Motorun elden geçmesi gerekiyor. Ben başarabilir miyim?

Motosikleti
PCX 125 | 2013
Selam herkese,

Umarım keyfiniz yerindedir. Bir yakınımdan çok cüzi ücrete bir PCX 125 aldım. 2013 model ve 125.000 kilometrede. Motoru henüz olduğu yerden kaldıramadım çünkü taşıyacak araç bulmam gerekiyor. Motor çalıştıktan sonra gaz kesmesi, duman atması ve yağ yakması varmış.

Motor daha önce hiç açılmamış ve ilk kez açılacak. Birçok servisten fiyat aldım fakat çok ütopik meblağlar çıkarıyorlar. Uygun söyleyenler de garanti vermiyor (kendi parçalarını taksalar bile), bir türlü anlam veremedim. Maddi durumumdan ötürü zorlayamıyorum kendimi.

Parçaları kendim topladım. Tabii ki ekstra parçalar da gerekecektir. Bu motoru kapının önüne çekip onarmaya çalışsam başarabilir miyim sizce? Daha önce böyle bir tecrübeniz oldu mu?

Aldığım parçalar

Ön disk (MSR marka)
Elcik takımı
Conta takımı seti (MSR marka)
Eksantrik zinciri
Piston - segman - silindir seti (MSR marka)
Krank (TVG marka - Tayvan ürünü)
Ön maşa
Motor yağı
Buji
Ön arka balata
Hava filtresi

Bu parçaların dışında ne almalıyım? Destek olabilirseniz çok sevinirim.

Saygılarımla.

Motosikleti
Ns200 15"
Selam herkese,

Umarım keyfiniz yerindedir. Bir yakınımdan çok cüzi ücrete bir PCX 125 aldım. 2013 model ve 125.000 kilometrede. Motoru henüz olduğu yerden kaldıramadım çünkü taşıyacak araç bulmam gerekiyor. Motor çalıştıktan sonra gaz kesmesi, duman atması ve yağ yakması varmış.

Motor daha önce hiç açılmamış ve ilk kez açılacak. Birçok servisten fiyat aldım fakat çok ütopik meblağlar çıkarıyorlar. Uygun söyleyenler de garanti vermiyor (kendi parçalarını taksalar bile), bir türlü anlam veremedim. Maddi durumumdan ötürü zorlayamıyorum kendimi.

Parçaları kendim topladım. Tabii ki ekstra parçalar da gerekecektir. Bu motoru kapının önüne çekip onarmaya çalışsam başarabilir miyim sizce? Daha önce böyle bir tecrübeniz oldu mu?

Aldığım parçalar

Ön disk (MSR marka)
Elcik takımı
Conta takımı seti (MSR marka)
Eksantrik zinciri
Piston - segman - silindir seti (MSR marka)
Krank (TVG marka - Tayvan ürünü)
Ön maşa
Motor yağı
Buji
Ön arka balata
Hava filtresi

Bu parçaların dışında ne almalıyım? Destek olabilirseniz çok sevinirim.

Saygılarımla.
Motor içindeki parçaları ve contaları orijinal harici kullanmanızı pek tavsiye etmem, işlem yapılırken supaplarda tekrardan alıştırılırsa en sağlıklısı olur.

Eksantrik zinciri içinde paletler ve dişlilerde olsun, listedeki bir eksikte yağ pompası.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
araba olsa hayatta ustaya götürmem kendim yapardım ama motosiklet öyle değil canını emanet ediyorsun bilen biri baksın

Motosikleti
PCX 125 | 2013
Motor içindeki parçaları ve contaları orijinal harici kullanmanızı pek tavsiye etmem, işlem yapılırken supaplarda tekrardan alıştırılırsa en sağlıklısı olur.

Eksantrik zinciri içinde paletler ve dişlilerde olsun, listedeki bir eksikte yağ pompası.

Orijinal niyetim var fakat bütçemi toparladıktan sonra doğru parçalar ile değiştirmeyi düşünüyorum. Şu anki niyetim motoru çalışır ve (biraz da olsa) iyi hale getirmek, A noktası ile B noktası arasında sağlıklı bir şekilde gidip gelmesi.

Söylediklerinizi de ayrıca not aldım, çok teşekkür ederim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

araba olsa hayatta ustaya götürmem kendim yapardım ama motosiklet öyle değil canını emanet ediyorsun bilen biri baksın

Bilenler de değişik fiyatlar çekiyor, piyasayı anlayamadım. Doğru kişiyi de nasıl bulacağım bilemiyorum. Çoğu yorum satın alıp mekanlarının puanlarını yükseltmiş. Sora sora bulacağım sanırım.

Motosikleti
Ns200 15"
Orijinal niyetim var fakat bütçemi toparladıktan sonra doğru parçalar ile değiştirmeyi düşünüyorum. Şu anki niyetim motoru çalışır ve (biraz da olsa) iyi hale getirmek, A noktası ile B noktası arasında sağlıklı bir şekilde gidip gelmesi.

Söylediklerinizi de ayrıca not aldım, çok teşekkür ederim.
Niyetiniz buysa ve krankta sıkıntı yoksa sadece silindir seti ve silindir alt üst contasını değiştirip bakımları yapmanız sağlıklı olur. Yan sanayi bir krank takıp ardından tekrardan orijinal krank taktırmak çok daha maliyetli bir iş olacaktır.

Bu motosiklete ve parçalarına verdiğin paraya sıfır Çin'li bir motosiklet alamıyor muydun?

Sakıncası yoksa motosiklete ve parçalarına kaç lira verdin?

Motosikleti
PCX 125 | 2013
Bu motosiklete ve parçalarına verdiğin paraya sıfır Çin'li bir motosiklet alamıyor muydun?

Sakıncası yoksa motosiklete ve parçalarına kaç lira verdin?
Sanırım alamazdım. Motosikleti 10 bin liraya, yukarıda paylaştığım parçaların tamamını da 5 bin liraya aldım.

Maalesef olumlu bir iki kelime yazmak isterdim, cesaretini de kırmak istemiyorum ama şahsi düşüncem paran boşa gitmiş.

Elinizden tamirat tadilat geliyor mu? Daha önce hangi parçayı tamir ettiniz. Bu işler adım adım nasıl yapılacağı bilinse bile bir kez yapıldığında öğrenilen bir şey daha önce yapmadıysanız tamir etmeniz imkansız. 10 bine o motoru ben de alırdım bedava, bir şekilde yürütecek şekilde tamir ettirin ben yaparım diyen bir ustaya.

Bir kere çalışmayan motora fren balatası, maşa vs şuan uğraşmanıza gerek yok. Önce motoru çalışacak yürüyecek hale getirin, sonra fren, amortisöre lastiğe bakarsınız.

Motosikleti
PCX 125 | 2013
Elinizden tamirat tadilat geliyor mu? Daha önce hangi parçayı tamir ettiniz. Bu işler adım adım nasıl yapılacağı bilinse bile bir kez yapıldığında öğrenilen bir şey daha önce yapmadıysanız tamir etmeniz imkansız. 10 bine o motoru ben de alırdım bedava, bir şekilde yürütecek şekilde tamir ettirin ben yaparım diyen bir ustaya.

Bir kere çalışmayan motora fren balatası, maşa vs şuan uğraşmanıza gerek yok. Önce motoru çalışacak yürüyecek hale getirin, sonra fren, amortisöre lastiğe bakarsınız.
Daha önce motosiklet tamiri ile ilgili bir tecrübem olmadı. Haklısınız, teşekkür ederim.

Motosikleti
Honda CRF250L
Duman ve gaz kesme - subap arızasına benziyor
Sübaplarda alıştırma denilen bir olay var YouTubedan bir bakın derim.

Ek olarak yedek parcadan ziyade ne tür el aletlerineve takıma ihtiyacınız var onlarıda bir araştırın.

Uğraşılır İse yapılmayacak bir şey yoktur

Motosikleti
PCX 125 | 2013
Duman ve gaz kesme - subap arızasına benziyor
Sübaplarda alıştırma denilen bir olay var YouTubedan bir bakın derim.

Ek olarak yedek parcadan ziyade ne tür el aletlerineve takıma ihtiyacınız var onlarıda bir araştırın.

Uğraşılır İse yapılmayacak bir şey yoktur

Bunun için el aletlerine baktım ama hem onları toplamak hem de uygun ortamı bulmak gerekiyor. O yüzden sanırım bir usta bulup, direkt tamir ettirmek en temizi olacak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar