R25 fren sistemi ve amortisör sistemi değişikliği

Motosikleti
Yok
Merhabalar r25 motorum için brembo fren sistemine ve öhlins amortisör sistemine geçmek istiyorum. Parçaları nerden temin edebilirim ve nasıl monte edilmesi gerekiyor. Abs çalışır mı yeni fren sisteminde vs vs. Detaylı bilgisi olan varsa aydınlatabilir mi?

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
kardeşim bunlar 10 20 bin tllik paralar değil bi motorun kadar daha para harcamak gerekiyor bırak yeni motor al onun yerine

halihazırda bu parçaları herhangi bi modelinin üzerinde hazır monte edili şekilde satan bi markadan yedek parça olarak satın alabilirsin, tabi türkiye'de hazır stokta varsa. tabi o öhlinsler daha geniş çaplıdır, ona uygun olacak şekilde alt-üst mesnet de yenileyecen.

Motosikleti
Yok
halihazırda bu parçaları herhangi bi modelinin üzerinde hazır monte edili şekilde satan bi markadan yedek parça olarak satın alabilirsin, tabi türkiye'de hazır stokta varsa. tabi o öhlinsler daha geniş çaplıdır, ona uygun olacak şekilde alt-üst mesnet de yenileyecen.
Brembo sistem ve abs için nasıl yapacağız

Motosikleti
cbf 150
Fantezi dendi geldim, sen aslında tam bir sonraki maceram için yaratılmışsın. GeyOVa turuna çıkıcağız sende katıl bize sana orda fantezilerinde yarımdıc oluruz.

benim hayabusadan boruyu çıkarır seninkine takarız :)

Motosikleti
Ns200 15"
Yamaha direkt olarak Öhlins kiti satıyor arka amortisör 83.000 TL civarı ön kartuş kiti ise 49.500 TL civarı. Brembo için bir şey demek zor o malzemeleri nasıl bulursunuz hiç emin değilim.

Frenleri güçlendirmek isterseniz tüm seti değişmeniz gerekir, üst ve alt merkez değişmeli fakat değiştiğinizde abs basıncı yeter mi şüpheli.

Frenler için sinterli balata, çelik fren hortumları ve rbf tarzı hidrolik fark sağlayacaktır.

Motosikleti
Yok
Yamaha direkt olarak Öhlins kiti satıyor arka amortisör 83.000 TL civarı ön kartuş kiti ise 49.500 TL civarı. Brembo için bir şey demek zor o malzemeleri nasıl bulursunuz hiç emin değilim.

Frenleri güçlendirmek isterseniz tüm seti değişmeniz gerekir, üst ve alt merkez değişmeli fakat değiştiğinizde abs basıncı yeter mi şüpheli.

Frenler için sinterli balata, çelik fren hortumları ve rbf tarzı hidrolik fark sağlayacaktır.
Öhlins kitini gördüm sitede. İşçiliği ile birlikte totalde 150 ye falan çıkarım onu. Ama asıl değerler amortisörlerin iyi çalışması ve ayarlanması olayında sanırım. Benim de ilk deneyimim olacak bu konuda. Arka için stx46. Ön için öhlinsin sitesinde fsk 160 çıkıyor.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
R25'i satıp zaten ready to race olan bir RC 390 neden almıyorsunuz ki? Frenleri ve amortisörleri R25'ten iyi, gücü ve torku da.

Motosikleti
Yok
R25'i satıp zaten ready to race olan bir RC 390 neden almıyorsunuz ki? Frenleri ve amortisörleri R25'ten iyi, gücü ve torku da.
Daha yüksek bir güce ve torka ihtiyacım olsa r6 r7 ye geçerim. Amacım r25 i yolda daha stabil ve güvenli hale getirmek.

Motosever'in söylediği gibi Yamaha'dan Öhlins arka amortisör ve ön kartuş alabilirsin ama vereceğin para o setin ederinin iki katına yakın olacaktır çok büyük ihtimalle, üreticilerden gelen setler bu şekilde olur. Onun yerine gidip yurt dışında öhlins bitubo gibi firmaların ürünlerini satan yerlerden alım yaparsan çok daha uyguna gelecektir. bunların montajını nerede yaptırmayı düşünüyorsun, ona göre nasıl ayarlanacağı kısmı gelir. öhlins'in hemen her büyük satıcısı aynı zamanda bir ayar teknisyenine sahip oluyor ama bu kişinin yapacağı senin kilona ve sürüş tarzına göre arka amortisöre uygun yay takmak olur. Senin için ayar yapmaz, yapamaz da zaten.
Amortisör ayarı başka bir konu. Misal montajı Moto Face'de yaptırırsan o senin için static sag ayarı yapar, ama süspansiyonun gerçekten ayarlanması için senin belli başlı konuları çözüp sürüşte hissetiklerine göre ayarları düzenlemen gerekir ya da kendine bir mekanik tutarsan senin sürüşüne göre o ayarı düzenleyebilir.

Fren tarafı daha civcivli. Aynı ölçüde daha iyi bir disk, daha iyi ısıran bir balata ve bir de master silindir ile nispeten kolay işçilikler ile iyileşme sağlayabilirsin. Fren merkezinin değişimine gittiğin zaman işin rengi civcivlenecektir. Yine ABS destekli sistemler de bulabilirsin ama çok iyi fren sistemleri genelde pist odaklı olduğu için bir çoğunda ABS iptali bilerek istenen bir şey olacaktır, istediğin seti seçemeyebilirsin.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Daha yüksek bir güce ve torka ihtiyacım olsa r6 r7 ye geçerim. Amacım r25 i yolda daha stabil ve güvenli hale getirmek.
Onun da çaresi aynı ama? Üstelik daha ucuza malolur. R25 satıp üzerine koyacağınız daha az para ile RC 390 alabilirsiniz gayet.

Bu arada R25 (veya herhangi bir başka kalbur üstü motosikleti) yolda stabil ve güvenli hale getirmenin ucuz ve mantıklı yolu o motosikleti kapasite sınırları içinde, stabil ve güvenli sürmektir. ;) Öhlins amortisör ve brembo fren ile stabil ve güvenli sürmek mümkün olsaydı bu donanımlara sahip motosikletle kimse kaza yapmazdı, ama yapıyorlar öyle değil mi? Demek ki olay başka bir yerde...

Motosikleti
cbf 150
bybre bili bili bili hindi çağırır gibi.Sayılmaz çünkü kaliperin gücü düşürmüş.

Neden dedim sen 130kglık motora koydun bremboyu bastın frene ne olursun söylimi motorun üstünde uçarsın fezaya doğru. bunların ayarları var testleri var her motora koyarsınız. bu arada brembo sevdası nedir anlamadım?

Neredeyse tüm modern fren sistemleri brembo veya daha iyi kalitesinde.

Motosikleti
Ns200 15"
bybre bili bili bili hindi çağırır gibi.Sayılmaz çünkü kaliperin gücü düşürmüş.

Neden dedim sen 130kglık motora koydun bremboyu bastın frene ne olursun söylimi motorun üstünde uçarsın fezaya doğru. bunların ayarları var testleri var her motora koyarsınız. bu arada brembo sevdası nedir anlamadım?

Neredeyse tüm modern fren sistemleri brembo veya daha iyi kalitesinde.
2010 civarı R125'lerde brembo kaliper varmış...

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS125
Merhabalar r25 motorum için brembo fren sistemine ve öhlins amortisör sistemine geçmek istiyorum. Parçaları nerden temin edebilirim ve nasıl monte edilmesi gerekiyor. Abs çalışır mı yeni fren sisteminde vs vs. Detaylı bilgisi olan varsa aydınlatabilir mi?
R25 in frenleri zaten gayet yeterli seviyede. Brembo kapak ve manet tak yeter, eğer maksat görünümse

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar