2. El motor alımında nelere dikkat edilmeli

Merhaba bir süredir ilk motorum olacak d250 ve ns200 ilanlarına bakarken 120000₺ ye honda cb250 gördüm 2018 model 45.000km de ve karşı tarafın hasarı yapıldığı için 1 adet bedelsiz hasar kaydı varmış fiyat uygunluğu ve tecrübesizliğim birleşince sizlerden destek alma gereksiniminde bulundum motoru nasıl kontrol etmeli şasede çatlak problemli mekanik başlı başına bakılması gereken yerler nelerdir veya expertiz yapmak istesem arabalardaki gibi hem gövde hem mekanik olarak bakıyorlar mı değerli yorumlarınızı beklemekteyim…

Motosikleti
MT-25
Merhaba bir süredir ilk motorum olacak d250 ve ns200 ilanlarına bakarken 120000₺ ye honda cb250 gördüm 2018 model 45.000km de ve karşı tarafın hasarı yapıldığı için 1 adet bedelsiz hasar kaydı varmış fiyat uygunluğu ve tecrübesizliğim birleşince sizlerden destek alma gereksiniminde bulundum motoru nasıl kontrol etmeli şasede çatlak problemli mekanik başlı başına bakılması gereken yerler nelerdir veya expertiz yapmak istesem arabalardaki gibi hem gövde hem mekanik olarak bakıyorlar mı değerli yorumlarınızı beklemekteyim…
Büyük ekspertiz firmalarında bir sürü seçenek var, atıyorum sadece mekaniğe baktıkları seçenek 1000 TL gövdeyede 1000 TL oluyor. Ben motorumu aldığımda güvendiğim bir ustaya götürüp baktırmıştım. Almadan önce kilometrenin orijinalliği konusunda teyit al tuikten. Motorun yaptıgı kazanın fotoğrafını iste eğer varsa tabi. Öyle önden ciddi bir hasar almışsa şasede bir işlem varsa uzak dur derim. Ayrıca 15.000 ns200 kullandım kendisi ilk motorumdu tavsiyemdir. Ns200 de kronik pek bir arıza yok, varsa varsa abs sensörü bozuluyor, tps sensörü bozuluyor. Ayrıca garantili bir ns200 almanı tavsiye ederim. Sağlıklı sürüşler.

Motosikleti
D400
Dikkat edilecekler;

-cfmoto olmamasına :D

-sorgulamalar yaparak vize ve servis bakım kayıtları ile km karşılaştırılması önemli

-gittiğinde sana söylemediği birşey çıkarsa direk uzaklaş, bu koltuktaki bir yırtık bile olabilir. nefret ederim hiçbirşeyi yok dediğinde gittiğinde bir haltı cıkan aletlerden.

-düzgün bir expere sokarsan %70 bakarlar ama onlar da %100 garanti vermez

Büyük ekspertiz firmalarında bir sürü seçenek var, atıyorum sadece mekaniğe baktıkları seçenek 1000 TL gövdeyede 1000 TL oluyor. Ben motorumu aldığımda güvendiğim bir ustaya götürüp baktırmıştım. Almadan önce kilometrenin orijinalliği konusunda teyit al tuikten. Motorun yaptıgı kazanın fotoğrafını iste eğer varsa tabi. Öyle önden ciddi bir hasar almışsa şasede bir işlem varsa uzak dur derim. Ayrıca 15.000 ns200 kullandım kendisi ilk motorumdu tavsiyemdir. Ns200 de kronik pek bir arıza yok, varsa varsa abs sensörü bozuluyor, tps sensörü bozuluyor. Ayrıca garantili bir ns200 almanı tavsiye ederim. Sağlıklı sürüşler.
Kazayla ilgili fotoğrafları istedim az önce fiyat olarak da 100e düştü en azından honda olsun mantığıyla ilerliyordum doğrusu
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Dikkat edilecekler;

-cfmoto olmamasına :D

-sorgulamalar yaparak vize ve servis bakım kayıtları ile km karşılaştırılması önemli

-gittiğinde sana söylemediği birşey çıkarsa direk uzaklaş, bu koltuktaki bir yırtık bile olabilir. nefret ederim hiçbirşeyi yok dediğinde gittiğinde bir haltı cıkan aletlerden.

-düzgün bir expere sokarsan %70 bakarlar ama onlar da %100 garanti vermez
Honda yetkili servisi eksper yaptıklarını söyledi onlara teslim edeceğim sanıyorum :D
Bu arada seçeneklerin arasında ilk başta malum 250nk da vardı fakat bir arkadaşımı önden kurban edip sonuçlarını gördük 🤣🤣🤣

Motosikleti
CB750 Hornet
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
2. el motor alırken öncelikle motorun dış görünümüne, şasi ve motor numarasının ruhsatla uyumuna dikkat etmen geekir dostum. Yağ sızıntısı, egzozdan duman çıkması gibi belirtiler varsa da lütfen o motordan uzak dur. Mümkünse kompresyon testi yaptırarak motorun iç sağlığını kontrol ettir. Servis geçmişi varsa değerlidir; nasıl kullanıldığı da motorun ömrünü etkiler. Eğer farklı bir araca takacaksan, uyumluluğunu iyi araştır. Son olarak fiyat çok cazipse şüphelen, çünkü ucuz motor genelde masraflı çıkar. Teknik bilgin yoksa bir ustayla birlikte alman en sağlıklısı olur.

pea

Motosikleti
Honda Cb500f & SYM Joymax Z+
İlk motor olarak böyle bir şey almayın. Motordan, hayattan, her şeyden soğursunuz :)

2 tane NS 200 kullanmış ve toplamda bunlarla 50.000 km+ yol yapmış biri olarak pulsarı bende tavsiye ederim, piyasada fazlasıyla bulunan ve kullanılan bir motor olduğu için parça ve servis konusunda sıkıntı da yaşanmıyor genel olarak. D250 180 kg boş ağırlık NS200 158 kg. Deneyimsiz bir kullanıcı için ağırlık da çok önemli bir kriter onu da göz önünde bulundurmanı tavsiye ederim

N250 yada ns200 disinda bir alternatifin yok su an. Dusuk km bi tane yapistir gec, biz cok kafa patlattik zamaninda ondan diyoruz😄

Ben şunlara dikkat ediyorum:
Şase, şase numarası(en önemlisi), amortisör boruları, blok(üfleme vs) grenajlar, vidalar en sonda sürüşe geçiyorum motor ip gibi gidiyor mu sıkıntısı var mı vb.
Daha ayrıntılısı prosofinin kanalında var Analiz Moto exper de olur ikisi de iyi

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
rypmxyc.png

ulan hiç mi bakmıyorsunuz su konulara ya

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
İlk motor için krenajsız, parçası ucuz ve bol bir modele yönelin. Tecrübe arttıkça üst modellere yönelirsiniz. Düşürme ve vb durumlarda cüzdanınız daha az zarar görür.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar