İkinci el piyasası

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Bir şekilde duydum, doğruluğunu teyit edemem ama şöyle de bir çakallık yapılıyormuş;

Özellikle galericiler, al/satçılar vs. aralarında bir whatsapp grubu oluşturup, gözlerine kestirdikleri araçlara 3 aşağı 5 yukarı aynı teklifi götürüyorlar. Örneğin siz aracı 1 milyona ilana koydunuz, adamlar birkaç gün arayla size 800, 810,790, vb. teklifler getiriyorlar. Siz de artık hep benzer tekliflerden bunalıp, "ulan demek fiyatı yüksek koydum, vereyim artık ilk arayana" deyip bu rakamlara veriyorsunuz aracınızı. Özellikle acil nakite ihtiyacı olanlar düşüyormuş bu teşkilata.

Dediğim gibi, teyit edemiyorum ama benim de bir süre önce sattığım aracıma hep benzer teklifler gelince kıllanmıştım doğrusu. Sonra gerçek alıcısına istediğim fiyata sattım ama zaten gerçekten binecek adamın alacağı bir araçtı.

Neyse, böyle de şeyler var memlekette. Valla şeytanın aklına gelmeyecek işler yapılıyor bu topraklarda :)
İnanırım çünkü görmeye gelen tiplemelere bakıyorum neredeyse yarısı sürekli el telde yazıp çiziyor, konuştuğu kişilerle başka bir şeyin pazarlığını yapıyor gibi görünüyor sonra istediği fiyata indiremeyince gidiyor.
Hatta benim de yeni duyduğum moda, insanlardan uyguna alıp, senetle faizli bir şekilde motoru taksitle satmak.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
İnanırım çünkü görmeye gelen tiplemelere bakıyorum neredeyse yarısı sürekli el telde yazıp çiziyor, konuştuğu kişilerle başka bir şeyin pazarlığını yapıyor gibi görünüyor sonra istediği fiyata indiremeyince gidiyor.
Hatta benim de yeni duyduğum moda, insanlardan uyguna alıp, senetle faizli bir şekilde motoru taksitle satmak.
Süremedik...

Motosikleti
Husqvarna Svartpilen 250
6001 km altı motor satmaya çalışıyorum ben de. En kıl olduğum tipler, daha km'sini bile sormadan en son ne olur diyenler. Arada ilan fiyatı üzerinden yaklaşık %50 ile %70 arasında indirim yapmamı bekleyen troller de yazmıyor değil. Onlara alıştım da direk ilk mesajda en son ne olur diye yazanlara daha çok kıl oluyorum :)

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Benim xmax'ı satmak için geçen sene ilan açmıştım, saçma sapan indirim isteyenlerden bıktım ilan süresi dolunca yenilemedim. Geçen sene ucuza satıp altın alsaymışım karda olacaktım, şimdi geçen sene koyduğum fiyata bile satamam. Niyetim bunu satıp küçük ilçede çarşı-pazar işlerine terlik niyetine ikinci motor olarak kullanmalık 125cc bir şey almaktı ama ilanla falan uğraşamam deyip madem satamıyorum kullanrıım deyip şehir içinde bunu kullanmaya başladım, en azından trafikte 50cc scooterlar arasında arabalar daha çok yol veriyor xmax gördüklerinde. Ama biri al 170bin lira derse hemen satarım, ama ilan falan açmakla uğraşamam. Zaten bakımlarını da yaptırdım, benzini koy gez şeklinde hiç sorunu yokken satıp da yerine ne alacağım diyorum. xmax satıp 250cc alıp üzerine para eklemek istemiyorum.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Benim xmax'ı satmak için geçen sene ilan açmıştım, saçma sapan indirim isteyenlerden bıktım ilan süresi dolunca yenilemedim. Geçen sene ucuza satıp altın alsaymışım karda olacaktım, şimdi geçen sene koyduğum fiyata bile satamam. Niyetim bunu satıp küçük ilçede çarşı-pazar işlerine terlik niyetine ikinci motor olarak kullanmalık 125cc bir şey almaktı ama ilanla falan uğraşamam deyip madem satamıyorum kullanrıım deyip şehir içinde bunu kullanmaya başladım, en azından trafikte 50cc scooterlar arasında arabalar daha çok yol veriyor xmax gördüklerinde. Ama biri al 170bin lira derse hemen satarım, ama ilan falan açmakla uğraşamam. Zaten bakımlarını da yaptırdım, benzini koy gez şeklinde hiç sorunu yokken satıp da yerine ne alacağım diyorum. xmax satıp 250cc alıp üzerine para eklemek istemiyorum.
Aprilia 125 al geç, bedavaya veriyorlar. Xmax'i ölü fiyatına satsan bile üzerine para kalır.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

6001 km altı motor satmaya çalışıyorum ben de. En kıl olduğum tipler, daha km'sini bile sormadan en son ne olur diyenler. Arada ilan fiyatı üzerinden yaklaşık %50 ile %70 arasında indirim yapmamı bekleyen troller de yazmıyor değil. Onlara alıştım da direk ilk mesajda en son ne olur diye yazanlara daha çok kıl oluyorum :)
İlana "pazarlıksız son fiyattır" yazmak lazım.

Motosikleti
Dominar 250
Senin motoru en sonunda ben alacağım galiba abi. :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO: Şu anda kenarda param olsa, borçlar azıcık hafiflese çökerim hemen senin motora. :)

Aprilia 125 al geç, bedavaya veriyorlar. Xmax'i ölü fiyatına satsan bile üzerine para kalır.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

fayda etmiyor, insanımız ilanda yazanları okumadan direkt mesaj atıyor.
gelen ilk mesajların çoğu benzer şekilde; "en son kaç olur?"

Motosikleti
Evet nasip olmadı bir türlü.
O günden kısa süre sonra tommygun'ın durumuna benzer bir olay yaşadım. Birkaç kere yetkili servise git gel yaptıktan sonra servis motoru iyice rezil etti hatta en son biz tamirat yapmıyoruz size şu özel servisi önerebiliriz diyince en son kendim bir usta buldum yaptırdım bir süre uğraşıp elimden çıkardım. Şimdi motorsuz bir şekilde bekliyorum. Ya seneye alacağım ya da bu sene bir model belirleyebilirsem onu alacağım.

Motosikleti
Husqvarna Svartpilen 250
Sorun yok, cevap vermezsiniz olur biter :)
Evet kesinlikle okumuyorlar. İlan detayında üzerinde takılı olan aksesuarların markalarına kadar yazmama rağmen adam hala aksesuar var mı diye soru soruyor. Ben de keyfime göre ya cevap yazmıyorum, ya da ilan açıklamasından kopyala yapıştır yapıyorum.

Motosikleti
Evet kesinlikle okumuyorlar. İlan detayında üzerinde takılı olan aksesuarların markalarına kadar yazmama rağmen adam hala aksesuar var mı diye soru soruyor. Ben de keyfime göre ya cevap yazmıyorum, ya da ilan açıklamasından kopyala yapıştır yapıyorum.
En güzeli yok saymak; açıklamada yazan bir şeyi soruyorsa hele uyuz olurum satacağım varsa bile satmam yani. (Tok satıcı)

Motosikleti
CB650R
fayda etmiyor, insanımız ilanda yazanları okumadan direkt mesaj atıyor.
gelen ilk mesajların çoğu benzer şekilde; "en son kaç olur?"
sırf bu yüzden mesaj almayı kapattım. bir çok kendini akıllı sanan kişi "lan şunu yarı fiyatına kapatsam aldığım fiyatın üstüne 3-5 koyup satsam" kafasında. Ciddi adam zaten arıyor

Motosikleti
BMW 1250 GS ADV
bi de fiyatta anlaşıp şehir dışından geldikten sonra;

Abi taa nereden geldim bi güzellik yapsana diyen ya da kusur arayıp daha da fiyat kırmaya çalışan tipler oluyor.

İlk motoru satarken 2019 muydu 20 miydi neydi motoru 3750'ye koymuştum ilana. 3500 a anlaştık (vulture 150, ulen su an 60 70 k dan satılıyor ne fiyat artmış)

Adam geldi 3500 için şehir dışından, noterdeyiz işlem yapcaz nakit cıkardı bana verdi 3250. Dedim aga eksik para, kardeş o kadar şehir dışından geldik bi indirim yap diyor.

ulan noterde imza aşamasında denilecek şey mi bu; dedim yok aga iptal edelim o zaman. mırın kırın yapıp 250 daha cıkardı.
En nefret ettiğim şey pazarlığın üstüne pazarlık yapılması. Özellikle şehir dışından gelenlerde çok oluyor. Telefonda anlaşıyorsun. Başka bir şey çıkarsa motorda masrafını öderim diyorum.
Hatta motoru Bursadan İstanbula ben getirdim (Alacağım motor İstanbuldaydı, motorumu satıp, yeni motorumu alıp gidecem)

Yüz yüze geldiğimizde, telefonda olmadı yüz yüzeyiz yap bir şey daha diyor. direkt vaz geçiyordum. Bana amma katısın diyor. Kardeşim anlaştık, pazarlık yaptık bitti. Motorumu da beğendiği gözlerinden okunuyor. Daha neyin pazarlığı..

Motosikleti
D400
En nefret ettiğim şey pazarlığın üstüne pazarlık yapılması. Özellikle şehir dışından gelenlerde çok oluyor. Telefonda anlaşıyorsun. Başka bir şey çıkarsa motorda masrafını öderim diyorum.
Hatta motoru Bursadan İstanbula ben getirdim (Alacağım motor İstanbuldaydı, motorumu satıp, yeni motorumu alıp gidecem)

Yüz yüze geldiğimizde, telefonda olmadı yüz yüzeyiz yap bir şey daha diyor. direkt vaz geçiyordum. Bana amma katısın diyor. Kardeşim anlaştık, pazarlık yaptık bitti. Motorumu da beğendiği gözlerinden okunuyor. Daha neyin pazarlığı..

Aslında piyasa düzgün olsa bu ölücülere hiçbirşey satmamak gerek de eldeki de cıksın konusundan mecbur satıyoruz :D

Motosikleti
Ben cep numarasını gizliyorum, "Pazarlıksız Son Fiyat" yazsam dahi mesajda bana son ne olur diyorlar. Açıklamayı okuyun ya da ilandaki fiyat diyince de "Pazarlık sünnet değil mi?" diye soruyorlar. Artık "Ben şimdi sünnet edeceğim seni" diye yazmamak için zor tuttum kendimi ama sonra raporlanırız diye vazgeçtim :D

Motosikleti
Ben cep numarasını gizliyorum, "Pazarlıksız Son Fiyat" yazsam dahi mesajda bana son ne olur diyorlar. Açıklamayı okuyun ya da ilandaki fiyat diyince de "Pazarlık sünnet değil mi?" diye soruyorlar. Artık "Ben şimdi sünnet edeceğim seni" diye yazmamak için zor tuttum kendimi ama sonra raporlanırız diye vazgeçtim :D
"Budistim" falan gibi enteresan bir cevap verebilirsiniz. 🤪 :ROFLMAO:

Motosikleti
"Budistim" falan gibi enteresan bir cevap verebilirsiniz. 🤪 :ROFLMAO:
Sonra başıma bir şey gelmesin? :D Bir gün birine Sadist misiniz yazmıştım? Tövbe ben müslümanım demişti. Bizimkiler her kabın şekline giriyor Buda’nın rızası için Nirvana’ya giden şu ölümlü dünyada dğnya malını dünyada bırakalım sevindirin şu kardeşinizi sonraki hayatınızda harley doğasınız inşallah gibi dualarla karşılaşabiliriz

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Senin motoru en sonunda ben alacağım galiba abi. :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO: Şu anda kenarda param olsa, borçlar azıcık hafiflese çökerim hemen senin motora. :)
Motor duruyor, geçen sene vstrom'u almak için İstanbula xmax ile gittim, gitmişken yamaha yetkili servisinde bakımlarını yaptırdım, ağır bakım diye tonla masraf edip kardeşimin kapalı otoparka bıraktım. satılmayınca durdu öyle, kışın gitme fırsatım olmadı, durduğu yerde akü bitmiştir diye yeni yuasa akü aldım, evde şarj aleti ile şarj ettim, haziran sonu istanbul'a yeni akü ile gidip yeni aküyü taktım, 200km yol yapıp eve getirebildim sonunda. Yağ değişimi üzerinden 300km falan geçmişken bir yılı geçmiş içindeki yağ ile olmaz deyip burada yağını değiştirttim, hazır bakılmışken varyatör temizliği de yaptırdım, tuvturk muayenesi zamanı gelmişti onu hallettim. Bu kadar iş yapınca da şehir içince binmeye devam ediyorum. en uzak mesafe 2km olunca çok km de yapmamış oluyor. Satılık ilanı açmadım, üzülmeyeceğim bir fiyat veren çıkarsa satarım ama.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar