2.5 ay yatan motor hk

Herkese hayırlı günler diliyorum. Motorum 2.5 aydır yatıyor. Hiçbir şekilde marş vs basılmadı. Motorumun yağ bakımına 30 km varken yatırdım. Yatış esnasında motorun yağı zarar görmüş müdür. Sizce motoru çalıştırmadan evimin yanındaki dükkana götürüp yağ değişimi mi yaptırayım. Yoksa çalıştırıp 10 km uzaktaki kendi ustama mı. Bir zararı olur mu. Ve ilk marşta bir sorun olur mu bazıları ilk marş sıkıntı diyor. Detaylıca yorum yapıp beni aydınlatırsanız çok sevinirim.

Her ikisini de yapabilirsin. Ama 2.5 ay yatmışsa bütün yağ zaten aşağıda toplanmıştır. Direkt yağı değiştir gitsin.

hocam motor ne? dikkatli şekilde gaz vermeden çalıştır bence, biraz ısınmasını bekleyip sakin sakin ustaya gidip değiştirebilirsin. yağ kalitesine bir şey olmaz, bakımı geçti diye çekinme. sadece 2.5 ay beklediği için bütün yağ karterde şuan ama buna yapacak bir şey yok, o zaman her 1 ay yattığında motorun yağını mı değiştiricez?

Benim motosikletim genelde kış boyu en az 4-5 ay yatar. Bakımına 30 km kalmış olsa, bakıma götürmek için 10 km kullanarak gitmenin bir sıkıntısı olacağını zannetmiyorum. Ben kendim olsam bildiğim ve güvendiğim bir ustadan başkasına dokundurmam. Burada benim açımdan tek sorun 2,5 ay yatmış akünün gücünün motosikleti çalıştırmaya yetip yetmeyeceğidir. Marşa basarım, motosiklet çalışmışsa 3-5 dakika yerinde çalışmasını beklerim. Sonra gider bakımını yaptırırım.

Motosikleti
HONDA FORZA 2025
motoru çalıştırıp yağ devir yapıyormu onu beklemek gerekir genelde en başlarda ses gelir mutlaka fakat yağ dönmeye başladıktan sonra sorun olmaz ilk marşı almayabilir endişelenmeye gerek yok iyi birşey en azından yağsız direk çalışmadı olarak düşün ikinci üçüncüde aldıktan sonra rolentide biraz bekleyin yani ben 5 10 dk beklerdim bi devirdaim yapsın yağ bi ısınsın sonra sıkıştırmadan giderdim sorun olmaz.

Yaşlı bir teyzeden araç almıştım. Aracın sahıbı eşi cocugu torunu hiçbirşeyi yok eşi pandemide virüsten vefat etmiş sonrada kendisi bilmediğinden ellmemişti -2 otoparkta olduğundan çekicide girememişti. Eşine önce felç gelmiş sonrada pantemi derken emicem sizlere ömür teyzede de para suyunu çekmişti aracı rastgele buldum 4.5 sene kullanılmamış mercedes c220 cdi 6 tokmak 2.2 motor takviye ile tek marşta çalıştı o haliyle ben 100 km gittim dükkana çekip bakım yaptım tık yoktu :D

Motosikleti
Ns200 15"
3 Ay öncede bu konuyu açmıştınız :) oradaki verdiğimiz cevaplar aynen tekrar geçerli.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

motoru çalıştırıp yağ devir yapıyormu onu beklemek gerekir genelde en başlarda ses gelir mutlaka fakat yağ dönmeye başladıktan sonra sorun olmaz ilk marşı almayabilir endişelenmeye gerek yok iyi birşey en azından yağsız direk çalışmadı olarak düşün ikinci üçüncüde aldıktan sonra rolentide biraz bekleyin yani ben 5 10 dk beklerdim bi devirdaim yapsın yağ bi ısınsın sonra sıkıştırmadan giderdim sorun olmaz.

Yaşlı bir teyzeden araç almıştım. Aracın sahıbı eşi cocugu torunu hiçbirşeyi yok eşi pandemide virüsten vefat etmiş sonrada kendisi bilmediğinden ellmemişti -2 otoparkta olduğundan çekicide girememişti. Eşine önce felç gelmiş sonrada pantemi derken emicem sizlere ömür teyzede de para suyunu çekmişti aracı rastgele buldum 4.5 sene kullanılmamış mercedes c220 cdi 6 tokmak 2.2 motor takviye ile tek marşta çalıştı o haliyle ben 100 km gittim dükkana çekip bakım yaptım tık yoktu :D
220 Dizeller sağlamlar, kullanmak nasip olmadı ama yurt dışında yaşayan kuzenim eşek niyetine kullanıyor ve sıkıntısız kullanıyor. :)

Hiç çalıştırmadan değiştir hazır yağ iyice süzülmüş , yakın yerde var..
Çalıştırsanda problem olmaz 3 ayda..

2h42t1.jpg

Motosikleti
Ns200 15"
Yurtdışında kuzenin var da sen ne diye hala buralardasın?
Çok düşündüm abi ama annemin bütün dayanağının ben olduğunu zaman geçtikçe anladım, benim için çok fedakarlık yapan bir insan onuda burada sıkıntı içinde bırakıp gitmem benim için el vermez.

Artık bütün ilerleyiş 3d üzerinden olacak, ingilizcem nispeten iyidir. Şu anlık bütün hedefim remote veya hibrit bir iş bulmak.

Dominic Toretto'nun dediği gibi, aile her şeydir. :)

Motosikleti
HONDA FORZA 2025
3 Ay öncede bu konuyu açmıştınız :) oradaki verdiğimiz cevaplar aynen tekrar geçerli.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

220 Dizeller sağlamlar, kullanmak nasip olmadı ama yurt dışında yaşayan kuzenim eşek niyetine kullanıyor ve sıkıntısız kullanıyor. :)
Vallaha doğrudur piyasa ölüyken 3 sene önce 100 bine aldım 1 yıl kullandım 435 bine geldi 3 sene sonra 725 bin TL ye sattım karmı zararmı bilmem ama ciddi paranın deger kaybı oldu

Motosikleti
Ns200 15"
Vallaha doğrudur piyasa ölüyken 3 sene önce 100 bine aldım 1 yıl kullandım 435 bine geldi 3 sene sonra 725 bin TL ye sattım karmı zararmı bilmem ama ciddi paranın deger kaybı oldu
Kar veya zarar gütmek ne kadar doğru olur bilmiyorum, sonuç olarak ihtiyacınızı giderdiğiniz bir alet. Klasik gelir ama binildiğine sayın. :)

Motosikleti
Ns200 15"
klasik sayılmaz 2003 modeldi o kadar da degıl :D ama mercedesede bınmedik demiyoruz sonuçta taş gibiydi sıfır arabaları bozardı yani
Yok abi arabaya ithafen değildi o dediğim :D hani derler ya "bindiğine say" o yüzden dediydim. :)

W203 kasa Mercedes klasik olmasına daha çoook var. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar