TR'de Modifiyenin Yasak Olmasının Rasyonel Sebebi Nedir ?

Motosikleti
Triumph Street Triple RS, Yamaha Tracer 9 GT+
msx dönüşümü japonyada veya yaşadığınız yerde, trafiğe çıkmadan önceki yasal prosedür hakkında bilginiz varmı ? kıyaslama ve bilgi açısından güzel bir örnek olacak
Sizce turkiyede temele oturulmus bir yasak kriteri varmi? sehirden sehire hatta ilceden ilceye degisen bir yasadan bahsediyoruz. ayni renk yapacagim, ruhsatta siyah msx yazacak. grenajini neye gore baz alacaklar? google a girip mi bakacaklar? Sorun olacagini pek sanmam ama. kesin bilgi ararsaniz turkiyede kesin diye birsey denebilirmi? Orjinal akropovice ceza yazan, gosterdigin evraklari bile incelemeden israr eden abilerimiz var.

Sizce turkiyede temele oturulmus bir yasak kriteri varmi? sehirden sehire hatta ilceden ilceye degisen bir yasadan bahsediyoruz. ayni renk yapacagim, ruhsatta siyah msx yazacak. grenajini neye gore baz alacaklar? google a girip mi bakacaklar? Sorun olacagini pek sanmam ama. kesin bilgi ararsaniz turkiyede kesin diye birsey denebilirmi? Orjinal akropovice ceza yazan, gosterdigin evraklari bile incelemeden israr eden abilerimiz var.

sanırım tam ifade edemedim, japonyada yaşayan bir japon, bu dönüşümü yaptıktan sonra, başka hiçbir şey yapmadan caddeye çıkabiliyor mu ? veya x bir ülkede, anayurdumdaki sorunlara vakıfım. 🤙

Motosikleti
sanırım tam ifade edemedim, japonyada yaşayan bir japon, bu dönüşümü yaptıktan sonra, başka hiçbir şey yapmadan caddeye çıkabiliyor mu ? veya x bir ülkede, anayurdumdaki sorunlara vakıfım. 🤙
Hocam bilmiyorum ama grup surusleri oldugu videolari izledim. muhtemelen sorunsuz binerler.

Bahsettiğiniz dönüşüm nedir bilmeden giriyorum ama kanun yapmaya üşenmeyen ülkelerde bu tarz dönüşümlerden sonra ne değiştirildi ve nerede nasıl test edilir onay alınır hepsinin tanımlanmış süreçleri var. Yassah hemşerim diye kestirip atmayı bilmiyorlar yazık =)

Motosikleti
Bahsettiğiniz dönüşüm nedir bilmeden giriyorum ama kanun yapmaya üşenmeyen ülkelerde bu tarz dönüşümlerden sonra ne değiştirildi ve nerede nasıl test edilir onay alınır hepsinin tanımlanmış süreçleri var. Yassah hemşerim diye kestirip atmayı bilmiyorlar yazık =)
sadece grenaj hocam

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Hatta bu şekilde yakalanan araçların trafikten men edilmesi, sürücüsün belgesinin iptali ve hatta psikolojik testten geçirilerek ehliyet alması uygulanmalı ( bana kalırsa dövülmeli )
Yetmez ama evet! Bonus olarak da "sevilmeli"

sadece grenaj hocam

Ülkeden ülkeye değişir tabii ama misal Almanya'da ABE var, ürünlerin uygunluğunu bildiriyor bu belge. Misal motoruna aldığın karenajın ABE belgesi varsa takıp geçiyorsun sanırım. Böyle şeyler yoksa TÜV'den onaylar vs bir süreç vardır mutlaka. Bu arada sorsan bizde de var da.. neyse =)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

evet dediğin gibiymiş. ben yanlış hatırlamışım. tüm motosikletlerin yasaklanması çok saçma cidden. sadece kurye yasağı olsa %100 haklı derdim ama diğeri başka bir durum.

aynen manyaklık kısmı burada. dediğin gibi yapamıyor çünkü o zaman denetlenecek/yasaklanacak kitleyi daraltıyorsun ve gerçekten bu konuda bişey yapıp yapamadığın çıkıyor ortaya. bildiğin yönetilememe sorunu işte ülkenin.

Serbest ise yap da bir yol göster insanlara be İsmet abi.. =)

Türkiye'de satın aldığın otomobilin jant kapağını dahi değiştirmek yasak,

Ya kimlere neler anlatıyoruz.

Ne demiş atalarımız, bu kadar cehalet ancak okumak ile olur.

1 - İlk önce modifiye nedir.

Araçlar üzerinde çeşitli oynamalar ya da değişiklikler yapılması durumuna modifiye adı verilmektedir. Temel olarak modifiye, aracın yapısında bir değişiklik yapılmasını ifade etse de ikiye ayrılmaktadır. Bunlardan ilki performans, ikincisi ise görsel modifiyedir.

2 - Modifiye nasıl yapılır.

Standart aldığın araçta değişiklik yapmak istiyorsundur. Bu senin zevkine veya kullanım amacına göre olabilir.

Gidiyorsun proje çizdirip, TSE de onaylatıyorsun ve tadilat bittikten sonra tüv - türkte kontrol ettirip noterde ruhsata işliyorsun.

Örnek mi.

Killingroad efendi bunlar modifiye değil mi? Örnek diyordun al sana örnek.

Kimi zevkine göre karavan yapmış, kimi işine göre çekici yapmış, kimi de sticker bile yapıştırmak yasak diyene gelsin, arabasını komple kaplatmış.

Tabii bizde modifiye motosiklete su borusu takmak, doğan görünümlü şahinin ön yayını kesip, camına Müslüm baba resmi yapıştırıp, bagajını ses sistemi ile doldurup mahallede böngür böngür bağırtmak anlaşıldığı için sorun çıkıyor.

Bırak aracını isteyen kendini bile modifiye ettirebiliyor

Son söz Türkiye de, dünya da olduğu gibi kurallar çerçevesinde her türlü modifiye serbest. Kurallar diyorum, kafana göre demiyorum.

Son düzenleme:
Ne demiş atalarımız, bu kadar cehalet ancak okumak ile olur.

Çok güzel yazmışsın :)

*

Adam çekici, su arabası örneği falan verdi ya..
Uzak olduğun konunun ne olduğunu dahi anlamamışsın abi galiba?

Tamamı trafik kullanımına uygun TÜV/ABE/EU belgesi olan dört aksesuarlı motoru vereceğim sana. Onları bir işlet gel de sonra konuşalım.
"Ben vignette almadım beni durduran olmadı" diye uzun yol tecrübesi aktaran zihniyetle olmuyor abim bazı şeyler. Git benim ABE belgeli fren manetlerim için proje çizdir işlet ruhsata, ben de eşşeğim diye anırayım sokağa çıkıp.

Motosikleti
D400
bknz.

images

Bu arada kekoluğumuza gülmek ata sporu farkındayım ama, yurt dışında da bizim faça şahinlerden geri kalmayacak rezillikte arabaları görebilirsiniz. Sadece onlardaki rezaletler haliyle bizim burada fazla duyulmuyor.

Ayrıca bu işin yasal yürütülebilirliğinin sağlanmadığının da en güzel örneğidir bu rezalet arabalar =) Doğru düzgün bir yönetmelik ve süreçle işlem yapılamadığı için olay tamamen merdiven altına kayıyor.

Motosikleti
D400
abi adam cg modifiye yapıyor tek silindirden 4 egzoz çıkartıyor, 6 tane sis farı 4 tane çakar koyuyor. motoru dibe basıp altına üstüne sağına soluna led aydınlatma takıyor, dibe kadar basıyor motoru sonra buna modifiye diyor.

kusura bakmayın da iyi ki serbest değil, yasal değilken neler gördü bu gözler serbest olsa neler olur acaba.

Tamamı trafik kullanımına uygun TÜV/ABE/EU belgesi olan dört aksesuarlı motoru vereceğim sana.

Bekliyorum....

Şimdi asıl sorun, bu saydıklarının TSE belgeli olmasının gerekli olduğunu bu adama anlatmak, ondan sonrası kolay.

Ya kimlere neler anlatıyoruz.

Kafasına yüz kaatlık kask takan, kafasının değerlendiğini düşünüyor.

Son düzenleme:
Su arabasını bak modifiye mümkün diye gösteren adama niye bişey anlatmaya çalışıyorsam..
O yazdığın TSE belgesinin ne olduğuyla ilgili kısımdan başla desem, kimler kimlerle birlikte şarkısı çalmaya başlayacak.. Cam filminden arabası hafif kusurlu geçiyor insanlar, bir ara ağır kusurlu geçen vardı, bir kişinin iki dudağından çıkan laf ile hafif kusura döndü.. Sen de burada yönetmelik anlat =)
(Şimdi buna da kurallara uygun olmayan film diye cevap gelir :D )

Haklısın abi kusura bakma.

Su arabasını bak modifiye mümkün diye gösteren adama niye bişey anlatmaya çalışıyorsam..
O yazdığın TSE belgesinin ne olduğuyla ilgili kısımdan başla desem, kimler kimlerle birlikte şarkısı çalmaya başlayacak..
Haklısın abi kusura bakma.

Bırak laga lugayı, motosiklet ne zaman gelecek, sen ondan haber ver.

Bırak laga lugayı motosiklet ne zaman gelecek sen ondan haber ver.

Emek Cd 281 - otoparkta bekliyor sürebileceksen gel al götür.
SC Project son susturucu, Doubletake ayna, Probrake manetler, crosspro koruma demirleri. İşlet şunları ruhsata sonra gel anlat burada nolur =)

Hayır benim anlamadığım konu siyaset miyaset olsa tamam ekonomi çok iyi falan fıstık yallah tazyik.

Arkadaş 50cc 200cc bir şekilde yıllardır motosiklet camiasının içindesin.
Bir allahın kulunun motoruna Akrapovic işletebildiğini gördün mü duydun mu? Mars'ta mı yaşıyorsun sen? i20'ler nasibini aldı bağlana bağlana, Extrema bağlamaya başladılar. Başına gelmeyen her olayı yok zannederek mutlu oluyorsan ne güzel =) Avrupa'da da vignette mignette yoooh. Vize de yok hatta di mi abi?

Allah kimseyi boku bile savunacak duruma sokmasın.

Son düzenleme:
Serbest ise yap da bir yol göster insanlara be İsmet abi.. =)

Türkiye'deki bir çok yasak gibi bunun da sebebi çok daha temel bir sıkıntıya dayanıyor. Bizde siyaset kurumu kıçı kırık diye beğenmeyeceğimiz ülkelerde bile göremeyeceğimiz seviyede bireysel ya da ideolojik çıkar gözetmek için kullanılıyor. Hal böyle olunca da yönetmek yerine yönetmeye çalışır gibi yapmak en kolay çözüm. Bunun bir örneğini bizler çok iyi yaşıyoruz. olumsuz hava koşullarında kuryelerin çalıştırılmasını denetlemek zor geliyor ya da bir sebepten işlerine gelmiyor, o yüzden bu konuda bir şey yapmış gibi görünmek için komple motosikletlerin trafiğe çıkışını yasaklıyorlar. Bu akıl sır erdirilecek bir uygulama değil ama ülkedeki durum bu.

veya sanırım bir milli eğitim bakanımızın güzel sözüydü, o da çok iyi özetler. okullar olmasa ne güzel yönetirim bakanlığı diye. =)

Türkiye'de satın aldığın otomobilin jant kapağını dahi değiştirmek yasak, egzoz uc takmak bile yasak. ruhsata işletirsen her şey serbest safsatasının var oluş sebebi zaten yasak olması.
tuono'ya bar-end ayna taktım, polisin biri canı isterse şak diye buradan cezayı saplayabilir bana. bu mu yasak değil denen şey?
Yahu adı yasak değil. Pratikte modifiye yapta içinden geçelim gibi bir ortam iklim var. Hepimiz bu ülkenin yerel vatandaşıyız biliyoruz yani ne yaşadığımızı. Ben zaten şunu diyorum adamın ABD'de 90 model toyotası hurda gibi hal alıyor. Hop bir grup çılgın abi toplanıp arabayı bambaşka bir araca dönüştürüyorlar. Eskiden tvde bile bu programlar doluydu bütün dünya izledi yani. Sen 90 model eskimiş arabanı TR'fe bir grup adama verip yepyeni ve bambaşka araca dönüştürebilir musun sana bunun için izin verecekler mi ? Örneği referansı var mıdır ? Tabiki yok

Emek Cd 281 - otoparkta bekliyor sürebileceksen gel al götür.

Hangi emek caddesi? Konya, Niğde, Aksaray dolaşacak mıyız? Dümenden emek caddesi bilmem ne yazma.

Hem sürmek şart mı? İş oraya kalırsa gerekirse veririm parasını çekici ile alır getiririm. Demirel'in dediği gibi demokrasilerde çare tükenmez.

Avrupa'da da vignette mignette yoooh. Vize de yok hatta di mi abi?

Kendi kafana göre konuşma ben çifte vatandaşım, bana vize yok. Hatta uygun uçuşlarda bana uçak bileti parası bile yok.

Bana ( uygun uçuşlarda ) uçak bileti parası bile yok dedim ya şimdi sigortaları da yakar bu.

Allah kimseyi boku bile savunacak duruma sokmasın.

Bu iyice tozutmaya başladı, en iyisi daha fazla uzatmayayım.

Git benim ABE belgeli fren manetlerim için proje çizdir işlet ruhsata, ben de eşşeğim diye anırayım sokağa çıkıp.

ABE değil TSE belgeli olacak, bunu bir türlü anlatamıyoruz.

Neyse sen ufaktan bir anır da bu konuyu kapatalım. Bu sıcakta sokağa çıkmak şart değil içerde de olsa olur.

Son düzenleme:
Motosikleti
MT-09 // LTR 125
Herkes seçmece yapıp yorumluyor, yok bizde yapılanlar şöyle böyle diye.

Yurt dışında da var birebir aynı yapanlar, hatta racer vs ricer diye karşılaştırıp tşşk geçiyorlar.

Japonyada hınının hınının hınının 4 silindir tayfalarıda mı görmediniz hiç ya sinek gibi 🥳

Neyse işin özeti, ben motoruma full egzoz, kısa plakalık, 12x18 app plaka takmadan binmem. Yazanda yazsın, yazmayanın açık mert korkusuz diyorum. 32/3 den ceza yazanları cogu kıskanç köpekler oluyor.

Size o cezaları kitleyen polisimsiler, kendi şahsi motorlarında ne kask takıyorlar ne de plaka. O CGcilerden beter oluyorlar. Böyle postal yalamaya devam:)

Aha full sistem kumandalı ekzort🤓🤓🤓

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar