Neden pekiAlınmaz
Yaklaşım 1 senedir kullanıyorum, rüzgar sesi çok fazla, iç pedleri çok kalitesiz, kıvrılıyor ve düzelmiyor. Başka kişilerden 2 sene olmadan iç süngerlerinin toz gibi eridiğini gördüm. Bende öyle olmadı ama zaten daha 2 senelik de olmadı. İleride ne olur bilemem. Kaskın alt kısmında kalan reflektörler soyulmaya başladı ama. Bu arada bu güne kadar kaskı asla buffsız takmadım. Ona rağmen bunları yaşadım.Neden peki
İkisini de denedim de carbon olanı ile arasında hissedilebilir çok bir ağırlık farkı yoktu açıkçası. Ağırlıkta çok fark olmadığı üstüne o biraz daha çıkıp carbon u alamaya değer mi peki ?Alınır. Ayrıca 1400 Exo Ultra TCT fiberglass dışında Carbon olanları da var. Koruma sertifikası hepsinde 22.06. Carbon olsa olsa sadece daha hafiftir.
Anladım teşekkür ederim. Sağlamlık açısından öyle çok bir fark yoksa karbon modeline de gerek yok gibiAğırlık farkı dediğiniz zaten 100-150 gr. Carbon biraz daha lüks tüketime giriyor. Grupta falan masaya koyunca "aa Carbon mu abii, çok iyi yaa" falan işleri.
Paranıza göre değişir yani.
Güvenlik sertifikaları aynı. ECE 22.06. Model, renk, fiber, carbon biraz kişisel tercihler.Anladım teşekkür ederim. Sağlamlık açısından öyle çok bir fark yoksa karbon modeline de gerek yok gibi
Çok teşekkür ederim.Ayni kask degil ama su an ben de Scorpion'dan memnun degilim: https://www.motosiklet.net/forum/ko...mi-apex-exo-gt-sp-carbon.221445/#post-4837766.
Bundan once MT Helmets Thunder 4 SV kullandim, ona gore hafif. Ses konununda da basta iyiydi, su an ne kadar farkli emin degilim. Baska marka kullanmadigimdan karsilastirma sansim maalesef ki yok.
Çok teşekkür ederim çok güzel anlatmışsınız kaskı aldım fakat küçük geldi bedeni de stoklarda kalmamış sanırım başka modellere yöneleceğimScorpion EXO 1400 Evo II Air Kapalı Motosiklet Kaskı Mat Siyah modelini yaklaşık 4 aydır kullanıyorum.
Kaskın kabuk yapısı, vizörü ve güneşliği kaliteli malzemeden üretilmiş. EverClear SpeedView Güneş Vizörü başarılı. Önceki kaskım olan LS2 Stream 2 de vizör renkleri mavimsi tonlarda veriyordu. Karartması ve görünürlüğü iyi.
Bu kaskı kullanmak istiyorsanız kafa yapınızın intermediate oval yapıda olması gerekir. Yoksa şakak kısımlarından fazla sıkar ve uzun sürüşlerde baş ağrısı yapabilir.
![]()
Bu kaskın 2 handikapı mevcut. Zaten arkadaşlarımız yukarıda anlatmışlar. İç pedlerin şakak kısımları ince ve zamanla katlanıyor. Ve rüzgar gürültüsünü içeri alıyor. Bunu biraz açarsak; iki türlü rüzgar sesi mevcut.
Kaskın kabuğuna çarpan rüzgarın sesi ve pedlerden içeri giren rüzgarın uğultusu. Bu kask kabuğa çarpan rüzgar sesini alıyor. Air modeli olduğundan içeri rüzgar girişi yok. Rüzgar uğultusu duymuyorsunuz. Önceki kaskımda iç pedlerden rüzgar girişi oluyor ve uğultu oluyordu.
Uzun ve yüksek hızlarda yolculuk yapacaksanız her türlü kulak tıkacı kullanmalısınız.
Güneş vizörünün ayarı güzel. Güneş vizörünün açıklığı iyi ayarlanmış ve buğulanma olmuyor. LS2 de vizör ön tarafa yakında ve güneş vizörü buğulanıyordu.
Kaskın çene kısmı biraz ilerde olduğundan ferah fakat özellikle sıcak havalarda dışarıdan gelen hava yetmiyor. Aslında hava girişi var ama çok hissedemiyorsunuz.
Ön vizörde bolca açılma kademesi mevcut. Vizörün City modu denen yaklaşık 1 cm lik bir boşlukla durabilen yapısı ile sıcak havalarda düşük hızlarda sürüşünüz oldukça rahatlıyor. Sıkça kullanıyorum.
Kaskı ilk aldığımda LS2 Stream 2 kaskıma göre fazla artı görememiştim. Fiyatı üç kat pahalıydı ama sağladıkları o kadar değildi.
Geçenlerde eski kaskımı kullanmam gerekti. O zaman Scorpion EXO'nun değerini daha iyi anlamış oldum. Sanırım kaska alıştım.
Küçük geldiğini nasıl anladınız? Daha açık sormam gerekirse, nereden nasıl sıktı? Nerede baskı var?Çok teşekkür ederim çok güzel anlatmışsınız kaskı aldım fakat küçük geldi bedeni de stoklarda kalmamış sanırım başka modellere yöneleceğim
Küçük geldiğini nasıl anladınız? Daha açık sormam gerekirse, nereden nasıl sıktı? Nerede baskı var?
Küçük gelmemiş olabilir de![]()
Bir süre sonra düzelecek veya alışacaksınız. İlk başlarda bende de öyleydi. Şimdi memnunum.Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Şöyle ki başta çok sıkma yok gibiydi ama zaman geçtikçe sıkmaya başladı şakak kısmına baskı yapıyor bir süre sonra geçiyor sonrasında geri sıkıyor gibi anlayamadım bende açıkçası. İleri yıllarda da kilo alma gini bir etkeni eklediğim zaman çok sağlıklı bir seçim olamayacağını düşündüm![]()
Hangi kafa sekline gore uretildigini nereden anliyorsunuz? Kendi kafam intermidiate oval diye biliyorum ama kask kulaklardan sikiyor. Long oval kadar uzun durmuyor. Baska markalarda da bu markada da kafa sekli ile alakali bir bilgi bulamadim.Scorpion EXO 1400 Evo II Air Kapalı Motosiklet Kaskı Mat Siyah modelini yaklaşık 4 aydır kullanıyorum.
Kaskın kabuk yapısı, vizörü ve güneşliği kaliteli malzemeden üretilmiş. EverClear SpeedView Güneş Vizörü başarılı. Önceki kaskım olan LS2 Stream 2 de vizör renkleri mavimsi tonlarda veriyordu. Karartması ve görünürlüğü iyi.
Bu kaskı kullanmak istiyorsanız kafa yapınızın intermediate oval yapıda olması gerekir. Yoksa şakak kısımlarından fazla sıkar ve uzun sürüşlerde baş ağrısı yapabilir.
![]()
Bu kaskın 2 handikapı mevcut. Zaten arkadaşlarımız yukarıda anlatmışlar. İç pedlerin şakak kısımları ince ve zamanla katlanıyor. Ve rüzgar gürültüsünü içeri alıyor. Bunu biraz açarsak; iki türlü rüzgar sesi mevcut.
Kaskın kabuğuna çarpan rüzgarın sesi ve pedlerden içeri giren rüzgarın uğultusu. Bu kask kabuğa çarpan rüzgar sesini alıyor. Air modeli olduğundan içeri rüzgar girişi yok. Rüzgar uğultusu duymuyorsunuz. Önceki kaskımda iç pedlerden rüzgar girişi oluyor ve uğultu oluyordu.
Uzun ve yüksek hızlarda yolculuk yapacaksanız her türlü kulak tıkacı kullanmalısınız.
Güneş vizörünün ayarı güzel. Güneş vizörünün açıklığı iyi ayarlanmış ve buğulanma olmuyor. LS2 de vizör ön tarafa yakında ve güneş vizörü buğulanıyordu.
Kaskın çene kısmı biraz ilerde olduğundan ferah fakat özellikle sıcak havalarda dışarıdan gelen hava yetmiyor. Aslında hava girişi var ama çok hissedemiyorsunuz.
Ön vizörde bolca açılma kademesi mevcut. Vizörün City modu denen yaklaşık 1 cm lik bir boşlukla durabilen yapısı ile sıcak havalarda düşük hızlarda sürüşünüz oldukça rahatlıyor. Sıkça kullanıyorum.
Kaskı ilk aldığımda LS2 Stream 2 kaskıma göre fazla artı görememiştim. Fiyatı üç kat pahalıydı ama sağladıkları o kadar değildi.
Geçenlerde eski kaskımı kullanmam gerekti. O zaman Scorpion EXO'nun değerini daha iyi anlamış oldum. Sanırım kaska alıştım.