- Motosikleti
- Motoru satıldı...
Dilim döndüğünce, kendi araştırdığım kadarıyla açıklayayım.quick shifter şimdi benim kıt ingilizce bilgimle çevirmeye çalışınca hızlı viter değiştirici diye anlıyorum. Ben zaten yeterince hızlı vites değiştiriyorum, daha hızlısı lazım mı ki? Neye yarıyor bu?
Benim eski yaşını başını almış 10 yaşında, insan yaşıyla 40ına gelmiş görmüş geçirmiş vstrom'da abs dışında elektronik olmadığı için pek fikrim yok diğer şeylerden.
Biz debriyaj çekip değiştirdiğimiz süreçte aynı anda birçok şey yapıyoruz; gaz kesme,debriyaj çekme,vites değiştirme, debriyajı bırakma gibi, bu da ortalama 1-2 sn yi bulabiliyor kendi görüşümce.
QuickShifter da ise olay şöyle işliyor debriyajla herhangi bir uğraşta olmadan quickshifter vites yükseltileceğini anladığı anda milisaniyelik gazı kesip, debriyajı ayırıp vitesi yükseltiyor ve kullanan kişi herhangi bir gaz kesme yada debriyaj çekme gibi bir işlemle uğraşmıyor, ve bu işlemler milisaniyelik olduğundan özellikle racing makinelerde performanslı kullanımı olumlu etkiliyor.