Bende Tech90'ın kevlar pantolonu var. Dediğiniz gibi korumalar dizde, kalça yanında olması gereken yerde durmuyor. Giyiyorum ama düşsem muhtemelen korumalar olması gereken yerde sabit olmadığı için hasar alırım. Keza hoodie olarak rahmetli AEA'nın çıkarmış olduğu kevlar hoodie var. İlk üretim ve 2. üretimde kullandım. 2. üretimde omuzluğun olduğu yer saten gibi kayıyor, yerinde durmuyor. Arkada sırtlık da var, tabii ağırlık yapıyor; olması gerektiği yerden daha arkaya düşüyor omuz çizgileri. Öyle olunca hem korumalar kaymış oluyor hem fermuar gırtlağa geliyor.
Buna bir çözüm bulunmalı. Mesela omuz kısımları giyildiğinde tutucu, kaymayan bir kumaş olaydı belki daha az sorun yaşanırdı (ya da başka bir çözüm). Ürünlerin prototipleri farklı kullanıcılardan görüş alınmalı. Öyle “giydim, 30 saniyede on numara olmuş, sorun yok” şeklinde değil; giy abi, bir motora bin, rahatsız eden yerler nereler ben bakayım, her şey yerli yerinde mi, sence nasıl geliştirilebilir vs.
Buna bir çözüm bulunmalı. Mesela omuz kısımları giyildiğinde tutucu, kaymayan bir kumaş olaydı belki daha az sorun yaşanırdı (ya da başka bir çözüm). Ürünlerin prototipleri farklı kullanıcılardan görüş alınmalı. Öyle “giydim, 30 saniyede on numara olmuş, sorun yok” şeklinde değil; giy abi, bir motora bin, rahatsız eden yerler nereler ben bakayım, her şey yerli yerinde mi, sence nasıl geliştirilebilir vs.