SYM Sympony 200 şanzıman yağı hakkında

Merhaba arkadaşlar, 2024 model Sympony sahibi olarak ilk bin km bakımına servise götürdüm. Şanzıman yağının da değişmesini istedim. Kitapçığında 85w 140 yazmasına rağmen, 75w 90 olarak koydu. Sebebini sorduğumda kitapçıkta yazanın çok kalın geldiği ve ağır vasıta araçlarında kullanıldığı, en ideal yağ bu dedi. Bende içim rahat etmediği için kitapçıkta yazan yağ dan sipariş verdim. Geldiğinde değiştirmeyi düşünüyorum. Kitapçıkta yazan 85w 140 viskoziteli yağ kullanan var mıdır? Kitapçığa göre mi hareket etmeliyim. Kimi de kitapçığın yanlış basılmış olabileceğini söyledi. Konuyu Sym ye yazdım ama cevap alamadım.

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
Kitapçıkta yazan 85w 140 viskoziteli yağ kullanan var mıdır? Kitapçığa göre mi hareket etmeliyim. Kimi de kitapçığın yanlış basılmış olabileceğini söyledi. Konuyu Sym ye yazdım ama cevap alamadım.
Kitapçık doğru diyor - çeviri olmayan orjinal kılavuz = SAE 85W-140

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Kitapçığında 85w 140 yazmasına rağmen, 75w 90 olarak koydu. Sebebini sorduğumda kitapçıkta yazanın çok kalın geldiği ve ağır vasıta araçlarında kullanıldığı, en ideal yağ bu dedi.
Onun bunun çocuğu servisçi ucuza toptan 75w90 yağ almıştır, onun için en ideal yağ odur.

Merhaba arkadaşlar, 2024 model Sympony sahibi olarak ilk bin km bakımına servise götürdüm. Şanzıman yağının da değişmesini istedim. Kitapçığında 85w 140 yazmasına rağmen, 75w 90 olarak koydu. Sebebini sorduğumda kitapçıkta yazanın çok kalın geldiği ve ağır vasıta araçlarında kullanıldığı, en ideal yağ bu dedi. Bende içim rahat etmediği için kitapçıkta yazan yağ dan sipariş verdim. Geldiğinde değiştirmeyi düşünüyorum. Kitapçıkta yazan 85w 140 viskoziteli yağ kullanan var mıdır? Kitapçığa göre mi hareket etmeliyim. Kimi de kitapçığın yanlış basılmış olabileceğini söyledi. Konuyu Sym ye yazdım ama cevap alamadım.
Kitapçıkta yazan yağı kullanmanızı tavsiye ederim. Belirli periyotlarda değiştirmeniz sağlıklı olacaktır.

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
ilk kez bir scooterin diferansiyeli için 75w140 yağ önerildiğini duydum fakat kitapta yazıyor ise onu uygulamakta yarar var. bu yağa bir zaman benim de ihtiyacım olmuştu, sanayi de bazı yağcılar litre bazında castrol bidondan doldurup veriyorlardı.

Aynı motorlu Lambretta V200 var bende de. 33 bin km'dir bizim kitapçıkta da yazan 85W140 kullanıyorum. Bir şeye kalın geldiği yok ama yeni kitapçıklarda da 85W90 yazıyormuş. Çok fark edeceğini sanmıyorum ama 6 bin km sonra elinizdeki ile değiştirirsiniz. Örneğin Django'da da aynı motor var, onda da 80W90 yazıyor. 85W140 biraz az bulunuyor.

Aynı motorlu Lambretta V200 var bende de. 33 bin km'dir bizim kitapçıkta da yazan 85W140 kullanıyorum. Bir şeye kalın geldiği yok ama yeni kitapçıklarda da 85W90 yazıyormuş. Çok fark edeceğini sanmıyorum ama 6 bin km sonra elinizdeki ile değiştirirsiniz. Örneğin Django'da da aynı motor var, onda da 80W90 yazıyor. 85W140 biraz az bulunuyor.
Sym nin kendi sitesinden, eski model olanı ve yeni euro5 motorlu olan kılavuzlarını inceledim. Her ikisinde de 85w 140 yazıyor. Mühendisler yazmışsa vardır bir dildiği diyerekten kılavuzda yazan ile değiştireceğim.

ess

yamaha, honda sanziman yagini 10w30 10w40 tavsiye ediyor artik. Bu da ilginc diger markalara gore

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
yamaha, honda sanziman yagini 10w30 10w40 tavsiye ediyor artik. Bu da ilginc diger markalara gore
Bunu başka biryerde konuşmuştuk - bulamadım. Kullanılmasında sakınca yok ama her malzeme ana amacı için kullanılmalı.

bende de aynı bloğu kullanan peugeot tweet var. geçen rodaj bakımına götürdüm. serviste sırf motor yağını değiştirdiler. kitapçıkta şanzıman yağının da değiştirileceği yazıyor diye hatırlattım. usta, yıllardır tanıdığım ve güvendiğim bir kişi. gerek olmadığını söyledi. ben de öyle devam ettim.

Sonuçta şanzıman da rodaj dan geçiyor. Değiştirmek en iyisi. Bu kendini bilmez ustalar yüzünden garantisini bozup kendim yapacağım tüm bakımları.

bende de aynı bloğu kullanan peugeot tweet var. geçen rodaj bakımına götürdüm. serviste sırf motor yağını değiştirdiler. kitapçıkta şanzıman yağının da değiştirileceği yazıyor diye hatırlattım. usta, yıllardır tanıdığım ve güvendiğim bir kişi. gerek olmadığını söyledi. ben de öyle devam ettim.
Böyle bir inat var bizim ustalarda ama kesinlikle yanlış yapmış. Özellikle ilk yağı değiştirmelisiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar