5 Kilometre civarı kullanmak motoru yoran bir şey, neredeyse tam çalışma sıcaklığına gelemeden motoru kapatıyoruz ve çalışma sıcaklığına gelmeden mesafeye varmış oluyoruz.kısa mesafe kullanma derken neyi kastediyorsunuz...
"DANDİRİK" cbf150 bloğunu sıfır aldığın günden beri hiç bakım yaptırmasan 50 bin km falan gider zaten. Benim bir arkadaşımda spacy 110 vardı, kurye çıkması aldı ve 4-5 sene bakım yaptırmadan kullandı. Yani sadece 120 bin km yaptırabildiyeseniz çok da önemli bir durum olmaz cbf150 için.Ben sadece yağ değişimiyle cbf 150 ile 120bin km yaptım dandirik motor hava soğutmalı
5 Kilometre civarı kullanmak motoru yoran bir şey, neredeyse tam çalışma sıcaklığına gelemeden motoru kapatıyoruz ve çalışma sıcaklığına gelmeden mesafeye varmış oluyoruz.
Çalışma sıcaklığına vardığında her şey optimum çalışır, yağ basıncı optimum düzeyde olur ve aşınma en az olur. Diğer türlü nispeten zengin karışım çalışır ve motorda uzun vadede kurum birikmesi görülür.
boyle bi tork canavarı kullanırken can almamak zor ama yine de uyucam dediklerinizeyapacağın en iyi şey ve en ucuzu, bakımlarını aksatmayacaksın ve motorun canını almadan kullanacaksın![]()
haklısınız hocam o kasaplar yüzünden insan motordan soguyoKısa mesafe kullanma , 7000 devir üstünde çok fazla sürme , yağını , filtresini , bujisini zamanında değiştir , en önemlisi kasaplardan uzak dur..
ben de 15 50 kullanıyorum hocam dediğiniz gibi ve nedense bilmiyorum isten eve motorla geldim garaja koydum sabah baktım yag akmıs yere 10 15 damla falan neyse sonraki iki gun kullanmadım motoru akıntı olmamıs sizce nedenTam sentetik 15-50 yağ kullanmanızı (mesela 7100) ve kaliteli oem kalitesinde filtreler kullanmanızı öneririm. O bloğun gol yediği kısım su pompasının keçeleri, o keçeler aşınınca yağa su karıştırıyor eğer hiç değişmemişse değiştirmek en sağlıklısı.
Tüm ayar ve bakımlarını zamanında yapmak motorun ömrünü uzatmaktadır.
Yağ nereden akmış? Eğer zinciri fazla yağladıysanız belki o olabilir.boyle bi tork canavarı kullanırken can almamak zor ama yine de uyucam dediklerinize
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
haklısınız hocam o kasaplar yüzünden insan motordan soguyo
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
ben de 15 50 kullanıyorum hocam dediğiniz gibi ve nedense bilmiyorum isten eve motorla geldim garaja koydum sabah baktım yag akmıs yere 10 15 damla falan neyse sonraki iki gun kullanmadım motoru akıntı olmamıs sizce neden
yok abi zincir cok yaglı değil ve tam yerine bakamadım arka taraflardaydıYağ nereden akmış? Eğer zinciri fazla yağladıysanız belki o olabilir.
Arkada karter havalandırmadan veya ön dişlinin oradaki keçeden kaçırma ihtimali var.yok abi zincir cok yaglı değil ve tam yerine bakamadım arka taraflardaydı
7 km, 12km nedir ki, daha motor anca ısınır kendine gelir.şimdi mesafeye baktım da ya 7 kmlik ya da 12 kmlik rotalarda gidip geliyorum sürekli.
Bu kilometreler için gundi bir skuter almak en sağlıklısı.şimdi mesafeye baktım da ya 7 kmlik ya da 12 kmlik rotalarda gidip geliyorum sürekli.