35 bin km'de Forza 250 mi yoksa sıfır Joymax Z+ mı?

Merhaba arkadaşlar, bir fikrinizi almak istedim. Bir arkadaşımdan 35 bin km'de Honda Forza 250 (çantalı ve ekstra aksesuarlı) almayı planlıyorum. Motor 2023 model ve bakımları zamanında yapılmış. Arkadaşım ikinci sahibiymiş. Fiyat konusunda anlaştık ama bu kilometre bir scooter için çok mu bilemedim. Bu motoru yakın bir zamanda satmayacağım, muhtemelen 3-5 yıl sürerim diye düşünüyorum. Sizce mantıklı mı? Üzerine bir 10 bin daha koyarak sıfır 2025 Sym Joymax alabiliyorum ama onun çantası yok, lastikleri dandik falan. Belki onlara da bir 20-25 k harcamak gerekecek, toplamda 30-35 k civarı fazla para çıkacak cebimden. Bir yanda Honda kalitesi ve kafa rahatlığı diğer yanda sıfır motor avantajı. Bu iki seçenek arasında siz hangisini seçerdiniz?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Sıfır motor her zaman sıfırdır. Şahsi düşüncem; çantaymış, fik fik aksesuarlarmış bu işlerin boş ve sonunun olmadığıdır. Öte yandan Honda için de 35k km pek önemli bir rakam değil.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Forza derim.. 35 K km hiç bir şey..
Hele bir de güvenilir sahibi varsa 👍

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
çin malı arora rks falan bi scooterla karşılaştırsaydınız fiyatları da forzayla kafa kafaya olsaydı forza derdim ama sym öyle bi marka değil forzayla kafa kafaya bi motosiklet kesinlikle sırf honda diye 35binde 2. el aynı klasmanda performansta bi motor almazdım

Yeni joymax eksiklerini tamamlamış. Ayrıca sıfırın tadı her zaman farklıdır. Kötü bir marka değil sym. Hatta Honda’ya göre bazı artıları bile var. Ben oyumu joymax ten yana kullanıyorum. Özellikle yeni gri renk çok iyi olmuş.

Motosikleti
DUKE 250
benim arkadaşımda 2022 de, sıfır sym alacaktı, 17,000 km de forza aldı, dün km sayacı 49,700 dü.
bakım ve lastik patlaması harici hiç ustaya gitmedi.

Her daim her şeyin sıfırı en iyisi. İkinci gel çok matah bişey değil bide üstelik parayı tamamını peşin bayılman gereken bir sistem.

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
Tabii ki sıfır Joymax Sym..

pea

Motosikleti
Honda Cb500f & SYM Joymax Z+
Forza da yeni sayılır.
Joymax güzel, iyi, hoş da, daha pahalıya alınacak bir motor değil. Ben 2 sene önce Z+'ı 200 bin TL civarına vade farksız 9 taksit mi ne aldığımda, Forza karaborsada 280 bin TL idi.

Ucuz marka/modellerde sıfır almak çok mantıklı olmayabilir. Üretim hatası çıkarsa onunla uğraşması da var.
Mesela benim 2023 Joymax Z+'ın farı bozuldu, 2 ay far bekledim.
Hele Benelli TN25'te başıma gelmeyen kalmamıştı.

Yorumlar için herkese teşekkürler. Çoğunluk Sym'i önermiş gibi. Benim Sym'e karşı fikirlerim çok olumlu, ki Avrupa'da gittiğim bir çok ülkede yollarda Sym gördüm hep. Diğer taraftan Forza 250 de iki yaşında ve görece yeni sayılır kilometre haricinde. Forza'yı 270'e anlaştık gibi, akıllı çantası var, ekstra başka aksesuarları var. Servis bakımlı ve sıfır sorunlu. Bu şekilde alsam sorun çıkarmayacağına eminim bir 5-10 yıl. Diğer taraftan 10 bin koyunca 2025 model Sym Joymax de alabiliyorum, yeni kasası ve özellikleri çok iyi görünüyor. En az Forza kadar yakışıklı ve kalıplı duruyor bence. Muhtemelen Sym alırsam lastik+çanta taktırmak isteyeceğim (20-25k civarı). Yani toplamda 30-35k fazla vermemek için Forza almaya değer mi bilemedim. Sym sağlam bir motosiklet ama servisleri Honda ile karşılaştırılamaz (servislerini gidip görmediğim için yanlış da olabilirim).

Konuyu açarken aklımda direk Honda vardı aslında ve sizden Honda'yı seçmeye yönelik yorumlar görürüm (bizim forum çoğunlukla Japoncu) ve içim rahatlar diyordum :) Şimdi aklım karıştı biraz. Sanırım en son benim yerime evren seçsin diyeceğim ve yazı tura atıp karar vereceğim gibi duruyor.

Motosikleti
Forza 250
Valla bu aralar bende aynı şeyi yaşıyorum,benimde ikinci el Tuareg,NX-500 veya V-Strom faln alasım var ama ne yalan söyleyeyim para tatlı geliyo,zaten kış geldi diyip Joymax veya Joyride alayım diyorum büyük bir çoğunluğunu kredi kartına geçiyorlar ikisinde de

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Biniciysen yani uzun bineceksen sym, satarım dersen forza.

Yorumlar için herkese teşekkürler. Çoğunluk Sym'i önermiş gibi. Benim Sym'e karşı fikirlerim çok olumlu, ki Avrupa'da gittiğim bir çok ülkede yollarda Sym gördüm hep. Diğer taraftan Forza 250 de iki yaşında ve görece yeni sayılır kilometre haricinde. Forza'yı 270'e anlaştık gibi, akıllı çantası var, ekstra başka aksesuarları var. Servis bakımlı ve sıfır sorunlu. Bu şekilde alsam sorun çıkarmayacağına eminim bir 5-10 yıl. Diğer taraftan 10 bin koyunca 2025 model Sym Joymax de alabiliyorum, yeni kasası ve özellikleri çok iyi görünüyor. En az Forza kadar yakışıklı ve kalıplı duruyor bence. Muhtemelen Sym alırsam lastik+çanta taktırmak isteyeceğim (20-25k civarı). Yani toplamda 30-35k fazla vermemek için Forza almaya değer mi bilemedim. Sym sağlam bir motosiklet ama servisleri Honda ile karşılaştırılamaz (servislerini gidip görmediğim için yanlış da olabilirim).

Konuyu açarken aklımda direk Honda vardı aslında ve sizden Honda'yı seçmeye yönelik yorumlar görürüm (bizim forum çoğunlukla Japoncu) ve içim rahatlar diyordum :) Şimdi aklım karıştı biraz. Sanırım en son benim yerime evren seçsin diyeceğim ve yazı tura atıp karar vereceğim gibi duruyor.
En iyisi bayiye gidip joymax in üzerine binin. Bir de forza' ya binin. İçinizden hangisi geçiyorsa ona karar verin. Bu seçimde yanlış diye bir şey de yok. Hangisini seçerseniz seçin iyi ki bunu almışım diyeceksiniz.

Merhaba arkadaşlar, bir fikrinizi almak istedim. Bir arkadaşımdan 35 bin km'de Honda Forza 250 (çantalı ve ekstra aksesuarlı) almayı planlıyorum. Motor 2023 model ve bakımları zamanında yapılmış. Arkadaşım ikinci sahibiymiş. Fiyat konusunda anlaştık ama bu kilometre bir scooter için çok mu bilemedim. Bu motoru yakın bir zamanda satmayacağım, muhtemelen 3-5 yıl sürerim diye düşünüyorum. Sizce mantıklı mı? Üzerine bir 10 bin daha koyarak sıfır 2025 Sym Joymax alabiliyorum ama onun çantası yok, lastikleri dandik falan. Belki onlara da bir 20-25 k harcamak gerekecek, toplamda 30-35 k civarı fazla para çıkacak cebimden. Bir yanda Honda kalitesi ve kafa rahatlığı diğer yanda sıfır motor avantajı. Bu iki seçenek arasında siz hangisini seçerdiniz?
Sayın abim ben sym Jetx 125 kullandım 2 yıl. Tık demedi. Joymax 250 z plus kullandım 3 ay bu motosiklet harika birşey. Konfor sürüş keyfi sağlamlık hepsi var. Sym tam anlamıyla tam Bi fiyat performans ürünü. Alan pişman olmaz..

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660

0 Km cantali forzalarin fiyati dustu. Bence 30küsür bin kmdeki forzaya 270 pesin para vermek yerine 140k pesin, gerisi 12 ya da 8 taksitle sifir km forza alinabilir. Ya da 315bine pesin alabilirsiniz.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bir de 250cc joymax yerine 300cc joyride almak daha mantikli gibi. Joyride en fazla 9 taksitle toplam 330bin, joyride 12 taksitle 281bin tl.
270bin tlyi faize, fona vbye yatirip taksitlerin bir kismini odersiniz, vade sonunda hem motorunuz olur hem de elinizde bir miktar daha nakit.

Son düzenleme:
Honda , Yamaha , Sym , Kymco için 35.000 km de rodaj biter desek abartmamış oluruz , Sym ve Kymco ikinci elde pek mutlu etmez ama 35.000 km den sonra bir yıl içinde 50.000 km olan Forza veya Xmax da düşündüğünüz kadar prim yapmayabilir satarken , bunlar arasında kalite , sürüş keyfi , fren , konfor olarak muazzam bir fark yok hatta Sym de ve Kymco da daha düşük bütçe ile sahip olunabilecek 300-400 cc sukuterler var ve çok daha keyifli sürüleceği aşikar..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar