- Motosikleti
- DOMİNAR 400
Dominar 400ile 6bin km yaptım sorun olursa yanıtlarım
Gözüm kapalı temizinden ikinci el CB250R alırdım.Herkese iyi forumlar
200-210bin tl bandında Naked olan; sıfır olacak, parça-servis konusunda yormayacak ya da bunun ikinci eli de düzgün çıkar sorun olmaz kolay kolay diyeceğiniz, 125, 250 veya üstü olacak A2 yetkinliğinde nasıl bir motor öneriniz olabilir?
Ona bakıyorum evet de 22 öncesine gitmek istemiyorum ya çok uzak ya da kazalı genel olarak exper olayında da satıcı yanaşacak ki yapalım milletle 5 lira pazarlık yapılmıyor bileGözüm kapalı temizinden ikinci el CB250R alırdım.
Geçen Svartpilen 401 e baktım güzel motor da hakimiyetini sağlayabilir miyim bilemedim. Tecrübe de yok altımdan gider mi işte. Onda da servis sorunu yaşayan çok var.
Önceden motosikleti expere götüreceğini belirt. Hayır derse direkt ele zaten vakit kaybetme.Ona bakıyorum evet de 22 öncesine gitmek istemiyorum ya çok uzak ya da kazalı genel olarak exper olayında da satıcı yanaşacak ki yapalım milletle 5 lira pazarlık yapılmıyor bile
Hakimiyet konusu için zaten kapalı alanda hakimiyet eğitimi almanız şart. Eğitim alınca da sorun kalmaz.Geçen Svartpilen 401 e baktım güzel motor da hakimiyetini sağlayabilir miyim bilemedim. Tecrübe de yok altımdan gider mi işte. Onda da servis sorunu yaşayan çok var.
Bu yorum biraz daha beni yaklaştırdı Svartpilene bakalım ne olacak.Teşekkür ederim .Süreceğiniz ilk motor ise, 250 olan versiyonunu öneririm, ancak az da olsa scooter tecrübeniz varsa 401 de olabilir. Kısa sürede hafifliğinden dolayı zaten bisiklete biner gibi hissedersiniz. Rutin bakımlarında bir sorun yaşanmıyor ama onun haricinde bir sorun çıkarsa zaten neredeyse bütün markalar mimli servis ve yedek parça konusunda. Özellikle şu dönem piyasası yavaş, ikinci el düşünürseniz pazarlıkla ucuza kapatmanız mümkün. Ben kendi motorumu satıp CC yükselteceğim, muhtemelen 801 modelini tercih edeceğim. Çünkü markadan oldukça memnunum.
Değil mi , aslında dediği bile çıksa bence experti ortak ödeyebiliriz ama çıkmazsa zaten hiç ödenmemesi gerek, sağolun .Önceden motosikleti expere götüreceğini belirt. Hayır derse direkt ele zaten vakit kaybetme.
Tamam derse de onun dediğinden harici bir şey çıkarsa experi ödemeyeceğini belirt gerekirse.
Evet eğitim almak gerekiyor . Arabada bile öyle ne kadar da km tecrübe olunsa araç boyutlarına , viraj alışına vs beyin olarak hazırlanmak 1 2 gun alabilir.Hakimiyet konusu için zaten kapalı alanda hakimiyet eğitimi almanız şart. Eğitim alınca da sorun kalmaz.
Yani hangi motoru alırsanız alın en azından bir günlük kapalı alanda hakimiyet eğitimi almak tavsiye edilen bir şey.
Yani ne kadar tecrübeli olursanız olun her motor değiştirişte lazım. Bir günlük eğitime verilecek para kaza yapıldığında çıkacak masraftan azdır, bunu kendinize yatırım diye düşünün. Orta halli bir çift yazlık eldiven fiyatına eğitim alınabiliyor.
evet, eğitim gerekiyor bir yandan da eğer zaten eğitim alacaksanız 400cc falan başlangıç için bile çok büyük sayılmaz düzgün eğitimle sürersiniz demek istemiştim. Bizde ehliyet sınavları falan çok kolay olduğu için yeni başlayanlara 125cc ya da 250cc öneriyoruz ama düzgün eğitimle 650cc ile de başlanır aslında.Evet eğitim almak gerekiyor . Arabada bile öyle ne kadar da km tecrübe olunsa araç boyutlarına , viraj alışına vs beyin olarak hazırlanmak 1 2 gun alabilir.
Güzel motor evet de servis ağı nasıl ona bakmak lazım , teşekkürler .150 bin TL lere benelli leoncino 250 var, bir bakılabilir aslında
Svartpilen ve Honda ile dominar görsel olarak hiç benzemiyor servis konusunda da Honda mı bajaj mı şimdi yani cb250r alınır. Honda kalitesi varken bajaj demeniz düşündürüyor.Bahsedilen motosikletlerin arasından dominar 250 ve dominar 400 ü cımbızla çekin derim(iki motordan tecrübeye göre seçim yapılır).
Dominar 400 gerçekten sorunsuzluğu(ufak tefek montaj hataları dışında) gidişi duruşu torku bir arada toplamış bence güzel temiz bir dominar 250 de daha tecrübe edinmek için çok başarılı olur.
DonuMor da aynısı. Sadece bir iki beygirini yolda düşürmüş o kadar.(dominardan çok emin değilim)
Haklısınız tabiki burda bir çok etken var arkadaş dominar 250 nin çok temiz az km de motosikletini aldığı paraya aynı temizlikte honda alamaz gibi geliyor bir ikincisi honda artık eski kalite de motosikletler üretmiyor düşüncesindeyim özellikle alt sınıf montajı ucuz işçilik ülkelere kaymış gibi görünüyor yada alt sınıfı mı önemsemiyor bilemedim.Svartpilen ve Honda ile dominar görsel olarak hiç benzemiyor servis konusunda da Honda mı bajaj mı şimdi yani cb250r alınır. Honda kalitesi varken bajaj demeniz düşündürüyor.