlıların tabii bi süreci yapmıyor

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Biz göremeyiz ama bedenin her yerini tamir edebilecek teknoloji eninde sonunda gelecek, ilk zenginlere gelir tabi ki her iyi şeyde olduğu gibi.
"Capon yabmış ağbi!"🥴
jhj2db3.jpg

İnsan vücudu 206 kemikten oluşuyor ve kemikler hasar gördüğünde kendilerini onarabiliyor. Ancak vücudun en sert yapıları olan dişler için aynı şey geçerli değil. Bu eksikliği gidermek isteyen Japon bilim insanları, dişlerin yeniden büyümesini sağlayacak bir yöntem üzerinde çalışıyor.

USAG-1 ANTİKORU ANAHTAR ROLDE​

Araştırmanın temelinde, diş gelişimini engellediği belirlenen USAG-1 adlı antikor bulunuyor. Kyoto Üniversitesi’nden bilim insanları, 2021 yılında bu antikorun etkisini baskılayarak diş oluşumunu tetikleyen bir yöntem geliştirdi. Hayvanlar üzerinde yapılan deneylerden olumlu sonuç alındıktan sonra, klinik aşamaya geçildi.

İNSAN DENEYLERİ BAŞLADI

Eylül 2024 itibarıyla, 30 ila 64 yaşları arasında ve en az bir dişi eksik olan 30 erkek üzerinde klinik denemeler başlatıldı. İlaç damar yoluyla uygulanıyor ve deney süreci 11 ay sürecek. Daha önce hayvanlarda yapılan testlerde yan etki gözlemlenmemesi, bilim insanlarını umutlandırıyor.

HEDEF: 2030’DA YAYGIN KULLANIM​

Araştırmanın ilerleyen aşamalarında, doğuştan diş eksikliği bulunan 2 ila 7 yaş arasındaki çocukların da tedavi edilmesi planlanıyor. Kitano Hastanesi, bu yaş grubunda uygulamayı hayata geçirmeyi hedefliyor. Amaç, 2030 yılına kadar bu tedaviyi güvenli şekilde yaygınlaştırmak.

“YENİ BİR UMUT”​

Çalışmayı yürüten Katsu Takahashi, “USAG-1’in baskılanmasının diş oluşumuna katkı sağladığını biliyoruz. Şimdi bunun insanlarda da işe yarayıp yaramadığını test ediyoruz” dedi. Takahashi, tedavinin yalnızca doğuştan diş eksikliği yaşayan çocuklar için değil, dişlerini kaybeden tüm bireyler için umut olabileceğini vurguladı.

Haberin manyağı >>>

Motosikleti
Honda CBF 250
195kg yükünüz makinenin gücüne göre evet fazla. Ama bu 150kg sınır sadece makine için değil, sürüş güvenliği içinde konuyor... Ani hareketlerden ( ani hızlanma, yvaşlama, kasislere hızlı veya frende girme gibi) kaçınırsanız motorunuz sorun çıkarmayacaktır. Sadece tehlikeli bir andan sizi kaçıramaz, sizi tehlikeden hızlıca uzaklaştıramaz. yada Uzun bir yokuş inerseniz frenleniz aşırı ısınıp tutmaz hale gelir vs...Eğer sürekli bu yükle gezecekseniz lastik basınçlarınızı kitapçıkta yazandan 3-4 psi daha arttırın.

yaşlılık bi hastalık bi kusur sık ve kaçınılmaz olması bunu kusursuz yaratılan canlıların tabii bi süreci yapmıyor
Bu hastaliga yakalanmamanizi temenni edecegim ama o da cok abes kacacak. Kötü bir sey söyleniyormus gibi olacak.

Gencken bende 50 yasindaki insanlar icin yasli gözüyle bakardim. Ama insanin kendisi o yaslara gelince her yasin kendine özgü güzellikleri ve ya olumsuzluklari oldugunu görüyor. Acikcasi ben yaslanmaktan memnunum. Ister hastalik olsun ister olmasin.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Gencken bende 50 yasindaki insanlar icin yasli gözüyle bakardim. Ama insanin kendisi o yaslara gelince her yasin kendine özgü güzellikleri ve ya olumsuzluklari oldugunu görüyor. Acikcasi ben yaslanmaktan memnunum. Ister hastalik olsun ister olmasin.
Gençler de görür kocayaraktan.🥱

Motosikleti
Bu hastaliga yakalanmamanizi temenni edecegim ama o da cok abes kacacak. Kötü bir sey söyleniyormus gibi olacak.

Sağlık olduktan sonra her yaş güzel.

Gençler de görür kocayaraktan.🥱

Töbestafurullah

-

Aslında yaşlılık konusunda hastalık mı değil mi kısmını daha kolay çözebiliriz gibi zira yaşlılık bir anomali değil de her canlı yaşam formunun sonu olduğu için hastalık dememeliyiz gibi. Ama neticesinde hücre seviyesinde olan şey de hastalana hastalana hücreler topluluğunun kendine gelememesi oluyor.
Esas (özellikle) psikiyatrik durumlarda bu tartışma yaşanıyor bir süredir. ADHD/DEHB hastalık mıdır değil midir? çok tatavalı. Ben hastalık diyip geçiyordum, düzeltildim bir kaç kere :D otizm/adhd vs olmayana nöro-tipik beyin diyecekmişiz, diğerleri de neyse oymuş. ama birine tipik diyorsan zaten diğerlerini anomali olarak kabul ediyorsun, bu durumda hastalık demekte yanlış olan ne ki? insanlar kötü hissetmesin diye sanırım, zira bilimsel açıdan bakınca kapı gibi hastalık emareleri gösteriyor.

Motosikleti
...
Esas (özellikle) psikiyatrik durumlarda bu tartışma yaşanıyor bir süredir. ADHD/DEHB hastalık mıdır değil midir? çok tatavalı. Ben hastalık diyip geçiyordum, düzeltildim bir kaç kere :D otizm/adhd vs olmayana nöro-tipik beyin diyecekmişiz, diğerleri de neyse oymuş. ama birine tipik diyorsan zaten diğerlerini anomali olarak kabul ediyorsun, bu durumda hastalık demekte yanlış olan ne ki? insanlar kötü hissetmesin diye sanırım, zira bilimsel açıdan bakınca kapı gibi hastalık emareleri gösteriyor.
(Alıntıda kalın yazı tipi ve alt çizgiyi ben ekledim...)

Rahmetli(!) George Carlin'in bu konuyla ilgili şahane bir skeci vardı. Onu hatırladım bunu okuyunca:

Son düzenleme:
Motosikleti
Yamaha XSR700
Yine forum birbirine girmiş. Neyse bu sefer ben Vstrom DL650 önereyim. Belki ortalık yatışır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar