9.Ağustos.2025 motosiklet.net üyelerinin Kırklareli Birtat köftecisine saldırmaları

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Tekrardan herkese merhaba,

Öncelikle alttaki fotoğraftaki en yaşlı forumdaş olduğumu öğreneliberi yaşadığım şoku henüz atabilmiş değilim. 😆

Neyse.

Bir süredir @tommygun ile bir organizasyon yapma planlarımız vardı.

@Memcoş48'i de dahil edip kendilerini İzmir'den Ankaraya getirtip burada ağırlamaya niyetleniyordum.

Hatta @espresso ve @Cyan forumdaşlarımız da İstanbuldan kalkıp gelirler mi diye tommy ile konuşmuşluğum da vardı ama evimde devam etmekte olan tadilatı bitirememiş olmamdan dolayı Ankara buluşmasını bir başka bahara ertelemek durumunda kaldık.

2024 Kasımda mevcut CRF 250 Rally motosikletimin yanına kardeş olarak almış olduğum ama sadece bayiiden eve kadar 27 km sürüp sonra kış uykusuna ve devamında da nadasa bıraktığım CRF 250 L motosikletimin hem rodajını tamamlayayım ve hem de eksik olan aksesuarlarını İstanbulda ve dönüşte de Akyazıda taktırayım diye 7 Ağustos perşembe biraz da gecikmeyle 10:00 gibi Ankaradan yola çıktım.

Tamamen otobandan giderek saat 15:30 gibi Ümraniyeye vardım orada minibüsünün önünde sevgili Mehmet Karakaş'a lastiklere Formulax sıktırdım.

Devamında da yine Ümraniyede ATP zincir yağlama sistemi taktırdım.

Oradan adaşım Haluk ile telefonlaştım ve kendisinin Gaziosmanpaşada Eyüpto motosiklette olduğunu öğrendim. Bana oraya gidince nereyi bulmam gerektiğinin fotoğrafını gönderdi hatta. :ROFLMAO:

Eyüpto üretimi çantaları biraz büyük almış olduğu için önümüzdeki hafta bir tık küçülttürecek adaşım.

Birgün çevremdeki herkese CRF 250 aldırma planımın bir parçası olarak öndeki CRF 250 L'yi 3 ay önce Ankaradan aldık adaşıma.

İlk sahibi Arif bir sürü aksesuar ekletmişti zaten.

Biz de alçaltma kitiyle motoru adaşımın boyuna ve isteğine uygun hale getirerek asla yol seçmeyen tam bir tur motoru elde etmiş olduk.

3 gün Silivride kaldık adaşımın yazlığında.

Ankaradan çıktığımda yaklaşık 200 kilometre civarlarında olan motorumun rodaj bakımı için Cuma günü çatkapı bir şekilde Çorlu Nitko Honda servisine götürdük ve kilometresi 830 iken rodaj bakımını yaptırdım.

Oradan çıkıp Vizede Uğur Lokantasında kelle paça ve 1 porsiyon köfte yedik.

İkisi de çok başarılıydı.

Alttaki videoyu nette buldum. Gidecek olanlara kesinlikle tavsiye ederim Uğur Lokantasını.

Vizeden sonra Kömürköy taraflarında dolaştık ve tekrardan Silivriye yazlığa geldik.

Ve buluşmanın olduğu 10 Ağustos Cumartesi günü saat 10 gibi Silivriden çıkıp Çatalca Subaşı'na geldik.

(Bu küçük gezimizin en güzel güzergahlarından birisi Silivri-Subaşı arasındaydı bu arada. Çoğunluğu müthiş kaliteli bir beton yoldu.)

Tommy, Memcoş, Espresso ve Cyan bizden önce gelmişlerdi.

Hemen bir tanışıp selamlaşma faslından sonra Kırklareline doğru yola çıktık ve orada da müthiş sohbet muhabbet eşliğinde 1.5 köfte ve piyazları gömdük.

Bu arada bir başka arkadaşımız Gökhan da Maslak'tan yola çıkıp 1300 GS motoruyla uçarak köfteciye yetişti. :)

Yemek üstüne bir de Ayrabol tatlılarını gömmesek olmazdı tabii:

Yeme içme faslından sonra bir de motor başında sohbet ve foto çekimi ardından ben, adaşım, Gökhan ve Cyan geldiğimiz yoldan Çakıllı'ya kadar geri dönüp orada 800 küsur yaşındaki çınarın olduğu Çınaraltı Çay Bahçesinde kahvelerimizi içip (Cyan hariç) dondurmaları da gömerek oradan ayrıldık.

Cyan ve 2022 model XT olmayan enfes Vstrom 650 motoruyla az ileride bizden ayrıldı.

Biz de Silivriye döndük.

40 yıllık dostlarımızla yıllar sonra tekrardan buluşmuşçasına keyifli geçen bu gün için Tommy, Memcoş, Espresso ve Cyan'a kendim, adaşım ve Gökhan adına bir kez daha teşekkür ederim.👏

Motosiklet paydasında buluştuğumuz ama hepsiyle saatlerce sohbet edebileceğim çok içten dostlar kazanmış olmaktı Birtat Köftecisi buluşmasının asıl getirisi.

Devamını da planlarız inşallah.

Bu gibi ortak sürüşlerde interkom olması bu etkinliklerden alınan keyfi 5'e katlıyor.

Toplamda 5 saat kadar birarada olmuş olsak da bunun ancak 2 saati sohbet muhabbetle geçebildi zira sürüş sırasında ben ve adaşım Sena 50s interkomlarımızdan devamlı konuşabilmiş olsak da grubun geri kalanı sadece önlü arkalı sürüş yapmış oldu.

Oysa herkesde mesh destekli ve tercihen aynı marka (=Sena) interkom olmuş olsaydı tüm yol boyunca konuşup gerek sohbet ve gerekse de yoldaki anlık değişiklikler - trafik durumu - mola ihtiyacı - çevre tanıtımı gibi bilgi aktarımlarını anlık olarak yapabilecektik.

O yüzden durumu olanların ilk fırsatta Sena 50S ya da yeni çıkan 60S serisi interkom almalarını şiddetle tavsiye ederim.

Başka bir mesajımda da belirttiğim gibi bu işteki bir diğer popüler marka Cardonun en üst serisi Edge modeli interkomum da var ama, her ne kadar onun da büyük artıları olsa da benim tecrübeme göre Sena daha pratik ve maalesef ki kalabalık gruplarda mesh bağlantısı için bile aynı marka interkom olması çok önemli.

Cardo markasını sadece ve sadece birlikte sürüş yaptığınız grubunuzda ağırlıklı olarak Cardo olması koşuluyla almanızı tavsiye ederim.

Hatta mesh olmayan interkom almayın bile diyecek kadar işi azıtabilirim.😆

Bu 3 günlük kaçamağımın son gününü Silivriden çıkıp 32 yıldır görüşmediğim bir arkadaşımla Galata kulesi yakınlarında buluşup ve birkaç saat onunla vakit geçirerek ve peşinden de Akyazı'da sevgili arkadaşım CRF Akyazı Selami'nin atelyesinde motoruma birkaç aksesuar montajı yaptırıp oradan da yine otobandan Ankaraya dönüş şeklinde geçirmiş oldum.

Not: Vizedeki Uğur Lokantasının köftesini Kırklareli'ndeki Birtat Köftenin bir tık üstü başarılı buldum valla.

Sanki köfteler çabuk pişsin diye ateşin altını fazla açmışlar gibi köftelerin dışı bir tık çok pişmiş geldi bana.

Ama yine de her ikisi de çok başarılıydı.

Biz Ankarada köfte yemiyormuşuz dedirtti bana.

Herkese selamlar.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni

Üstat sizin orada da Aspava var, iyi bir yere denk gelmişsem ben bayılıyorum. Ömrümde yediğin en iyi levreklerden birini de Ankara'da yedim. Hadi deniziniz yok diye levreğe adam toplayamayız ama Aspava için bile Ankara'ya tur düzenlenebilir.

Not: Vizedeki Uğur Lokantasının köftesini Kırklareli'ndeki Birtat Köftenin bir tık üstü başarılı buldum valla.

Sanki köfteler çabuk pişsin diye ateşin altını fazla açmışlar gibi köftelerin dışı bir tık çok pişmiş geldi bana.

Ama yine de her ikisi de çok başarılıydı.

Herkese selamlar.
Birtat ın köftesini aroma olarak çok beğenmemiştim sadece pişirilişi tam mangal işi gibi. Olurda giderseniz bir daha Kırklareli Pınarhisar ilçesin de mus-et e gidin. Bahar köftecisi hariç hepsine takla attırır. Tavsiye ederim

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Birtat ın köftesini aroma olarak çok beğenmemiştim sadece pişirilişi tam mangal işi gibi. Olurda giderseniz bir daha Kırklareli Pınarhisar ilçesin de mus-et e gidin. Bahar köftecisi hariç hepsine takla attırır. Tavsiye ederim
Mus-et'i de duyduk ama hiç gitme şansımız olmadı. Aslında Öz-en ya da Volkan'da Trakya usulü satır et organizasyonu da yapmak lazım.

Mus-et'i de duyduk ama hiç gitme şansımız olmadı. Aslında Öz-en ya da Volkan'da Trakya usulü satır et organizasyonu da yapmak lazım.
Biz tavsiye üzerine gittiğimizi söyleyince ufak porsiyonlardan çeşit çeşit getirmişti sırf biz tadalım diye. Kuyruk yağını ızgarada pişirip getirmişti. Önüne de motor park edilebiliyor. Pınarhisarın berisin de ufak bir köy de.

Motosikleti
Üstat sizin orada da Aspava var, iyi bir yere denk gelmişsem ben bayılıyorum. Ömrümde yediğin en iyi levreklerden birini de Ankara'da yedim. Hadi deniziniz yok diye levreğe adam toplayamayız ama Aspava için bile Ankara'ya tur düzenlenebilir.

Aspava turunun organizasyonu bende. Hele bir Eylül gelsin, yaparız bir şeyler.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Yelekler ne zaman çıkacak?
Yelekler hazır.
mgdn86l.jpg

Motosikleti
Afiyet olsun olsun arkadaşlar , Tommy sayende motosiklet.net eski günlerine geri dönüyor ;)

50 motor İzmit'e gitmiştik hey gidi günler..
Ekibe özellikle sordum seni valla. @Cyan o tarihte başka bir yerlerde olduğunu söyledi. Birkaç ay içinde yapmayı planladığımız Ankara Aspava turuna uygun olursan mutlaka beklerim.

Ekibe özellikle sordum seni valla. @Cyan o tarihte başka bir yerlerde olduğunu söyledi. Birkaç ay içinde yapmayı planladığımız Ankara Aspava turuna uygun olursan mutlaka beklerim.
Muhakkak katılmak isterim 😍
eski/yeni hala tanışamadığımız birçok forumdaş var maalesef 😔
Son yıllarda motofestlere program yapıp gidiyorum , forumdan kimseylede karşılaşmadım..

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Ama altın kaplamayı Osman reis ısmarlayacaksa. :D
Altın haram. Hiç bir dostumun haram yemesine, harama bulaşmasına gönlüm razı olmaz. 🤗
fvep54t.jpg

Hadîs-i şerifte, “Altın ve ipek ümmetimin erkeklerine haram, kadınlarına helâldir” buyurulmuştur.
(Ebû Dâvûd, “Libâs”, 11; Tirmizî, “Libâs”, 1; İbn Mâce, “Libâs”, 19).

Altın haram. Hiç bir dostumun haram yemesine, harama bulaşmasına gönlüm razı olmaz. 🤗
fvep54t.jpg

Hadîs-i şerifte, “Altın ve ipek ümmetimin erkeklerine haram, kadınlarına helâldir” buyurulmuştur.
(Ebû Dâvûd, “Libâs”, 11; Tirmizî, “Libâs”, 1; İbn Mâce, “Libâs”, 19).
Abi yemek ile ilgili göremedim.
Ismarlamamak için yol yapma .
:ROFLMAO:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar