Rodaj bakımı yapıldığında rodaj bitmez, 1000 km'ye kadar dikkatli sürmeye devam etmek gerekir. Bu işin tek sınırı gaz açma miktarıdır. İlk 500 km yarım gaz, 1000 km'ye kadar da 3/4 gazı geçmemeye çalış. Bu her koşulda uygulanabilir ancak yokuşlarda yavaş gitmek zorunda kalırsın, trafikte çabuk hızlanamazsın. Tabi yokuşu çıkacağım diye devri de çok yükseltmemek gerekiyor, onu da kitapçık yazar. Genel olarak düşük cc motorda rodaj sabır gerektirir. Büyük cc'de zaten o sınırları aşmana gerek kalmaz, normal sürüşle rodaja uygun gidebilirsin.Ben de şuan rodajdayım, 5000d/d 6.viteste 85-90 km hıza tekabül ediyor, uzun yola çıkmadığım için şehiriçinde idare ediyor ama devirden dolayı tork mu düşük kalıyor bilmiyorum yokuşlarda çok güç kaybediyor, gaz açmak zorunda kalıyorum. Böyle 5000 devir altı kullanmak bir yandan da motoru sağırlaştıracak ve ilerleyen kmlerde motor seri olmayacak gibi de hissiyat veriyor. Rodajın yarısını tamamladım bakalım kalan 250km'yi de bir an önce tamamlayıp bu dertten kurtulmak istiyorum.
Motorun sağır kalması da şehir efsanesidir. Her motor açılır ama bazısı geç açılır, bazısı erken açılır. Erken açanların çoğu motorlarına zarar veriyorlar.