Esnaf kuryelik

Herkese tekrardan selamlar.

Hali hazırda özel bir firmada çalışmaktayım, haftaiçi akşam 7den sonra, hafta sonu komple boşum. Boşta kalan vakitlerimi kuryelik yaparak değerlendirmeye karar verdim.

Bugün şahıs şirketimi açtım, kuryelik yapan arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum.

Motosikleti
Ns200 15"
apaçilik yapacak enerjim yok

ne demek istedin anlayamadım
Kuryelik 2 ucu boklu deynektir, para kazandırır ama borç yapmayın yoksa kısır döngüye girer hayattan soğursunuz.

Şuanda bende Trendyol ve Yemeksepeti var 2 sistemde elimde. Trendyol bu işin zirvesidir, gerisi osuruktan tayyaredir.

Yemeksepeti ile Trendyol kazançları 10 saat çalışıldığı zaman aynı ama Trendyol'da stressiz bir çalışma var. :)

Kuryelik 2 ucu boklu deynektir, para kazandırır ama borç yapmayın yoksa kısır döngüye girer hayattan soğursunuz.

Şuanda bende Trendyol ve Yemeksepeti var 2 sistemde elimde. Trendyol bu işin zirvesidir, gerisi osuruktan tayyaredir.

Yemeksepeti ile Trendyol kazançları 10 saat çalışıldığı zaman aynı ama Trendyol'da stressiz bir çalışma var. :)
hocam ben borçlardan dolayı başlıcam zaten.

bu saydığım şartlarda trendyolda çalışabilir miyim ? aylık getirisi ne olur ?

Motosikleti
Ns200 15"
hocam ben borçlardan dolayı başlıcam zaten.

bu saydığım şartlarda trendyolda çalışabilir miyim ? aylık getirisi ne olur ?
İşlerin durumuna bağlı, p1 varsa Go'ya direkt başvurun.

5 saatte bonus yakalarsanız 1400 civarı

Ys de ise saatte 3 atarsanız 17 pakette gene aynı olur. Buda 17 paket 5-6 saat olur.

Motosikleti
Voge 250RR
İşlerin durumuna bağlı, p1 varsa Go'ya direkt başvurun.

5 saatte bonus yakalarsanız 1400 civarı

Ys de ise saatte 3 atarsanız 17 pakette gene aynı olur. Buda 17 paket 5-6 saat olur.
Abi 1400 civarı kesilince 700e falan düşüyor diyorlar doğru mu , bu sene dershaneye gideceğim ben de boş olduğum günler ve dershane çıkışları kuryelik yapmak istiyorum. Ama p1 belgesi, çantayı ruhsata işletme cart curt derken emin olmam gerekiyor deneyip çıkabileceğim bir iş değil çünkü. Ayrıca motosiklet kiralayıp (dio , pcx) kuryelik yapan kişiler hiç gördünüz mü önerir misiniz acaba? Scooterım yağışlı havada kuryelik yapmaya uygun değil

Motosikleti
Ns200 15"
Abi 1400 civarı kesilince 700e falan düşüyor diyorlar doğru mu , bu sene dershaneye gideceğim ben de boş olduğum günler ve dershane çıkışları kuryelik yapmak istiyorum. Ama p1 belgesi, çantayı ruhsata işletme cart curt derken emin olmam gerekiyor deneyip çıkabileceğim bir iş değil çünkü. Ayrıca motosiklet kiralayıp (dio , pcx) kuryelik yapan kişiler hiç gördünüz mü önerir misiniz acaba? Scooterım yağışlı havada kuryelik yapmaya uygun değil
1400 kesince tüm masrafları çıksan sanırım eline 1000 civarı kalır. P1* şuan 7200 civarı. Çanta işli motosiklet alırsanız Spontini bu işin erbabı. Kiralama işinden emin değilim nasıl olur.

Motosikleti
Voge 250RR
1400 kesince tüm masrafları çıksan sanırım eline 1000 civarı kalır. P1* şuan 7200 civarı. Çanta işli motosiklet alırsanız Spontini bu işin erbabı. Kiralama işinden emin değilim nasıl olur.
Mümkünse tüm giderleri aşağı yukarı yazabilir misin, benim bi kuryeden öğrendiğim şu şekildeydi, ys olması lazımdı.

%20 gelir vergisi
%20 kdv (gelir vergisi düştükten sonraki tutardan hesaplanıyor)
muhasebe ücreti (3000 civarı demişti sanırım)

paket başı 5km desek 20 pakette 100km yapar o da düz hesap 3 litre desek 150 tl yapar

Bu arada trendyolda minimum çalışma saati gibi bir şey var mı o sistemin ateşli saatler üzerinden hesaplandığını hatırlıyorum tam olarak nasıl işliyor acaba?
Haftaiçi tamamen sınava hazırlanıp haftasonu 12 saat çalışsam 2 gün böyle bir şey mümkün mü ve en azından cebime harçlık olur mu mesela

Motosikleti
Ns200 15"
Mümkünse tüm giderleri aşağı yukarı yazabilir misin, benim bi kuryeden öğrendiğim şu şekildeydi, ys olması lazımdı.

%20 gelir vergisi
%20 kdv (gelir vergisi düştükten sonraki tutardan hesaplanıyor)
muhasebe ücreti (3000 civarı demişti sanırım)

paket başı 5km desek 20 pakette 100km yapar o da düz hesap 3 litre desek 150 tl yapar

Bu arada trendyolda minimum çalışma saati gibi bir şey var mı o sistemin ateşli saatler üzerinden hesaplandığını hatırlıyorum tam olarak nasıl işliyor acaba?
Haftaiçi tamamen sınava hazırlanıp haftasonu 12 saat çalışsam 2 gün böyle bir şey mümkün mü ve en azından cebime harçlık olur mu mesela
Muhasebem 1100 Tl
%20 Kdv çıkıyor ama zamanında aldıklarım bunu örtüyor.
Gelir vergisi ve Bağkur genç girişimcilikte 1 dene yok (gelir vergisinin tutarı vardı ama part time çalışarak doldurmazsınız)

Trendyolda 19 saat alevli saat çalışma zorunluluğu var, hafta içi 4 saat alevli seçebiliyorsunuz buda size pek gelecek durum değil.

Böyle çalışma düzeninde Yemeksepeti daha iyi olur, günde 12 saat çalışınca 40 paket atarsanız 2 günde 6000 civarı cebinize girebilir.

Motosikleti
Voge 250RR
Muhasebem 1100 Tl
%20 Kdv çıkıyor ama zamanında aldıklarım bunu örtüyor.
Gelir vergisi ve Bağkur genç girişimcilikte 1 dene yok (gelir vergisinin tutarı vardı ama part time çalışarak doldurmazsınız)

Trendyolda 19 saat alevli saat çalışma zorunluluğu var, hafta içi 4 saat alevli seçebiliyorsunuz buda size pek gelecek durum değil.

Böyle çalışma düzeninde Yemeksepeti daha iyi olur, günde 12 saat çalışınca 40 paket atarsanız 2 günde 6000 civarı cebinize girebilir.
Yemeksepeti çalışma süresi zorunluluğu yok mu haftasonu 8er saat toplam 16 saat çalışsam oluyor mu?

Ben gelir vergisi muhabbetini bilmiyordum ve muhasebe de uygunmuş 3000 olunca haftada 2 gün çalışan biri olursam 1 haftam muhasebeye gider diye düşünmüştüm.

50 paket atsam 50x70
Günlük bonussuz km ücreti hesaplamadan 3500 ediyor yakıt kdv ile 2500 kalır ayda da muhasebe sonrası elime 9000 geçer bu bile yeterli bana aslında zaten günümün çoğu dershanede geçer.

Böyle bir şey mümkün mü

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Yemeksepeti çalışma süresi zorunluluğu yok mu haftasonu 8er saat toplam 16 saat çalışsam oluyor mu?

Ben gelir vergisi muhabbetini bilmiyordum ve muhasebe de uygunmuş 3000 olunca haftada 2 gün çalışan biri olursam 1 haftam muhasebeye gider diye düşünmüştüm.

50 paket atsam 50x70
Günlük bonussuz km ücreti hesaplamadan 3500 ediyor yakıt kdv ile 2500 kalır ayda da muhasebe sonrası elime 9000 geçer bu bile yeterli bana aslında zaten günümün çoğu dershanede geçer.

Böyle bir şey mümkün mü
yemeksepetinde zorunluluk yok ben bazen 2 ay çalışmadığım oldu hiç kimse ne aradı ne ceza aldım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ben de motosikleti yükseltme hayaliyle başlamıştım honda dio aldım 1 sene oldu şunu öğrendim asla planların tam olarak tutmuyor şu kadar para kazanırım şu kadar giderim olur diye başlarsan bu işi yapamazsın kafayı kapatıp hergün saatinde işe başlayıp en az 8 saat çalışman lazım hesap kitap yaparsan üzülürsün her geçen gün devlet senden daha fazla koparmaya çalışacak bugün p1 yarın psikoteknik zart zurt bugün günü kurtaran bi işken yarın karsız bir iş olacak yatırım yapıp şahıs şirketi açmaya o kadar belge almaya motor kiralamaya değmeyecek bir iş şuan scooterımı satıp motorumu yükseltmek daha karlı oldu yoksa 30 40bin tl harcamam gerekli kuryelik yapmaya devam etmek için

Son düzenleme:
Motosikleti
Ns200 15"

50 paket atsam 50x70

Böyle bir şey mümkün mü
Mümkün, Yemeksepetinde özgürsünüz. 8 saatte 50 paket yalan, olacağı en fazla 32 oda 2800-3000 TL civarı kdv dahil para verir.

Saatte ortalama 3 gider işler iyiyse 4.

Genelde 10 saatte 32-33 paket atıp eve gidilir.

Motosikleti
Voge 250RR
Mümkün, Yemeksepetinde özgürsünüz. 8 saatte 50 paket yalan, olacağı en fazla 32 oda 2800-3000 TL civarı kdv dahil para verir.

Saatte ortalama 3 gider işler iyiyse 4.

Genelde 10 saatte 32-33 paket atıp eve gidilir.
8 saatte 25 varsayıp hafta sonu iki gün 50 paket olarak söylemiştim.

Güncelleme : 14.08.2025 tarihinde Getir depo'da esnaf kurye olarak işbaşı yaptım. Motosiklet firmadan, benzin vs. her şeyi onlar karşılıyor.

Paket başı ücret ile çalışıyorlar. Bir paket için alabileceğiniz ödeme 30 ila 50 tl arasında. ( Performansa ve siparişe göre değişiklik gösteriyor. )

Bunun dışında saatlik ücret, km ücreti gibi ödemeler yok, sadece kupon mevzusu var o da bir süre çalıştıktan sonra kazanılabiliyor sanırım.

Sorusu olan varsa özelden yazabilir. Çalıştığım süre boyunca edindiğim bilgilerle ara ara burayı güncellerim, belki başlayacak olanlara faydalı olur.

*Bu arada tamamlayıcı sağlık sigortası da yapıyorlar.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Güncelleme : 14.08.2025 tarihinde Getir depo'da esnaf kurye olarak işbaşı yaptım. Motosiklet firmadan, benzin vs. her şeyi onlar karşılıyor.

Paket başı ücret ile çalışıyorlar. Bir paket için alabileceğiniz ödeme 30 ila 50 tl arasında. ( Performansa ve siparişe göre değişiklik gösteriyor. )

Bunun dışında saatlik ücret, km ücreti gibi ödemeler yok, sadece kupon mevzusu var o da bir süre çalıştıktan sonra kazanılabiliyor sanırım.

Sorusu olan varsa özelden yazabilir. Çalıştığım süre boyunca edindiğim bilgilerle ara ara burayı güncellerim, belki başlayacak olanlara faydalı olur.

Hayırlı olsun, bol bol para kazanmanız dileğiyle.

günlük çalışma saati zorunluluğu vs var mı

günlük çalışma saati zorunluluğu vs var mı
her gün çalışman gerekmiyor, günlük mesai süreleri farklılık gösteriyor (4 saat çalışıp giden de var)

ama haftalık veya azlık bazda asgari süre gibi bir olay var mı bilmiyorum.

bugün gidince sorarım bunu da.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar