Devir yukselip dusuyor

Motosikleti
RKS TNT 202
Cumleten selamin aleykum dostlar

Motorun ust kapagi sokultu conta patlatmisti. Conta degisti ust kapak taslandi kapandi. Su an motora gaz verince motor bagiriyor devir yukseltiyor sonra birden dusuyor ve yavas yavas motor hizlaniyor. Neden olabilir

Motosikleti
Ns200 15"
Devir yükselme olayını anlamadım, yakıt sistemi saçmalıyor gibi duruyor.

Taşlanan kısım ölçülmeli eğer çok alındıysa silindir altına bir tane daha conta atılır olur biter, ama ona buradan karar veremeyiz.

Devir yükselme olayını anlamadım, yakıt sistemi saçmalıyor gibi duruyor.

Taşlanan kısım ölçülmeli eğer çok alındıysa silindir altına bir tane daha conta atılır olur biter, ama ona buradan karar veremeyiz.
Yüksek devire çıkıp bir anda düşüyor ve kapak taşlandı yazınca subap diye yorumladım , eğer gerçekten subap ise kalın contaylada kurtarmaz artık , subaplar hafiften eğrilmiştir 😬

Motosikleti
Ns200 15"
Yüksek devire çıkıp bir anda düşüyor ve kapak taşlandı yazınca subap diye yorumladım , eğer gerçekten subap ise kalın contaylada kurtarmaz artık , subaplar hafiften eğrilmiştir 😬
Umarım konu sahibinin supaplarına bir şey olmamıştır.

Abi yavaş yavaş hızlanması da bir acayip, mekanik hasar olsa hep aynı tepkileri vermesi gerekmez miydi?

Belkide sabit gaz verip devirlenip ardından tekleyip yavaş yavaşta devirleniyor olabilir.

Motosikleti
RKS TNT 202
Şu şekilde oluyor:
6 bin devirde gidiyorum
gaz veriyorum
motor birden 8500 devire fırlıyor sanki boştaymış gibi
ondan sonra olması gereken devire geri dönüyor
ve deli gibi ısınıyor

Motor marka model nedir?

Devir dalgalanmasi,karburator ise yakit hava karisimi ayari

Enjeksiyon ise (tps) gaz kelebek pozisyon sensoru

gaz telinde bir takilma falan var mi?makaraya bakmak lazim

Enjeksiyon intake(emme agzindaki kelebegin calistigi yuzey(bogaz) ince(sifir) zimpara ile temizlenip balata spreyi ile tortuyu akitacaksin.

Gaz kelebek yayinin rahat calistigindan emin ol gerekirse parmaginin ucuyla hafif gresle sistemi rahatlat

Bu arada,motorun toplanirken sente ayarinin dogru yapildigini varsayiyorum.

Son düzenleme:
Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Şu şekilde oluyor:
6 bin devirde gidiyorum
gaz veriyorum
ve deli gibi ısınıyor
Motor boşta değil giderken yapıyorsa bunu debriyaj sıyırıyor diye anladım. Motorda hiç başıma gelmedi ama arabada başıma gelmişti bir kaç kez. debriyaj bitmeye yakın böyle yapıyordu, yavaş yavaş giderken gaz verince hızlanmıyor ama devir aşırı yükseliyordu, o zaman anlıyordum debriyajın bittiğini, yavaş yavaş sürerek sanayideki toyota ustama kadar gidip debriyaj balatasını değiştirtiyordum.

Şimdi bu debriyaj sıyırınca motordan yük azalır, boştaymış gibi devir yükselir, sonra debyaj tekrar kavrayınca motor yükleneceği için devir düşer. Bana debriyaj gibi geldi. Umarım sadece debriyajdandır.

Motosikleti
D400
Şu şekilde oluyor:
6 bin devirde gidiyorum
gaz veriyorum
ve deli gibi ısınıyor

bunun sonucunda motorun hızı yükselmiyorsa sadece devir yükseliyor ise debriaj balataların bitmiş demektir.

Motoru kullanmaya devam ederken eğer bu sorun git gide arttıysa, atıyorum eskiden birden 6 bin devire kadar çıkıp geri düşüyorsa ve artık bu devir 7 bine geldiyse 8 bine geldiyse ve birden geriye düşüyor ve yavaş yavaş hızlanıyorsa %99 debriyaj bitmiş durumda. Yokuş yukarı çıkarken de daha da hissedilir durumda olur. Devirleniyor ama gitmiyor olayı daha da artar. Üst kapak ile alakası yok bence sadece denk gelmiş. Net emin değilim ama %99 debriyaj bitmiş.

Arabada da bir kere sağlam başıma geldi. Aynı böyle ve sanayiye götüremezdim çok acil o hafta işlerim vardı. Araç git gide iyicene bitirdi debriyajı artık yarım debriyaj full gaz ile kaldırıyordum ve yokuşlarda da inanılmaz zorluk yaşıyordum en son artık sanki araç boşta kalmış gibi hiç gitmiyordu çekici ile götürdüm :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar