İstanbul Valiliği’nden motosiklet genelgesi. Kesinlikle müsaade edilmeyecek!

motosikletler-kadirima-park-edebilir-mi.jpg

Türkiye’de artan motosiklet kullanımı, yetkili kurumların motosikletlere yönelik denetimini sıklaştırmasına neden oldu.

TÜİK verilerine göre trafikte kullanılan her 2 araçtan 1’i motosikletlerden oluşurken, özellikle büyükşehirlerde yaşanan sorunların önüne geçmek amacıyla valilikler tarafından denetimler sıklaştırıldı.

İSTANBUL VALİLİĞİNDEN MOTOSİKLET GENELGESİ

İstanbul Valiliği, motosikletlerin park edeceği alanlar hakkında yayınladığı genelgede “Kaldırım, Yaya Yolu ve Meydanlarda motosiklet park edilmesine izin verilmemesi, Trafiğe kapalı olan alanlara motosikletle giriş yapılmasına kesinlikle müsaade edilmemesi” gerektiği bildirildi.

2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 61. maddesinde; “Park etmenin yasak olduğu yerler ve haller taşıt yolu üzerinde;

a) Duraklamanın yasaklandığı yerlerde,

b) Park etmenin trafik işaretleri ile yasaklandığı yerlerde,

c) Geçiş yolları önünde veya üzerinde,

d) Belirlenmiş yangın musluklarına her iki yönden beş metrelik mesafe içinde,

e) Kamu hizmeti yapan yolcu taşıtlarının duraklarını belirten levhalara iki yönden onbeş metrelik mesafe içinde,

f) Üç veya daha fazla ayrı taşıt yolu olan karayolunda ortadaki taşıt yolunda,

g) Kurallara uygun şekilde park etmiş araçların çıkmasına engel olacak yerlerde,

h) Geçiş üstünlüğü olan araçların giriş ve çıkışının yapıldığının belirlendiği işaret levhasından onbeş metre mesafe içinde,

i) İşaret levhalarında park etme izni verilen süre veya zamanın dışında,

j) Kamunun faydalandığı ve yönetmelikte belirtilen yerlerin giriş ve çıkış kapılarının her iki yönde beş metrelik mesafe içinde,

k) Park için yer ayrılmamış veya trafik işaretleri ile belirtilmemiş alt geçit, üst geçit, üst geçit ve köprüler üzerinde veya bunlara on metrelik mesafe içinde,

l) Park etmek için tespit edilen süre ve şeklin dışında,

m) Belirli kişi, kurum ve kuruluşlara ait araçlara, yönetmelikteki esaslara göre ayrılmış ve bir işaret levhası ile belirlenmiş park yerlerinde,

n) Ayrıca yönetmelikte belirtilen haller dışında yaya yollarda,

o) Engellilerin araçları için ayrılmış park yerlerinde, Park etmek yasaktır.” şeklinde düzenlenmiştir.

“KESİNLİKLE MÜSAADE EDİLMEYECEK”

Valilik genelgesinde, “Trafik akışını etkilemeyecek şekilde ivedilikle motosiklet park alanlarının ilgili belediyelerce belirlenmesi, kaldırım, yaya yolu ve meydanlarda motosiklet park edilmesine izin verilmemesi, trafiğe kapalı olan alanlara motosikletle giriş yapılmasına kesinlikle müsaade edilmemesi” gerektiği bildirildi.

Haberin devamı için tıklayın.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
şehrinde apaçık park ve trafik sorunu var insanlar bunu bilerek motosiklete yöneliyor sen bunu destekleyeceğine köstek oluyorsun hala daha kurallara uyalım ah kurallar vah kurallar diyen arkadaşlar var hala farkında değiller bu yolların üvey evlatları olduklarının bu yollar bu kurallar kendileri için değil otomobiller için yapılıyor türk milletini gütmek çok kolay

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Otomobiller ve diger vasitalar icin de gecerli olan kurallar bunlar. Ancak diger araclarin ne kadari bu kurallara uyuyor ve uymayanlara yaptirim uygulaniyor acaba.
Bir de bugun 5 metre yururken kaldirimda iki tane motosiklet ustume surdu. Bence bunun onune gecilmeli mutlaka.

peki o valiye soralım ben motoru araba gibi park ettiğimde mafya vari biri gelip o motorumu zorlaya zorlaya ite kaka düşürerek kenara çekerse parasını kendi cebinden karşılayacak mı? kadıköy, taksim gibi yerlerde değil motor yürüyecek yer yok, orada nereye park edeceğim? arabalar park yeri bulamıyor hadi ispark'a ücretli park edeyim diyorsun hafta sonları full+full dolu oluyor.
sen şehirde hiçbir şey yapma, hiçbir şeyin kolaylığını sağlama. koskoca sözde "modern" istanbul diyerek bir tane motosiklet dostu bir şey yapma. ulan bariyerler bile motosiklet katili. bariyerlere bir girsek ölmeyeceğimiz varsa da 40 parçaya ayrılacağız hala ne diyorlar ya, şaka mısınız abi siz?

sen git önce motosiklet park alanı yap, daha sonra de ki motosikletliler araba gibi park ettiğinde o motosiklete dokunan, yönünü değiştiren düşüren olursa en ağır cezaları vereceğiz de benim güvencemi sağla ondan sonra bu yasaları koy uymazsak eyvallah kes cezayı ödeyelim. sen hiçbir şey yapmadan böyle kural koyamazsın bu şehirde kaosa neden olur. allah aşkına çok yoğun bir yerde sokakta araba gibi park etsenize bakalım geldiğinizde o motor orada mı olacak yoksa yönü değişmiş veya devrilmiş halde mi bulacaksınız? bir de bunu yaparken denk gelip adamla tartışırken adam çekip silah sizi vursa bir şey olmayacak.

kusura bakmayın ama bunları buraya kim getiriyor arkadaş ya? sırf torpil, birbirinin tanıdıkları diye 5 gram bilgi sahibi olmadan o makama geliyorlar, sonra şehirde kaos ortamı var. tamam kardeşim ben de kaldırıma park etmeye meraklı değilim. ben de rahatsız oluyorum. yaya yürüyemiyor edemiyor ama nereye park edeceğim ya bu motoru? nereye abi? alıp sırtıma mı koyacağım dolaştıracağım? baştan sona rezalet ya. baştan sona.

şehri doldurun abi, doldurun. şehirde kaç kişi yaşıyor ilk önce onu açıklasanıza? 25 milyon mu 30 milyon mu? bütün kaçaklar afganlar, afrikalılar, suriyeliler şehirde cirit atıyor birinde bile kimlik yok. şehir işgal edilmiş durumda değil motosiklet değil araba yaya olarak geçin bir bankta oturmaya çalışın bakalım boş yer bulabilecek misiniz? ya eminönüne gidin araba gibi yaya trafiği var arkadaş. şehir dolmuş taşmış. metrobüsler ağzına kadar dolu hala millet durakta kalıyor binemiyor, vapurlar eskiden yayla gibiydi geç yayıl geze geze giderdin şimdi hele ayakta gidiyorsun bazen. sen şehri doldur kaçaklarla göçmenlerle şehir patlayınca böyle saçma sapan kurallar koy. kardeşim sen önce şehri boşalt daha sonra altyapını yap park yerleri yap ondan sonra işini yap.

kısaca boş boş konuşma iş yap iş. ortada ciddi kriz var adamlar ne diyor ya. hay sizin oraya torpille gelen koltuğunuza ya. ne diyeyim bilemiyorum artık. gerçekten.

şöyle düşünün 180 kilo biri var ve al s bedeni giy yoksa her giyemediğin dakika sana ceza keseceğim diyor, bunlarda bu mantık var arkadaş. hiçbir şeyleri doğru değil ya. hiçbir şeyleri.

Maalesef İstanbul'un her şeyi sorun oldu.

En azından ivedilikle katlı otoparklar yapılmalı, yapılan otoparklarında ücreti nasıl olsa park edecekler diye can acıtıcı olmamalı. Burada amaç para kazanmak değil yandaşa pardon halka hizmet olmalı.

Motosikleti
Yamaha XSR700
destekleyeceğine köstek oluyorsun
Türkiye'de ne desteklendi ki? Yerli malını desteklemek için ithal ürünün vergisine zam yapan sistem bizimki. Halk yararına hiç bir şey yok. Milletin cebindeki parayla devlet geçindiriyoruz.

Motosikleti
Husqvarna Svartpilen 250
Bişey olmaz, 1 ay kadar gündemde olur, sonra yine unutulur gider. Mesela zamanında araçlara nasıl sıkı cam filmi kontrolü yapıldı ve şu an yine görmemezlikten geliniyor, aynı şekilde zamanla bu ihmaller yine kimsenin gözüne batmayacaktır.

Sene sonu geliyor, yine her zamanki gibi salça olacak malzemeler arıyorlar cezalarla bütçe açığını da kapatabilmek için :)

Son düzenleme:
Motosikleti
D400
iyimser düşünüyorsunuz; bundan 5 sene önce izmir'de motosiklet park edilen yerlerin %70'ine artık park ettiğimixz anda ceza yiyoruz mesela

Halk devlete kulluk edip hiç bir şeyin hesabını sormazsa devlet de halkı yatırıp s.ker. Kaldırımda insanların üzerine sürenlere okkalı ceza versinler tamam da motorları park edecek yer mi var ki kaldırıma park eden motorlara ceza yazacaklar. Yola park etsen katil olursun, kaldırıma park etsen ceza yazıyor. Cebimizde mi taşıyalım bu zıkkımı?

Motosikleti
Forza250-cygnusL
''Ama devlete para lazım '' tabirinin vücut bulmuş hali budur işte...
Vergisini, vizesini, sigortasını araçtan ayırma, aynı muammeleyi çek , 4 tekerli araç üstünlüğünden yürü , motorlara park cezası kes..
Oh ne ala memleket...
Kaldırım, yaya yolu falan tamam da , yola ,çizgi dışına belirli yerlerde motorlar parkedilebilse, harici yerlere ceza kessen olmaz dimi ?
Hani karbon olayı cart curt ?
Trafik ?
Amaç para toplamak mı ?..
İyi yere tükkan açmışlar.. Daha neler duyacağız bakalım..Yılbaşı da yaklaşıyor..

bahsettikleri kurallara önce bi otomobilciler uysun da iş motorculara kalsın.
durakların içine kadar park eden sığırlar yüzünden yolcu indirme-bindirme işini yolun ortasında yapan otobüsçüler yüzünden işkenceye dönüşen trafiği ne yapacağız mesela? ya da 3 şeritli yolun 2 şeridine araba park edip "yauv şuracıktan geçiversinler işte" diye lütfeden davarlar yüzünden kitlenen trafiği ne yapacağız peki?

zaten yukarıdaki kanunları ehliyet sınavına giren herkes bir şekilde biliyor, önemli olan kanun koyucu olarak sen önce otomobillere bu cezaları yazabilecek misin mesela? bırak büyükşehirleri şu anda en s*kindirik ilde bile şu maddelere göre otomobilcilere ceza yazmaya kalksa polisler, ülke vergi gelirinden arşa çıkar ama yok yazamıyorlar. niye? bilmiyorum.

ben de diyorum la bu avm'nin oraya niye sadece motosikletlere özel park alanı yapmışlar. yaşadığım yerdeki avm'ye gittim geçenlerde. affedersiniz çükündürük kadar bir alanı allayıp pullayıp üstüne de motosiklet park alanı diye yazıp bize özel alan yapmışlar güya.
park alanı da şey ha 10 motosiklet anca sığar ama 20 motosiklet var. herkes çarpık çurpuk koymuş. e ben gittim park ettim, arkama da dingilin biri koydu gitti. işimi bitirdim çıkacağım diyelim. e dingil yok abi ortalıkta. motorun başında oturup dingilimi bekleyeceğim. mesela kurye söylenip duruyordu "motorumu çıkartamadım 2 saattir" diye.

ülkenin derdi tasası motosikletler olmuş. evet biz de sütten çıkmış ak kaşık değiliz ama deveye sormuşlar neden boynun eğri diye hesabı. abi neremiz doğru ki motorcular doğru olsun.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
bahsettikleri kurallara önce bi otomobilciler uysun da iş motorculara kalsın.
durakların içine kadar park eden sığırlar yüzünden yolcu indirme-bindirme işini yolun ortasında yapan otobüsçüler yüzünden işkenceye dönüşen trafiği ne yapacağız mesela? ya da 3 şeritli yolun 2 şeridine araba park edip "yauv şuracıktan geçiversinler işte" diye lütfeden davarlar yüzünden kitlenen trafiği ne yapacağız peki?
...
Nüfusu belli bir miktardan kalabalık şehirlere girişi vize ile yaptırmak ve 3-5 kabahat işleyip de şehir yaşamına uyumsuz olduğu tescillenen davarların vizelerini iptal ederek şehirden dışarı sürülmelerini sağlamak en kesin çözüm olur.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Nüfusu belli bir miktardan kalabalık şehirlere girişi vize ile yaptırmak ve 3-5 kabahat işleyip de şehir yaşamına uyumsuz olduğu tescillenen davarların vizelerini iptal ederek şehirden dışarı sürülmelerini sağlamak en kesin çözüm olur.
Bu konuda ben de bu aşamadayım malesef.

images

Motosikleti
tehlikeli pıskileyt
Umurumda olmaz. Kafam nereye eserse oraya çekerim. Zaten çok kıymetli çoğunluğu eksik bilgili polislerimiz de sallamıyor. Kafalarına estiğinde kanun çıkartanların hazırladığı kanunda yazan her şeyi yaparsak trafik çekilmez hale gelir. Sırf avrupa standartlarına uymuş gibi görünmesi, adı olması için getirilmiş bir uygulama.

Gider araba gibi park ederim delinin biri gelir ya motoruma zarar verir ya da bana. Kimse kusura bakmasın kanunlar benim canımdan da malımdan da değerli değil.

Önce motosikletler için park yerini çözsünler uymazsam gelip beni assınlar sorun yok.

Motosikleti
D400
Kadıköy çarşının girişindeki orta alanda bu sene gittiğimde 100 den fazla motor vardı, bildiğin motosiklet park alanına çevirmişlerdi. ama kaldırım sanırım orası.

orayı yasakladı mı cok merak ettım :D

İstanbul trafiği cidden büyük sıkıntı...artık motorlar birbirine çarpıyor....

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar