Motor alacağım fakat motorum satılmıyor.

Bende geçen sene kullanamacağım için satışa koymuştum yine x maxi saçma sapan teklifler ve elimde kalması garantili motorsiklet takasları geliyordu.Sinirlendim kaldırdım.Bu sene aynı fiyata yine satamıyorum hep ölü fiyatlar teklif ediliyor.Geçen sene keşke satsaymışım dedim parayı yatırım amaçlı bi yere koysam şimdi motorun yeni kasa çok düşük km modelini alabilecek para olurdu.Piyasası iyi diye almıştım x maxi bu motorsiklette böyleyse diğerlerinde durum kimbilir nedir.Piyasası çok olunca ilan sayısı çok oluncada herkes kafasına göre fiyat yazıyor.Kredi faizleri düşük olduğu dönemde bu fiyat yazma olayları yukarı yönlüydü şuanda tam tersi fiyat kırma yönünde o yüzden ilanın çok olmasıda dezavantaj .Kimse bu motorun piyasası var diye fazla para vermek istemiyor hep alırken kar edeyim derdinde..

Bende motoru satamadığım için alacağım motoru alamıyorum.Herkes aynı dertten muzdarip .

Takasta galeriler alıyor ama esnaf fiyatına alıyorlar.Hem motorunu satarken para kaybedip hem alırken kaybediyorsun.Bu dönemde motorsiklet almak cidden sınav gibi bişey.En çok değer kaybeden araçlardan birisi.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bende geçen sene kullanamacağım için satışa koymuştum yine x maxi saçma sapan teklifler ve elimde kalması garantili motorsiklet takasları geliyordu.Sinirlendim kaldırdım.Bu sene aynı fiyata yine satamıyorum hep ölü fiyatlar teklif ediliyor.Geçen sene keşke satsaymışım dedim parayı yatırım amaçlı bi yere koysam şimdi motorun yeni kasa çok düşük km modelini alabilecek para olurdu.Piyasası iyi diye almıştım x maxi bu motorsiklette böyleyse diğerlerinde durum kimbilir nedir.Piyasası çok olunca ilan sayısı çok oluncada herkes kafasına göre fiyat yazıyor.Kredi faizleri düşük olduğu dönemde bu fiyat yazma olayları yukarı yönlüydü şuanda tam tersi fiyat kırma yönünde o yüzden ilanın çok olmasıda dezavantaj .Kimse bu motorun piyasası var diye fazla para vermek istemiyor hep alırken kar edeyim derdinde..

Bende motoru satamadığım için alacağım motoru alamıyorum.Herkes aynı dertten muzdarip .
Keşke imkan olsada x maxi satmadan istediğim motorsikleti alabilsem .

Motosikleti
Kawasaki ZX-4RR
Bu motorları alacak kişilerin bütçesi belli nakitle zor alırlar. Bu yüzden galeriden taksitle daha pahalıya almayı tercih ediyorlar. Tavsiyem kış geliyor elinizden çıkarmak istiyorsanız galeriye satmanız daha mantıklı olacaktır.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet - Triumph Bonneville Bobber
Liste fiyatı 674bin TL olan Hornet 750 nakit kampanyası ile 480bin, 500bin bazi bayilerde 525bin gibi fiyatlara satılıyor geçen hornet WhatsApp grubunda motorunun satılmadığından şikayetçi bir arkadaş vardı geçen sattım yazmış kaça gitti diye sordum 320ye verdim dedi fıkra bu kadar 🙂 Piyasa o kadar berbat durumdaki bunun ne hondayla ne yamahayla bir ilgisi yok japonlar bile satılmıyor piyasa o kadar kötü.

Dün de bir arkadaş 2023 model daha 17bin de hornet 750sini satamadigi için takas yoluna gitmiş. MT25 ile takas edip üstüne 100bin TL almış fıkra yine bu kadar 🙂

Çinliler ve hintliler satılmıyor...
Ana sebep ise çok uzun süredir sıfırlarının taksitle satılması.

Hele km 5-6 bin km'yi geçtiyse vay haline...
Ben 7 binde kusursuz full aksesuarlı hero dash'ı ölü fiyatına 5-6 ayda satabildim, mal bildiğin yapışmıştı elime.
Bajaj piyasası nispeten bir tık daha hareketlidir.

Piyasa o kadar berbat durumdaki bunun ne hondayla ne yamahayla bir ilgisi yok japonlar bile satılmıyor piyasa o kadar kötü.
Milletin ağzı alışmış piyasa kötü, piyasa kötü.

Piyasa kötü değil hatta çok iyi kimse ikinci el motosiklete bakmıyor, herkes sıfır motosiklet almanın derdinde.

Adamlar satış rekorları kırıyor her sene.

Motosikleti
Milletin ağzı alışmış piyasa kötü, piyasa kötü.

Piyasa kötü değil hatta çok iyi kimse ikinci el motosiklete bakmıyor, herkes sıfır motosiklet almanın derdinde.

Adamlar satış rekorları kırıyor her sene.
Abi piyasa kötü dediğimiz ikinci el piyasasından bahsediyoruz zaten kendi ağzınla söylüyorsun herkes sıfır motor alma derdinde bu taksitli kampanyalar cart curt çıktığından beri adam ikinci ele o parayı vereceğime üzerine az daha koyar sıfır alırım diyor eee hal böyle olunca ikinci el piyasasi ölmüş oluyor ama sıfır piyasasi canlanmış oluyor.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Abi piyasa kötü dediğimiz ikinci el piyasasından bahsediyoruz zaten kendi ağzınla söylüyorsun herkes sıfır motor alma derdinde bu taksitli kampanyalar cart curt çıktığından beri adam ikinci ele o parayı vereceğime üzerine az daha koyar sıfır alırım diyor eee hal böyle olunca ikinci el piyasasi ölmüş oluyor ama sıfır piyasasi canlanmış oluyor.
kredi çıkmıyor faizler çok yüksek, bu yüzden anca sıfır motorlar kredi kartına taksit satanlardan satılıyor, bu yüzden anca ucuz, kredi kartı limitleri dahilindeki motorlar satılabiliyor. ikinci eller veya pahalı motorları hazırda nakiti olan çok az kişi alabiliyor.

2016 yılı sonlarında sıfır xmax parası için bankaya gittim, kredi sordum, tamamını çok rahat hemen kredi çıkabiliriz demişlerdi faizleri de uygundu. O aralar benzer fiyata ikinci el almak niyetinde olsaydım tüketici kredisi olarak da çok rahat çıkardı. şimdi kredi kalmadı haliyle insanlarda alım gücü düştü. o kadar nakiti anında çıkarabilecek olanlar da zaten gidip sıfır alıyor.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
İşte tam bu sebepten ötürü ikinci eli iyi diye motosiklet almamak lazım; uzun süre kullanmak isteyeceğiniz bir motosikleti almakta fayda var.

İkinci eli iyi motor yaz başı ikinci el alınır yaz sonu satılır. Para kışın işletilir.

Motosikleti
kredi çıkmıyor faizler çok yüksek, bu yüzden anca sıfır motorlar kredi kartına taksit satanlardan satılıyor, bu yüzden anca ucuz, kredi kartı limitleri dahilindeki motorlar satılabiliyor. ikinci eller veya pahalı motorları hazırda nakiti olan çok az kişi alabiliyor.

2016 yılı sonlarında sıfır xmax parası için bankaya gittim, kredi sordum, tamamını çok rahat hemen kredi çıkabiliriz demişlerdi faizleri de uygundu. O aralar benzer fiyata ikinci el almak niyetinde olsaydım tüketici kredisi olarak da çok rahat çıkardı. şimdi kredi kalmadı haliyle insanlarda alım gücü düştü. o kadar nakiti anında çıkarabilecek olanlar da zaten gidip sıfır alıyor.
Çok doğru ben mesela horneti motorum satildaydi 480e peşin alacaktım ama satılmadığı için mecbur taksitle aldım. 200bin peşin 400bin vade farksiz akbanka 12 diğer bankalara 8 taksit yapıyorlardi akbanka şubeye gittim 400bin limit çıkarmadılar bende mecbur İş Bankasindan 8 taksit almak zorunda kaldım. Horneti aldıktan 2 gün sonra motoruma alıcı çıktı adam geldi aldı gitti içimde bi burukluk oldu motoru sattığıma sevinemedim.

Motosikleti
CB750A
sıfırında kampanyası varken hala yokmuş gibi 2. el ilan koyduklarından oluyor.
nht200 ün ilanı duruyor mu? 180k 12 taksit sıfır varken kaç düşünmüştün mesela?

Motosikleti
Yok
Yukarıda satışa koydum yazdım , bunun üstüne Sym övmek abes olacak ama hakikatten parasına göre çok güzel motor,
Yada şöyle yazayım Çinli alacağıma bir tık daha bütçeyi artırıp Sym alırım..

6 adet farklı Sym kullandım ben sorun yaşamadım , sıfır almadım hep ikinci el aldım çünkü piyasası yok , 250 binlik modeli bir yıl sonra 150 ye gidiyor 😬
150 ye al bir iki yıl bin 120 ye sat , Honda Yamaha gibi prim yapmaz ama emin ol kullanırken bazı modelleri daha keyiflidir..
Aslında kötülemedim de övmedim de gerçekten sordum bi ima yoktu aslında ama gerçekten benim de Sym’nin adx 125 modelinin mat yeşil olanı güzel geliyor da scooter olayı bana oyuncak gibi geliyor vitesli kullanmayınca motor ruhunu yaşayamam diye düşünüyorum bu arada hiç motor sahibi olmadım , o yüzden sormuştum ciddi olarak,🙂iyi forumlar.

Aslında kötülemedim de övmedim de gerçekten sordum bi ima yoktu aslında ama gerçekten benim de Sym’nin adx 125 modelinin mat yeşil olanı güzel geliyor da scooter olayı bana oyuncak gibi geliyor vitesli kullanmayınca motor ruhunu yaşayamam diye düşünüyorum bu arada hiç motor sahibi olmadım , o yüzden sormuştum ciddi olarak,🙂iyi forumlar.
Daha önce çok tartıştık , ikisininde avantajları var , biri şehir içinde vazgeçilmez olurken diğeri uzun rotalarda keyif verir , Sym nin iki adet güncel vitesli motoruda satışda , umarım ilk motorunu alıp keyifle sürersin 🤩

Motosikleti
600RR
valla 10 sene önce bajaj,cf moto pulsar mulsar bu kadar yaygın değildi,hatta yoktu yani neyse.. bu motorlar zaten ucuz ve insanlar ikinci el almak yerine biraz daha para koyup sıfırını alabiliyor şuan 50 binde bir hondayı ilana koy(model fark etmez) yine arayıp sorarlar,bu satmak yönünden boşuna japon diye bas bas bağırmadık

sıfırında kampanyası varken hala yokmuş gibi 2. el ilan koyduklarından oluyor.
nht200 ün ilanı duruyor mu? 180k 12 taksit sıfır varken kaç düşünmüştün mesela?
Nht200 ü Bursa'dan aldım plakasıda 16 değiştirmedim , 50 kilometrede idi 4 ay falan oldu 1800 kmde şu an , orjinal koruma demiri , Givi çanta , GP tur camı , elcik koruma falan biraz aksesuar da taktım, 140.000 yazdım 2024 aksesuarlılar içinde en uygunu benimki idi..

Motosikleti
Yamaha MT-25
Aklıma yatmayan bir şey var imkanım olsa evladiyelik tutmak isterdim diyorsun. Motosiklet zaten sende, insan parasızlıktan satmak istiyor, borç ödeyecek her halde sanıyor, öyle de bir durum da yok.

Gençsin kan hızlı akıyor ama madem öğrencisin zaten, sence güzel bir motosikletinde var kafayı bunlara niye takıyorsun?

Bana kalırsa sen hiç kafanı bunlarla meşgul etme okumana bak, okuldan sonra iyi bir işe gir elin rahatlayınca istediğini al. Bunu satayım, şunu alayım bence senin için bu günün mevzusu değil.
İnsan doyumsuz bir varlık İsmet abi , hep dahasını ister . Bende bileğim dönüyor iken uğraşıp yükseltmek için uğraşıyorum 6 7 aydır , şu hayatta bana en çok keyif veren şey bu ve bu yüzden üstüne gitmek istedim. Muğlada motosiklet sürmek gerçekten muazzam keyifli birşey . İddia ediyorum Türkiyede motor kullanımına bu ilden daha fazla elverişli ve iyi yolları olan başka bir bölge yoktur . Çoğu kullanıcı düz yolda yardırıyor yada trafikte makaslayarak yampiri yumpiri tr yollarında eğlenmeye çalışıyor . Fakat egede motosiklet sürmek bambaşka muazzam bir şey , sadece yolları değil coğrafyası havası ile kendine bağlıyor insanı . Ben bir daha muhtemelen böyle bir memlekette bu kadar boş vakit hayatta bulamayacağımı bildiğim için bu zevki olabildiğine yaşamak istiyorum abi . Şimdi bana bir 390 dukenin vereceği hazzı 10 yıl sonra ducati versen yakalayamam .

Motosikleti
SYM ADX 125

Adx guzel motor, öneririm👍🏽

Motosikleti
Ns200 15"
Nht200 ü Bursa'dan aldım plakasıda 16 değiştirmedim , 50 kilometrede idi 4 ay falan oldu 1800 kmde şu an , orjinal koruma demiri , Givi çanta , GP tur camı , elcik koruma falan biraz aksesuar da taktım, 140.000 yazdım 2024 aksesuarlılar içinde en uygunu benimki idi..
Abi fırlamanın biri çıkıp 100.000 olur mu diyecek, hissedebiliyorum. :D

Abi fırlamanın biri çıkıp 100.000 olur mu diyecek, hissedebiliyorum. :D
Çok eskiden biri böyle bir teklif gönderip abi duacın olurum falan yazmıştı , bedava versek cennet garanti hani 😁

O değilde kışın Facebook'da ki satış gruplarından birinde GS e çantasız 400 vermişlerdi , şimdi 4 çantalı 399 pazarlıksız , çok acil falan yazdım bi Allahın kulu kazası var mı diye bile sormadı yav , piyasa tarumar olmuş 😅

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar