2012 öncesi ilk kasa Vstrom ların alt devirleri o kadar canlı değildi , 5000 devirden sonra racing motorlar gibi coşardı , 2004 Vstrom u 4000 altında pek kullanamıyordum diye hatırlıyorum , 2013 ise 2500 devirde bile yağ gibi akıyordu yani sakin sakin gideceksen 3000 de vites değişebilirsin , biraz adrenalin için 6000 civarı caizdir , kısa vites oranları ile Vstrom ara hızlanmalarda gülümsetir ,
1200 Super Tenere'li bir arkadaşla bir dönem beraber sürüyorduk , adam bir yıl sonra benim motorun 650 cc olduğunu öğrenince çok şaşırmıştı , 140 lara kadar arayı çok açamıyordu 1000 lik zannediyormuş
bana vstrom vites oranları kısa değil uzun gibi geldi. 4. viteste de 120'ye çıkabiliyor çok rahat. 5. vitesi hele tam canavar vitesi diyorum, 2500 devre de düşşe virajda destek gazı olsun viraj çıkışı gaz açma olsun nazlanmıyor gayet güzel hızlanıyor ama düşük devirde aslında sevdiğim, traktör gibi bir ses çıkarıyor, o kadar düşük devirlere düşme krankı zorlarsın demişti Cyan bu yüzden 3500 - 4bin devrin altına düşmemeye çalışıyorum.
Dün çocuklardan Ali ile gezdik, 380km yol yaptık, iğneada oradan da Edirnede ciğer yeme turu yaptık. İğneada yenice - demirköy virajlarında çoğunlukla 3. vitesle gittik, o yollarda ortalama tüketim 4.8 gördüm, bende anlık tüketim göstergesi yok, gayet iyi dedim. Yolun otoban kısımlarında 6. vites 6bin devir civarı sürdüm 130 civarı gidince eve dönüşte 380km ortalaması 5.3 litre/100km oldu. Motorun yaktığı helal olsun diyorum, çok yakması sorun değil ama yakıt tüketimini bir sorun bir arıza var mı diye kontrol ediyorum sadece.
Artçım olmasa Edirne'den buraya TEM otoyolu tam 8.5litre yaktırmalık yol aslında.
Dün Edirne'den gişelerden geçince önümde bir MT25 gidiyordu, ona yetiştim ama geçmedim, peşinden takip ederken jandarma trafik arabası geldi orta şeritte 100le gitmeye başladı, şimdi onu geçsek ya hız cezası yazar mı dedim geçmedim, sonra sağ şeride geçti 100'le tıngır mıngır gidiyor, bir 30km peşinden ben de öyle gittim, neyse ki 20km sonra Havsa kavşağından çıktı da ben de 130'la devam ettim.
Babaeski'yi geçince benzincide durdum, mt25 de durmuş, biraz konuştuk, trafik jandarmasını görünce ben de tırstım basmadım dedi. otobanda hız sınırı 130 değil mi niye önümüzden 100le gitti ki diyordu, dedim bize hız sınırı 100, kamyonlarla aynı hız sınırına tabiyiz, genç arkadaş bunu bilmiyormuş, söylediğin iyi oldu dedi.