Lastik değişimi sonrası gidon sallantısı

Kuba ravida max (skyjet bayberry) üstünde gelen lastikler kötü olduğu için anlas sc 360 lastik aldım. Orijinal olarak arka 3.5 10, ön 100 80 12 idi.benim aldığım arka 3.5 10 ön 90 90 12.

Sorunum şu lastik değişiminden sonra motor 50 den itibaren motorum gidonu baya bir titriyor ve sarsılıyor.lastik değişiminden önce böyle değildi.çok titriyor ve aynaya bakarken bile baya sallantıdan bişe görünmüyor. Sanki hilti tutar gibi titriyor. Sorun ne olabilir ne yaptırmak lazım lastik Dişli diye mi böyle yapan usta mı bişeyi yanlış yaptı

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
lastik değişiminden dolayı baya bi olması mümkün değil ama anlas olduğu için lastiklerde bi bokluk olabilir balans ayarı yaptırdınız mı

Lastik yanağının bir kısmı janta tam oturmamış olabilir , lastiğin havasını tamamen indirip janttan ayırın yarım tur çevirip tekrar şişirin janta otursun..
Sorun devam ediyorsa lastikte problem vardır veya sökme takma esnasında jant yanağını yamultmuş olabilirler..

50 km deki yalpalama balansdan değildir , balans titreşimi farklıdır ve takribi 100 km/s den sonra hissedilir..

peki orijinal üstünde çıkan lastik cst marka 100 80 12 idi . taktığım 90 90 12 . bu yüzden olabilir mi ?

peki orijinal üstünde çıkan lastik cst marka 100 80 12 idi . taktığım 90 90 12 . bu yüzden olabilir mi ?
Lastiğin bir 1 cm daralması böyle birşeye sebep vermez , 50 lik sukuter olduğu için balansa gerek yok demiştir , 80 falan anca gider o hızlarda da balans titreşimi olmaz..

Lastiğin bir 1 cm daralması böyle birşeye sebep vermez , 50 lik sukuter olduğu için balansa gerek yok demiştir , 80 falan anca gider o hızlarda da balans titreşimi olmaz..
ne yapmak lazım ne olmuş olabilir. deli etti beni zangır zangır titremeye başladı 50 nin üstü . motor 125 lik.

ne yapmak lazım ne olmuş olabilir. deli etti beni zangır zangır titremeye başladı 50 nin üstü . motor 125 lik.
Yukarıda yazdım , tekerleği elinle çevir düz bir eksende dönüyormu gözle kontrol et , ya montaj hatası var yada lastiğin kendisi problemli..balans yapılacaksada zaten teker tekrar sökülecek..

şöyle bir şey daha var.
Yukarıda yazdım , tekerleği elinle çevir düz bir eksende dönüyormu gözle kontrol et , ya montaj hatası var yada lastiğin kendisi problemli..balans yapılacaksada zaten teker tekrar sökülecek..
motoru orta sehpaya alıp ayağımla ön tekeri döndürdüğümde aşırı olmayacak şekilde hafif bir yalpalama var.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

şöyle bir şey daha var.

motoru orta sehpaya alıp ayağımla ön tekeri döndürdüğümde aşırı olmayacak şekilde hafif bir yalpalama var.
Ve motordan anlayan bir abiye sordum baktı lastik tam oturmamış dedi yandaki çizgilerden

Son düzenleme:
şöyle bir şey daha var.

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ve motordan anlayan bir abiye sordum baktı lastik tam oturmamış dedi yandaki çizgilerden
İşte o yalpalamanın giderilmesi gerekiyor..

gittiğin usta bozuntusu bi lastik takmayı bile becerememiş. elinle çevirdiğinde yalpalayan teker elbet titreşim yapar daha yüksek dönüş hızlarında.

Motosikleti
yok:(
Aynısı yaşandı anlamak için lastikçi lastikçi dolaştım. bir tanesi bu lastik hatalı dedi ve lastiği değiştirince düzeldi. oda Anlastı mümkün mertebe bütçe el veriyorsa anlas dışına çıkın. lastiği değiştir düzelir.

Aynısı yaşandı anlamak için lastikçi lastikçi dolaştım. bir tanesi bu lastik hatalı dedi ve lastiği değiştirince düzeldi. oda Anlastı mümkün mertebe bütçe el veriyorsa anlas dışına çıkın. lastiği değiştir düzelir.
Olmadı orijinal cst marka lastiklere döneceğim düzelmezse

Motosikleti
Ns200 15"
Anlas marka lastiklerde Winter Grip harici kullanılmaz (Sport Tournee var kuruda güzel ama yağışlı havalarda vasat). Eğer lastiğinizde kalıp hatası çıkarsa ve satın aldığınız yer Anlas bayisiyse garantiden işlem yapabilirler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar