- Konu Yazar
Merhaba arkadaşlar, dün motoruma ilk defa Petrol Ofisi'nden 5 litre benzin aldım. Normalde hep Opet kullanıyordum. Yaklaşık 170 km hiç durmadan sürdükten sonra motor ilk olarak marş almamaya başladı, ardından rölantide 1-2 kez istop etti ve sonrasında arıza ışığı yandı. Serviste kontrol ettirdiğimde, oksijen sensörünün arıza ışığını yaktırdığı ve aldığım benzinde sorun olabileceği söylendi. Hata kodu silindi ancak yaklaşık 1 saat sonra aynı problemi tekrar yaşadım. Bunun üzerine depoya tekrar 7 litre Opet'ten benzin aldım. Ancak hâlâ ara ara marş basmama, rölantide istop etme, devirde dengesizlik ve seyir halindeyken çekişte anlık kesilmeler yaşıyorum. Bazen motor bir anda beni geriye doğru itiyor gibi hissediyorum.
Bu durumu çözmenin pratik bir yolu var mı? Depodaki benzini tamamen bitirmeden bu sorunlardan kurtulmam mümkün mü? Ayrıca, enjektör temizleyici gibi katkı ürünleri kullanmam faydalı olur mu? Tecrübelerinizi ve tavsiyelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Bu durumu çözmenin pratik bir yolu var mı? Depodaki benzini tamamen bitirmeden bu sorunlardan kurtulmam mümkün mü? Ayrıca, enjektör temizleyici gibi katkı ürünleri kullanmam faydalı olur mu? Tecrübelerinizi ve tavsiyelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.