Bir şeyler öğrenmek için önce ne öğrenmek istediğini iyi tespit etmen gerekir. Öğrenmek istenilen şey kişisel ilgi alanlarına göre çok farklılık gösterebilir. Şu ana kadar ilgi alanını henüz tespit edemediysen, öncelikle bunu ya da bunları bir tespit edebilmen gerek. Her konuya dair bir şeyler okumakla başlayabilirsin. İlgin olan konularda ilerleyebildiğini, ilgin olmayan konularda tıkandığını, sıkıldığını ve o konuyu ilerletemediğini farkedersin. Bunun içinde zamana ihtiyacın var. Kimin içinde ne aslanlar yatıyor kimse anlayamaz. Tarih, edebiyat, matematik, fizik rastgele konularla ilgilenebilirsin. Aslında sen bu yaşa gelene eğitim gördüğün okulların seni yönlendirmesi ile ilgi alanını bulmuş olman gerekiyordu. O olmamış, hiç sorun değil. Sen bilgi arayan bir insan olduğunu farketmişsin en azından. Çok büyük bir girişimin ilk adımlarını atmışsın. Bence muazzam bir tespit yapmışsın kendinle ilgili. Kaç yaşındasın, eğitim düzeyin ya da mesleğin nedir bilmiyorum ama henüz gençsin ve bu iyi bir avantaj. Umrusuzca okumaya ver kendini. Yukarıda arkadaşların belirtmiş olduğu gibi sosyal medya ile bağlantını kes. Din oku, yunan mitolojisi oku, deniz altında yaşayan canlıları anlatan kitaplar oku. Oku da oku, yeter ki oku. Okumaya dair isteğin seni öğrenmek istediklerine götürecektir. Ama okurken entellektüel birikim yapacağım ve ortamlarda bilgi satacağım düşüncesi ile okuma. Öğrenmek için oku. Okuduklarını yorumlamaya çalış. Konuşabilmek için değil, bu bilgileri lazım olduğu zaman kullanabilmek için oku. Yaza çize oku, dipnotlar alarak, kitapları karalayarak oku.
Motosiklet.net sitesi elbet bir motosiklet forum sitesidir ve motosiklet tartışılması doğaldır. Ancak benim bu sitede şimdiye dek kendi açımdan bu başlık iyi ki açılmış dediğim bir konu oldu.
Seni çok tebrik ediyorum. Öğrenmeye dair hissettiğin açlığını hiç doyuramamanı dilerim.