Emniyet Şeridi / EDS Ters Kamera Lokasyonları

Motosikleti
Musatti Kai-Zen(di)
Merhaba Dostlar,

Türkiye içerisinde gördüğünüz ters kamera noktalarını burada derleyebilir miyiz?
Herkesin işi görülsün. Haksız Ceza yemeyelim.

Benim gördüğüm: İstanbul, Büyükçekmece Tüyap Yolunda. Tüyap Sapağına girdikten sonra yokuşu çıkarken 2 tane ters kamera var.

Motosikleti
Voge 250RR
Kocaeli başiskele yolunda emniyet şeridi + hız ihlali ikisini birlikte yedim nasıl olduysa hız ihlalinden maks ceza girilmiş sanmıyorum 110 üstünde gittiğimi o an, belki de bi trafikçi plakamı görüp yazmıştır ama ben o günden sonra emniyet şeridini kullanmadım

Motosikleti
D400
Ben bi kere şirket bilgisayarından sitelere giremiyorum VPN ya da taktik diye konu açıp uyarı almıştım.

Şu an yönetim kural ihlali yapmak için açılan bu konuya ne yapacak çok merak ediyorum :D

Motosikleti
Musatti Kai-Zen(di)
Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Kocaeli başiskele yolunda emniyet şeridi + hız ihlali ikisini birlikte yedim nasıl olduysa hız ihlalinden maks ceza girilmiş sanmıyorum 110 üstünde gittiğimi o an, belki de bi trafikçi plakamı görüp yazmıştır ama ben o günden sonra emniyet şeridini kullanmadım
O yolda L3 sınıfı araçlar (motosiklet) için hız sınırı 90+9 km/h olması gerek. Yerleşim yeri içi diyerek yerleştirmişlerdir cezayı. :unsure:

Motosikleti
Musatti Kai-Zen(di)
Ben bilmem :D

vpn tavsiyesi yüzünden Anonymous muamelesi gördüm uyarı yedim ben :D

O mesajını hatırlıyorum. Tek kalemde yok etmişlerdi. :)

Kıymetli Büyüğümüz "Motorcuların Çıkarlarına" yönelik bu paylaşıma ihtimam gösterirler diye umut ediyorum.
Kaldı ki Anonim olamayacak kadar eski bir takipçiyim. Hakaret sayarım :D (Üyeliği geç açtık o ayrı)

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
orada plaka okuyan şeylerden yok ama nerdeyse hergün polis oluyor belki polis yazmıştır

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
Google Maps'de pin işaretleyin linkini paylaşın Köfteci Haritası'na ekleyelim. Harita ile daha düzgün bir çalışma olur.

Listeye eklenmiştir.

Köfteci Haritası v.01

Bu haritaya Mersin için Çopurlu Tahtalı Kasabını da ekleyebilirsiniz, Toroslarda güzel virajlı yollara giderken veya otobana çıkmadan önce uğrayabilirsiniz.

Son yıllarda ne zaman gitsem tıklım tıklım ama eti kalitelidir.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Bu kameraların yerleri zaten kamuya açık bilgi, gizli bilgi paylaşılmadığı için bir sorun olmaması gerekir.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu haritaya Mersin için Çopurlu Tahtalı Kasabını da ekleyebilirsiniz, Toroslarda güzel virajlı yollara giderken veya otobana çıkmadan önce uğrayabilirsiniz.

Son yıllarda ne zaman gitsem tıklım tıklım ama eti kalitelidir.
google haritalardan mekanı bulup oradan paylaş seçeneği ile linki gönderirseniz Mert'in işini kolaylaştırmış olursunuz.

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
Motosikleti
Voge 250RR
O yolda L3 sınıfı araçlar (motosiklet) için hız sınırı 90+9 km/h olması gerek. Yerleşim yeri içi diyerek yerleştirmişlerdir cezayı. :unsure:
Hayır motosikletlere 70 (eds tabelasında yazıyor) orası ben de %50 üstünden 10k yemişim ama 105'i geçtiğimi sanmıyorum muhtemelen çok bilmiş bi trafik polisi yandan geçerken görüp hızdan da yazayım demiştir.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

orada plaka okuyan şeylerden yok ama nerdeyse hergün polis oluyor belki polis yazmıştır
eds var ama ben de sanmıyorum ters kamera olduğunu muhtemelen polis yazmıştı ben yine de o günden beri hep iki şeridin ortasından gidiyorum .

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Hayır motosikletlere 70 (eds tabelasında yazıyor) orası ben de %50 üstünden 10k yemişim ama 105'i geçtiğimi sanmıyorum muhtemelen çok bilmiş bi trafik polisi yandan geçerken görüp hızdan da yazayım demiştir.
EDS tabelasında otobüs hızı ne ise motosiklet hızı da odur. Yani 70+(%30) =91 km/h. 70+(%50) =105 km/h.
106'yı bulan kazanır. Çok veya az bilmiş polis kafasına göre hızdan ceza yazmaz/yazamaz.
Yaslayacak ise iki madde daha ekler, cezayı kökler.

Son düzenleme:
Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Yüzde 30 mu? Bu kural ne zaman çıktı? Ve bizim neden haberimiz olmadı.
Sana söylemeyi unutmuşlar, çok böyyük ayıp etmişler. Çektim kulaklarını. Özür diliyorlar.

2025 Yılında Hız Sınırı İhlali ve Cezalar Ne Kadar?​

Hız sınırını aşma oranına göre trafik cezası farklılık gösterir. 2025 güncel düzenlemelerine göre:
  1. Hız Sınırını %10'dan %30'a Kadar Aşma
    • Ceza: 2.167 TL
  2. Hız Sınırını %30'dan %50'ye Kadar Aşma
    • Ceza: 4.512 TL
  3. Hız Sınırını %50 ve Üzerinde Aşma
    • Ceza: 9.267 TL
Ayrıca, aynı yıl içinde 5 kez hız sınırını yüzde 50 üzerinde aşan sürücülerin sürücü belgesi 1 yıl süreyle geri alınır. Bu yaptırım, tekrar eden yüksek hız ihlallerinin önüne geçmeyi ve sürücülerin dikkatli davranmasını amaçlar.

Hız Sınırı Nasıl Hesaplanır?​

Her yolun kendine özgü bir yasal hız limiti vardır. Örneğin 70 km/s hız sınırı olan bir yolda,

• %10 fazlası 77 km/s,
  • %30 fazlası 91 km/s,
  • %50 fazlası ise 105 km/s ve üzeri hız anlamına gelir.
Benzer şekilde 120 km/s sınırı olan bir yolda:

• %10 fazlası 132 km/s,
  • %30 fazlası 156 km/s,
  • %50 fazlası 180 km/s ve üstüdür.
Örnek: Hız Sınırı 70 km/s Olan Yerde İhlal
  • 77 km/s ila 91 km/s arasında hızla giderseniz %10-%30 arası ihlal ve 2.167 TL ceza
  • 91 km/s ila 105 km/s arasında hızla giderseniz %30-%50 arası ihlal ve 4.512 TL ceza
  • 105 km/s’in üstüne çıkarsanız %50 ve üzeri ihlal olarak 9.267 TL ceza

Son düzenleme:
Motosikleti
Voge 250RR
EDS tabelasında otobüs hızı ne ise motosiklet hızı da odur. Yani 70+(%30) =91 km/h. 70+(%50) =105 km/h.
106'yı bulan kazanır. Çok veya az bilmiş polis kafasına göre hızdan ceza yazmaz/yazamaz.
Yaslayacak ise iki madde daha ekler, cezayı kökler.

Var mı bu yolun sağından trafik durmuşken 106yı bulmamın imkanı ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar