Yenilenmiş Motosiklet Ticaret Projesi.

Motosikleti
Ns200 15"
Benim xmax'ı bakıma götürdüğüm istanbul'daki yamaha yetkili servisi Hollanda'da dükkan açacakmış.

Fren bakımı yaptırdığımız Kadıköydeki çok güzel iş yapan denimoto'nun sahibi de dükkanı kapatıp Almanya'ya taşınıcam demişti geçen yıl fren hidroliği değiştirmeye gittiğimde, son müşterilerinden oldum.

Yani iş bilene avrupada iş var.
Bana bu yaştan sonra almanca öğrenmek zor geliyor.
Abi bende bir şeyler yapmaya çalışıyorum, topladığım bir aracın son halini görmek kadar beni mutlu eden şey azdır birde o aracın motoru tamamen kirliyse onu tertemiz toplamak benim en büyük haz kaynağım.

Mesela bu fotoğraf benim arabamın motorunun son halinin resmi, başlamadan önce rezalet kirli ve çok ciddi yağ kaçakları vardı. Su pompası, gergi rulmanı, gergi çubuğunu değiştirdim ve direksiyon pompasını revizyon ettim. Şu an aracımda kaçak yok denecek kadar az ve bu araba 36 yaşına doğru yol alıyor (eski ustanın hatalarınıda onardım, şarj dinamosunu tutan bir civatayı sıkmamıştı).

Yüksek ihtimalle oralarda motosiklet tamiratı ile pek uğraşmayabilirim, araba üstünde çalışmak çok daha basit geliyor. Fakat durum açığı varsa ikisinide yaparım ikiside ilgi alanım.

Motosikleti
Ns200 15"
Mesela kanka kriterlerin olacak mı ağır yada para kâğıtlı alıp satmam tesisat problemli almam gibi vb. Vb. Türetilebilir.
Kriterlerim şasede işlem olmaması. En büyük unsur bu. Tesisat motor her türlü halledilir.

Ama artık buralarda iş yapmaktan bu işi yurt dışında yapmayı planlıyorum. Araba olur motosiklet olur farketmez.

Benim xmax'ı bakıma götürdüğüm istanbul'daki yamaha yetkili servisi Hollanda'da dükkan açacakmış.

Fren bakımı yaptırdığımız Kadıköydeki çok güzel iş yapan denimoto'nun sahibi de dükkanı kapatıp Almanya'ya taşınıcam demişti geçen yıl fren hidroliği değiştirmeye gittiğimde, son müşterilerinden oldum.

Yani iş bilene avrupada iş var.
Bana bu yaştan sonra almanca öğrenmek zor geliyor.

Yaşım 54 .. Emekliyim. 2 ay önce Kendi işimi Kurdum. ilk ay sıfır kazanç :(( İkinci ayın ilk Haftası 1 Milyonun üzerinde ciro yaptım ! Çok degil 3 ay önce biri bunu bana söyleseydi inanmazdım güler geçerdim :)) Geçen yıllarıma üzüldüm.. Hayata bakışım öyle degiştiki anlatamam. Şu anda Hollanda da Servis açma planları yapmaya başladım.
Piyasada öyle güzel işler varki ama anlayana.. Evet bu yaşta Salı günü Mesleki bir Eğitim almaya gidiyorum. Eğitim dediğim zaten bildiğim bir şey ama Portföyde Kapı gibi Belge olacak.
Geçen Pazartesi bir sağlık problemi nedeni ile Marmara bölgesinin bir Beldesine gittim.. tesadüf eseri ( Araştırmacı yapım sayesinde ) orada ihtiyaç olan ama hiç kimsenin yapmadığı bir iş kolu dikkatimi çekti.. 3 gün araştırdım.. Orada oturan Emekli bir arkadaşa mevzuyu açtım.
Sonuç.. Bayilik için Genel Müracatımızı yaptık .. !! ( o bölgede Hiç müracaat olmadığınıda öğrendik ) O Emekli Arkadaşı işin başına koyuyorum , yarı yarıya parayı gömdük bakalım..

Elinde Mesleği olan Gençler.. Özellikle Kaynak yapmasını bilen.. Usta seviyesinde bile olmasın yeter.. Basit onarımları yapabilen.. Sigorta , Röle.. elk nereden gelir nereye gider.. vs bunu az çok bilen varsa

Gece geç saatlere kadar nette Miki film izlemeyin.. erken yatın , Gün Doğumunda kalkın Dolaşın.. Biryerlerden başlayın.
Lise Çağındaki Gençler.. Çevrenizde yakın biri varsa Sanayiye gidin lise bitene kadar yazları sanayide Çalışın. Geliştirin kendinizi. Zaten Kendi gelişimini fark etmeye başlayan yolun yarısını gitmiştir. Gerisi gelir.
Terlemeyene Ekmek yok.. Terleyene Ekmek Çok.

Bu arada.. Lütfen kardeşim Onurun zerresi olsun , Engellediğim zatlar yorum yapmasın. Ben onları göremiyorum.. Rica ederim Az biraz Onurları varsa Engellediğim Kişiler yorum yapıp havanda su dövmesin. Teşekkür ederim.

Kuzenlerim doğma büyüme oralılar ve birbirimizi yardımcı oluruz, en büyük dayanığımdan biri onlar. Hedefim zaten usta belgesi almak, sonunda rahatlığını bildiğim bir işin her türlü zorluğunu çekmeye razıyım. B2 seviyesine kadar çıkma hedefim var.
Almanca'nizi ilerletmeden ustalik belgesi almaniz cok zor. Öncelikle bir sekilde buraya gelmeniz gerekiyor. Türkiye'deki yabanci dil kurslari insanlari kandirmaktan baska bir ise yaramiyorlar. Bir ara esim Almanca'sini ilerletmek icin Beylikdüzü nde bulunan bir kursa bakmak icin gitmisti. Almanca hocasi Lübnan'dan gelmis birisiydi. Buraya geldikten sonra B2 seviyesine kadar normal sartlarda gelmeniz icin 1 seneyi gözden cikartmaniz gerekiyor.

Kuzenlerinizin eger sizi eleman olarak yanlarinda calistirir gösterecek bir sirketleri yoksa size cokta yardimci olabileceklerini zannetmiyorum.

Size devamli olumsuzluklardan bahsediyor musum gibi gelecek ama maalesef gercekler bunlar. Umarim hersey gönlünüze göre olur.

Motosikleti
Ns200 15"
Almanca'nizi ilerletmeden ustalik belgesi almaniz cok zor. Öncelikle bir sekilde buraya gelmeniz gerekiyor. Türkiye'deki yabanci dil kurslari insanlari kandirmaktan baska bir ise yaramiyorlar. Bir ara esim Almanca'sini ilerletmek icin Beylikdüzü nde bulunan bir kursa bakmak icin gitmisti. Almanca hocasi Lübnan'dan gelmis birisiydi. Buraya geldikten sonra B2 seviyesine kadar normal sartlarda gelmeniz icin 1 seneyi gözden cikartmaniz gerekiyor.

Kuzenlerinizin eger sizi eleman olarak yanlarinda calistirir gösterecek bir sirketleri yoksa size cokta yardimci olabileceklerini zannetmiyorum.

Size devamli olumsuzluklardan bahsediyor musum gibi gelecek ama maalesef gercekler bunlar. Umarim hersey gönlünüze göre olur.
İlk önce firmalara kendimi anlatabilmem için b1 seviye Almancaya çıkmam gerek, bunu kurs vb. giderek değil kendim öğrenebilirim. Ausbildung için blokeli hesap veya eş dost "biz gelene sahip çıkarız" diye ibare etmeleri gerek.

Ausbildung programı için benim en büyük eksiğim şu an dil, gerisi hazır gibi duruyor.

Motosikleti
Triumph Street Triple RS, Yamaha Tracer 9 GT+
Hocam super fikir ve mukemmel bir hobi. Ben 78 model bir e21 aldim, umraniye oto sanayiiden cikamadim. herseyini degistirmeme ragmen, degistirmedigim tek radyatorden gol yedim :) ozellikle eski araclara dokundugunda elinde kaliyor. bence motosiklet uygun ama arabayi bir daha dusun. daha once de bir SEC 500 maceram oldu, o kisa surdu. yurt disina uzun bir projeye gidecegim icin kisa surede sattim. Arabayi iki kere dusun :) istanbulda isen seni birkac delibozuk usta ile tanistiririm :)

Motosikleti
Ns200 15"
Hocam super fikir ve mukemmel bir hobi. Ben 78 model bir e21 aldim, umraniye oto sanayiiden cikamadim. herseyini degistirmeme ragmen, degistirmedigim tek radyatorden gol yedim :) ozellikle eski araclara dokundugunda elinde kaliyor. bence motosiklet uygun ama arabayi bir daha dusun. daha once de bir SEC 500 maceram oldu, o kisa surdu. yurt disina uzun bir projeye gidecegim icin kisa surede sattim. Arabayi iki kere dusun :) istanbulda isen seni birkac delibozuk usta ile tanistiririm :)
1990 200E'ye sahibim ve takıntılı biri olarak arabamı topladım sayılır, direksiyon pompasından el fren balatasına kadar her şeyi elden geçirdim. Ustalar ile araç toplamak zulüm, bir çok parçasını bulup arızalarını gideriyorum geriye kalan keyifle sürmek.

Motosikleti
1990 200E'ye sahibim ve takıntılı biri olarak arabamı topladım sayılır, direksiyon pompasından el fren balatasına kadar her şeyi elden geçirdim. Ustalar ile araç toplamak zulüm, bir çok parçasını bulup arızalarını gideriyorum geriye kalan keyifle sürmek.
Hocam buyuk keyif, ama ben okadar anlamam, ne nerede bilirim ama o isler beni asiyor. imrendim :) Allah gule gule binmek nasip etsin, zaten bir omur buzamana gelmis bir araba, elektronik aksam yok vs, sifirdan toplayip binmek bambaska olsa gerek. Torunlara da milyonluk miras :)

Motosikleti
Ns200 15"
Hocam buyuk keyif, ama ben okadar anlamam, ne nerede bilirim ama o isler beni asiyor. imrendim :) Allah gule gule binmek nasip etsin, zaten bir omur buzamana gelmis bir araba, elektronik aksam yok vs, sifirdan toplayip binmek bambaska olsa gerek. Torunlara da milyonluk miras :)
Abi elektronik aksam yok ama vakumla çalışan bir sürü sistem var :) çokta dolu bir araç olmadığı için nispeten basit. Liftim olsa şanzımanı ve diferansiyeli söküp devize edeceğim ama el imkan yok şuan.

Motosikleti
Abi elektronik aksam yok ama vakumla çalışan bir sürü sistem var :) çokta dolu bir araç olmadığı için nispeten basit. Liftim olsa şanzımanı ve diferansiyeli söküp devize edeceğim ama el imkan yok şuan.
Hocam onlari yapabilsem suan oto servis acarim yemin ederim. Bugun mavi yaka kidemli muhendisten daha fazla maas alio. TR de usta kalmadi. Sirf ogreneyim diye 1 sene bir servise ucretsiz calismaya girmistim pandemide, her giren usta teklif alip baska yere gitti. Biz beyaz yakalar is korkusundan biyere yapisip kaliyoruz. Kolunda altin bilezik sen bir dusun hocam

Motosikleti
Ns200 15"
Hocam onlari yapabilsem suan oto servis acarim yemin ederim. Bugun mavi yaka kidemli muhendisten daha fazla maas alio. TR de usta kalmadi. Sirf ogreneyim diye 1 sene bir servise ucretsiz calismaya girmistim pandemide, her giren usta teklif alip baska yere gitti. Biz beyaz yakalar is korkusundan biyere yapisip kaliyoruz. Kolunda altin bilezik sen bir dusun hocam
Abi bu işi yapacaklardan biride benim ama bende yurt dışına gitmeyi düşünüyorum.

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
Tutmaz. Telefon pazarında örnekleri var, düşük kalite yan sanayi parçalarla yenileyip maliyetinin çok fazlasına satıyorlar.

2. el motor işi zaten çok sakat, yenilemenin nasıl yapıldığı kimin yaptığı meçhul, bu şekilde iş yapacağını zannetmiyorum.

Yapılan iş iyi belgelenirse fiyatlar makul tutulursa belki olabilir ama Türkiye'de bu şekilde başlasa bile sonradan dediğim şekilde bozacağını tahmin ediyorum.

İlk önce firmalara kendimi anlatabilmem için b1 seviye Almancaya çıkmam gerek, bunu kurs vb. giderek değil kendim öğrenebilirim. Ausbildung için blokeli hesap veya eş dost "biz gelene sahip çıkarız" diye ibare etmeleri gerek.

Ausbildung programı için benim en büyük eksiğim şu an dil, gerisi hazır gibi duruyor.
B1 seviyesindeki Almanca yi nasil kendiniz ögreneceginiz hakkinda en ufak bir fikrim yok ama siz arastirdiginiza göre bir bildiginiz vardir. Ayrica benim bahsettigim Ausbildung ile sizinki farkli zannedersem. Sizin anlattiklariniza göre, blokeli ücret ve garanti, daha cok yüksek okul egitimi olarak gözüküyor. Dedigim gibi. Hersey kolayiniza olsun.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
İlk önce firmalara kendimi anlatabilmem için b1 seviye Almancaya çıkmam gerek, bunu kurs vb. giderek değil kendim öğrenebilirim.

Dil çok çok önemli genç arkadaşım. Ama sıfırdan başlayacaksanız Almanca kolay bir dil değil, onu baştan söyleyeyim. Hele B1a B1b gibi orta ileri seviyeler kendi kendine öğrenilmez. Bunu bir de Almanca konuşulan bir coğrafyada yapmayacaksanız işiniz iyice zorlaşır. Hadi dil yeteneğin muazzam diyelim, kendi kendine de öğrendin ama bunu bir de uluslararası geçerli olacak şekilde seftifikalandırman gerek. O sınavlar gerçekten zordur.

Oğlum 5 yıldır Avusturya'da üniversite okuyor, gerçi bölümü İngilizce ancak yine de Almanca kursuna da devam etti. 2 yılda B2 seviyesini ancak geçti. Almanca bize çok ters gelen bir gramer.

Moralini bozmak için yazmıyorum tabii, yanlış anlama, ama önündeki zorlukları bil diye söylüyorum. Varsa ciddi niyetin, mutlaka sağlam bir kurs, eğitmen ve hatta yurtdışında kısa süreli eğitim vs. araştır.

Dil çok çok önemli genç arkadaşım. Ama sıfırdan başlayacaksanız Almanca kolay bir dil değil, onu baştan söyleyeyim. Hele B1a B1b gibi orta ileri seviyeler kendi kendine öğrenilmez. Bunu bir de Almanca konuşulan bir coğrafyada yapmayacaksanız işiniz iyice zorlaşır. Hadi dil yeteneğin muazzam diyelim, kendi kendine de öğrendin ama bunu bir de uluslararası geçerli olacak şekilde seftifikalandırman gerek. O sınavlar gerçekten zordur.

Oğlum 5 yıldır Avusturya'da üniversite okuyor, gerçi bölümü İngilizce ancak yine de Almanca kursuna da devam etti. 2 yılda B2 seviyesini ancak geçti. Almanca bize çok ters gelen bir gramer.

Moralini bozmak için yazmıyorum tabii, yanlış anlama, ama önündeki zorlukları bil diye söylüyorum. Varsa ciddi niyetin, mutlaka sağlam bir kurs, eğitmen ve hatta yurtdışında kısa süreli eğitim vs. araştır.
Yaklasik 7 senedir Almanya'dayim. Liseyi Bornova Anadolu Lisesi Almanca bölümünde okudum. 1992 yilinda mezun oldum. yani buraya Almanca bildigimi zannederek geldim. Vatandaslik icin B1 sertifikasyonu istedikleri icin, gerci sonradan ona ihtiyacim kalmamisti, sinavina girip belgeyi almaya calistim. Belki kursa gitmedim ama sinav Puntcum'un dedigi gibi kolay degil. Sinavda mülteci olarak buraya gelmis olanlar vardi. Baktiginizda Almanca konusuyorlar günlük ihtiyaclarini halledebiliyorlar ama sinavi gecemediler. A1 seviyesinde Almanca ile gelen bir tanidigim ise günde 5 saat haftada 5 gün kursa giderek 6 ayda ancak sinavi gecebildi. Kursa giderek daha erken bir zamanda o seviyeye gelmeniz zor.

Eger bir dil sertifikasina ihtiyaciniz olmadan burada calisacaksaniz ,ögrenmeniz zor olsada imkansiz degil. Zor bir dil oldugunu söyleyebilirim. Hele benim ki gittiginiz bölgede yerel halk baska bir sive ile konusuyorlarsa o daha da zor.

Simdi siz gencsiniz. Bazi seyler size cok kolay gibi gelebiliyor. Ayni benim oglum gibisiniz. Yaklasik ayni yastasiniz. Benim gibi orta yasin üstündeki insanlarin söylediklerine bir kulak verin ve yapmayi planladiginiz seyleri biraz da o dogrultuda güncelleyerek yolunuza devam edin.
Bence cok dogru bir karar vermissiniz ama gidecek oldugunuz yol o kadar düsündügünüz kadar kolay degil.Hersey kolayiniza olsun.

Motosikleti
Ns200 15"
Abiler kolay olmadığının en başından beri biliyorum ama bende kolaylıkla destekle büyümüş biri değilim. Şu ana kadar ne öğrendiysem hep kendi başıma öğrendim, elimden tutan veya yol gösteren biri olmadı.

Bu yolda her şeyi göze aldım, 3 ayda elbette bahsettiğimiz seviyelere gelemeyeceğimi biliyorum.

Önemli olan yola çıkmak, yola çıkmadan işin ne olacağını bilemeyiz.

Dil için gerekirse 5 saat değil 10 saatte verebilirim, benim için bu mesele değil.

Türkiye'de ömür boyu sıkıntı çekip çöküşü izlemektense, 1 sene içinde bu bahsettiğim olayları tamamlar giderim.

Motosikleti
cbf 150
Senin dediğini yapan 10 tane firma var, yeteneğin odaklan pazarlama konusunda iyi değilsin. pazarlama ap ayrı bir dünyadır. Sana yatırımcıda bulurum pazara girmeni sağlıyacak olanaklarıda sağlarım ama bu fikir zaten olan bir fikir ve uygulanan bir fikir senin artı değer olarak kattıgın hiçbirşey yok. Motor söküp takmak bir artı değer değil. Eski motorları alıp satmakda bir artı değer değil. bunlar bolca var. Yurtdışına bu fikirle gidersen aç kalabilirsin çünkü tvlerde izlediği gibi değil olay. GARANTİ SUNABİLMENDE LAZIM.

Neyse belliki bir yeteneğin var ve bir girişimle bu yeteneğini parlatmak istiyorsun. Bu konuda yardımcı olabilirim.

Belki bilmiyorsundur ben Türkiyeden AVrupaya Amerikaya ve Avusturalyaya ilk elektirikli araç ve araç kitlernin ihracatını yapan kişiyim. Şu anda ekibimde 75 çalışan var ve yıllık 1gWh lik batarya üretimi gerçekleştiriyoruz. Bataryalarımız land roverlardan Isuzu otobüslere kadar büyük bir yelpazede araçlarda bulunmakta.

Gelecek elektirikli, benim işim başımdan aşkın burda geyik yapıp rahatlıyorum ama sana yardımcı olucağım.

Eski Vespaları bul şaselerini sağlam olanları ayıkla, hepsinin bütün yürütme organlarını çıkar at. Yerine batarya sistemi koyalım ve elektiriklye çevir.

Tüvden tip onayı senin için alırım yaklaşık 35 bin euro masrafı var ama karşılıgında şirketin bütün bataryalarını 10 yıl boyunca ben vericeğim ve şirketinde yüzde 49una sahip olucağım. pazara aracın girmesi içinde fuarlar ve bilişim vadisinde sergileme işini ben yapacagım. Türkiyenin en büyük şirketleride sana reklam konusunda destek olur.

Mekanikden yeteneklerinin yanına elektirik yeteneğide katıcaksın. sistemi hibrit hale getirirsen bütün patent işlerindede destek vericeğim.

Bunu düşün.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar