Arabanmı var..derdin var

Başıma öyle enteresan bir olay geldiki.. Ne tamircim ikna oldu .. ne ben anlayabildim.. başına gelen varmı ?

TDCİ Fokus 3 .. Arabadan gram şikayetim yoktu.. taaaaa geçen haftaya kadar.

Araba genelde garajda duruyor , ben çok kullanmıyorum . Ev halkından kimin işi olursa alır kullanır. Periyodik bakımlarını ihmal etmem.. Tek sıkıntı sanırım kimse suyunu kontrol etmedi.. Ben dahil.. Geçen Hafta biraz yol yaptım .. akşamüzeri dönerken hızım yaklaşık 100 gibi.. bir tekleme hissettim.. sanki araba 3 silindire düştü gibi.. ne oluyor derken ışıklarda durdum .. araba rölantite Motor kulakları kopmuş gibi titreme başladı.. len dur mur.. Benzinlik vs derken Benzinliğe çektim stop etti..

Motor kendini korumaya aldı !! kontakta elk var , ama düğmeye basınca tık yok.. Çekici vs..

Bu arada Benzinlikte çekici beklerken su haznesinin tam takır olduğunu gördüm !!

yani su olsaymış kaynatacakmış :))

Anlayamadığım... ne hararet arttı ne bir şey... hiç bir ikaz vs belirti amare yok..

Sonuç ... 4. silindir Motor Bloğunu patlatmış.. Çatlak değil ..resmen 2 mm aralık var !!

Üzüldük tabii... sonuç.. Ford yetkili serisinden Sandık Motor geliyor ...

Enteresan olan.. Arabanın kendini korumaya almasına sonradan tav oldum.. Ya arkadaş Bloğu patlatana kadar neden korumaya almadın.. en ufak birşeyde motor lambasını yakmasını biliyordunuz hani ? hadi ben eşeklik ettim suyunu koymadım .. ya senin hararet muşirin yokmu ? eğzosunda bilmem kaç tane sensörün yokmu..

Motosikleti
DUKE 250
Fix Or Repair Daily
benzer bir saçmalık peugeot 206+ da başıma geldi, 28.000 km de hiç bir sebep yokken motor yedi.
peu dan 3 sonraki aracım astra G de şehirler arası yolda yağ yaka yaka bitirdi ne bir uyarı ne birşey, motor sesinden anladım bittiğini.

Motosikleti
D400
Araba çok leş bir işi.

Durdugu yerde ayda 4bin lira harcıyor zaten. Daha benzin koymadık.

Her sene anlamsız biçimde bir arıza veriyor; güya bizde opel var her sene güzel bir masraf cıkartıyor ve dogru düzgün binilmiyor bile.

İlk arabam Fiesta 1.6 TDCI idi, muhtemelen aynı motor MK3 Focus ile. O motorlarda termostat cortluyor gidiyor bir süre sonra, bu kadar yıl sonra seninki ikinci termostatında da olabilir. Ben de Silivri dolaylarında biraz asılınca hararetin artması şeklinde fark ettim. Maltepe'ye kadar geldim, eve geldikten sonra aklıma takıldı gittim tekrar bindim servis menüsünü açtım, su sıcaklığı 117c diyor asılınca.. ama bırakınca da hemen soğuyordu.
Ertesi sabah aklıma geldi su olmadığını fark ettim, 5'lik erikli'den doldurdum da Ataşehir'e servise gidene kadar yine kupkuru almıştı.

Bu arada ben "yüksek motor sıcaklığı" uyarısı falan almadım, görünce ayağımı çektiğimden olsa gerek. Benle aynı gün Fusion sahibi birisi gelmişti, adam o uyarıyı alınca fark edip gelmiş servise.

Dizel motorun bir nevi iyi yanı, çok daha az ısınıyor ve hemen soğuyor. Ama bu sebepten de fark etmeyip daha uzun süre sürebiliyorsun. Geçmiş olsun.

Araba çok leş bir işi.

Durdugu yerde ayda 4bin lira harcıyor zaten. Daha benzin koymadık.

Her sene anlamsız biçimde bir arıza veriyor; güya bizde opel var her sene güzel bir masraf cıkartıyor ve dogru düzgün binilmiyor bile.

İş aaracımın sağ cam yarıda açık kaldı.. bir türlü kapatamadım. Gece Karton koydum bugün bir ara sanayiye uğradım..
Bornova 2. sanayide gittiğim bir elektrikçi .. Bugün git yarın gel.. muhabbeti yaptı.
Üşenmedim Bastım gittim Torbalı sanayisine ..hem arkadaşları gördüm hem muhabbet ettim..
350 TL Düğme.. ( sağ cam tekli.. ) 750 TL sol taraf çiftli.. tatal 1600 TL !!

yolda radara girsen yada herhangi bir ceza .. gitti o günkü kazanç.. diken üstündeyiz
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İlk arabam Fiesta 1.6 TDCI idi, muhtemelen aynı motor MK3 Focus ile. O motorlarda termostat cortluyor gidiyor bir süre sonra, bu kadar yıl sonra seninki ikinci termostatında da olabilir. Ben de Silivri dolaylarında biraz asılınca hararetin artması şeklinde fark ettim. Maltepe'ye kadar geldim, eve geldikten sonra aklıma takıldı gittim tekrar bindim servis menüsünü açtım, su sıcaklığı 117c diyor asılınca.. ama bırakınca da hemen soğuyordu.
Ertesi sabah aklıma geldi su olmadığını fark ettim, 5'lik erikli'den doldurdum da Ataşehir'e servise gidene kadar yine kupkuru almıştı.

Bu arada ben "yüksek motor sıcaklığı" uyarısı falan almadım, görünce ayağımı çektiğimden olsa gerek. Benle aynı gün Fusion sahibi birisi gelmişti, adam o uyarıyı alınca fark edip gelmiş servise.

Dizel motorun bir nevi iyi yanı, çok daha az ısınıyor ve hemen soğuyor. Ama bu sebepten de fark etmeyip daha uzun süre sürebiliyorsun. Geçmiş olsun.

Teşekkür ederim.. Ehliyet alırken Öğrettiler.. ilk iş arabanın yağını suyunu kontrol et diye..
Askerde öğrettiler ( GESTAY + B ) gözle kontrol, elle kontrol, sıkıştırma, temizleme, ayarlama, yağlama + bütünleme

Sorsan en son ne zaman kaputu açıp suyunu kontrol ettin ? Cidden hatırlamıyorum..
Evde ihtiyacı olan alıp gidiyor.. haa Bakımları ve sigortaları Ben yaptırıyorum o ayrı.. Suyu bitse nasılsa ikaz veirir .. al sana ikaz..
İhmal bizde... Ders çıkartılsak ne mutlu bize ..
Araba gelirse her hafta Cumartesileri Periyodik kontrol günü ilan edeceğim..
ayrıca a4 kagıdına check noktaları koyup ön tarafa asacağım :)) arabayı kim hangi tarihte almış.. hangi kontrollere check işareti atmış..
Araba tamirde kimse gelip demiyorki.. Masraf ne kadar.. :) Ama.. Araba ne zaman gelecek ! diye çemkiriyorlar.
Baba olmak zor be yav...

Son düzenleme:
Teşekkür ederim.. Ehliyet alırken Öğrettiler.. ilk iş arabanın yağını suyunu kontrol et diye..
Askerde öğrettiler ( GESTAY + B ) gözle kontrol, elle kontrol, sıkıştırma, temizleme, ayarlama, yağlama + bütünleme

Sorsan en son ne zaman kaputu açıp suyunu kontrol ettin ? Cidden hatırlamıyorum..
Evde ihtiyacı olan alıp gidiyor.. haa Bakımları ve sigortaları Ben yaptırıyorum o ayrı.. Suyu bitse nasılsa ikaz veirir .. al sana ikaz..
İhmal bizde... Ders çıkartılsak ne mutlu bize ..
Araba gelirse her hafta Cumartesileri Periyodik kontrol günü ilan edeceğim..
ayrıca a4 kagıdına check noktaları koyup ön tarafa asacağım :)) arabayı kim hangi tarihte almış.. hangi kontrollere check işareti atmış..
Araba tamirde kimse gelip demiyorki.. Masraf ne kadar.. :) Ama.. Araba ne zaman gelecek ! diye çemkiriyorlar.
Baba olmak zor be yav...

Valla baba olmak çok zor, içten yanmalı motora sahip bir taşıta hakkıyla sahip çıkmak da insanların ciddiye almadığı kadar zor.
Ben artık ruhen çok yoruldum, zaten otomobili artık bir keyif unsuru olarak görmez oldum, yeni üretilen arabaların hepsi saçma sapan şeyler..
Çare... çare elektrikli süpürge. =)

F54

araba alacaksanız uzak doğu menşe arabalardan şaşmayın
ben daha önce toyota kullandım 1.6 benzinli sıfır sıkıntı opel corsa kullandım oda aynıydı veya huyundai alacaksınız
herkesin çok sağlam dediği civic 1.6 benzinli benim amirde var 3 defa yolda kaldı nedense araba buji eritiyor senede 20000 km yapıyor daha önce 150000 i20 kullandı oda taş gibiydi
avrupa markaları mercedes hariç pek alınısa değil opel peugeot vs vs kapıya sokulacak markalar değil bence

2007 Model VW EOS aracim var. 2,0 TFSI motorlu. Bu motorlar belli km icerisinde yag yakmalari ile meshur. O yüzden sik sik yagini ve suyunu kontrol etmek gerekiyor. Ben tabiki bir tatil zamani bunu ihmal ettim ve araba yag bitti uyarisi vermesi ile motorun kitlenmesi bir oldu. Hararet uyarisi vermeden kitledi. ikinci el bir cikma motor ile hallettik. Simdi düzenli olarak herseyini kontrol ediyoruz.

Motosikleti
Ybr, Cygnus L
1150 km'lik gezi yaptım geçen hafta.
En az 3 defa yağını suyunu lastik havasını kontrol ettim.

Benimki kontrolden çok hobi amaçlı sanırım.
Araçlarımın periyodik bakımını kendim yaparım hep.

O kaput açılıp kontrol edilecek başka çaresi yok.

Bızde bir tabir vardır, bir aracın kocası çoksa hayretmez diye sizinki biraz da öyle olmuş 🙂

Geçmiş olsun

Valla baba olmak çok zor, içten yanmalı motora sahip bir taşıta hakkıyla sahip çıkmak da insanların ciddiye almadığı kadar zor.
Ben artık ruhen çok yoruldum, zaten otomobili artık bir keyif unsuru olarak görmez oldum, yeni üretilen arabaların hepsi saçma sapan şeyler..

Ben her zaman derim , Arabayı tek kişi kullanacak. Ben Normalde Arabamı Babama bile vermem , Babamdan bile araba almam yani öyle bir huyum var.
Ama Baba olunca işler öyle olmuyor , Oğlan istiyor.. Hanım bir yere gidecek oluyor .. vermiyorum diyemiyorsun !!
Keşke AB standartlarında olsaydık ta her genç rahatlıkla arabasını alabilseydi.. 18 yaşına gelen herkesin arabası olması gerekiyor.

araba alacaksanız uzak doğu menşe arabalardan şaşmayın
ben daha önce toyota kullandım 1.6 benzinli sıfır sıkıntı opel corsa kullandım oda aynıydı veya huyundai alacaksınız
herkesin çok sağlam dediği civic 1.6 benzinli benim amirde var 3 defa yolda kaldı nedense araba buji eritiyor senede 20000 km yapıyor daha önce 150000 i20 kullandı oda taş gibiydi
avrupa markaları mercedes hariç pek alınısa değil opel peugeot vs vs kapıya sokulacak markalar değil bence
Bende Sizin kafadayım.. Gönlümdeki yatan Mercedes.. Allah Büyük.

• Beğen
Tepkiler: F54
Kesin elektrikli araci bir koseye sikistirmistir dedim daha mesaji okumaya baslamadan :))

Kesin elektrikli araci bir koseye sikistirmistir dedim daha mesaji okumaya baslamadan :))

Vespa'nı alırım bagajıma hadi yine şanslısın. =)

Elektrikli arba candır. Hele her gün uzun mesafe kullanıyor ve evde şarj imkanı varsa.
Mümkün olduğunca araba sürmemeye çalışıyorum, standart bir günümde de sadece akşam bi metro durağına gidip geliyorum o kadar. Otoparktaki alan daire ile eşleşmiş durumda o yüzden elektrik çekmekte bir sıkıntı da yok.

Hergün 160 km min mesafem var araba ile. Evde şarj edebiliyorum. Bu mesafe için yaklaşık 4 Euro şık bir enerji tüketimim oluyor. Benim için ideal bir çözüm.

Elektrikli arba candır. Hele her gün uzun mesafe kullanıyor ve evde şarj imkanı varsa.

Ben Elektrikli arabaya karşıydım.. ( her gün yeni bir pil teknolojisi çıktığı için ) taaa ki yakın bir arkadaşım Hyundai ionic5 alana kadar

haftasonları yazlığında kalıyor.. İzmir merkeze 40 km kadar bir mesafe.. Yazlığında Şarj yeri var .. Arabayı eşi işe gidip gelirken kullanıyor. Bir şarj ile 600-650 km yol yaptıklarını söylediler ( Klimasız ) Klima açınca totalde 100 km kadar düşebiliyormuş. Araba ile biraz yol yaptık. Acaip hoşuma gitti.
Şarj edecek yeri olanlar için bence alınabilir gibi gözüküyor.

Ben Elektrikli arabaya karşıydım.. ( her gün yeni bir pil teknolojisi çıktığı için ) taaa ki yakın bir arkadaşım Hyundai ionic5 alana kadar

haftasonları yazlığında kalıyor.. İzmir merkeze 40 km kadar bir mesafe.. Yazlığında Şarj yeri var .. Arabayı eşi işe gidip gelirken kullanıyor. Bir şarj ile 600-650 km yol yaptıklarını söylediler ( Klimasız ) Klima açınca totalde 100 km kadar düşebiliyormuş. Araba ile biraz yol yaptık. Acaip hoşuma gitti.
Şarj edecek yeri olanlar için bence alınabilir gibi gözüküyor.
simdi kullandigim arac 3. elektrikli aracim. ilk ikisini kullanirken apartmanda oturuyordum ve kendime ait bir sarj cihazim yoktu. Ama sansima eve 100 mtere mesafede bir tane vardi. Aksamlari isten geliste sarji az ise oradan sarj edebiliyordum.

Izmir gibi bir yerde daha uzun menzil gitmesi icin klimasiz gezmezdim acikcasi. Benim aracimin menzili kagit üzerinde 540 km. 100 % sarj ettigim zaman gösterge 500 km gösteriyor. Ama net olarak ancak 450 km gidiyor. Ben cok memnunum. EV ile 2 kere buradan Türkiye'ye gittim. Defalarca Almanya'nin güneyinden kuzeyine gittim. Kendi adima cok memnunum.

simdi kullandigim arac 3. elektrikli aracim. ilk ikisini kullanirken apartmanda oturuyordum ve kendime ait bir sarj cihazim yoktu. Ama sansima eve 100 mtere mesafede bir tane vardi. Aksamlari isten geliste sarji az ise oradan sarj edebiliyordum.

Izmir gibi bir yerde daha uzun menzil gitmesi icin klimasiz gezmezdim acikcasi. Benim aracimin menzili kagit üzerinde 540 km. 100 % sarj ettigim zaman gösterge 500 km gösteriyor. Ama net olarak ancak 450 km gidiyor. Ben cok memnunum. EV ile 2 kere buradan Türkiye'ye gittim. Defalarca Almanya'nin güneyinden kuzeyine gittim. Kendi adima cok memnunum.
Klimayı örnek olarak verdim. O Arkadaş 3 kuruş için Klima kullanmamazlık edecek biri değil. Araba ile gezenirken özelliklerini göstermişti.. Menzil 630 lardaydı.. Bak dedi klimayı açıyorum kaç gösterecek.. hemen 560 lara vs inmişti. Totalde sürekli klima açık olunca bu şekilde fark ediyor demişti.
Araç hızlanması süper.. sessiz.. Hayalet navigasyon.. sürücüye göre koltuk ve aynalar kendi ayarını yapıyor.
En iyi araba , içindeyken kendinizi güvende hissettiğiniz arabadır. Arabanızı severek kullanıyorsanız ne mutlu.

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
Soğutma sistemi farklı yerlerden iki kere patlayıp silindir kapağını değiştirdikten sonra soğutma suyu deposunu gören kamera koymayı düşünür oldum :D

Benim hiç derdim yok valla arabamla.
Son 3 aracım fiat oldu, 2 tane 1.3 multijet linea, şimdi ise 1.6 multijet (dct) egeam var. Lineaları birini 210 binde, diğerini 270 bin de sattım, Egea'm şu an 160 binde. Bakım hariç sanayiye sadece bir kez linea nın birinde kızdırma bujisi kaynadığı için (o da aslında bizlerin ihmali) uğradım. Yağ hep castrol, sarf malzemeler ya hep orjinal ya da en kaliteli oem markalar, yakıt shell-opet, soğutma suyuna normal su koymama, zamanı gelince arıza vermesini beklemeden misal triger değişimi vs.
Japonlar, evet sağlam, ama o kadar işte, başka bi numara yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar