Dominar 250 için tavsiyeler

Motosikleti
Dominar 250
Merhaba, 1 ay önce A ehliyetimi aldım ve 28.000 kmde 2021 model Dominar 250 aldım. Şimdi bazı sorularım var, ilk taşıtım olduğu için kafam karışık.

İlki arkada Maxim topcase var. Biraz yetiyor, 57lik alüminyum istiyordum ama şimdilik yan çanta istiyorum, alüminyum ve plastik çok pahalı. Soft yan çanta düşünüyorum.

Yan çanta demiri masrafı ile uğraşmak istemiyorum. Bu şekilde bir çözüm düşündüm ama egzoz çıkışı çantaları eritir mi bilemedim, birkaç tane Dominar kullanıcısı almış takmış yorumlarda var ama dediğim gibi emin olamadım.

Ek olarak egzozun orada koruma demiri var ama ön tarafta yok oraya ayrıca koruma yaptırmak istiyorum.

Ön disk tarafından hafif hareket ederken çiziyormuş gibi ses geliyor. Fren balata spreyi aldım birkaç kez kullandım 4-5 gün ses gelmedi sonra yine gelmeye başladı. Fren mesafemi ve sürüşümü engellemiyor, 30.000 bakımında göstereceğim birkaç kişi balata vs dedi.

Son olarak bir sonraki ay Ankara'dan İstanbul'a geçeceğim burada kafamın almadığı şey bu hgsli yerlerden nasıl geçeceğim. Ben gişeye geçince otomatik mi sistemden ücret gelecek yoksa orada nakit mi ödeyeceğim, tüm gişeleri kullanabilir miyim yoksa motorlar belirli gişeleri mi kullanabiliyor. Bu uzun ve yorucu soruları cevaplayan herkese sonsuz teşekkürler. :)

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Merhaba, 1 ay önce A ehliyetimi aldım ve 28.000 kmde 2021 model Dominar 250 aldım. Şimdi bazı sorularım var, ilk taşıtım olduğu için kafam karışık.

İlki arkada Maxim topcase var. Biraz yetiyor, 57lik alüminyum istiyordum ama şimdilik yan çanta istiyorum, alüminyum ve plastik çok pahalı. Soft yan çanta düşünüyorum.

Yan çanta demiri masrafı ile uğraşmak istemiyorum. Bu şekilde bir çözüm düşündüm ama egzoz çıkışı çantaları eritir mi bilemedim, birkaç tane Dominar kullanıcısı almış takmış yorumlarda var ama dediğim gibi emin olamadım.

Ek olarak egzozun orada koruma demiri var ama ön tarafta yok oraya ayrıca koruma yaptırmak istiyorum.

Ön disk tarafından hafif hareket ederken çiziyormuş gibi ses geliyor. Fren balata spreyi aldım birkaç kez kullandım 4-5 gün ses gelmedi sonra yine gelmeye başladı. Fren mesafemi ve sürüşümü engellemiyor, 30.000 bakımında göstereceğim birkaç kişi balata vs dedi.

Son olarak bir sonraki ay Ankara'dan İstanbul'a geçeceğim burada kafamın almadığı şey bu hgsli yerlerden nasıl geçeceğim. Ben gişeye geçince otomatik mi sistemden ücret gelecek yoksa orada nakit mi ödeyeceğim, tüm gişeleri kullanabilir miyim yoksa motorlar belirli gişeleri mi kullanabiliyor. Bu uzun ve yorucu soruları cevaplayan herkese sonsuz teşekkürler. :)
PTT şubelerinden ya da bankanızda 6. sınıf hgs varsa bankadan hgs kartı alıyorsunuz, motosikletler için olanlar arabalardakilerden farklı sınıf olarak 6. sınıf almanız lazım, bizdekiler cama yapışan etiket şeklinde değil de kart şeklinde, ruhsatın arasına koydum duruyor orada. Gişelerde normal geçiliyor. Ben İstanbul - Edirne arası TEM otoyolunu çok kullanıyorum, istanbula gidersem de boğaz köprülerinden geçiyorum, otomatik çekiyor. ara sıra bakiye 50 liraya falan inince de eve 100-150m ötede küçük bir ptt şubesi var oraya gidip 100tl yatırıyorum.

Motosikleti
RKS TNT 202
Bende kart yok, her gecis sonrasi ihlalli gecisten odeme yapiyorum. Googlea yazarsaniz hemen cikiyor zaten. Diger sorulari bilmiyorum

Motosikleti
RKS TNT 202
Kartınız olmadığı için 1.sınıf yazma ihtimali var mı kontrol ettiniz mi?
yok hocam ekranda sinif gorunuyor zaten ya. Ama gecenlerde osmangazi koprusunden 750 civari aldi o koydu acaba dediginiz gibi bi sey mi oldu hemen arastirayim :)

Motosikleti
Bajaj Dominar 250D
Burada da bir miktar bilgi var;

Motosikleti
D400
D250 agırlıgı ve gücü nedeniyle hantal zaten, bu nedenle ilave parça yaparak agırlaştırmayın derim.
Taşınacak eşya var ise arka seleye sabitlemek (artçınız ile) daha iyidir.

Alacağınız tüm aksesuarlar için internete Ali Cabbar ya da Dominatör yazın, uygun fiyatlı oluyor diğer muadillerine göre. Ben oralardan aldım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar