30.Ağustos.2025 köfte etkinliğine gelecek olanlar el kaldırsın.

Motosikleti
Ns200 15"
Motosiklet.net üyeleri yardımlaşma fak-fuk fonu açsak nasıl olur? Kaç paraya tekrar döner bu ER6-F'in tekerleği? :unsure:

Bu site için önemli bir simge o motosiklet, bence yollarda olmalı.
Arızanın durumuna bağlı, üst supap çaktıysa liste:

Eksantrik zinciri
Eksantrik dişlileri
Eksantrik gergi paletleri
Eksantrik gergisi
Supap gaydı
Supap takımı
Supap lastikleri
Silindir piston takımı
(Üst kapak gerekebilir, supap kopup dolaştıysa üst kapağı maf etmiştir)

İş krankta ise
Krank mili
Krank yatakları
Silindir ve piston duruma göre
Bu kadar açılmışken eksantrik hakkında bahsettiğim parçalar değişir ve üst kapak kapakçıya gider.

İşin hakkı ile yapılması tahminime göre 75-80.000 TL civarını bulur hatta geçebilir, bence bu model motosiklete bu kadar para bağlamaktansa yeni bir motosiklet ile yeni sayfalar açılabilir.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni

Eksantrik zinciri
Eksantrik dişlileri
Eksantrik gergisi
Supap gaydı
Supap takımı
Supap lastikleri
Silindir piston takımı

İş krankta ise
Krank mili
Krank yatakları
Bu kadar açılmışken eksantrik hakkında bahsettiğim parçalar değişir ve üst kapak kapakçıya gider.

İşin hakkı ile yapılması tahminime göre 75-80.000 TL civarını bulur hatta geçebilir, bence bu model motosiklete bu kadar para bağlamaktansa yeni bir motosiklet ile yeni sayfalar açılabilir.
Ben 100.000'e Versys bloğu buldum düşük km, ustam da 20'ye söker takarız dedi, hadi ulaşıma da bir 20 harcasam 140.000'e çözerim işi ama yine de motorun satış değerinden fazla bedel ödeyerek garantisi olmayacak ve yasal olmayacak bir işleme ok vermek içime sinmedi.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Arkadaşlar bu arada Allah hepinizden razı olsun, şakayla karışık fon mon demişsiniz ama beni gerçek hayatta tanıyanlar ölsem de öyle bir yardım almayacağımı bilirler. Yine de sağolun, var olun.

Eksantrik zinciri
Eksantrik dişlileri
Eksantrik gergisi
Supap gaydı
Supap takımı
Supap lastikleri
Silindir piston takımı

İş krankta ise
Krank mili
Krank yatakları

Problemin kök nedeni tam olarak çözülmez ise aynı sorunlar yaşanabilir. Bence tamir yerine ya blok değişmeli ya da motosiklet değişmeli.

Motosikleti
Ns200 15"
Ben 100.000'e Versys bloğu buldum düşük km, ustam da 20'ye söker takarız dedi, hadi ulaşıma da bir 20 harcasam 140.000'e çözerim işi ama yine de motorun satış değerinden fazla bedel ödeyerek garantisi olmayacak ve yasal olmayacak bir işleme ok vermek içime sinmedi.
Açıkçası abi böyle bir bencede mantıklı değil, bu paralara sıfır motor yapılır hem. Ama yine ederi kadar masraf etmek pekte iç açıcı değil.

En büyük derdin bundan ibaret olsun abi (tekrarı nasip olmasın), acı bir gerçek ama iyi yanından bakarsak sağlığını riske atacak bir durum oluşmadı.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Problemin kök nedeni tam olarak çözülmez ise aynı sorunlar yaşanabilir. Bence tamir yerine ya blok değişmeli ya da motosiklet değişmeli.
Motorda bu durumu açan arızaların sebepleri genelde bellidir, kitabına göre revizyon edilirse sıkıntı yaşanılmaz.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Daha Yeni okudum. Üzüldüm gerçekten. Tam olarak. Sorunu atladım galiba. Mekanik arıza her şartta yapılır. En kötü blok olarak takılır
Bu arada 5,5 sene önce motor henüz 49.800 km'deyken senden aldığım otomatik yağlama sistemi 106.000 km sonunda hala ilk günkü gibi çalışıyor, bilgin olsun.

Açtırdın mı bloğu Tommy bugün aktif değildim , konuda da geriye doğru baktım göremedim..

Motosikleti
Motoru satıldı...
Blok değiştirildikten sonra Muayene ile ruhsata işletilebilme şansı varmış internette gördüğüm kadarıyla tabi çok derin bir araştırma yapmadım.
Bunun için takılan bloğun faturası olması gerekiyormuş, tüvtürk te muayeneye işletilip yeni ruhsat çıkartılması gerekiliyormuş.
O motor artık kült, ölmemesi için her türlü yol denenmeli. :D

Motosikleti
Yamaha XSR700
@tommygun kaan abi bence yeni motorlara yelken aç. Tamam anısı var, işin şakası var, muhabbeti var ama yeni aldıklarınla da muhteşem turlar yapar, daha farklı yerlerde köfteler yersin. Yeni her zaman iyidir. Kafan rahat çıkarsın yola.

Motosikleti
sym jet 14 125cc
Tommy abi öncelikle çok geçmiş olsun. 50 bine vermek zaten mantıklı değil. Bütçe varsa yeni bir motor bak; yılbaşından önce mutlaka kampanyalı ve ihtiyacını görecek bir motor bulursun. Evde ya da bahçede müsait bir yer varsa motoru oraya çek. Belki bir yerden kazalı bir motor denk gelir, sandık motor olarak takarsın. Prosedürlerini tam bilmiyorum ama bir şekilde hallediyorlar. Yenisiyle gezersin keyfin yeri gelir eskiyi de bir süre yatırır baktın masrafı çok olacak en kötü trafikten men eder evde öyle yatırırsın.

Ankara da yemek konusunda bir çok yer var sadece Tavacı Recep (gelen hizmete göre aşırı pahalı) Aspava (eski lezzetleri yok sınırsız mezeye aldanmayın salata cacık patates ordaki fiyatın altında çok iyi et dönerciler var Akay kavşağı mutlu döner gibi) olarak düşünmeyin ilçelerde çok güzel lokantalar var Kızılcahamam tarafında güzel köfteciler var Çubuk ilçesinde et dönerci çorbacı hem gezmelik hem yol yapmalık yer çok.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Yok arkadaşlar artık soğudum bu motordan, kelle motor da taksam garantisi yok bu işin. Bu sefer motor sağlıklı olur da farklı farklı yerlerinden arıza çıkarır. Bu motora yapacaklarımı bugüne kadar yaptım. Artık daha da bu motorla uğraşmam.

Motosikleti
DUKE 250
Yok arkadaşlar artık soğudum bu motordan, kelle motor da taksam garantisi yok bu işin. Bu sefer motor sağlıklı olur da farklı farklı yerlerinden arıza çıkarır. Bu motora yapacaklarımı bugüne kadar yaptım. Artık daha da bu motorla uğraşmam.
tam da onu diyecektim, güzel vakit geçirdin, tepe tepe kullandın eyvallah, bir arıza verdi perişan etti seni,
rektefiye, onarım, değişim, kelle motor vs. illaki bir şekilde hallolur ama, bir gün yola çıkacağın zaman "ulan yine arıza verirmi? başka yerden patlak verirmi?" sorusu kafaya takılınca bir daha tad alamazsın.
yeni bir şehire yerleştin, şimdi yeni bir motor ve yeni maceralar sana.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar