Vespa GTS 300 ile İstanbuldan İsviçre Alplerine Yolculuk

Motosikleti
Vespa GTS 300
Merhaba. Daha önce de forum yaptığım bir gezinin detayını paylaşmıştım. Yeni yaptığım İsviçre gezisini referans olması açısından paylaşmak istedim. Foruma eklemeye çalıştım fakat 30 resim uyarısı verdik. Silmeme rağmen nedense uyarı vermeye devam etti. Alttaki linkte gezimi anlattım. Videoların bir kısmı instagram ama çoğunluğunu youtube a yükledim. Arada sizi instagrama yönlendirecektir. İyi okumalar.

Motosikleti
Forza 250
Şu Trıumph 400 çok şık motorda herhalde hiç bir zaman ikinci el mevzularından alamayacağım.

Motosikleti
cbf 150
10 numara gezi olmuş, pok atacak mevzu aradım ve bulamadım diyebilirim. ama çokda detaya girmedim girsem bulurdum.

sele nasıl ya bir tek bendemi rahatsızlık veriyor günde 300kmyi geçemiyorum

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Elinize emeğinize sağlık. Çok zorlu bir gezi bence. Vespa ile yurt dışı gezisi denince aklıma Vespa ile dünyayı gezen Ordulu Osman Gürsoy geldi, mekanı cennet olsun.

Motosikleti
Vespa GTS 300
10 numara gezi olmuş, pok atacak mevzu aradım ve bulamadım diyebilirim. ama çokda detaya girmedim girsem bulurdum.

sele nasıl ya bir tek bendemi rahatsızlık veriyor günde 300kmyi geçemiyorum
Eyvallah. Sonuçta herkesin bir tarzı var daha iyisini yapan daha güzelini gören vardır. Ama bu işler biraz zaman ve bütçe meselesi. Daha fazla zaman olsaydı keşke.
Sele beni rahatsız etmedi. Ama 2 kere popomun ağrıdığı oldı yolda. Molada biraz esneme falan yapınca bende geçti.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Elinize emeğinize sağlık. Çok zorlu bir gezi bence. Vespa ile yurt dışı gezisi denince aklıma Vespa ile dünyayı gezen Ordulu Osman Gürsoy geldi, mekanı cennet olsun.
Teşekkürler. Gezerken kafanızı meşgul oluyor. Devamlı bir yeri göreceğim motivasyonunuz var. Acısı eve dönünce çıkıyor diyebilirim. Son 1 gün ve döndükten sonra 2-3 gün seyahatin yorgunluğunu çok hissettim diyebilirim. Biz sadece yolda motor sürmedik. 2-3 kere uzun süren yürüyüşler yaptık. Kondüsyonunuzu seyahat öncesi artmırmanız bana göre seyahatlerinizin kaliteli geçmesini sağlıyor

Şu Trıumph 400 çok şık motorda herhalde hiç bir zaman ikinci el mevzularından alamayacağım.
2. el sıkıntısı nedir tam olarak ? arkadaşışma söyleyeyim.

Harika bir gezi olmuş, tekerinize sağlık.
Teşekkürler

Son düzenleme:
Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Çok güzel bir tur olmuş.

Hele bir de daha düşük güçte ve daha az kalıplı bir motosiklet olunca ben daha çok keyif aldım.

Sene 2008.

Araba kiralayıp Münihten Avusturya üstünden Venediğe gittik.

Gidişi otobanlardan yaptık ama dönüşte normal yollardan daha düşük tempoda gelmek istedim.

İyi ki de öyle yapmışım.

Kahverengi bir levhada Stelvio yazısını gördüm ve de zaten motosiklet virüsünü kapalı 2, A ehliyeti alalı da 6 ay olmuş, vurdum arabayı Stelvio yollarına.

Çok güzeldi.

Hatta geçidin zirvesine gelip karşı taraftan indikten sonra tekrar geri çıkıp 3. bir inişten tekrardan indim.

Stelvi geçidinden geçmedim demeyeyim ama motosikletle geçmedim daha.

Birkaç yıl içinde onu da yapacağım bakalım.

Tekrardan teşekkürler.

Selamlar.

Not: Belvedere videosunu birkaç kez izledim. 35 plaka da çok yakışmış Triumph'a.:)

Motosikleti
Vespa GTS 300
Çok güzel bir tur olmuş.

Hele bir de daha düşük güçte ve daha az kalıplı bir motosiklet olunca ben daha çok keyif aldım.

Sene 2008.

Araba kiralayıp Münihten Avusturya üstünden Venediğe gittik.

Gidişi otobanlardan yaptık ama dönüşte normal yollardan daha düşük tempoda gelmek istedim.

İyi ki de öyle yapmışım.

Kahverengi bir levhada Stelvio yazısını gördüm ve de zaten motosiklet virüsünü kapalı 2, A ehliyeti alalı da 6 ay olmuş, vurdum arabayı Stelvio yollarına.

Çok güzeldi.

Hatta geçidin zirvesine gelip karşı taraftan indikten sonra tekrar geri çıkıp 3. bir inişten tekrardan indim.

Stelvi geçidinden geçmedim demeyeyim ama motosikletle geçmedim daha.

Birkaç yıl içinde onu da yapacağım bakalım.

Tekrardan teşekkürler.

Selamlar.

Not: Belvedere videosunu birkaç kez izledim. 35 plaka da çok yakışmış Triumph'a.:)
Teşekkürler. Stelvio hiç bakmamıştım. İsviçre odaklı araştırdığım için karşıma çıkmadı sanırım ama bilsem giderdik. Listeme kaydedeyim. 35 in sahibine selamınızı söylerim :) Umarım planınızı gerçekleştirirsiniz.

Ne güzel bir gezi olmuş.
Uzun zamandır da böyle güzel yazılmış gezi yazısı yoktu, iyi geldi.

Köfteci yok muydu oralarda? :)
Görmedim ama köfte arabası iş yapardı özellikle Belvedere de :)

Gezini keyifle okuduk, bu gezinin toplam maliyeti hakkinda bir rakkam verebilirmisin,bayagi masrafli bir gezi olmus gibi sanki,selam ve hürmetlerimle daha nice keyifli gezilerin olur insallah.

Motosikleti
Vespa GTS 300
Gezini keyifle okuduk, bu gezinin toplam maliyeti hakkinda bir rakkam verebilirmisin,bayagi masrafli bir gezi olmus gibi sanki,selam ve hürmetlerimle daha nice keyifli gezilerin olur insallah.
Teşekkürler. Kişi başı maliyet 2500 euro civarı diyebilirim. Otele kişi başı ortalama 50-60 euro verdik kahvaltı dahil.. Yeme - içme ortalama 30-40 euro. Yunandan feribotla gidiş geliş 400-500 euro arasıydı. Onun dışında otobanları sadece italyada kullandık. 40 euro civarı gitti.Benzin de 300-400euro arası ödemişimdir diye düşünüyorum.

Motorculuk altındaki makinadan ziyade bir ruh işi.

Harika biz gezi olmuş.

2018'de sizin gibi Yunanistan üzerinden feribotla İtalya'ya geçmiştik.Ama 2023 ve bu sene motorları Trieste'ye Ro-Ro ile gönderip yolda zaman kaybetmeden ve en önemlisi Yunanistan ve İtalya otobanlarında sıcakta yorulmadan gitmeyi tercih ettik.Bu opsiyonu da ilerleyen turlar için düşünebilirsiniz.

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
Çok güzel bir gezi olmuş. Bol bol yüzmeniz de güzel olmuş. Zaman ayarlayabilirsem Classic 350 ile benzer bir rota düşünüyorum.

Motosikleti
Vespa GTS 300
Motorculuk altındaki makinadan ziyade bir ruh işi.

Harika biz gezi olmuş.

2018'de sizin gibi Yunanistan üzerinden feribotla İtalya'ya geçmiştik.Ama 2023 ve bu sene motorları Trieste'ye Ro-Ro ile gönderip yolda zaman kaybetmeden ve en önemlisi Yunanistan ve İtalya otobanlarında sıcakta yorulmadan gitmeyi tercih ettik.Bu opsiyonu da ilerleyen turlar için düşünebilirsiniz.
Teşekkürler. İlk plan aslında Fransanın Sete limanına motorları gönderip başlamaktı ama firmalara ulaşmada zorluk yaşadım. Sete de ekstra maliyetler olabilir gibi bir şey okudum ama bilgi alamadım. Dönüş yapmadılar. Sonra Trene döndük. Fiyatı da daha makul. Uçak ile uğraşmıyorsunuz. Aynı trende siz de yolculuk ediyorsunuz.. Daha önce denemedim ama cazip geldi. Tren de bizim seyahata 2 hafta kala maalesef bizim gideceğimiz tarih için seferi iptal etti:). Önceki haftada yer yoktu sonra haftada da benim vizem biteceği için seyahat süremiz 1 hafta olacaktı. Biraz mecburiyetten planı revize edip bu şekilde yaptık.

Motosikleti
Ducati Multistrada 950
Gerçekten çok keyifle okudum. Fotoğraflarınız, videolarınızla iyice keyifli hale gelmiş yazı. Elinize sağlık. Kafa dengi biri ile gidip keyifli şekilde sürmek gerçekten çok güzel olmuş. Instadan da baktım fotoğraflarınıza :)

Motosikleti
Vespa GTS 300
Çok güzel bir gezi olmuş. Bol bol yüzmeniz de güzel olmuş. Zaman ayarlayabilirsem Classic 350 ile benzer bir rota düşünüyorum.
Teşekkürler. Güzel motor. O rotaya yakışır.

Gerçekten çok keyifle okudum. Fotoğraflarınız, videolarınızla iyice keyifli hale gelmiş yazı. Elinize sağlık. Kafa dengi biri ile gidip keyifli şekilde sürmek gerçekten çok güzel olmuş. Instadan da baktım fotoğraflarınıza :)
Teşekkürler. Ülke de çekim için arka plan bol. Biz de biraz nimetlerinden faydalandık :)

Harika bir tur olmuş gerçekten:) Blog yazınızı da okudum.

Yolculuk sırasında özellikle Vespa'da sizi zorlayan ya da keşke şöyle böyle olsa dediğiniz bir detay, durum oldu mu?

Motosikleti
Vespa GTS 300
Harika bir tur olmuş gerçekten:) Blog yazınızı da okudum.

Yolculuk sırasında özellikle Vespa'da sizi zorlayan ya da keşke şöyle böyle olsa dediğiniz bir detay, durum oldu mu?
Benzin deposu biraz daha büyük olsa iyi olabilirdi :) Daha önce de vespa ile uzun yol yaptım hem 150, hem de 250 cc ile. Gittiğimiz yollar hep asfalttı ve düzgündü. Motora göre hareket ettiğimiz için sorun yaşamadık.
Ama süre anlamında keşle daha fazla süremiz olsaydı iyi olurdu. Günde 400-500 km yol yapıp üstüne 2 kere 8-10 saat süren trekkingler de yaptık. 3-4 saat yürüyüşlerimiz oldu. Çok dinelemedik zamanımız az diye. Türkiyeye dönünce 2-3 gün kendimize gelemedik :). Fırsatım olursa tekrar gitmeyi düşünüyorum aklımda kalan yerler olmadı değil.

Motosikleti
BMW 1300 GS ADV
Merhaba. Daha önce de forum yaptığım bir gezinin detayını paylaşmıştım. Yeni yaptığım İsviçre gezisini referans olması açısından paylaşmak istedim. Foruma eklemeye çalıştım fakat 30 resim uyarısı verdik. Silmeme rağmen nedense uyarı vermeye devam etti. Alttaki linkte gezimi anlattım. Videoların bir kısmı instagram ama çoğunluğunu youtube a yükledim. Arada sizi instagrama yönlendirecektir. İyi okumalar.

Harika bir gezi olmuş. Şu sıralar seneye İtalya için plan yaparken mükemmel bir alternatif oldu benim için.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar