2ct lastikler hakkında

Merhaba arkadaşlar, motorumun (yamaha xj6 diversion f) lastiklerini yenilemem gerekiyor 3 lastik arasında kararsız kaldım.Hepsinden önce şuan pilot power 3 2ct önde, arkada pilot road 2 ct michelin lastikleri var.Lastiklerin ömrü dolsada orta kısım 2ct (iki hamurlu orta sert yanlar yumuşak gibi) arka lastik erimedi gerçekten fakat eski tarihli ve biraz daha sertleşti.Ön üçgenleşti haliyle 😁

Yağmurda suda pek kullanmıyorum yolda yağmura yakalanma hariç kuru havada kışında kullanıyorum.

Mitas touring force 2 ct
Mitas sport force plus
Mitas sport force plus evo 2ct
Michelin pilot power 2 2 ct

...lastiklerinde kararsız kaldım...Diyeceksiniz neye kararsız kaldın bu 2 ct lastikler bir süre sonra orta kısım sert olduğu için o kısım düz sabit kalıp kare gibi diğer kısımlardan yanağa doğru daireleşiyor yuvarlak gibi.Biraz uzun kullanmak istiyorum lastiği 2ct lerin ömrü daha uzun fakat yarım yuvarlak bir süre sonra üstte yazdığım gibi oluyor yolda gezinme yapıyor gibi.

Ct mt ben bilmem şunu kullanmıştım al tavsiye ederim diyeceğiniz yukarıda yazdıklarımdan varsa tavsiyelerinize ihtiyacım var...Yardımcı olursanız çok teşekkür ederim...

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Ben olsam bunların arasından Touring Force 2ct seçerdim. Fiyatları da bayağı uygundur, çok kilometre vermez; tahminim en fazla 10.000 civarında patatese bağlar. (Fiyatıyla telafi ediyor ama.)

Motosikleti
Honda Vfr800xCrossrunner
13 aydır 180/55ZR17 Pilot Road4 GT Ön Arka Takım kullanıyorum 800cc motorumda, vfr800xcrossrunner.
20.000 km ile 25.000 km arası yol yaptım.

Şuan sert gaz açışlarımda drift yapıyoruz 3.vites dahil. Zemin kaygan asfaltsa 4.vites dahil.

Normal mi bilemedim.

daha önce pilot power 2ct vardı ondada 1 yıl sonunda aynı durum yaşamıştım. O lastikle de 1 yılda 15.000 km falan yol yapmıştım.

Motosikleti
Bajaj Dominar D250
Mitas sport force+ kullanıyorum. Lastik soğukken tutuştan pek memnun değilim. Güncel olarak gece sürüşlerinde düşük hızlarda devirlenirken motor biraz yatıksa buz pateni hissi veriyor, arka direkt patinaja düşüyor (dominar lastik sarmıyor normalde). Geçtiğimiz mart sağanak yağmurda bir 60 km kadar yol yaptım, ıslakta gazı kontrollü açarsanız tutuş güzel. Yaz sıcağında lastik de ısınırsa tutuş yine güzel.

Dünya üzerinde hiçbir güç bana tekrar pilot power2 2ct aldıramaz. Almayın, aldırmayın. 5 senelik motosiklet hayatım boyunca 1 kere hayati kaza atlattım, o da kesinlikle bu lastiğin yüzünden oldu(yağmurlu bir günde). Mitas sport force plus evo deneyebilirsin fakat en iyi seçim pilot road 4 veya üstü olacaktır. Ben şu anda anlas viento sport kullanıyorum ve memnunum.

Motosikleti
Honda Vfr800xCrossrunner
Motosiklet lastiğinde sağlıklı değişim periyodu nedir sizde km ve yıl olarak ayrı ayrı ?

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Motosiklet lastiğinde sağlıklı değişim periyodu nedir sizde km ve yıl olarak ayrı ayrı ?
Lastiği ömrü yaklaşık 5 yıl. Lastiklerin yanak tarafında 4 haneli, HaftaYıl olarak üretim tarihi yazar. ondan 5 yıl geçmişse acil değiştirin.
km olarak da 150-20bin km'den sonra çoğu eskisi gibi tutmaz oluyor. Kimi lastikler 20-25bin km de gidebiliyor. Her lastik için değişir bu ömür yani.
Ben çok yol yapmadığım için km ömrüyle ilgilenmiyorum, zaten 4-5 yıl geçince değiştireceğim gözüyle bakıyorum.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Lastiği ömrü yaklaşık 5 yıl. Lastiklerin yanak tarafında 4 haneli, HaftaYıl olarak üretim tarihi yazar. ondan 5 yıl geçmişse acil değiştirin.
km olarak da 150-20bin km'den sonra çoğu eskisi gibi tutmaz oluyor. Kimi lastikler 20-25bin km de gidebiliyor. Her lastik için değişir bu ömür yani.
Ben çok yol yapmadığım için km ömrüyle ilgilenmiyorum, zaten 4-5 yıl geçince değiştireceğim gözüyle bakıyorum.
5 yıl aslında biraz zorlama; azami 4 yıl desek daha iyi ama bütçesel durumlar vs. 5 yıla da uzatılabilir o da lastiğin genel durumu iyi ise / dikkat etmek kaydıyla... Benim 2022 Aralık'ta aldığım DL650'nin stok Bridgestone Battlax Adventure A40 3 yıl 14.000km sonra halen çok iyi görünüyorlar ve arka lastik ancak belli belirsiz düzleşti (sert bir hamuru var) o yüzden cimrilik edip tutuyorum ama en fazla 2026 yaz sonuna kadar tutup sonra mutlaka değiştireceğim.

Yılından bağımsız olarak ortalama en fazla 15.000km'de lastikler ufak ufak patatese bağlamaya başlıyor, özellikle yumuşak hamurlu olanlar. DL650 ile çok daha efendi kullandığım / ayrıca artık kışın ve/veya yağışlı havada da pek kullanmadığım için benim 3 yıllık 14.000km'deki lastiklerde bir anormallik hissetmedim şimdilik.

Son düzenleme:
Motosikleti
Honda Vfr800xCrossrunner
5 yıl otomobil lastiklerinde maximum süre diye biliyorum,
zaten yılda 20.000 km yol yapıyorum ortalama,

Lastiğin dişleri iyi durumda ama hızlanmalarda çok sarmaya başladı road4 gt,

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar