Motosiklet taşıma kapasitesi hk.

Merhaba arkadaşlar 125cc mondial drift l motorum var. Taşıma kapasitesi 150kg. Bazen babamla binmek durumunda kalıyorum ve ikimizin ağırlığı 195 kg motora fazladan 45 kg yük bindirmiş oluyorum. Genelde dümdüz yolda motoru sıkıştırmadan kullanıyorum. Hastane işimiz olunca vs %20 civarı eğimli yokuşu çıkmak zorunda kalıyorum 1 dakika falan sürüyor. Genelde Düz yol, arada sırada bu yokuşu çıkmak motorumun bloğuna zarar verir mi arkadaşlar.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Merhaba arkadaşlar 125cc mondial drift l motorum var. Taşıma kapasitesi 150kg. Bazen babamla binmek durumunda kalıyorum ve ikimizin ağırlığı 195 kg motora fazladan 45 kg yük bindirmiş oluyorum. Genelde dümdüz yolda motoru sıkıştırmadan kullanıyorum. Hastane işimiz olunca vs %20 civarı eğimli yokuşu çıkmak zorunda kalıyorum 1 dakika falan sürüyor. Genelde Düz yol, arada sırada bu yokuşu çıkmak motorumun bloğuna zarar verir mi arkadaşlar.
çok aşırı yüksek devirlere girmeden tın tın düşük viteste çıkarsan bir şey olmaz sanırım bu kadarcığı.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Yani biri yüz kilo dersek diğeride doksan beş kilo az mı?
Kilolu sayılmazlar mı? Bu da sağlık problemi değil mi?
Tabii ben tahmini kiloları söyledim 110 / 85 te olabilir veya daha farklı.
Sonuçta herhalükarda ortada bir kilo, sağlık problemi var.
biri 194 biri 1 de olabilir?

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
espri değil seninle dalga geçiyorum tabi anlamak zeka istiyor (y)

Espri direk zeka ile alakalı bir şeydir. İyi bir espri yapmak ve iyi bir espriyi anlamak zeka ister.
İkimizde 1.88 boylarında adamlarız sence kilomuz normal değil mi artı olarak Kiloyu neden sadece yağlı sağlıksız olarak görüyorsun :D? Bunun kemik kitlesi kas kitlesi var dimi. O kilo ne öyle diyip aklın sıra laf attığına göre bilmemen normal :D son olarak kilom sağlıklı mı diye sormadım :D @sampsonte

Biz iki birader toplamda 200 kg ye yaklaşan kütlelerdeyken 50 cc Kuba twistere bindik. Üst geçitlerde 15 km/saat hızlara düşmüştü ama yine de ben gitmem dememişti canavar.

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
Arka süspansiyonda ön yükleme ayarı varsa en sert ayara getirin mutlaka.

Ağırlıkla hareket eden ve yükü taşıyan her yere stres bindirmiş oluyorsun.
Ben bir kere 100kg arkadaşımla MT25'le Kadıköy'den Maltepe'ye geldim, sanırım 180kg gibi bişeydir taşıma limiti, 200kg olduk ikimiz. Düşük hızda tümsekten falan geçerken şasenin arka ucunun esnediğini hissediyordum :D En çok arka kuyruğa ve amortisörlere yük bindirmiş olursun. Mesafe uzun değilse ara ara belki yapılabilir diyeceğim ama sen limite oranla da bayağı yüksek yük bindiriyorsun.

En az etkin bloğa olur orasına takılma. 200kg'ı orta zayıf bir şiddette gazla çekmeye çalışması 100kg'ı tam gaz çekmeye çalışması gibi bir şey olacak sadece.

Motosikleti
Honda CRF250L
Biz iki birader toplamda 200 kg ye yaklaşan kütlelerdeyken 50 cc Kuba twistere bindik. Üst geçitlerde 15 km/saat hızlara düşmüştü ama yine de ben gitmem dememişti canavar.

Düz mantık bakarsak 50 cc 7-8 beygir falan yapıyor,
8 tane çingene atı desek,
Motor ile beraber toplam 300 kg olsa
Birde yokuş yukarı
Bence 15 km çok iyi bir hız:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar