Lastik Basınç Düşüklüğü Sele Konforunu Bozar Mı ?

Arkadaşlar merhaba

Benim motorun aşırı kalın süngerli olmasada yumuşak ve büyük bir selesi var ve gerçekten rahat ederek biniyorum normalde. Yalnız ekranda bakıyorum denk geldi bilmiyorum uzun yol yaptıktan sonra ön arka lastik basıncım biraz düştü görünüyor ve motor sanki kalçamı daha kolay ağrıtmaya başladı. Uzun yol için arhawk tarzı bişey aldım ama aklıma gelmişken de sorayım dedim. Lastik basınçlarının konfora etkisi var mı yok mu özellikle kalçaya 😁

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
tam tersine amortisör gibi zıplatır dötünüzün ağrımasına sebep olmaz ha bu demek değil ki lastik basıncını düşük kullanın

tam tersine amortisör gibi zıplatır dötünüzün ağrımasına sebep olmaz ha bu demek değil ki lastik basıncını düşük kullanın
Belki kullanım ömrü kaynaklı sele süngerinin randımanı azalıyor da olabilir
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Belki kullanım ömrü kaynaklı sele süngerinin randımanı azalıyor da olabilir

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
lastik basıncı düşünce lastik yerde dönerken motora iletilen titreşimi farklılaşır, haliyle rahatsız edebilir farketmeden yorabilir.

Motosikleti
Voge 250RR
scooterıma 28 psi basıyorum 32 yazıyor 32 basınca tüm kasisi, yoldaki her şeyi ben karşılıyorum çünkü, az da olsa rahatlatıyor 4 eksik basmak. Yani anlayacağınız normal şartlar altında konforun artması beklenir.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
scooterıma 28 psi basıyorum 32 yazıyor 32 basınca tüm kasisi, yoldaki her şeyi ben karşılıyorum çünkü, az da olsa rahatlatıyor 4 eksik basmak. Yani anlayacağınız normal şartlar altında konforun artması beklenir.
4 eksik basınca lastik yolda kafasına göre oynayabilir, gereksiz titreşim yapıp selede de hissettirebilir, motosiklet üreticisi ne diyorsa o kadar hava basılması yol tutuşu için önemli.

4 eksik basınca lastik yolda kafasına göre oynayabilir, gereksiz titreşim yapıp selede de hissettirebilir, motosiklet üreticisi ne diyorsa o kadar hava basılması yol tutuşu için önemli.
32 ps ile ön arkayı güncelledim sele rahatlığım tekrar normale döndü.

Motosikleti
Voge 250RR
Motosiklet üreticisi Küba olduğu için çok şeyime takmadım. 80 kilo varım yokum scooter da aynı sekil 80 kilo var ya da yok , zaten yere basmıyor 32 basmıyorum o yüzden 28 basıyorum. Dediğiniz şeyleri hissetmedim şimdiye kadar

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Düşük basınçla motosiklet kullanılmaz. Motosiklet 50cc'de olsa durduğunuz yerde gidonu çevirip dönmüyorsanız kontra ile yatarak dönebilen bir alet. Haliyle düşük basınçta lastik rijitliğini koruyamayacak, yana doğru fazla esneyecek ve muhtemelen gezme hissiyle çizgi tutturamadan dönmeye sebep olacaktır. Bunu yüz yüze çok rahat örneklerle anlatırım ama yazıya nasıl dökerim bilemedim. Umarım anlaşılır olmuştur. Fabrika basıncında kullanın lastiklerinizi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar