Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Salihli'ye gidersen Sart Harabeleri ve Kurşunlu Şelalesi'ne de bir uğra. Sıcakta harabe marabe gezemem dersen Kurşunlu Şelalesi ( Kurşunlu Kaplıcaları'na) mutlaka git. Akarsu kenarında bir çay kahve içip soluklanırsın.
maalesef ülkemizde kaliteli et kullanan kalmadı, çoğu esnaf işin üçkağıdında, maliyeti ne kadar düşürürüm derdinde. keşke böyle lezzetli ürünler satsalar da bi tık pahalı da olsa doya doya yesek.
maalesef ülkemizde kaliteli et kullanan kalmadı, çoğu esnaf işin üçkağıdında, maliyeti ne kadar düşürürüm derdinde. keşke böyle lezzetli ürünler satsalar da bi tık pahalı da olsa doya doya yesek.
Saygılar, bende bu liste ile turlarımda karnımı doyuracak yerler keşfetmiştim. Çorbada biraz benim de tuzum olsun isterim, biraz da kendim katkıda bulunmak istiyorum.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
(1)Recep'in Yeri Kendin pişir-Kendin ye.
Kilo ile et alıyorsunuz, hazır mangallı masalarda kendiniz pişirerek yiyorsunuz. Çeşitleri çok fazla. Kendi otoparkı var, Manda yoğurdu çok lezzetlidir. Erkek-Kadın tuvaletleri var olup, temiz sayılacak durumdadır. Fiyatlar neredeyse kasap fiyatındadır. İstediğiniz kadar sebze vs isteyebiliyorsunuz. Fanlar sebebiyle azıcık sesli olabiliyor ortam ancak problem yaratmıyor.
Şekerpınar, Muhsin Yazıcıoğlu Cd., 41420 Çayırova/Kocaeli
+90 262 658 94 52
V96P+R7 Çayırova, Kocaeli
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
(2)Silifke Ciğerci Bahattin(Baho)
Eski toprak restoran görünümünde, standart bir sunumu vardır, oturduğunuz anda masanıza kağıt örtüler gelir hemen ardından mezeleriniz geliyor. Servis hızlıdır, eti çok lezzetlidir. Tantunisi de yenilir ama ciğeri muhakkak denenmelidir. Demir eksikliği yaşayan annemin kan değerlerini 5 ziyarette düzelten, tabiri caizse şifa bulduğumuz bir mekan . Silifke halk diş tedavi merkezinin karşısında kalıyor. Antalya tarafına devam edecekseniz mutlaka uğrayıp karnınızı doyurunuz. Fiyatları kesinlikle tadının karşılığı. İçiniz acımaz. Tuvaleti mevcuttur, temizdir. Otoparkı yok ancak azıcık ilerisindeki çay bahçelerinin yanında otopark mevcut.(Ailecek gidilebilecek yerler, oyun masaları da var.)
Göksu, Atatürk Blv No:9/1, 33960 Silifke/Mersin
+903247140034
36.38016552640981, 33.93188028499858
(3)Şırdancı Hamit(Hamido)
Mersin Mezitli'de özellikle "kızartılmış mumbar dolmasını" tavsiye ederim. Kokoreçi de iyidir. Fiyatları uygun sayılır. Beni çok sarmadı ama meraklısıysanız "söğüş" yemeği de denenebilir. Tuvaletleri temizdir. Kendi otoparkı olmasa da caddede araçlarınızı parkedebilirsiniz. Geç saatlere kadar açık.
#Ekleme: Aklımdaydı emin olamadım. Kontrol ettim, doğru yermiş.
(4) Edo Cağ Kebap
TEM asfaltı üzerinde, ağırlıklı aile araçlarıyla ulaşılan ancak tırcı abilerin de sıkça ziyaret ettiklerini bildiğim bir cağ kebapçısı. Yağ-et dengesini yakalamış şekilde sunulan kebap ile hafif mütevazi ama temiz, anam babam usülünde yemek yiyerek, "hakikatten doydum yav" diyebileceğiniz şekilde sofradan kalkacağınıza eminim. İstanbul şartlarında yediğim en lezzetli cağ kebaplarından birisidir. Pirinç pilavıyla da servis edildiği oluyor isterseniz. Fiyatları birazcık yüksek ancak gurme lezzet arıyorsanız, bütçe açısından en ideal denge kendilerinde. Tuvaletleri var ancak pek temiz değildi. Önünde otoparkı mevcut. Fazla sesli değil, hafif odun ateşi, mangal isi kokusu alıyorsunuz. İstanbul-İzmit TEM otobanı yönünde sağınızda kalacaktır.
No:, Barış, Marmara Nakliyeciler Terminali No:6, 41400 Gebze/Kocaeli
+902626441099
QFX9+F8 Gebze, Kocaeli
Saygılar, bende bu liste ile turlarımda karnımı doyuracak yerler keşfetmiştim. Çorbada biraz benim de tuzum olsun isterim, biraz da kendim katkıda bulunmak istiyorum.
(1)Recep'in Yeri Kendin pişir-Kendin ye.
Kilo ile et alıyorsunuz, hazır mangallı masalarda kendiniz pişirerek yiyorsunuz. Çeşitleri çok fazla. Kendi otoparkı var, Manda yoğurdu çok lezzetlidir. Erkek-Kadın tuvaletleri var olup, temiz sayılacak durumdadır. Fiyatlar neredeyse kasap fiyatındadır. İstediğiniz kadar sebze vs isteyebiliyorsunuz. Fanlar sebebiyle azıcık sesli olabiliyor ortam ancak problem yaratmıyor.
Şekerpınar, Muhsin Yazıcıoğlu Cd., 41420 Çayırova/Kocaeli
+90 262 658 94 52
V96P+R7 Çayırova, Kocaeli
(2)Silifke Ciğerci Bahattin(Baho)
Eski toprak restoran görünümünde, standart bir sunumu vardır, oturduğunuz anda masanıza kağıt örtüler gelir hemen ardından mezeleriniz geliyor. Servis hızlıdır, eti çok lezzetlidir. Tantunisi de yenilir ama ciğeri muhakkak denenmelidir. Demir eksikliği yaşayan annemin kan değerlerini 5 ziyarette düzelten, tabiri caizse şifa bulduğumuz bir mekan . Silifke halk diş tedavi merkezinin karşısında kalıyor. Antalya tarafına devam edecekseniz mutlaka uğrayıp karnınızı doyurunuz. Fiyatları kesinlikle tadının karşılığı. İçiniz acımaz. Tuvaleti mevcuttur, temizdir. Otoparkı yok ancak azıcık ilerisindeki çay bahçelerinin yanında otopark mevcut.(Ailecek gidilebilecek yerler, oyun masaları da var.)
Göksu, Atatürk Blv No:9/1, 33960 Silifke/Mersin
+903247140034
36.38016552640981, 33.93188028499858
(3)Şırdancı Hamit(Hamido)
Mersin Mezitli'de özellikle "kızartılmış mumbar dolmasını" tavsiye ederim. Kokoreçi de iyidir. Fiyatları uygun sayılır. Beni çok sarmadı ama meraklısıysanız "söğüş" yemeği de denenebilir. Tuvaletleri temizdir. Kendi otoparkı olmasa da caddede araçlarınızı parkedebilirsiniz. Geç saatlere kadar açık.
#Ekleme: Aklımdaydı emin olamadım. Kontrol ettim, doğru yermiş.
(4) Edo Cağ Kebap
TEM asfaltı üzerinde, ağırlıklı aile araçlarıyla ulaşılan ancak tırcı abilerin de sıkça ziyaret ettiklerini bildiğim bir cağ kebapçısı. Yağ-et dengesini yakalamış şekilde sunulan kebap ile hafif mütevazi ama temiz, anam babam usülünde yemek yiyerek, "hakikatten doydum yav" diyebileceğiniz şekilde sofradan kalkacağınıza eminim. İstanbul şartlarında yediğim en lezzetli cağ kebaplarından birisidir. Pirinç pilavıyla da servis edildiği oluyor isterseniz. Fiyatları birazcık yüksek ancak gurme lezzet arıyorsanız, bütçe açısından en ideal denge kendilerinde. Tuvaletleri var ancak pek temiz değildi. Önünde otoparkı mevcut. Fazla sesli değil, hafif odun ateşi, mangal isi kokusu alıyorsunuz. İstanbul-İzmit TEM otobanı yönünde sağınızda kalacaktır.
No:, Barış, Marmara Nakliyeciler Terminali No:6, 41400 Gebze/Kocaeli
+902626441099
QFX9+F8 Gebze, Kocaeli
İstanbul Sarıyer Rumeli Feneri taze balık çeşitleri ile bilinir ama size tostunu tavsiye edeceğim bir mekandan bahsedeceğim..
Rumeli Feneri Balıkçı Mendereği'ne iner inmez solda köy kahvesi görünümlü , karı koca bir çiftin işlettiği bir mekan var , ikiside emekli öğretmen ve dedelerinin köyüne geri gelip yerleşmiş ve burayı açmışlar..
Et ve tavuk ürünleride var ama sucuğu , kaşarı , ekmeği vede sosu özel üretim tostlarını gidin tadın , biz köfte yiyecektik ama onlar önce 120 tl ye hazırladıkları tostlarını tatmamızı istediler hay hay dedik ve bir tane daha sipariş verdik haliyle başka birşey yiyemedik..
Ikiside hoş sohbet insanlar daha önce gidenler Rumeli Feneri'nin de ne kadar huzur verici olduğunu bilir , yosun ve iyot kokusu alırken karşıda sıra sıra dizilmiş balıkçı teknelerinde ağlarını onaran insanları oturduğunuz bahçeden izleyebilir , menderek boyunca yürüyebilir , rüzgarlı bir havada menderegin üst tarafından kayalara çarpan dalgaları izleyebilir hatta yüzünüzdeki tuzlu suyu hissedebilirsiniz..
Yolu ise temiz asfalt ve tatlı virajlardan oluşmakta , isterseniz 20 motor gidin hepinize mekanın önünde park yeri var..
1 Mayıs da balık sezonu açılıyor , artık ne çıkarsa taze taze menüye ekleyeceklermiş ,
Ama ilk fırsatta gidin tost ve çay ikilisini tadın
İstanbul Sarıyer Rumeli Feneri taze balık çeşitleri ile bilinir ama size tostunu tavsiye edeceğim bir mekandan bahsedeceğim..
Rumeli Feneri Balıkçı Mendereği'ne iner inmez solda köy kahvesi görünümlü , karı koca bir çiftin işlettiği bir mekan var , ikiside emekli öğretmen ve dedelerinin köyüne geri gelip yerleşmiş ve burayı açmışlar..
Et ve tavuk ürünleride var ama sucuğu , kaşarı , ekmeği vede sosu özel üretim tostlarını gidin tadın , biz köfte yiyecektik ama onlar önce 120 tl ye hazırladıkları tostlarını tatmamızı istediler hay hay dedik ve bir tane daha sipariş verdik haliyle başka birşey yiyemedik..
Ikiside hoş sohbet insanlar daha önce gidenler Rumeli Feneri'nin de ne kadar huzur verici olduğunu bilir , yosun ve iyot kokusu alırken karşıda sıra sıra dizilmiş balıkçı teknelerinde ağlarını onaran insanları oturduğunuz bahçeden izleyebilir , menderek boyunca yürüyebilir , rüzgarlı bir havada menderegin üst tarafından kayalara çarpan dalgaları izleyebilir hatta yüzünüzdeki tuzlu suyu hissedebilirsiniz..
Yolu ise temiz asfalt ve tatlı virajlardan oluşmakta , isterseniz 20 motor gidin hepinize mekanın önünde park yeri var..
1 Mayıs da balık sezonu açılıyor , artık ne çıkarsa taze taze menüye ekleyeceklermiş ,
Ama ilk fırsatta gidin tost ve çay ikilisini tadın
Haritaya ekleyebilmek için Google Maps'da pin oluşturup konumu paylaşır mısın? Belirttiğin yere baktım ancak bahsettiğin şekilde bir işletme bulamadım.
Haritaya ekleyebilmek için Google Maps'da pin oluşturup konumu paylaşır mısın? Belirttiğin yere baktım ancak bahsettiğin şekilde bir işletme bulamadım.
Mekan Rumeli Feneri Menderek içinde haritalarda görünmüyor ama konum tam olarak burası , yolu düşen olur ise mekanın karşısında haritalarda görünen Roke Balık Restorantı var
Mekan Rumeli Feneri Menderek içinde haritalarda görünmüyor ama konum tam olarak burası , yolu düşen olur ise mekanın karşısında haritalarda görünen Roke Balık Restorantı var
Geçen pazar (24 Ağustosta), Rumeli Feneri'ne gittim. Hatta tostçuyla ilgili mesajını da yola çıkmadan yarım saat önce gördüm. Tostçuyu aradım taradım bulamadım. Hatta köy kahvesinin önünden bir aşağı bir yukarı birkaç kere geçtim ama yok, bulamadım. Sonra da yokuşun başındaki Mendirek Kahvaltı ve Balık'ta kahvatı yaptım. Bahsettiğin tostçuyu çok yanlış yerde aramışım
Geçen pazar (24 Ağustosta), Rumeli Feneri'ne gittim. Hatta tostçuyla ilgili mesajını da yola çıkmadan yarım saat önce gördüm. Tostçuyu aradım taradım bulamadım. Hatta köy kahvesinin önünden bir aşağı bir yukarı birkaç kere geçtim ama yok, bulamadım. Sonra da yokuşun başındaki Mendirek Kahvaltı ve Balık'ta kahvatı yaptım. Bahsettiğin tostçuyu çok yanlış yerde aramışım
Köy yukarıda kalıyor , balıkçı teknelerini görmüş olmalısınız aşağıya denize doğru bakınca , köyün içinden geçen yol mendereğe doğru iniyor , mekanda oradaydı , mekan diyorum zira dışarıdan öyle afilli lokantalar , restoranlar gibi görünmüyor , köy kahvesi gibi bahçesinde masa sandalye vardı
Bu haritaya Mersin için Çopurlu Tahtalı Kasabını da ekleyebilirsiniz, Toroslarda güzel virajlı yollara giderken veya otobana çıkmadan önce uğrayabilirsiniz.
Son yıllarda ne zaman gitsem tıklım tıklım ama eti kalitelidir.
Saygılar, bu yaz yaptığım turdan aklımda kaldıkça beğendiğim, deneyimlediğim ve önerebileceğim çorbacı, kebapçı ve KÖFTECİ tavsiyelerimi paylaşmak istiyorum. Daha önceki paylaşımımı yorumlarımla birlikte listeye ekleyen @mertowski ye teşekkürlerimi tekrardan ifade etmek isterim.
(1)Meşhur Osmanlı Çorbacısı
2 Katlı, hayatımda yediğim en iyi sakatad çorbacısıdır. Bir Dadaş olarakta her il ziyaretimde mutlaka vakit ayırıp kendilerinden taslarca çorba içerim. Ekmek ve yeşillik gelir, mekan aile için uygundur. Tuvaletleri temizdir. "Eski Dadaş Sineması" yanında kalır(Şimdiki adıyla Cadde AVM olmuş.). Eğer işkembe, paça, kelle çorbası seviyorsanız kesinlikle ama kesinlikle tavsiye ederim. Otopark arka tarafa doğru belediyeye ait alanda mevcut (50-100 mt). Önüne motosikletle park edebiliyorsunuz. Fiyatlar kesinlikle lezzetin fazla fazla karşılığıdır.
"Cağcı" diye gezdiğim 5-6 yerden sonra etiyle, lezzetiyle, pişirmesiyle gerçekten on numara cağ yapan yegane yerdir. Karşısında da 2-3 salon olsa da kendisinin yaptığı kebap daha başarılı geldi. 2025 itibariyle 1 şiş fiyatı 100 TL olup fiyatları fazla fazla yemenize ve etin lezzetiyle de cağ kebaba olan aşkınızı pekiştirmenizi sağlayacaktır. Mekan temiz, Anadolu restoranı havasında, tuvaletleri temiz, kapısının önünde araba ve motosiklete uygun park yeri barındıran bir restorandır. Bir daha gelsem, yalnızca kendisinde cağ yerdim.
Kongre Caddesi, Kazım Karabekir Paşa, Nazik Çarşısı Cd. No:7, 25100 Yakutiye/Erzurum
+90 535 788 6824
W77G+JX Yakutiye, Erzurum
(3)Zehir Hüseyin Dinlenme Tesisleri
"Lan kebap yemeye Allah'ın dağına gidilir mi?" diye sorsalar "Neden olmasın" şeklinde cevap verecek bir maceracı karakterseniz mutlaka gidilip o atmosferi yaşayıp bir de oranın etinden yemelisiniz. Kart geçer, aile ortamı mevcut, tuvaleti temiz, park yeri bulunan bir yer. Yalnız aniden bastıran sis, bozuk yollar ve mıcırlı inişe dikkat edin. Bazen hakim rüzgar güzergahlarında yüklü olduğunuzdan dolayı devrilebilirsiniz, rüzgarla mücadele etmeniz gerekebiliyor. Eti lezzetli, aşçılıkta çok güzel. Masa dolu geliyor. İkramlarıyla, ekmeğiyle tadını çıkaracağınız bir deneyim.
Zigana Dağı Yaylası, Trabzon Gümüşhane Yolu, 29800 Zigana/Torul/Gümüşhane
+90 535 664 5745
JCR4+99 Zigana, Torul/Gümüşhane
Uzun süre sonra gerçek Anadolu buğdayından bu denli nefis bir pizza yiyebildim. Anadolu'da yediğiniz bütün pizzaları unutun, gerçek gurme bir mekan. İtalya'da yediğim pizzalara en benzeyen Türk yapımı pizzaydı. Hem ambiyansı hem Midyat'ın bu kadim ruhunu yansıtmasıyla karşılaşacağınız bu mekan Süryani hamur işi kültürü ile Akdeniz lezzetinin en iyi harmonisi diyebilirim. Eylül 2025 itibariyle bir pizza 500-600 lira arasında gelmekte ve hem tatmin hem lezzet olarak fazla fazla tatmin etmektedir. Çalışanlar kendi aralarında da Arami dili konuşmakta. Aile için uygun ancak turistik sezonda gidilirse biraz sıra olacağını düşünmekteyim, yoğun çalışmaktalar. Ben siparişi verdikten 10 dakika sonra yemeğe başlamıştım. Kesinlikle her ziyaretimde uğrayacağım bir yerdir.
(5)Köşk Gün Işığı
Tepsi mantısını yediğim ve çok hoşuma gittiği için önermek istediğim bir yer. Bir AVM'nin üst katında konumlanmış olsa da tat ve hizmet olarak on numara beş yıldız bir mekandır. Komi ve garsonları çok ilgililerdi. Aileye uygun, tuvaletleri tertemiz, otopark ihtiva eden, asansörle inilip çıkılabilen kaliteli salça ve hamur kullanarak ürün sunuyor. Bir daha gelsem mutkala giderdim ve Tepsi mantı veyahut Yağlama sipariş ederdim. Çok memnun şekilde ayrılmıştım. Çıkarken aktar çarşısı içerisinden geçerek bilimum baharat alışverişi de yapabilirsiniz ki meşhurdur zaten.