Scooter Diferansiyel Yağı Karmaşası

Motosikleti
Ns200 15"
Eskiden difransiyelci çoktu önden çekiş yaygınlaşınca oda sanzımana dahil oldu , tanıdığım bir yer maalesef yok ama büyük sanayi sitelerinde vardır biryer illaki , Merco nun difransiyele mi baktıracaksın ?
Aynen abi arkadan gelen belli belirsiz bir uğultu sesi var ve tam ortadan geliyor ses, diferansiyel dişlisinden veya rulmanlarından şüpheleniyorum. Diferansiyel yağını değiştim ve dişli aşınma engelleyici katkı ekledim ve seste azalma var gibi ama tam emin değilim, 90-100 arasında kimi zaman ses kayboluyor ve düşük hızlardada yaptığı oluyor.

Öyle olabiliyormu ya :) İyiymiş... yapıştır gitsin o zaman. Geçen benim motora debriyaj taktım, egzoz bi dönüyor varya... Sanırsın sinyal yerinden çıkacak. Neyseki yanımda buji tamir takımı vardı da, rulmanlara biraz hava bastım sıkıntı kalmadı.
Seni ve motorunu tebrik ettim o halde 🤣

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Bende de cygnys L var..Yıllardır binerim.. Şanzuman yağı haricinde sakın koyma.. Zaten motor çok sıcak çalışıyor 10 40 çok ince gelir.. Ve dişli parçaları tam yağlamaz..
Genelde yüksek hacimli maxiscootrelarda kullanılır biliyorum..Su soğutmalı oldukları için fazla hararetli çalışmazlar..
Minicik tekerleği var cygnusun..30 km gittiğinizde arka tekere elinizi yaklaştırın ne demek istediğimi anlayacaksın..
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Aynen abi arkadan gelen belli belirsiz bir uğultu sesi var ve tam ortadan geliyor ses, diferansiyel dişlisinden veya rulmanlarından şüpheleniyorum. Diferansiyel yağını değiştim ve dişli aşınma engelleyici katkı ekledim ve seste azalma var gibi ama tam emin değilim, 90-100 arasında kimi zaman ses kayboluyor ve düşük hızlardada yaptığı oluyor.
O uğultu hep vardı benim motorda da..Haala var :) 80 bin km oldu geçecek gibi de gözükmüyor.. :)
Sen 10 40 yağı koyduğundaki uğultuyu gör.. Düğün orkestrası gibi olacaktı eminim.. :)

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Teşekkür ederim herkesin cevapları için.

Doldurma tapasindan yağ gelme ya da kontrol durumu her motorda doğru değil. Yani benim motor için doğru değil.
Şöyle ki, 130 ml yağ koydugumda çok boşluk kalıyor.
Tapaya kadar doldursam bı 100 ml daha koymam gerekir.
Çoğu usta da oraya ne kadar yağ koyulacagina bakmak, ölçüp doldurmak yerine taşana kadar yağ koyuyor, yani fazla yağ konuluyor.
Belki de bir zararı yoktur bilemiyorum
Kontrol vidası aynı zamanda doldurma vidasıdır..Vidayı gevşettiğinizde yağ gelmiyorsa eklemeniz lazımdır..

Arabada abi ya :D skuterimde öyle problem yok, GL5 80w90 lubex koyuyor geçiyorum.
Araban tofaş ya da ford sa normaldir.. :)
Bizim oralarda ötmeyen defransiyele gaz vermezlerdi :)

Uğultu ise şaftın ortadaki rulmanıda olabilir bahsettiğin , difransiyel genellikle fasılalı bir ses üretir , burdan nasıl tarif edilir bilemedim ama büyük ihtimal sende biliyorsundur , hani kamyonlar ağır ağır yokuş çıkarya şöyle vunnn vunnn diye sanki inler gibi , ona benzer bi ses..

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Arabada abi ya :D skuterimde öyle problem yok, GL5 80w90 lubex koyuyor geçiyorum.
Bu arada senin sıkıntın sanırım şaft askı bilyasından ya da ıstavrozlarından dır.. Defransiyel ötmezi gaza yüklendiğinde ve ya gazdan ayağını çektiğinde ilk kompresyonda duyarsın.. Yokuş aşşağı sal boşa , ses geliyor mu ? geliyorsa dediklerim.. Gelmiyor da vitese taktığında devam ediyorsa ayna dişlilerindendir.. Geçmiş olsun :)

Motosikleti
Ns200 15"
Şaftın ortadaki rulmanıda olabilir bahsettiğin , difransiyel genellikle fasılalı bir ses üretir , burdan nasıl tarif edilir bilemedim ama büyük ihtimal sende biliyorsundur , hani kamyonlar ağır ağır yokuş çıkarya şöyle vunnn vunnn diye sanki inler gibi , ona benzer bi ses..
Onu bende düşünmedim değil ama ses acayip bir şey, yüksek hızlarda daha çok rulman sesi gibi geliyor. 120 üstüne çıktığımda uğultu hiç kesilmeden devam ediyor. Şaft iyiki tek parça değil, arkadan söküp frezeli kısımı ortası söküp alabilirim.

Bu arada senin sıkıntın sanırım şaft askı bilyasından ya da ıstavrozlarından dır.. Defransiyel ötmezi gaza yüklendiğinde ve ya gazdan ayağını çektiğinde ilk kompresyonda duyarsın.. Yokuş aşşağı sal boşa , ses geliyor mu ? geliyorsa dediklerim.. Gelmiyor da vitese taktığında devam ediyorsa ayna dişlilerindendir.. Geçmiş olsun :)

Uzun süredir kullanmadım, en son frenleri, amortisörler ve şanzıman vakum modulatörünü ayarlayıp eve gelmiştim 120 ye kadar bastım gaz ver çekte pek fark yoktu hatta 80-100 de ses gelmiyor gibiydi en sonra yavaşlarken uğultu sesi gene geldi o kadar. Diferansiyeldeki backlash ayarını yapabilirsem kendim revize edebilirim diferansiyeli.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar