Hangi kulak tıkaçlarını kullanıyorsunuz?

Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
Motora başladığımdan beri Alpine Motosafe Race kullanıyorum. Web sitesinde ortalama 20 dB ses sönümleyebildiği söyleniyor (https://www.alpinehearingprotection.com/products/motosafe-race). Bugün 3M 1100 kullandım. Bu motosikletler için tasarlanmış bir kulak tıkacı değil ama 35 dB'ye kadar ses bloklayabiliyor.

Her dB'nin kulak sağlığı için önemli olduğunu okumuştum. Ayrıca her sesi bloklayan ve motosikletler için özel olmayan bu tarz tıkaçların tehlikeli olabileceğini de okudum. Siz ne kullanıyorsunuz? Sizce her sesi bloklamak tehlikeli mi yoksa kulak sağlığı için değer mi?

Bahsettiğin 3M kulaklık muhtemelen iş güvenliği kulaklığı, daha iyi izolasyon ve kulak sağlığına ekstra fayda demek değil bu. Bütün kulak kanalının kapanması basınç oluşmasına sebep oluyor.

Ben Amazon'dan earpeace diye bir şey almıştım, yazmışımdır belki daha önce, artıkm gümrük limitinden gelmiyor sanırım.
3 er adet orta büyük küçük silikonla geliyor, birini kaybedersin diye, üçer tane de yine farklı şiddetlerde filtre takılabiliyor. bir de taşıma kutusunda iki çift kulaklık taşınabiliyor. Uzun süredir artık onu kullanıyorum. Bir set eski bir set yeni alpine de var.

Motosikleti
Bahsettiğin 3M kulaklık muhtemelen iş güvenliği kulaklığı, daha iyi izolasyon ve kulak sağlığına ekstra fayda demek değil bu. Bütün kulak kanalının kapanması basınç oluşmasına sebep oluyor.

Ben Amazon'dan earpeace diye bir şey almıştım, yazmışımdır belki daha önce, artıkm gümrük limitinden gelmiyor sanırım.
3 er adet orta büyük küçük silikonla geliyor, birini kaybedersin diye, üçer tane de yine farklı şiddetlerde filtre takılabiliyor. bir de taşıma kutusunda iki çift kulaklık taşınabiliyor. Uzun süredir artık onu kullanıyorum. Bir set eski bir set yeni alpine de var.
Evet is guvenligi icin uretilen tikaclardan. Kulak borusunun da sagligi icin bu tarz tikaclarin motosikletler icin onerilmedigini okudum ben de. Ancak yabanci forumlarda bu tarz tikaclarin da kullanildigini sikca goruyorum. Hangi tarafin yaptigi dogru emin degilim acikcasi. Bu konuda deneyimi olan insanlarin fikirleri onemli acikcasi. Veya konu ile alakali bilgi verebilecek doktor veya paylasilmis bir calisma da varsa aydinlatici olur.

Motosikleti
DUKE 250
bende de alpine motosafe tour var,
motoru pek fazla kullanamıyorum, kullansamda uzun yol yapamıyorum, bu yüzden ne memnunum, ne de memnun değilim.

Evet is guvenligi icin uretilen tikaclardan. Kulak borusunun da sagligi icin bu tarz tikaclarin motosikletler icin onerilmedigini okudum ben de. Ancak yabanci forumlarda bu tarz tikaclarin da kullanildigini sikca goruyorum. Hangi tarafin yaptigi dogru emin degilim acikcasi. Bu konuda deneyimi olan insanlarin fikirleri onemli acikcasi. Veya konu ile alakali bilgi verebilecek doktor veya paylasilmis bir calisma da varsa aydinlatici olur.

Nerede dinlediğimi hatırlamıyorum, "ben de bir sürü aptalca şey yapıp hayatıma devam edebiliyorum" diye bir cümle vardı. =)
Mesela bir saat önce ön frenle gazı aynı anda bayağı bir köstürdüm. Bişey de olmadı şu an motorun yağmurda ıslanışını izlerken bu mesajı yazıyorum :D
O yüzden deneyimi olan insanların fikirlerine "sırf bu deneyimler var diye" çok da takılmamak lazım.

Motosikleti
Honda CRF250L
Bu iş bence kişinin kulak yapısına , şekline göre değişiyor.

Bu 2 tipteki tıkacı denedim memnun kalmadım, %20-40 falan rüzgar sesini kesiyor

Şu anda bu tip tıkaç kullanıyorum abartısız %70-80 rüzgar sesini kesiyor

Temudanda denemek için şu tipte bir şey aldım ama henüz gelmedi.

(Linkler bilgi amaçlı)

Motosikleti
D400
Çok uzun yola tek cıkıyorsam bu cünkü bu herşeyi kesiyor.

image_67e1d841eec72_20250325011009.webp

Grup sürüşü / uzun yol / kısa mesafe ise bu

motosafe-pro-11143-kulak-sagligi-alpine-1053632-59-B.jpg

Motosikleti
Nerede dinlediğimi hatırlamıyorum, "ben de bir sürü aptalca şey yapıp hayatıma devam edebiliyorum" diye bir cümle vardı. =)
Mesela bir saat önce ön frenle gazı aynı anda bayağı bir köstürdüm. Bişey de olmadı şu an motorun yağmurda ıslanışını izlerken bu mesajı yazıyorum :D
O yüzden deneyimi olan insanların fikirlerine "sırf bu deneyimler var diye" çok da takılmamak lazım.
Tabi ki oldugu gibi dogru kabul etmeyecegim. Ama deneyim de oyle yabana atilabilecek bir sey degil bence. Bilgi ve deneyimi harmanlayip bir cikarimda bulunmak en sagliklisi bence. Yine de hata yapacagiz, insaniz sonucta.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Alpine motosafe race kullanıyorum. Öncesinde 3m köpük ve çeşitli silikon vb. tıkaçlar denedim fakat hem tüm sesleri kesmeleri hem de kulak yolunu aşırı ısıtıp terletmeleri güvenlik ve sağlık sebebiyle hepsini eledim. Kulak tıkacı olmadan 10 km bile süremiyorum. Hele uzun yolda kafa yorgunluğumu yarı yarıya azaltıyor. Geçen sene amazondan çok uygun fiyata alpine'in uyku için olanını da aldım. 25 db filtreleme yapıyormuş onu da yedekte tutuyorum.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Honeywell markasını yine forumdan yazar bir arkadaş vasıtasıyla duymuştum. Kimden duyduğumu unuttum, kusura bakmasın. Böyle çoklu pakette satılıyor, ben rahatım. Ortamlarda Honeywell ile çift vurup, tek sayıyorum.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Alpine Motosafe Race kullanıyorum.
Geçen Mayıs gibi yurtdışında 20 euroya görmüştüm, alayım yedek dursun derken o zaman Türkiye fiyatı daha ucuzdu ya da yakındı, gerek yok deiyp almamıştım, keşke bir iki tane alsaymışım. Türkiyede fiyatları uçtu bunların.

Motosikleti
Alpine Motosafe Race kullanıyorum.
Geçen Mayıs gibi yurtdışında 20 euroya görmüştüm, alayım yedek dursun derken o zaman Türkiye fiyatı daha ucuzdu ya da yakındı, gerek yok deiyp almamıştım, keşke bir iki tane alsaymışım. Türkiyede fiyatları uçtu bunların.
Su an Motomax'ta 19 Euro bilginiz olsun.

Motosikleti
Honeywell markasını yine forumdan yazar bir arkadaş vasıtasıyla duymuştum. Kimden duyduğumu unuttum, kusura bakmasın. Böyle çoklu pakette satılıyor, ben rahatım. Ortamlarda Honeywell ile çift vurup, tek sayıyorum.

Motosikletler icin ozel degil anladigim kadari ile? Kulakla alakali saglik problemine yol acti mi? Sicakta terlediginizde veya rakim degisimlerinde basincla alakali bir sorun?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Gelmiş mi? Bir ara stok kalmamıştı, başka satıcılarda da uçuk fiyatlar vardı.
İstanbul'a gittiğimde gider alırım.
Sanirim yakin zamandaki %40 indiriminde bitmisti. Su an web sitesinde stok gozukuyor. Son gittigimde de gordugumu hatirliyorum.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Ben yıllardır 3m 1100 köpük olanı kullanıyorum. Sadece uzun yolda kullanıyorum ve çok memnunum. Terleme ve basınç ile ilgili bir rahatsızlık hiç hissetmedim bugüne kadar.

27 yıldır iş hayatımda aralıksız kullandığım için Motor kullanırken milyon verseler takmam.
Özel yapım Kişisel kulaklığım var bu arada.. Kutusunda Hatıra olarak duruyor.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Sanirim yakin zamandaki %40 indiriminde bitmisti. Su an web sitesinde stok gozukuyor. Son gittigimde de gordugumu hatirliyorum.
evet, son indirimlerde bitmişti, ben de nasıl olsa motomax'dan alırım deyip yurtdışındayken almamıştım, indirimde bitince de başka satıcılarda 3500TL gibi uçuk saçma fiyatlar görümüştüm. Yine girmiş stoklara makul fiyata. hemen iki tane sipariş verdim.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Motosikletler icin ozel degil anladigim kadari ile? Kulakla alakali saglik problemine yol acti mi? Sicakta terlediginizde veya rakim degisimlerinde basincla alakali bir sorun?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Motosiklete özel değil evet. Herhangi bir rahatsızlık ya da sağlık problemi yaşamadım. Basınçla alakalı da bir sıkıntı yaşamadım. Tabi ki motosiklete özel üretilmiş Alpine Motosafe gibi ürünleri kullanmanızı tavsiye ederim ama bulamadığınızda bu benim ürün de iş görüyor.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
evet, son indirimlerde bitmişti, ben de nasıl olsa motomax'dan alırım deyip yurtdışındayken almamıştım, indirimde bitince de başka satıcılarda 3500TL gibi uçuk saçma fiyatlar görümüştüm. Yine girmiş stoklara makul fiyata. hemen iki tane sipariş verdim.
Ben de yedek alayım, benimkileri senelerdir kullanıyorum (sadece uzun yol veya şehir içi yarım saatten fazla otoban kullanacaksam), esk tip bendekiler. Yedek bulusun, yakında parçalacaklar gibi hissediyorum...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar