Egzosta susturucu olsa ceza oluyor mu?

Arkadaşlar bilmediğimden ve meraktan soruyorum ABD gibi yerlerde bu egzoz ve gürültü olayı nasıl? Adamlar da tonla Harley ve Indian marka motorlar cirit atıyor trafikte ve hepsi bildiğiniz gibi orijinal egzoz ile çok gürültülü makinalar. Oralarda falanda bizdeki gibi gürültü takıntısı var mı ? Bize mi has bişey bu egzoz gürültü muhabbeti onu merak ediyorum
Tabii ki bize has değil, bizdeki konu da zaten "kanuna bakarsak" kafamıza göre yaptığımız bir düzenleme değil, AB düzenlemelerine göre hareket ediyoruz. Lakin bu sürekli güncellenen kirlilik (egzoz gazı veya ses kirliliği) düzenlemelerinin yanında bizde bir trafik kanunu var, arabanın teybini değiştirmek dahi yasak - prosedüre tabi.
ABD gürültü konusunda bir çok eyalette AB'den de takıntılı. Sanırım California'da + olarak Birleşik Krallık'ta bazı pistlerden insanları göndermeye başlardılar, pistlerin de gürültü limitleri var.

egzoz konusunun düzgün bir şekilde hazırlanmış bir yönetmelik ile sıkı kontrolü şart. bizde ise klasik akp türkiyesinin "yönetmekle kim uğraşacak lan" mottosu geçerli. yassah hemşerim şeklinde ilerliyor.

Motosikleti
Triumph Street Triple RS, Yamaha Tracer 9 GT+
ingilterede heryer sc, racefit, zard. buna ceza milleti rahatsiz edene kadar yok. ben racefit egzoslu aldim motoru, oyle de bindim. TR de birak susturucu takmayi orjinal akropovice bile kitliyorlar :) bi racefit deneyecegim garantiden cikinca motor.

ingilterede heryer sc, racefit, zard. buna ceza milleti rahatsiz edene kadar yok. ben racefit egzoslu aldim motoru, oyle de bindim. TR de birak susturucu takmayi orjinal akropovice bile kitliyorlar :) bi racefit deneyecegim garantiden cikinca motor.

Bizde konu tamamen algıyla alakalı. Tuono ile stok egzozla bile polis görünce bi geriliyorum - 5000rpm üstünde exup açıyor egzoz, uzaktan polis görürsem anında vites büyütüyorum / debriyajı çekiyorum. Standart RS660 extrema ile motoru bağlanan insanlar var. Tuareg'de SC Project son susturucu var, kimsenin dönüp baktığı yok. =)

Dün çevirmeye girdim Tuono ile, tırsa tırsa bekliyorum, adam öndeki cruiser'ın egzozunu hiç duymadığı gibi üstündeki aksesuarlar hakkında yorum yapıyor sahibiyle sohbet ediyor.

Bir de yurtdışıyla Türkiye arasındaki farklardan biri de son zamanlarda bizde kolluk kuvvetlerinin her yer çivi ben çekicim hissiyatında olması.

Motosikleti
Bizde konu tamamen algıyla alakalı. Tuono ile stok egzozla bile polis görünce bi geriliyorum - 5000rpm üstünde exup açıyor egzoz, uzaktan polis görürsem anında vites büyütüyorum / debriyajı çekiyorum. Standart RS660 extrema ile motoru bağlanan insanlar var. Tuareg'de SC Project son susturucu var, kimsenin dönüp baktığı yok. =)

Dün çevirmeye girdim Tuono ile, tırsa tırsa bekliyorum, adam öndeki cruiser'ın egzozunu hiç duymadığı gibi üstündeki aksesuarlar hakkında yorum yapıyor sahibiyle sohbet ediyor.

Bir de yurtdışıyla Türkiye arasındaki farklardan biri de son zamanlarda bizde kolluk kuvvetlerinin her yer çivi ben çekicim hissiyatında olması.
Ya su nasil olabilir, adam cevirmede 4 silindirli stok r1 in gazini sonuna kadar ceviriyor sesi cok cikiyor diye ceza yaziyor:) delirmemek elde degil. cidden kafami taslara vurasim geliyor oyle olunca.

Ya su nasil olabilir, adam cevirmede 4 silindirli stok r1 in gazini sonuna kadar ceviriyor sesi cok cikiyor diye ceza yaziyor:) delirmemek elde degil. cidden kafami taslara vurasim geliyor oyle olunca.
En büyük korkularımdan biri ya bu.. Bir de işte delinin birinin exup'ı farkedip "vanalı egzuz var" demesi..

Henüz denk gelmedim ama polisin biri öyle gaz vermeye falan yeltenirse bırak ben çevireceğim derim.. Rölantide bekleyen motoru kesiciye sokacak.... suç teşkil etmeden yazmam mümkün değil sonrasını..

Motosikleti
Polisi gectim gecen ay bakirkoyde bekci kardeslere denk geldim. mevzuata okadar uzagim ve surekli degisiyorki bekcilerede yapamazsin falan demedim, gaz ver dedi bende trafigi cagirin dedim. trafik geldi dediki neden arkadaslara zorluk cikartiyorsun :) dedimki motordan anlamiyorlar. Sonra polis dediki bende anlamiom egzsodan :) bide oyle bi durum var, motosikletli ekibe denk geleyim die dua ediyorum, en azindan cezami hakkiyla yiyeyim diye :) yoksa gazi sona dayayip mahalleyi inletiyorlar birde mahalleliye maskara oluyoruz. yedigimiz kufurde cabasi.

Motosikleti
yok:(
Motorları kesiciye sokabileceği özgüveni nereden alıyor acaba 🤔

Polisi gectim gecen ay bakirkoyde bekci kardeslere denk geldim. mevzuata okadar uzagim ve surekli degisiyorki bekcilerede yapamazsin falan demedim, gaz ver dedi bende trafigi cagirin dedim. trafik geldi dediki neden arkadaslara zorluk cikartiyorsun :) dedimki motordan anlamiyorlar. Sonra polis dediki bende anlamiom egzsodan :) bide oyle bi durum var, motosikletli ekibe denk geleyim die dua ediyorum, en azindan cezami hakkiyla yiyeyim diye :) yoksa gazi sona dayayip mahalleyi inletiyorlar birde mahalleliye maskara oluyoruz. yedigimiz kufurde cabasi.
Bekçi asayiş kontrolü yapar ceza zaten yazamaz.
Egzoz sıkıntılıysa trafiği çağırır.
Trafikçide onlara bir şey dememiş size zorluk çıkardığınızı söylemiş işte.
Vatandaşsın sen zorluk değil o iş için para alınıyor ;)
Yoksa yapmayacak o işi.
Zaten ceza yazmak değil mi görevleri meslek arkadaşı çağırmış senlik zorluk bir durum yok bekçi yazamaz ceza trafikçi çağıracak tabi.
Trafikçi narkotik madde bulsa asayiş çağıracak asayiş gittiğin de kardeş neden zorluk çıkardın demesi gibi bir şey olmuş.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Bizim polislerimiz , bir şeyin sökülüp takılabilir olmasına istinaden suç olarak kullanılabileceği şüphesinden bile suç sayıyor..
Yanı bir eksozun akropovich olması yeterli onun için... Hiç sesi çıkmasa kedi gibi tıslasa bile , ileride susturucuyu çıkarıp ba ba bavvvvvvv diye gazlayacağı varsayılıyor..
Kanunlarımız böyle..
Suç şüphesi taşıması yeterli...

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Bekçi asayiş kontrolü yapar ceza zaten yazamaz.
Egzoz sıkıntılıysa trafiği çağırır.
Trafikçide onlara bir şey dememiş size zorluk çıkardığınızı söylemiş işte.
Vatandaşsın sen zorluk değil o iş için para alınıyor ;)
Yoksa yapmayacak o işi.
Zaten ceza yazmak değil mi görevleri meslek arkadaşı çağırmış senlik zorluk bir durum yok bekçi yazamaz ceza trafikçi çağıracak tabi.
Trafikçi narkotik madde bulsa asayiş çağıracak asayiş gittiğin de kardeş neden zorluk çıkardın demesi gibi bir şey olmuş.
Sonra ACAB deyince kızıyorlar.
Sen de böyle mantıklı mantıklı şeyler yazıp kafamızdaki polis algısını bozuyorsun, kafamız karışıyor. ;)

Sonra ACAB deyince kızıyorlar.
Sen de böyle mantıklı mantıklı şeyler yazıp kafamızdaki polis algısını bozuyorsun, kafamız karışıyor. ;)
Abi işini iyi yapanlar var ama sistem adalet yok.
Adalet deyince midem bulanıyor orası ayrı da.
Her meslekte geçerli..
Torpille bir yere gelenlerden vatandaşa ne hayır gelir?
Adam iki kelimeyi bir araya getiremiyor .
Babası yaşında ki vatandaşla nasıl konuşacağını bilmiyor.
Cevap verince ben devletim diyor görüyoruz bizde.
Devlet ne desem tarif edemez.
Bende görüyorum rahatsız etmeyen motora ceza yazıyorlar.
Gayet hoş sesi yani rahatsız etmesi mümkün değil ki çoğu insan duyunca hoşuna gidiyor.
Şuan 3 saat arabaları çevirip uygulama yapsalar mesela
En basit sadece yangın tüpü bulundurmamaktan binlerce araca ceza kesileceğine eminim.
Cam filmini ses sistemi onları bunları saymıyorum bile.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar